מחפש עצות בין לבין

ramivat

New member
מחפש עצות בין לבין

זאת הפעם הראשונה שאני מעלה על הכתב את התלבטויות שלי. היי, אני עוד מעט באמצע שנות העשרים, וכבר עכשיו אני חש משברון בחיים הקצרים שלי. עד לא מזמן עסקתי בתחום האוכל והמסעדנות ,קולינריה זה תחום שמאוד מעניין אותי ואני גם אוהב אוכל. עד כאן הכל נשמע טוב ויפה. לפני כחודשיים עזבתי את מקום עבודתי מכיוון שהגעתי לטופ שם ורציתי קצת חופש לנוח. מספר חודשים לפני עזיבת העבודה הוריי החלו ללחוץ עליי בעניין לימודים אקדמאים,וכאן מתחילות התטלבטויות. מצד אחד אני רוצה לספק את הורי . מצד שני אני רוצה לעסוק באוכל. אוכל זה חלק מגופי , מדגדגות לי הצבעות . מה אני צריך לעשות??? ללכת עם הלב ,שזה יכול להיות החלטה מעניינת אך לא נכונה בעתיד הקרוב רחוק . או ללכת על התבנית המקובלת בחברה שזה לימודים אקדמאיים בלה בלה בלה. ואז תואר כזה או אחר במקוצע כזה או אחר ומזגרת עבודה אולי משעממת אבל יכול להיות בטוחה לעתיד. תעזרו לי להגיעה להחלטה הקשה ......|
|

באמת מצב מתסכל...

מצד אחד הההורים והחברה עצמה מצפים ל-X, אבל הלב פונה לכיוון אחר לגמרי, לא רגיל... לדעתי, אם זה משהו שבאמת מעניין אותך ואתה רואה שם את עתידך, שווה כן ללמוד את זה בתדמור, למשל כך שזה יהיה רציני.

efriend

New member
התחושה שלי היא שאתה צריך להמשיך עם המסעדנות.

וכמובן קח את זה בערבון מוגבל - מה אני יודע בכלל? אקדים ואומר שאני עצמי למדתי המון שנים ויש לי כמה תארים. למדתי כי אהבתי את זה מאוד, ולמדתי תחום שבזמנו נחשב לתחום שקשה למצוא בו פרנסה. היום אני עובד הייטק. אני חושב שאתה צריך להמשיך במסעדנות כי לפי התאור שלך אתה אוהב את זה מאוד, וכי זה כן תחום שאפשר להתפרנס ממנו. מה אומרים ההורים שלך? שאתה צריך ללמוד כי זה ייספק לך עבודה בטוחה לעתיד. אני לא מסכים עם השיקול הזה מהסיבות הבאות: 1. אם תלמד תחום של מעניין אותך בכלל, קרוב לוודאי שלא תצליח למצות את הכישרון שלך, כי לא תהיה לך מוטיבציה. קשה מאוד להצליח במשהו שאתה לא אוהב לעשות. 2. אין דבר כזה מקצוע בטוח. לפני כמה שנים זה נחשב היה שכדאי ללמוד משפטים. היום יש עודף במשפטנים, וקשה להם למצוא עבודה. בזמן בועת ההייטק כולם למדו תיכנות, ואז הבועה התפוצצה והאנשים האלה נשארו ללא עבודה. לאחרונה הרבה אנשים למדו מקצועות פיננסיים, כי אלה היו מקצועות מבוקשים עם שכר גבוה, היום התחום הזה קורס. אתה עלול גם ללמוד משהו שאתה שונא וגם לא למצוא עבודה אח"כ. 3. חיים רק פעם אחת, ונדיר שאדם מוצא עיסוק שהוא כ"כ אוהב. אז את הפעם אחת שאתה חי אתה רוצה לבלות בעבודה במקצוע שאתה לא אוהב? לו היית בטלן, זה היה סיפור אחר. לו מה שהיה מעניין אותך היה יוונית עתיקה, או תחום אחר שקשה להתפרנס ממנו, אפשר היה להבין. אבל אתה אוהב לעבוד, ובתחום שיש בו פרנסה, אז למה להסתבך? אם אתה רוצה ללמוד בשביל להתפתח, זה כמובן משהו אחר. וזו כמובן רק דעתי, ומה אני יודע בכלל...

leandro jamiro

New member
עם אהבה הולכים עד הסוף או לא הולכים בכלל

אם אתה בוחר ללכת עם האהבה שלך, אתה חייב להשקיע את כל הלב ויהיה לך קל להשקיע אותו דרך אגב. אם תלך על משהו שההורים שלך בחרו לך אתה אולי תצליח אבל בלילה אתה תבכה, וזה יכול להגיע חס ושלום ליותר גרוע. לדעתי העולם שלנו היה יכול להיות עולם יותר טוב אם אנשים כמוך שמרגישים באצבעות כמו שאתה אומר היו הולכים עם האהבה, ולא עם הכסף. ובקשר להורים שלך.. תסתכל עליהם, תשאל את עצמך אם הם מאושרים, מה היו החלומות שלהם? להביא ילדים? ומה עוד? מה עכשיו? לחכות לפנסיה? איפה החיים בין לבין? שאיפות? כי יום יבוא ותחשוב שהחלום שלך היה להקים משפחה וילדים, אבל תזכור שזה לא החלום שלך עכשיו, עכשיו החלום שלך זה להיות מסעדן.

לנושנוש

New member
לא שמעתי על בעיות פרנסה של שפים ברמה גבוהה...

אם אתה רוצה להיות אחד כזה או שאתה כבר בשביל מה לך לשבת עכשיו שנים על גבי שנים בלימודים תאורטיים מיגעים במשהו שאתה לא אוהב?? אני לא מבינה הורים ליפעמים

למעלה