מחפש ספר

ד ר א ל

New member
מחפש ספר

נתקלתי פעם בספר, מנזרים בארץ ישראל או משהו בסגנון, האם אתם מכירים את הספר הזה? מקומות מועדפים בעיני, מנזרים.

salt of earth

New member
מנזרים במדבר יהודה אולי???

חיפשתי לך בספריה באונ' והנה ‫ 1- מנזרים ונזירות במדבר יהודה :חומר רקע לכנס.. ‬ ‫ תל-אביב : המדור לידיעת הארץ בברית התנועה הקיבוצית, תשנ"ג 1993.. [ 2- ‫ הירשפלד, יזהר: ‬ ‫ מנזרי מדבר יהודה בתקופה הביזאנטית - תולדותיהם וארגונם הפנימי לאור המחקר הארכיאולוגי /מאת יזהר הירשפלד. ‬ ‫ [ירושלים] : [חמו"ל], תשמ"ז. ‬ ‫ 2 כר' : איורים ; 29 ס"מ.. [ 3- דהרי, עזי: ‬ ‫ מנזרי דרום סיני בתקופה הביזאנטית :תולדותיהם, ארגונם הפנימי ובסיסם הכלכלי לאור המחקר הארכיאולוגי /מאת עוזי דהרי. ‬ ‫ ירושלים : [חמו"ל], תשנ"ה 1994. ‬ ‫ 2 כר' : איורים, מפות ; 30 ס"מ + מפה מקפלת בכיס. [ זה הספרים שמצאתי בעברית שמדברים על הנושא

ד ר א ל

New member
תודה!! את ממש ארכיון הספריה הלאומית

נגמר לי המקום לסימני קריאה :) חחחח
נדמה לי שפעם ראיתי את הספר על מנזרי מדבר יהודה.. - ראיתי אך לא עיינתי. אבל אני מתקשה לזכור אם ראיתי ספר אחר על מנזרים ברחבי הארץ.. סקירה נרחבת.. אבל אולי אני טועה! תודה על החיפוש

salt of earth

New member
לא בדיוק ../images/Emo8.gif

אני רק יודעת להקליד את המילה "מנזר" במנוע החיפוש באתר הספריה של האונבירסיטה שלי
לא צריך להיות ארכיון הספריה הלאומית בשביל זה

michaeld1

New member
מה דעתכם שנארגן טיול/ביקור במנזרי

מדבר יהודה? אני אחראי למדריך.

lion 7

New member
רעיון נהדר אחי , השאלה מתי?

ואם מותר להביא את החמולה (אחממ המשפחה) /tapuzforum/images/emo9.gif

salt of earth

New member
../images/Emo6.gif

מנזרי מדבר יהודה משהו שווה לראות... דיר מאר סאבא (יש לי תמונה כשהייתי בת שנתיים עם מוצץ
)

michaeld1

New member
אני מציע שנארגן טיול בסוף אפריל...

תחילת מאי. מותר להביא חמולה וחברים. מי שמעוניין ברעיון שיגיד "אנא" "אני".

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאנא..אני../images/Emo6.gif

תתכנן.. תציע.. ואנו נשקול.. והכוונה לטיול למקומות הקדושים למנזרים. היה ממש נחמד.. אבל יומיים מספיק.. לא להשתולל

ד ר א ל

New member
../images/Emo207.gifשאלה על ספר וספר מעניין

במנזר לטרון בו התארחתי מספר ימים, קיבלתי מספר ספרים, אחד מהם הוא תרגום שלא הכרתי מקודם של הברית החדשה, מצויין על הכריכה רומא 1975 תורגם לעברית על ידי יוחנן בוֹשֵא ודוד כנרת (ארטיאגה), האם אתם מכירים תרגום זה לעברית? אני מכיר את השניים, המסורתי של פרנץ דליטש שמועדף עלי, והתרגום החדש יותר. בעיני הוא תרגום מוזר.. ולהבדיל, ספר מצויין שהגיע אלי לפני שנים רבות, שמו: תורת ברוך הצדיק, תקנון המנזרים של בנדיקטוס הקדוש מתורגם לעברית לקורא היהודי מאת גבריאל גרוסמן נדמה לי שקשה מאד להשיג ספר זה, לא יודע אם קיים בערבית..

למעלה