לשם ההרגעה הראשונית, אני משתמש
בביטוי "מעצב" כקיצור לביטוי "מעצב מערכת". כמובן שהמונח "עיצוב" אינו נחלת עיצוב המערכות בלבד אלא קשור גם לעיצוב של נושאים שונים בתחום מערכות המידע (כפי שהזכרת ניתן לעצב גם רשתות, פתרונות אבטחת מידע ועוד). הסיבה בה אני משתמש בביטוי זה היא בגלל שבמסגרת פיתוח מערכת ישנו תפקיד מוגדר של "מעצב" (לפחות מהמקום ממנו אני מגיע - צה"ל. ישנם הרבה בתי תוכנה שתפקיד המעצב אינו מוגדר והתוכניתן הוא המעצב), בעוד שבתחום הסיסטם (ששוב, אני לא שייך לתחום זה) ישנם תפקידים מוגדרים אחרים ואני אישית לא שמעתי על מעצב בתחום הסיסטם (לפחות עד שתיארת עכשיו את תפקיד ה-infrastructure architect). שלא תהיה טעות, אני רוחש כבוד גדול לאנשי הסיסטם ולמקצוע שלכם. הספיקה לי הפעם שביקשו שאגדיר את דרישות אבטחת המידע מהמערכת שניתחתי ואחרי יומיים שבהם טבעתי בהררי מידע של מונחים כגון kerberos, md-5, pki, vpn, nat, dmz ושאר המונחים שאנשי הסיסטם משתמשים בהם בשביל לגרום לנו להרגיש נחותים (טוב נו, לא יכולתי להתאפק
) ועוד הרמתי ידיים וביקשתי שיביאו מישהו שמבין בזה (היינו איש אבטחת מידע). כל אחד מאיתנו רואה את הצד שלו יותר טוב מאשר את הצד האחר. גם אני יכול לספר על כמות המידע האדירה שתוכניתנים חדשים בתחום הדוט נט צריכים "לבלוע" (כהגדרתך). אני אישית צריך להכשיר עכשיו תוכניתנים לסביבת דוט נט ואני לא מצליח לראות את הסוף של זה. ודבר אחרון לסיכום, אני עדיין לא רואה סיבה מדוע לא לכנות את כל האנשים שעוסקים ב-IT ושצברו נסיון בתחום בתור "מקצועני IT" או "מומחי IT" ואת המנהלים של התחום בתור "מנהלי IT" ואין לי שום סיבה לחזור ולהתכתש עם האנשים בפורום לגבי מיהו קהל היעד של הפורום, כי זה כבר ברור שאחרי הזמן שעבר הפורום הפך להיות לפורום לתחום הסיסטם (וזה לא משנה כרגע מה שמו). אבל כפי שגם אתה וגם אני יודעים, נושא האפליקציה ונושא הסיסטם הם נושאים די שונים ומאחר ולכם כבר יש את הפורום שלכם, הגיע הזמן שגם לנו יהיה את הפורום שלנו. ובנימה זו, שיהיה לך ולכל באי הפורום סופ"ש נעים ואני מקווה לראות חלק מכם גם אצלנו בקומונה (לפחות אלו שמרגישים שהם גם שייכים לתחום פיתוח מערכות מידע)