מחפש מנהל לפורום חדש

JohnDoe5

New member
מחפש מנהל לפורום חדש

אני רושם את ההודעה בפורום הזה מאחר והפורום הזה במקור היה אמור להיות מיועד לאנשים שעוסקים ב-IT ואיכשהו מצא את עצמו הופך לפורום לאנשי סיסטם (זה מה שקורא כשמיקרוסופט מכנה אנשי סיסטם בכותרת "מומחי IT"), אז אולי במקרה יש כאן אנשי IT (לאו דווקא "מומחי IT") ואליהם ההודעה מכוונת : הגעתי למסקנה שחסר בתפוז פורום בתחום המחשבים שיעסוק בנושא עיצוב וניתוח מערכות. יש היום פורום למי שיש לו בעיות בתוכנה או בחומרה, יש פורום למי שיש לו בעיות בתכנות, יש פורום למנהלי רשתות, אבל אין פורום למתכנני ומעצבי מערכות. פורום שכזה אמור, לדעתי, לספק מקום מפגש לאנשי IT, העוסקים בפיתוח מערכות בסביבות וטכנולוגיות שונות, שבו יוכלו להתייעץ בנוגע לנושאים שונים, כגון : - שימוש נכון ב-UML - ארכיטקטורות פיתוח (DNA, SOA ...) ואופן השימוש בהן - נושאי עיצוב שונים (OOD, Design Patterns) ועוד ועוד... מן הסתם ייתכן שהפורום יתפרס בהמשך וגם יעסוק בנושאים הקשורים לנושאים לעיל, בין אם ברמת מנהלי פרויקטים, תוכניתנים, אנשי סיסטם, טסטרים או כל תחום אחר שקשור למחזור חיי המערכת. אני אומנם אשמח מאוד אם יהיה פורום שכזה, אך מאחר ואני אדם עובד, אין באפשרותי לנהל את הפורום במשרה מלאה, ועל-כן אני מחפש מישהו שישמח להרים את הכפפה ויתנדב לנהל את הפורום (כמובן שאני אשתתף באופן פעיל) מי שמעוניין יכול לשרשר תגובה או לשלוח לי מסר. הודעה דומה תופץ בפורומים נוספים שאיכשהו קשורים לנושא (אם מישהו חושב על פורום שכדאי לפרסם בו, אפשר ואף מומלץ לשלוח לי הודעה עם שם/מספר הפורום)

H N 1

New member
ונגיד...

שכל מי שכותב פה זה אנשי סיסטם (שמנימת דברייך משתמשע שהם פחות טובים, איכשהו).. מה מונע ממך להעלות לפה את כל הנושאים שעליהם אתה מדבר? למה אתה חושב שלפורום אחר יבואו אותם אנשים שאתה חושב שלא נמצאים פה? סתם מחשבות ... שיהיה לך הצלחה בפורום החדש

JohnDoe5

New member
לא היתה לי שום כוונה שישתמע שאנשי

סיסטם הם "פחות טובים" ואם כן אני מתנצל. אנשי סיסטם עוסקים בצד אחד של תחום ה-IT בעוד מפתחים, מנתחים וראשי פרויקטים עוסקים בצד אחר של התחום. באותו אופן שאיש סיסטם לא יפנה למנתח מערכות במטרה שזה יענה לו על שאלה בתחום אבטחת שרתי SQL Server, אינני מצפה ממנתח מערכות שיפנה לאיש סיסטם שיענה לו על שאלות בנושא UML. כפי שאולי ציינתי, בזמנו (לפני כמה חודשים כשהפורום רק התחיל את דרכו) היה פה דיון לגבי מי הם "מומחי ה-IT" ולמרות הנסיון שלי לטעון שמדובר בכל אדם שנושא תפקיד הקשור למחזור חיים של מערכת, הטענה שלקחה את רוב הקולות היתה ש-"מומחי IT" הינם בגדול אנשי סיסטם (על כל הסוגים השונים, בין אם אנשי אבטחת מידע, ניהול רשתות וכדומה). הסיבה שאני חושב שאנשים יבואו לפורום ה"חדש" ולא לפורום הנוכחי היא מאותה סיבה שאני לא נכנס ביום-יום לפורום הזה - כי אני הבנתי שאני לא קהל היעד של הפורום !

antid0t

New member
יש לי, יש לי, יש לי !

אפילו החלפתי ניק בשביל שחס ושלום זה לא יחשב להודעה אדמיניסטרטיבית... אם במקום לקטר על סוג השאלות, היית מעלה נושאים ותורם לפחות תשובה אחת רצינית, אולי היית זוכה ממני לתשובה רצינית. עד אז, הרשה לי לצטט את Wayne מ- Wayne's world: I'm not worthy ! I'm not worthy ! מה שכן, אולי כאשר (אם בכלל) אצליח להגיע למצב שאני בעבודה מגיע למאמץ חשיבתי ברמה שאתה נדרש לו, אני אבקר בפורום כזה (שיט ! לא נשאר לי זמן וצריך עד סוף היום לחשב 2+2=? ) עד כאן, אנטי (really pissed)

JohnDoe5

New member
אני לא מבין ממה נובע האנטי שלך

אני קיטרתי על סוג השאלות ? בסה"כ ציינתי שהפורום נועד לאנשי סיסטם, כפי שבבירור ניתן להסיק מהשער של הפורום ! להעלות נושאים ? אני לא איש סיסטם ולכן אינני מחשיב את עצמי קהל היעד של הפורום, אך בתור מישהו שבהתחלת דרכו של הפורום נכנס לפורום במחשבה שמדובר בפורום שמיועד גם לקהל היעד אליו אני שייך (היינו מנתחי ומעצבי מערכות), שיערתי שאולי עוד אנשים כמוני נכנסים לפורום זה "בטעות" (במחשבה שהם שייכים לקטגוריה "מומחי IT") ויקראו את הודעתי. דרך אגב, בתחילת דרכו של הפורום, לפני שהבנתי את ייעודו, דווקא השתתפתי בו ועניתי על שאלות (אתה מוזמן לבדוק את ההסטוריה) ודבר אחרון, אף אחד לא מכריח אותך לבקר בפורום בדיוק כמו שאני לא רואה סיבה להדיר רגלי לפורום "באפי" ועל כן ממש לא מובן לי למה נקטת בגישת האנטי הזו כלפי.

antid0t

New member
למה אני אנטי ?

שאלת שאלה לגיטימית. לקחתי מנת הניקוטין/קפאין והחלטתי לקחת את עצמי לפינה ולחשוב שניה. כמה דקותות בניסיון לניתוח פרויידיאני ואכן גירדתי כמה מסקנות... אזהרה: הדעות המובאות מטה סובייקטיביות, משקפות את דעתי האישית המבוססת על מכלול ערכים שאני נוטה להאמין בהם ואין להתייחס אליהן כאקסיומה. כנראה הפריעה לי נימת הזילזול שלדעתי הופגנה בהודעה שלך. אחרי שהנחתי בצד את הסנטימנטים, התבהר לי מקור האנטי שלי. אני אשתדל להסביר את עצמי: להיות מנהל פורום = להיות בעל הרשאות מחיקה של שטויות לא רלוונטיות. מי שעושה את הפורום זה הגולשים של הפורום ולא המנהל. לי כנראה הפריעה העובדה שאינך מוכן לקחת על עצמך את אחראיות הניהול בטענה שאתה עסוק בעבודה (כמו כל אחד שאינו אוכל חינם ?) ורוצה שמישהו אחר יעשה את העבודה השחורה. אותי גידלו קצת אחרת ומכאן האנטגוניזם שהתפרץ. בכל מקרה, יהיה בהחלט במקום שאתנצל על הטון וההתנפלות שמקורן היה באמונות אישית הלא מחייבות את האחרים. בכל מקרה, בהצלחה !

JohnDoe5

New member
האם אכן זו כל מהות העבודה ?

למחוק הודעות ? אני חשבתי שמנהלי הפורום מארגנים תכנית, מאמרים, מביאים אורחים מקצועיים לפורום, מארגנים מפגשים - אתה יודע - מנהלים ! אבל אם כל העסק זה למחוק הודעות של טרולים, אז אכן זה משהו שאני יכול לקחת על עצמי (גם ככה נמאס לי מהעבודה בערך 3-4 פעמים ביום ואני בודק הודעות בפורום).

antidot

New member
תשמע...

מאמרים ? - לדעתי המאמרים צריכים לבוא מהגולשים (מנהל הוא בין היתר גם גולש) ארגון תוכנית ? - זה פורום בעל מסגרת די קבועה. אנשים בעלי אינטרסים משותפים באים, מתייעצים, עונים, מחליפים חוויות. אורחים ? - אכן לרב זוהי העבודה של מנהל הפורום לאתר ולתאם (מודה שאני חוטא בזה - אל תראה בי דוגמא). החלק הפורמלי/טכני נעשה בעזרת אנשים בתפוז (יחצנות וצד טכני במידה והאירוח כולל וידאו/צ'אט). מפגשים ? - שוב, ה"אני מאמין" שלי הוא שדברים צריכים לבוא מתוך הפורום כאשר מנהל הוא חלק ממנו ולא מעליו. כל מנהל וה"אני מאמין" שלו... מצד שני, פורום רציני יכול לנהל את עצמו כמעט ללא התערבות המנהל.

JohnDoe5

New member
הגעתי למסקנה

בשביל לבדוק האם יש ביקוש והאם עבודת המנהל דורשת זמן, החלטתי ללכת על הדרך הקלה ולהתחיל בקומונה. אם אתה רוצה (לא חובה כפי שציינתי), אתה וחבריך מוזמנים לבדוק את השטח: http://communa.tapuz.co.il/SoftwareEngineering

antidot

New member
../images/Emo50.gif

מהנדס תוכנה כבר לא יצא ממני, אבל מבטיח להציץ מדי פעם. אשמח אם תקפוץ גם אתה מדי פעם להרחיב לנו את האופקים
טוב... אנשים מתחילים ללכת הביתה. עכשיו אפשר להתחיל לעבוד כמו בן אדם

JohnDoe5

New member
לכל אנשי ה-IT שנכנסו לפורום הזה

וגילו שהפורום מיועד לאנשי סיסטם ולא לכלל אנשי ה-IT (עד כמה שאנחנו מחשיבים את עצמנו "מומחים"): אתם מנתחי מערכות ואתם לא יודעים איך מתעדים UseCase ב-UML ? אתם מעצבי מערכת ואתם תוהים את ה-Design שעשיתם למחלקות הוא טוב או לא ? אתם תוכניתנים שאמרו להם לעשות Pattern של Composite ואין לכם מושג מה זה ? אם עניתם כן על אחת השאלות - זה המקום עבורכם http://communa.tapuz.co.il/SoftwareEngineering

JohnDoe5

New member
אנחנו פתוחים לציבור כבר יומיים ואלו

הנושאים שהספקנו לדבר עליהם: Extreme Programming Refactoring OO & RDBMS ObjectSpaces UML תפקידים שונים בתחום ה-IT (מנתח, מעצב, תוכניתן) הקשר בין ארכיטקטורה לסביבות פיתוח מתודולוגיות פיתוח מבוססות UML בקומונה ניתן למצוא קישורים להרבה מהנושאים הנ"ל וכמובן להנות מהידע שנשפך שם מכל החורים. אז תבואו, תתרשמו ותשתתפו http://communa.tapuz.co.il/SoftwareEngineering

האם לא ניתן לחבר את הכל יחדיו?../images/Emo127.gif

לי אישית נראה שהכי כדאי זה פשוט הכל יהיה בפורום אחד..מה דעתכם? עכשיו, שאלה שנייה-אני חדשה מאוד בתחום. ואני שומעת כל מיני שמות "גדולים". מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בין אנשי IT ל- אנשי סיסטם, פעם אחת ולתמיד?? תודה

JohnDoe5

New member
ככל הנראה לא ניתן

מאותה סיבה שעשו פורום נפרד לבסיסי נתונים ולשפות תכנות (למה, שפת SQL זה לא שפת תכנות באופן מסוים ?!). אנשי IT הם כל האנשים שעוסקים במלאכת בניית מערכות מידע (מערכות IT) בין אם מדובר במנהלי פרויקטים (מנהלי IT), מנתחים, מעצבים, תוכניתנים, DBAים, אנשי QA, אנשי תשתיות, אחראי אבטחת מידע, מנהלי רשתות תקשורת נתונים, אנשי תמיכה (help desk) ועוד. עם השנים התגלגל המונח "איש IT" לתיאור גורמים שונים - זכור לי שפעם בעיתון לשכת מנתחי המערכות לישראל היתה כתבה על ה"title" של מנתח מערכות שפעם היה מנתח ענ"א ו"כיום" זה "מנתח IT / מומחה IT". לעומת זאת, אם מסתכלים על אתר מיקרוסופט ישראל, כל נושא אבטחת המידע וניהול שרתים מופנה לנישה המכונה "מומחי IT". היום המונח IT משמש בגדול לתיאור התחום של פיתוח מערכות מידע, ובז'רגון העברי, מומחה IT מתאר את אנשי הסיסטם. אני מניח שלשאר התחומים אפשר פשוט לקרוא "אנשי מערכות מידע" או "אנשי IT"

מה הידע הדרוש לשם כך?

לשם בנייה ועיצוב מערכות מידע?? האם על מנת לעצב מערכת מידע מספיק הקורס של מייקרוסופט? או יותר מכך?

JohnDoe5

New member
הייתי מתפלסף ואומר שעיצוב זו אומנות

בשביל לעצב "נכון" מערכת (הנכון מודגש כי נכון זה עניין של השקפה - פיתוח מערכות מידע זה לא מדע מדויק) צריך נסיון וראש פתוח. עיצוב נכון מסתיר מאחוריו את ה-know how, כלומר לדעת מה כן לעשות, מה לא לעשות ואיך הכי טוב לעשות דברים מסוימים. כל ה-know how הזה הוא נסיון שנרכש (איך אומרים - מטעויות לומדים !). קורסים למיניהם (אני לא מכיר את הקורס של מיקרוסופט) מכשירים ומספקים את הידע הבסיסי בשביל ההתחלה, אבל בשביל לעצב "נכון" זקוקים לנסיון וזה משהו שקורס לא מספק (אז מתחילים, טועים, לומדים ומשתפרים עם הזמן) לגבי בנייה של מערכות - כנ"ל. תוכניתן טוב הוא לאו דווקא תוכניתן שכותב בלי באגים. תוכניתן טוב הוא תוכניתן שיודע להמנע מבאגים שאנשים אחרים נופלים בהם, לזהות באגים מהר יותר מאשר לוקח לאנשים אחרים ולכתוב קוד יעיל ואיכותי יותר מאשר של תוכניתנים אחרים. לסיכום - בשביל לבנות ולעצב צריך את ההכשרה. בשביל לעשות את זה נכון, טוב, יעיל ואפקטיבי - צריך את הנסיון ! דרך אגב, אם כבר הזכרנו בנייה ועיצוב - הרבה מעצבים צמחו מתחום התכנות - כי כשתוכניתן עובד מספיק זמן בבנייה של מערכות הוא נחשף לעיצוב ולכן זה רק טבעי שתוכניתן מנוסה יתחיל לבצע גם עיצובים.

JohnDoe5

New member
לא חובה

מרבית האנשים שאני מכיר התחילו לתכנת לפני שהוציאו את התואר שלהם (אם בכלל הוציאו). למה, בשביל להיות מוסכניק צריך תואר ?

JohnDoe5

New member
אין לראות בהודעה משום ירידה על

מוסכניקים ו/או תוכניתנים. ההשוואה פשוט באה להראות שלא לכל מקצוע צריך תואר.

antidot

New member
הקדמת אותי בכמה דקות

הרשה לי כמה הסתייגויות... אני אתייחס לתחום סיסטם, תשתיות ו- infrastructure architecture - תחומים שאני מכיר מקרוב. קורסים של מייקרוסופט (סדרת MCSE או MCSD) במקרה הטוב נותנים מידע על "מה צריך לעשות על מנת ליישם X". איך שאני רואה את זה, הם לא מקנים את הידע של "איך הדברים עובדים" ו"למה". במקרה של MCSE מקבלים מידע על היכולות של המוצר ואיך להשתמש ביכולות על מנת להגיע לפתרון מסויים. איך שאני רואה את זה, איש IT ששייך לתחום שציינתי מעלה יכול להחשב כמקצוען בתחומו (ואני בכוונה לא משתמש במושג "מומחה" - הסבר בהמשך) רק כאשר הוא מכיר את הטכנולוגיות המרכיבות את הפתרון האפליקטיבי. אם במייקרוסופט מדובר, אזי איש סיסטם של MS צריך להכיר את LDAP, Kerberos, TCP/IP, DNS וכו'. האנשים שמסיימים את הקורסים של MS לדוגמא, יודעים שטכנולוגית AD מבוססת על LDAP, אבל אין להם שמץ של מושג לגבי יישום הפרוטוקול. הידע והבנה של הטכנולוגיות ה"אטומיות" שמרכיבות פתרונות MS ניתן לרכוש או באקדמיה (למרות שההתיחסות באקדמיה בארץ לתחום הספציפי הינה שולית ולא ממצה) או מניסיון ולימוד עצמי. מייקרוסופט יכולים לציין שאחד מפרוטוקולי האוטנטיקציה הוא Kerberos, אבל כאשר תרצה לבצע אינטגרציה עם מימוש אחר של Kerberos (אם זה MIT או Hemdal), תאלץ לשבת וללמוד איך עובד הפרוטוקול, מה הם סוגי ההצפנה שכל מימוש משתמש בהם ואיך ניתן להביא אותם לעמק השווה. עכשיו נעזוב שניה את מייקרוסופט ונחזור לנושא העיצוב מערכות. משום מה יש לי הרגשה שמבחינתך העיצוב הוא בהכרח משהו שמערב בסופו של דבר כתיבת קוד, UML ושאר הירקות שקודרים (טוב נו, לא יכולתי להתאפק
) כל הזמן מדברים עליו. הטיעון שלך אומנם במבט ראשון הגיוני: איש תשתיות במבט ראשון אינו מייצר משהו חדש => אין בו את הפן היצירתי/אומנותי. הרשה לי לחלוק ולהסביר למה לדעתי זאת טעות ענקית. עיצוב מערכות כולל דברים כגון: - תכנון ואינטגרציה של מערכות שונות. דוגמא: מימוש פתרון single sign on בסביבה הטרוגנית. - הטמעה והתאמה של טכנולוגיית 802.1x באירגון - ארכיטקטורה של מבנה הרשת לכל אחד מהנ"ל ניתן לגשת בשתי דרכים: - פתרון קופסא תוך מודעות שחלק מהדרישות ייתכן ולא ימומשו עקב מגבלות הפתרון - מחקר של הנושא ועיצוב פתרון אלטרנטיבי תוך שימוש בכלים קיימים או התאמתם אם נקח למשל את דוגמת הSingle Sign On, ניתן לרכוש מוצר מוכן ( טונה של $$$) או אפשר לשבת ולעצב פתרון על בסיס כלים קיימים שיענה על הדרישות. עוד נקודה מעניינת: אנשי תשתיות וסיסטם נאלצים ביומיום לבלוע, להבין וללמוד כמות אדירה של טכנולוגיות. לדעתי בתחום התכנות העסק הרבה יותר רגוע. אני עדיין מתקשה להבין את באיזו קונוטציה אתה משתמש במושג "מעצב". משום מה יש לי הרגשה שלדעתך אין מעצבים בתחום תשתיות/סיסטם... לעניין ה"מומחי IT". הייתי בטוח שמיצינו את זה... אם תשתמש בחיפוש (שכרגע לא במיטבו), תוכל למצוא את ההסבר לשם הפורום. האמת, נראה לי שאם נחליף ל"מקצועני IT", אנשים יפסיקו להעלב... וידידי: מי בכלל מתייחס להגדרה של מייקרוסופט לגבי הגדרת איש IT ? לי יש לא מעט דברים להגיד על מגפת ההסמכות המייקרוסופטיות ותאמין לי שהרב זה לא דברים אוהדים במיוחד...

למעלה