מחפש מקרן

• פותח הנושא lui2
  • פורסם בתאריך

lui2

New member
איך יודעים אם המשומש במצב סביר

שלום רב איך אני יודע אם באמת הפנסוניק המשומש באמת יחסית חדש ולא גמר את שעות המנורה ? במודעה מדברים על 230 שעות איך אני יודע שזה לא 2300 ? מה הסיכון שלמקרן משומש יש בעיה כלשהי שאני לא יעלה עליה בתחילה ותשגע אותי בעתיד (דפקט מכל סוג שהו ?) מישהו באתר כבר קנה בעבר מקרן משומש ?

moco10

New member
לדעתי , מעשית, אין לך ברירה

אלא לנסות לעמוד על קנקנו של המוכר, ולהחליט אם הוא אמין.

opv

New member
נראה לי שהוא עדיין באחריות,

בנוסף נראה לי שבזמן הקצר יחסית שעבר מאז יציאת הAE700 ועד היום, אם מישהו הספיק לצפות ב2300 שעות אז הוא כנראה מחובר לספה, לזמן של בערך שנה מקסימום 230 שעות נשמע הגיוני.

שאלה על נורות של מקרן

הבנתי - וגם ראיתי במו עיניי - שעוצמת ההארה של נורת מקרן פוחתת דרמטית (20%) בתקופה הראשונה של חייה. מה קורה לגבי "שארית חייה"? האם כל הזמן יש תהליך של דעיכה הדרגתית ואיטית עד לסופה? או המצב יחסית יציב ואז היא פשוט נשרפת בדומה להתנהגות של נתיך?

רומן ט

New member
בד"כ מדובר בירידה של כ-15% במהלך

עשרות השעות הראשונות (עד 100 שעות בערך?) ואח"כ עוצמת ההארה נשארת יציבה לאורך מרבית החיים שלה, כשלבסוף מתחדשת מגמת הדעיכה.

ירידה של כ-30% במהלך ה-300 שעות

הראשונות. הירידה נמשכת עד לסוף חיי המנורה בקצב מאד נמוך. במחצית חיי המנורה אתה צפוי לאבד כבר כ-50% מעוצמתה. רן

aharon b

New member
אם אינני טועה, קצב דעיכת נורות

באופן כללי ושל מקרן בפרט הוא קצב "אורך מחצית חיים" הלקוח מג'רגון הפיסיקה/מתמטיקה . כלומר: הקצב דואך באופן ריבועי הפוך כלומר דואך הכי מהר בהתחלה, וקצב ההולך ומאט עם הזמן. כמובן שבסוף החיים העקומה עשויה לצאת מהגבולות, וטרם "מוות" עשויה לדאוך בפתאומויות בלתי צפויה כפי שרומן תאר.

moco10

New member
זמן מחצית חיים זה פרמטר

של דעיכה אקספוננציאלית . לא ברור אם שימוש במושג הזה לנורות מקרן מבטא דמיון בסיסי לדעיכה כזו או שזו סתם נוחות, כי לאורך החיים המעשי של הנורה יש שונות גבוהה מידי (די בלתי צפוי).

aharon b

New member
זה שהוא אולי "עדיין" באחריות,

ממש לא רלוונטי לרוכש המיועד משום שהאחריות היא בלתי-עבירה או במינוח המקצועי non-transfarable והיא תקפה אך ורק עבור הרוכש המקורי ששמו מופיע על תעודת האחריות ועל החשבונית. חבל שזה כך, אבל זה מה יש
באותה נשימה חשוב שבעתיים לזכור כן, זה שנורה עשתה 100, 500 או אלפיים שעות, לא רק שאין לנו יכולת לדעת באמת זולת כמו שאמר moco10 וזה לנסות ולאמוד על אמינותו של המוכר, אלא שגם אם הנורה עשתה מעט מאד שעות - אין עליה יותר אחריות! *למקרן חדש יש אחריות גם על הנורה - אחריות אשר נעה בין 3 חודשים ועד 6 חודשים בדר"כ וזה שווה כסף.

למעלה