מחפש סוג של קפה

Oren 32

New member
מחפש סוג של קפה

שלום חברים, אני זקוק לעזרה.. ונא לא לצחוק בבקשה. אני גרופי של קפה נמס עלית ולא מסוגל לשתות קפה אחר (ניסיתי), אבל חברתי היקרה שיש לה יום הולדת בקרוב ואוהבת קפה הזכירה קפה של חברת BLUE MOUNTAIN ואמרה שהוא הטוב ביותר. אשמח אם תוכלו לעזור לי להפתיע אותה ולומר לי היכן ניתן להשיג קפה של חברה זו.

carmonle

New member
ג`מאייקה בלו מאונטיין ../images/Emo96.gif

שלום וברוך הבא לפורום הקפה. קפה אוא מחיפה מיבא את ה- JBM מחירו הוא באיזור 600 ₪ לק"ג קלוי ו-470 ש"ח לירוק. ברשתות הקפה, ארקפה, גו', אילנס וכד' יש לך סיכוי למצוא תערובת הכוללת קפה זה. אפשרות נוספת היא להזמין מקפה אוא שאני מצרף קישור לאתרם. ערן

קפה בלו-מאונטיין

לא מזמן קניתי קפה מסוג זה אצל חברה הנקראת "קפה-לטינו". הקפה היה מאוד איכותי ואני נהנה ממנו בכל כוס. אם אני לא טועה, שילמתי 300 ש"ח לקילו (לפני כחודש). ניתן לראות (ולקנות) את מוצרי החברה באתר הבא: http://www.cafelatino.co.il תגלוש ותפתי את חברה שלך.

Oren 32

New member
מה ההבדל בן סוגי הקפה.

ערב טוב ותודה רבה על העזרה. אני מבין מהקישור של carmonle שקפה בלו-מאונטיין הינו סוג של קפה ולא חברה ? אם נכון: קראתי קצת בפורום זה וראיתי כי ישנם סוגים רבים של קפה וצורות הכנה שונות לאותו קפה דבר אשר מוביל אותי לשאלה הבאה, מה ההבדל בין סוגי הקפה שצוינו והאם ישנה סיבה להעדיף אחד ולא אחר ? תודה מראש ^_^

אילן די

New member
בלו מאונטיין אינה חברה

אלא זן של פולי קפה. כאשר המקום הטוב ביותר לגידול זן זה הוא ג'מאיקה ולכן הוא נקרא ג'מאיקה בלו מאונטיין. בין חובבי הקפה המשובח בעולם הוא נחשב כנראה לטוב ביותר. זה לא אומר שכל קפה מג'מאיקה הוא בלו מאונטיין. אם אינני טועה רק 10% מהקפה שגדל במדינה זו הוא בלו מאונטיין.

game boy

New member
והאם../images/Emo26.gif

זה לא מוגזם לשלם כ-350-500 ש"ח לק"ג קפה כזה?? מה כל כך מייחד אותו?? אני,לדוגמא,שותה את ה- TAZZ D'ORO שלכל הדיעות נחשב לקפה איכותי לא פחות,ומשלם עליו רק 120-100 ש"ח לק"ג . אשמח באם מישהו שמבין יסביר לי מה ההבדל באיכותם של שני הסוגים הללו.

nostradamos

New member
פולי קפה בלו מאונטנט

זה לא הגזמה, זה משול לשמפניה מחבל שמפיין בצרפת. למרות שיש עוד סוגי שמפניה מעולים אחרים השמפניה מחבל שמפיין יקרה בהרבה מהאחרים, בגלל האיכות ובגלל השם או אפילו בעיקר בגלל השם, כנ"ל לגבי פולי קפה אלו. בנוסף כמו יין משובח במיוחד זה לא אומר שכולם אוהבים אותו, זה שהוא משובח ויקר לא הופך אותו לחביב הקהל. רב האנשים שותים יין פשוט ורגיל שהרבה יותר זול. לגבי מחירים ניתן למצא הרבה סוגים טובים מאד של פולי קפה במחירים של 100 ש"ח לק"ג אפילו, קולומביאנים, קנייתים ועוד.... הכל לפי טעמך האישי. בכבוד רב, גיא גונן

אילן די

New member
זו טעות אגב ../images/Emo13.gif

שמפניה באה רק מחבל שמפיין בצרפת. כל היינות המוגזים (נתיזים) מאיזשהו איזור אחר פשוט יקראו יין מוגז ולא שמפניה.

אילן די

New member
זה עניין של טעם וכיס

תטעם בעצמך ותראה אם מתאים לך. אני אישית אוהב אותו אבל יש סוגים שאותם אני מעדיף (קונה למשל).

shlomidr

New member
jbm

לא זה שם של הר בג'מיקה שבו יש את התנאים האופטימלים לגידול פולי קפה

למעלה