מחפש עצות

Snir2121

New member
מחפש עצות

א. האם כדאי לי לקנות מחשב נייד? אני אחד שדורש הרבה מהמחשב (עם Windows Vista, כמובן) אז יהיה לו מפרט עשיר ויקר. (בסביבות 7,000-8,000 ש"ח). אני לא צריך נייד לעבודה מחוץ לבית, אבל נראה לי מאוד נוח להסתובב עם מחשב נייד בבית ובחוץ (לזמן קצר, הוא יהיה תחליף שולחני.) אז מה אתם אומרים? כדאי לקנות מחשב כזה? כדאי לקנות מחשב נייד עם ויסטה (32bit)? ב. חשבתי על HP Pavilion dv6514. מישהו ניסה אותו? או מחשבים אחרים מהסדרה? תודה רבה!

kobi 23

New member
לגבי הויסטה

אני לא יודע לגבי שאר השאלות אבל אני ממליץ לך בחום לרדת ומהר מהויסטה. היה לי במחשב נייד (מחשב חזק)והיא פשוט חירפנה אותי. בנוסף היא תופסת פול מקום וזוללת סוללה בטירוף. השיפור שנהיה אצלי עקב המעבר היה מדהים ,גם בביצועים וגם בזמן הסוללה שגדל בכ35 % אם לא יותר

orgal99

New member
קבל עצה

יש לי שני מחשבי HP 1. HP2129 עם XP עובד מצויין 2. HP2315 עם VISTA עובד גרוע מיותר לציין שנתוני החומרה של 2315 גבוהים יותר מנתוני החומרה של 2129 . אל תתקרב לVISTA

kobi 23

New member
../images/Emo45.gif

רק כדי להדגיש כמה המערכת הזו גרועה. יש לי core 2 dou 5600 1.83 ghz 2048 mhz 667 ati readon X1400 סוללה 6 תאים לכאורה מחשב חזק יחסית אך הויסטה פשוט גרמה לכל פעולה להתבצע בצורה איטית ומייגעת. פתיחה/סגירת חלונות ודפדפן,בדיקה ושליחת מייל וכו' וכמו כן הייתה קורסת לא פעם הסוללה הייתה נגמרת לי מקס' תוך שעה וחצי.וגם אם ביטלתי את הממשק AERO זה לא עזר יומיים אחרי הקניה הייתי אצל היבואן ששנמך לי לXP וההבדל פשוט עצום !!!! ממליץ בחום להתרחק (כרגע בכל אופן ) מהויסטה ולהישאר עם הXP. המלצתי גם ל"מחייך וצוחק" לשנמך והוא גם מרוצה מאוד. במחשב השני בבית (נייח)הויסטה עבדה יופי ולא קרסה ולא פעם אחת . אבל היו בעיות עם מצלמת הרשת והאינטרנט אז חזרתי לXP.

Snir2121

New member
אני חושב שזה יסתדר ב-SP1

או בעדכונים שיצאו לא מזמן. לא ככה? אני פחות דואג מהבאגים.. זה רק עניין של זמן. אבל לגבי חווית השימוש והדרישות, זה חשוב יותר. אני רוצה להזכיר שהמחשב הוא חדש (בשוק) ובעל מעבד intel SANTA ROSA (הכי חדש) עם זיכרון של 2GB (כדאי להוסיף?) וכרטיס גרפי עצמאי עם זיכרון של 256MB (אני יכול להוסיף, אבל לצרכים שלי זה נראה לי מספיק). לקנות מחשב חדש עם XP נראה לי מיותר.. תוך כמה שנים לכולם יהיה ויסטה. (אוקיי. רק ל-90%.)

kobi 23

New member
לא כ"כ מסכים איתך

המעבד הוא פחות רלוונטי מהזיכרון והכרטיס מסך . ויש לי כ.מסך לא רע ומספיק זיכרון. המחשב שלי כמו שלך חדש לגמרי רק לא סנטה רוזה. שים לב למה שכתבתי ,במחשב נייח היא עבדה מעולה (חוץ מהניתוקים והאי תאימות לאביזרים).יכול להיות באמת שעם צאת הSP1 ישתפר המצב של העניינים האלו.אבל לדעתי הויסטה לא מתאימה למחשבים ניידים כלל. הנה לינק למאמר שקראתי בנענע על מחשבים ניידים וויסטה ועוד לינק למבחן ראש בראש מYNEY כל מילה נכונה.מניסיון http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3392123,00.html http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=485197 אתה צודק מן הסתם שתוך כמה שנים לכולם יהיה ויסטה אבל זה לא אומר שזה טוב.

RoyBO

New member
שמע...

אני גם מתכוון לקנות נייד כאשר XPS 1330 של DELL יהיה זמין. קראתי הרבה ביקורות על המון דגמים בחודש וחצי האחרון. הגעתי למסקנה שויסטה אכן כבדה, אך אם יש לך חומרה עדכנית (דואל קור 2 סנטה רוזה, זיכרון 2GB ומעלה וכרטיס מסך טוב) אז אין שום מניעה שויסטה תרוץ לאט מידי. שוב הכל ילך וישתפר עם הזמן שיצאו חבילות העדכון.

bar666xp

New member
ניסיון העבר מלמד שלא!!!

המערכת רק תהפוך לכבדה עוד יותר... נכון שיתקנו את הבאגים {גם לא מובטח אגב ראה WINDOWS ME}... נכון שיצא SP1 כן.. סביר שיצא SP2 ושהמערכת כבר תדרוש 2G כדי לעבוד בצורה סבילה ו4G כדי לעבוד נורמלי. מה תקבל תמורת כל זה... אההההההה כלום מערכת הפעלה איטית ואלק יפה לך על לינוקס גם ככה הכל גנוב מהלינוקס רק שבלינוקס זה עובד בלי לדרוש איזה חומרה מטורפת כדי להפעיל אינטרנט ואופיס... וביכלל בלינוקס המקור לממשק החטארו אבל מדובר בלהעביר אפליקציות משולחן עבודה אחד לשני בממשק קוביה {אולי בSP2K לחלונות איכסטה יהיה משהו כזה}. ושוב השאלה איך איך איך כל העולם עוד לא העיף את הח_א של MS לכל הרוחות זה תופעה מוזרה.

Snir2121

New member
כל הדיבורים על לינוקס לא באמת עובדים עליי...

ברור שיש את העניין של מחיר ודרישות מערכת בין ויסטה ללינוקס. אבל יש הבדל בין כרטיס גרפי מובנה לבין כרטיס גרפי עצמאי ואיכותי. ויסטה, כרטיס עצמאי לצורך העניין, דורשת חומרה מתקדמת מאוד והרבה חשמל, אבל יש תמורה. אני חושב שפשוט לא שמים לב אליה בגלל כל הבאגים המציקים. בוא נדבר בעוד שנה. אתה תצחק כשתראה כמה הדרישות של ויסטה יהיו מיושנות יחסית לאותה התקופה. אני עובד עם Windows XP SP2 ולא שידרגתי שום דבר במחשב מאז שקניתי אותו (לפני SP1) ולא הרגשתי שום איטיות (צריכה מוגברת של זיכרון RAM, כמו שלדעתך תהיה בויסטה).

Y. Welis

New member
כי XP עדיין בנויה על אותה ליבה,

בלי קשר לשידרוג. זו בדיוק הבעיה עם ויסטה - השידרוגים יתקנו בה בעיות קוסמטיות (דרייברים, מהירות העתקה, קריסות), אבל לא יקלו את העומס ואת הכובד.

bar666xp

New member
סתם לידע כללי בין SP1 לSP2 יש רידת ביצועים של

כ.. 0.5% במקרה הזה לי אישית ה0.5% האילו היו מעוד מורגשים... ובין XP SP2 לבין איכסטה תרגיש בכ30% ירידת ביצועים... אז יתכן שאתה ממש אדיש לרמת ביצועי המחשב ואז למה ביכלל אתה משקיע בחומרה חזקה? או שרוב השימושים לך אינם קשורים בגרפיקה 3D כמו משחקים {שאגב בהם ההבדל בין XP SP1 לSP2 גדל לכ5% לפעמים תלוי במה המשחק דורש/משתמש לרוב הוא כ2%-2.5% ביצועים לטובת SP1}.... אישית אם תהיה לי האפשרות אני יעדיף להפיק את המקסימום מהחומרה עליה אני משלם ולא את המינימום.. כלומר אם לדוגמה לא תהיה בעיה של DIRECT X ובאמת כל המשחקים יאפשרו לעבוד עם OPEN GL בצורה חלקה ביכלל לא רואה סיבה למה להתעסק עם מערכות ההפעלה המגושמות של MS... מסקנה ניסיון העבר מלמד אחרי העידקונים והתיקונים יצאת מערכת הפעלה עדיין בטה אבל עובדת יותר וקורסת פחות... הדרישות חומרה עולות ולא תמיד ברור למה ביכלל... כדי לעבוד נורמלי עם מערכות הפעלה של MS צריך לשפץ אותן לבד ע"י ביטול הפעלות אוטומטיות של סרוויסים וכו'... {כולל עריכת הרישום לפעמים}. מה שמוביל לשאלה... למה אני צריך להתעסק שעה עם המערכת הפעלה?! למה אני לא יכול להתקין ולשבת לעבוד ולקבל אם לא את המקסימום מהחומרה לפחות לא את המינימום? {כי עם MS WINDOWS אתה מקבל את המינימום}.

Snir2121

New member
תגובה

אני לא הרגשתי ירידה בביצועים. אתה מחדש לי... בסה"כ הטענה שלכם היא דרישות גבוהות ושלא שיפרו דברים שהיו צריכים לשפר. תעשו טובה, מן הסתם תהיה ירידה בביצועים אם תתקינו את הויסטה על מחשב ישן. נראה אתכם מתקינים XP על מחשב שעד עכשיו עבד עם Win98. יש תמורה לדרישות הגבוהות, שבעוד כמה חודשים ייראו נורמליות לחלוטין. גם מבחינת העיצוב (ויסטה הרבה יותר יפה מכל מערכת הפעלה אחרת), גם מבחינת תאימות משחקים ותוכנות (שלאט לאט כל הגרסאות החדשות של תוכנות ומשחקים יהפכו לזמינות בויסטה בלבד, לדוגמא DirectX10) ויש עוד. ברור לי שהמערכת לא מושלמת. אולי אפילו לא קרובה. אבל ככה היה גם עם XP והיום אני מרוצה ממנה מאוד. הכל עניין של זמן. כשיתקנו את הבאגים המציקים, ויתקנו את חלקם עד סוף השנה, זו תהיה מערכת מושלמת, כי הדרישות יהיו ממש נורמליות.

bar666xp

New member
מה אני יגיד לך או שאתה עובד MS או שתה לא מבין

במה מדובר... תסביר למה כל מה שדורש דרישות מערכת כל כך גבוהות באיכסטה לא דורש אפילו 50% בלינקס? תסביר למה אם תתקין WINDOWS 98 או XP או איכסטה הגישה לדיסק באיכסטה היא הכי איטית? תסביר למה צריך 1G זיכרון לאינטרנט ואופיס? כשעם לינוקס תוכל לעשות זאת אם 256M ב+- אותה המהירות?! למה WINDOWS עולה כל כך יקר כשבפועל אתה לא מקבל אפילו מערכת גמורה אלה עוד גירסת בטה? לסיכום גם עוד שנה אם אני יתקין שוב את איכסטה אחרי הSP1 שיצא לה בסוף השנה או תחילת השנה הבאה זה יהיה רק אם לא אמצא דרך להתקין DIRECT X 10 על הXP ואם לא תתחיל נהירה של עולם הגיימרים ללינוקס והOPEN GL... אז ביכלל MS יפנימו מהר אופס אין יסודות למיגדל. בפועל במיוחד אם משהו רוצה להינות ממערכת הפעלה 64BIT איכסטה היא בטוח לא הכיוון אם כי לינוקס.

Snir2121

New member
עושה רושם שאתה לא בודק את הדברים לעומק.

אתה מעדיף להיות לא בוגר ולקרוא לה "איכסטה" במקום לבדוק את הדברים. למה כל מה שדורש דרישות מערכת כל כך גבוהות באיכסטה לא דורש אפילו 50% בלינוקס? למה צריך 1G זיכרון לאינטרנט ואופיס? אתה מקבל על זה תמורה בהתאם. אין מה לעשות. כדי להריץ ממשק תלת מימדי, תוכנות חדשות, ומשחקים מתקדמים, צריך כרטיסים גרפיים עצמאיים חזקים במיוחד. כל אלה נתמכים רק על ידי הויסטה. זו רק דוגמה אחת. מעבר לכך, מיקרוסופט מניחה, ובצדק, שכאשר אתה קונה מחשב חדש, החומרה שלו מתקדמת הרבה יותר מהמחשב הקודם, ולכן הם ידעו לנצל את זה ולתת עוד פונקציות שנתמכות על ידי חומרה חדישה. אין לי מה להגיד יותר. אם מספיק לך להשתמש ב'כתבן' תיקח לינוקס. אם אתה רוצה להריץ תוכנות, משחקים, סרטים, שירים, להוריד ולשתף קבצים, ועוד, ואולי חלקם בו זמנית, ובאיכות גבוהה, אין לך מה לחפש אצל מערכת זולה. תשתדרג.

bar666xp

New member
אתה בטוח עובד בMS או חולה עליהם בלי להבין...

איך וכמה אתה טועה!!! ממשק הארו כולו גנוב מתוך לינוקס רק שבלינוקס מדובר על העברת ישומים בין שולחנות עבודה בצורה של קוביה! הממשק הגרפי של לינוקס תמיד היה מתקדם יותר משל WINDOWS... כתבן... OPEN OFFICE שמעת על זה לך תבדוק מה בדיוק מציעה לך MS OFFICE יותר ? את הOUTLOOK?! תודה רבה גם לך וגם להם תוכנת דוא"ל כבדה ומגושמת. מיקרזיפט משווקת נהדר את המוצר הכי ז_ל במסווה של הדבר היחידי ו/או הכי טוב שיש ואנשים כמוך אומרים יש איזה יופי חדש... אז מה חדש זה אומר שהאינדקסים והגישה לדיסק צריכה להיות +- 2-2.5% איטית יותר?! מהגירסה הקודמת {WINDOWS XP} לא עוד פעם לא ובמיוחד לא! המטרה של המערכת הפעלה היא לא לחנוק את המשאבים אם כי לשרת את הצרכים.. באמת ממליץ לך לצאת וללמוד מה מציאות כל מיניי מערכות הפעלה כולל את OS X על הדרך... אולי אולי תבין כמה גודל הטעות שלך. אם אתה רוצה לשתף קבצים לגלוש באינטרנט קידוד מחדש לסרט ועוד ועוד וכל זאת ברקע למשחק שיעבוד בOPEN GL כי בית התוכנה לא העצל וכתב את שורות הקוד במקום להשתמש בדירקט איכס וכל זה אפילו לא יצריך מעבר ל1G זיכרון ומעבד חד ליבתי ועדיף 64BIT.... אם אתה רוצה שהמערכת תהיה זו שמתאימה לך ולא שאתה צריך לעבוד לפי איזה טימטום!! של איזה משהו שהחליט שאינטרנט ואופיס מצריך 2G זיכרון ומעבד דו-ליבטי ומעלה וחס וחלילה אם רק תנסה להפעיל איזה משחק שעובדת ברקע תוכנת שיטוף קבצים צפה קריסת המשחק כי אלוהים יודע למה... מסקנה סופית ויחידה אם אתה רוצה לעבוד עם המחשב לינוקס, OS X אם אתה רוצה כל יומיים וחצי לטפל באיזה בעיה חדשה שיש למערכת הפעלה ""תשתדרג"" אתה לאיכסטה. אגב פעם גם אמרו ""תשתדרג לME מ98SE"" והיו אפילו כמה חמורים שעשו זאת... {אפילו אני ניסיתי לתקופה קצרה את ה""שידרוג"" הזה}. נ.ב. ממשק 3D אלק מה תגיד לאילו שיש להם HOME BASIC? אחלתם אותה תיהנו מאיטיות ללא ממשק גרפי? כי גם בה הגישה לדיסק איטית יותר... אז?

Snir2121

New member
א. לא, אני לא עובד במייקרוסופט.

ב. אני אחזור על התשובה שלי. גם אני לא חושב שהמערכת מושלמת ב-100% ובסה"כ אני מחפש פה ביקורות מאנשים שניסו את המערכת. ידוע לי שהמערכת דורשת חומרה מתקדמת יחסית לתקופה שבה היא יצאה, היום קשה למצוא מחשב שלא מסוגל להריץ את הויסטה. מה שאני לא מקבל זה שבגלל שהמחשב שלך ישן והויסטה מן הסתם בקושי זזה עליו, אתה "יורד" על מייקרוסופט והמערכת שלה. זה לא אישי. אתה אחד מעוד הרבה שמתקינים לינוקס בעיניים עצומות וכועסים (משום מה) על מייקרוסופט ותומכיה. תודה רבה על ההתייחסות

kobi 23

New member
שניר ,אני חוזר על מה שאמרתי

ניסיתי את הויסטה והXP על שני סוגים של מחשבים , נייד ונייח. שניהם חזקים עם 2 ג'יגה זיכרון.מעבדים חדישים ומהירים וכרטיסי מסך חזקים יחסית. בנייד הויסטה ממש , אבל ממש קירטעה וכל פעולה לקחת המון זמן.בנסוף היא פשוט קרעה את הסוללה ותוך שעה - שעה וחצי הסוללה פשוט נגמרה. כמו כן ביחד עם כל התוכנות של המחשב נייד ואופיס היא תפסה יותר מ40 ג'יגה של הדיס קשיח. המצב היה זהה גם שביטלתי את האפשרות של הAERO. כל הבעיות שציינתי נעלמו ברגע שהותקן לי הXP לגבי המחשב נייח המצב היה שונה. השתמשתי בשתי גירסאות:ה64 ביט וה32 ביט .יש לי דיסק קשיח גדול וכרטיס מסך חזק יותר. לא הייתה בעיה מן הסתם של סוללה וכמו כן היא הייתה יותר מהירה (אבל עדיין איטית מהXP) היו לי איתה שתי בעיות: 1) היא לא תאמה למצלמת רשת שהייתה לי (בשתי הגירסאות) 2) בעיות של ניתוקים מהרשת. ה64 לדעתי הייתה יותר טובה מה32 אך החלטתי לחזור לחיקה החם של הXP

Snir2121

New member
תודה

אני הולך להתקין על מחשב נייח עם מעבד ליבה כפולה 2GB זיכרון ו-256MB זיכרון גרפי. ככה היה גם אצלך בנייח? לגבי הניתוקים, היית בעצם ברשת אלחוטית?

kobi 23

New member
בערך

יש לי (בנייח) core 2 dou E7600 2.40 ghz. כרטיס מסך gforce 7600 gt הבעיות של הניתוקים היו שהמחשב היה מחובר למודם בלי רשת אלח' (קניתי ראוטר ומחשב נייד לאחר שהחזרתי את הXP) אל תשכח את העובדה של חוסר תאימות לחלק מההתקנים. בשורה התחתונה הויסטה לא נתנה לי שום דבר , הדבר היחיד שאהבתי בה היה ממשק ה AERO שנמאס עלי די מהר.

למעלה