א.נ.שלום לך,לפני שמתחיל פה עוד
ויכוח סתום,בא ננסה לבאר כמה דברים. הטמפ´ בדוד קיטור תהיה שווה בין אם מקור החימום בחשמל ובין אם במדורה,כך שברור ועוד מהסברים קודמים שלא כאן הבעיה. הבעיה במכשיר המוקה היא: מיקום הקפה,קירבתו למקור החום.זמן החימום עת הגיעת הלחץ וחשיפת הקפה לתנאים אלה,מותירים בו מעט מאד עוד לפני שהצלחנו להוציא ממנו את המוצר. הבעיה השניה: מאחר והקפה הינו החוצץ היחידי בין המים המתחממים לאויר החפשי,כל האדים הנוצרים עת החימום מתאדים דרך הקפה וסוחפים עמם את השמן האתרי ואת מרכיבי הקפה הנדיפים(וולטליט ארומה). שני מרכיבים אלה הם המרכיבים העיקריים של ה"קרמה". המבנה ה"מוקצף" של הקרמה נובע מלכידת המרכיב הגאזי ע"י השמן ולכן זה גם צף. כל מה שציינתי בהזדמנויות שונות בקשר למכונה חשמלית ללא משאבה זה שאם יש בה ברז המונע מהאדים לברוח דרך הקפה,עת מתחממים,הרי שבעיה אחת נפתרה. אם מיקום הקפה נמצא בידית ולא במרכז הלהבה, הנה עוד בעיה פתורה. אם גם אפשר להקציף בכך וכל המכשיר עולה 170 שח במקומות כמו "אייס",למה מישהו צריך לקנות מקינטה+פלנג´ר+פיירקס "ספר" בכ 400 ש"ח? עכשיו לקינוח עוד הבדל מהותי בין השניים:חימום במקינטה מצריך זמן חימום ארוך יותר עקב בריחת האדים דרך הקפה ורק ב100 מעלות מתגבר דחף האדים על ה"דליפה"=טמפ´ חליטה גבוהה+בזבוז זמן ואנרגיה. במכשיר עם ברז,האדים הנוצרים מחימום המים מטמפ´ החדר עד לחליטה,נשמרים בתוך הדוד ובונים לחץ זהה אך בעל טמפ´ נמוכה יותר,זאת עקב אי יציאת הלחץ ה"קר" הראשוני,עקרון זה משמש גם במשקולת ה"בריקה\כליפה". נראה לי שמי שהטעה אנשים תמימים זה אתה,אם כי אני באמת משוכנע שבתום לב, ואני מקווה שהם סולחים לך,גם אני,שאינך מעריך נכון את דעתו של ערן ושלי,ועוד לרמוז יעני שזה לא בתום לב?!("מפריע לי שמנסים להטעות אנשים תמימים וכו´")מילא היית אומר שאני וערן מנסים להדיח קטינות לעישון סמים קלים?!