מחפש עצה

ilgnd

New member
מחפש עצה

אולי השאלה הזו צריכה בכלל להישאל על ספת הפסיכולוג.
תזכורת קצרה: תואר ראשון בביולוגיה ובמדעי המחשב. גר בצפון ומכיוון שאני לא מוכן להתפשר על עבודה רחוקה מהבית, התפשרתי על המקצועיות: עובד כבר כמה שנים בהנדסת תכנה נטו. אני טוב במה שאני עושה ובסך הכל נהנה ממה שאני עושה.

מצד אחד העבודה הקיימת: עבודה מאוד נוחה. יום עבודה חסום מלמעלה (עובד 8-9 שעות ביום), צוות נהדר ומקצועי, והבוס הכי טוב שאפשר לבקש. הבעיה היחידה היא שהעבודה שלי לא הכי מעניינת בעולם (לביולוגים כמוני).
מצד שני הצעה חדשה: תוספת משמעותית לשכר, ועבודה חלומית: לקחת את כל התיאוריה שהביולוגים המקצוענים פיתחו ולממש אותה על מערכות מחשב. עבודה שהיא בדיוק מה שפנטזתי עליו כשסיימתי את התואר. המשרה היא ממש לפתוח את הדלת ולהדליק את האור: להקים את התשתיות מאפס, את סביבת הפיתוח, מימוש האלגוריתמים. מבחינתי זו עבודה סופר מעניינת.
החסרונות הם ההליכה אל הלא נודע: האם השעות יהיו סטנדרטיות גם עכשיו? איך יהיה הבוס החדש (חייב לציין שבראיונות הוא נראה נהדר)? איך יהיה הצוות? כרגע אין בכלל צוות. האם העבודה באמת תהיה מעניינת כמו שהוצגה?
קצת חושש לעזוב מקום שטוב לי בו, אבל מצד שני לא רוצה לוותר על כזה חלום.

עצות?

user32

Well-known member
מנהל
אתה כנראה ממש מפחד מסיכונים אפילו קטנים

אתה מתלבט אם לקחת את משרת חייך שתמיד חלמת עליה בגלל שאולי הבוס יהיה כזה או אחר או הצוות לא יהיה הכי מעניין? בהנחה שאין לך איזו בעיה חברתית מיוחדת לא הייתי חושב פעמיים. בהי-טק גם ככה מחליפים עבודה פעם בכמה שנים מרצון או פחות מרצון אז אם מצאת עבודה מעולה איזו סיבה יש לך לפסול אותה? ואגב, אם אתה זה שמקים את התשתיות ובונה הכל מאפס אז רמת העניין בעבודה במידה רבה בידיים שלך. במקומך הייתי קופץ על זה.

בהצלחה

liron50

New member
אני הייתי עובר בלי לחשוב הרבה

אבל זה לא חד משמעי, לכל אחד יש מערכת שיקולים משלו.
אם למשל יש כבר משפחה ומשכנתא ודאגות אחרות על הראש, קצת יותר חוששים להפסיד את מה שכבר כרגע.
&nbsp
+לא חייב להיות כ"כ הרבה "לא נודע" בעבודה חדשה. אפשר לשאול בריאיונות לגבי שעות, אופי העבודה, מורכבות, עניין (אף
אחד לא יגיד לך שהעבודה משעממת, אבל אפשר להבין את זה מהתשובות).
לגבי המנהל, בד"כ הרושם בריאיון לא משקר. ואם טיפה הבחנה לדברים קטנים בריאיון, מזהים בקלות אם זה מישהו שנעים לעבוד איתו.

GuestOfHonor

New member
תלוי כמה אתה מאמין ב founder וכמה הוא רציני

זה נכון בכל סטארטאפ שמצטרפים אליו בשלב ראשוני.

בפרט, כביואינפורמטיקאי (כמוך?), למדתי לגלות שהטיפוסים שפותחים סטארטאפים בתלום בארץ הם הרבה פעמים פרופסורים עם הראש בעננים ובלי יותר מדי הבנה או היכרות עם יזמות (שלא כוללת להגיד מאמרים ל science) ועם האספקטים ה'ארציים' של להקים חברה. מקימים כאלה נוטים באיזשהו שלב לאבד עניין או לעבור למיזם (הכושל) הבא.

בדוק טוב אם מי יש לך עסק, וחשוב עם עצמך אם מתאים לך להגשים את החלום וללמוד את כל הדברים הללו גם במחיר של עוד שנה-שנתיים לחפש משהו חדש. זה משהו שיכול לקרות לך גם אם הפאונדר הוא אחלה, וזה מה שקורה לרוב הגדול של הסטארטאפים.

פה אני מצטרף לאחרים - גם אני במקומך הייתי הולך על זה (עד כדי פאונדר שמדליק לי נורות אדומות), אבל כל אחד עם השיקולים וההעדפות שלו.

ilgnd

New member
זה לא סטארט אפ

חברה מאוד מאוד גדולה (כמה אלפי עובדים), שמתחילה פיתוח של מוצר חדש כמעט מאפס. לכבוד זה היא פותחת אתר קרוב למקום מגוריי ולכן קפצתי על ההזדמנות.
למנהל הפיתוח (שאעבוד תחתיו בתור התחלה) יש שנים רבות של נסיון בתעשייה הזו והוא הקים מאפס לא מעט מוצרים.

GuestOfHonor

New member
נשמע טוב

דייהטסו

New member
כל היתרונות נמצאים בעבודה החדשה

החשש שלך הוא רק מעצם החידוש, וזה מתכון בדוק להתקע במקומות שאתה לא רוצה. אצטט את אלון גל: אנשים על ערש דווי בדרך כלל אומרים חבל שלא העזתי להגשים חלום. אף פעם הם לא מתחרטים שניסו.
אגב, אני דוגל בדיעה שצריך להחליף עבודה, או לפחות צוות או תפקיד כל כמה שנים.

ilgnd

New member
תודה לעונים

הודעתי היום שאני מעוניין בהצעה והשבוע אחתום. אכן מעמד מפחיד, לא פחות מכך הוא מרגש.
מקווה לחזור לכאן עם מודעת דרושים....

hadooper

New member
האם מדובר רק בהחלפת דומיין? או שזה ממש בא לידי ביטוי בתפקיד?

אני סתם שואל מתוך סקרנות.
הרי בסופו של דבר פיתוח תוכנה זה פיתוח תוכנה...
&nbsp

ilgnd

New member
משהו אחר לחלוטין

שפת תכנות שונה, סביבת עבודה שונה, מוצר אחר לגמרי.
במקום מוצר שבעיני הוא כל מוצר אחר, ובו אני פשוט כותב קוד, במשרה החדשה מדובר בקידוד של מוצר הרבה יותר מעניין שתואם בדיוק את ההשכלה שלי.

למעלה