מחפש מכונת קפה

מחפש מכונת קפה

אני מחפש לקנות לחבר מתנה מכונת קפה משהו סביב ה-400 ש"ח, אני מתלבט האם לקנות מכונה עם קפסולות, או לא, איזו חברה וכו... יש הצעות?

אליני

New member
מתנה, או עונש ?

אם אתה רוצה להעניש את החבר שלך תקנה לו מכונת קפה על קפסולות אלי

ilancafe

New member
מקינטה ופלנג´ר.

אין שום ספק ששני הפריטים הללו, במחיר נמוך מהסכום שנקבת יתנו את התמורה הגבוהה ביותר שחבר שלך יכל לחלום. אין מתנה טובה מזו לחבר שאוהבים. אילן שנהב אילן´ס

פלנג´ר???

אני עצמי משתמש במקינטה, ואכן אחלה דבר, ובכל זאת אני מעוניין במשהו יותר "מרשים" מהו פלנג´ר?

Alto

New member
פלנג´´ר = מתקן להקצפת חלב

מעין כוס עם בוכנה מרשת שע´´י פימפום בה מקציפים את החלב.

carmonle

New member
בתקציב שלך קשה למצוא מכונת אספרסו

איכותית אני מצרף קישור בו הוצעה אלטרנטיבה למקינטה ופלנג´ר. לפי הבנתי רם המליץ על סוג זה של מכונת אספרסו כאלטרנטיבה עדיפה להכנת קפה על פני מקינטה. לדבריו בסוג זה של מכונה פשוטה עם ברז, הקפה יוצא פחות שרוף מאשר במקינטה ואף יש אפשרות הקצפה דבר שחוסך את הצורך בפלנג´ר. מכונה זו היא לא אלטרנטיבה למכונת אספרסו איכותית עם משאבה. הסבר על סוגי המכונות ניתן לראות בקישור החום בראש הדף. ערן

efratizv

New member
חד משמעית לא נכון.

כל המכונות המבוססות על יצירת לחץ ע"י קיטור לצורך חליטת הקפה, מזרימות מים בטמפרטורה גבוהה, מעל 92 מעלות דרך הקפה. אין חשיבות באם חימום המים נעשה ע"י גוף חימום חשמלי או על כירה כמו במקינטה. לדעתי עדיפה המקינטה עקב פשטותה ומחירה הנמוך יותר.

carmonle

New member
מכשיר כזה הינו אלטרנטיבה זולה יותר

ממקינטה + פלנג´ר ובוודאי ממקינטה חשמלית. הוא נייד וניתן לקחת אותו לכל מקום. אכן גם בו וגם במקינטה הטמפרטורה גבוהה אולם לדעתי הפעלתו פשוטה כמו במקינטה, מיים במיכל וקפה בידית ואין צורך במשטח חימום או גז. ערן

super creama

New member
חד משמעית אין לך מושג

א.ערן לא אמר שההבדל הוא בטמפ´,אלא בתוספת הברז,בצינורית ההקצפה,בפשטות ובזמינות האנרגיה(חשמל). בקשר למחירים,או שאינך מעודכן,או שחזרת "קצת"מורעל מהמפגש בקבוצת התמיכה אצל אילנ´ס!

efratizv

New member
לפני שפותחים את הפה כדאי לקרוא

ערן ורם מדברים במפורש על קפה פחות שרוף, וקפה, מה לעשות, נשרף מחום. ולכן, הם כן מדברים על טמפרטורה. בנושא "המורעלות" שלי למקינטה, כנראה שלא היית במפגש, אחרת היית יודע את דעתי בנושא. יחד עם זאת מפריע לי שמנסים להטעות אנשים תמימים שמכונה חשמלית, הבונה את לחץ המיצוי ע"י קיטור עדיפה על מקינטה. לגבי יכולת ההקצפה, נו באמת.

evgi ram

New member
א.נ.שלום לך,לפני שמתחיל פה עוד

ויכוח סתום,בא ננסה לבאר כמה דברים. הטמפ´ בדוד קיטור תהיה שווה בין אם מקור החימום בחשמל ובין אם במדורה,כך שברור ועוד מהסברים קודמים שלא כאן הבעיה. הבעיה במכשיר המוקה היא: מיקום הקפה,קירבתו למקור החום.זמן החימום עת הגיעת הלחץ וחשיפת הקפה לתנאים אלה,מותירים בו מעט מאד עוד לפני שהצלחנו להוציא ממנו את המוצר. הבעיה השניה: מאחר והקפה הינו החוצץ היחידי בין המים המתחממים לאויר החפשי,כל האדים הנוצרים עת החימום מתאדים דרך הקפה וסוחפים עמם את השמן האתרי ואת מרכיבי הקפה הנדיפים(וולטליט ארומה). שני מרכיבים אלה הם המרכיבים העיקריים של ה"קרמה". המבנה ה"מוקצף" של הקרמה נובע מלכידת המרכיב הגאזי ע"י השמן ולכן זה גם צף. כל מה שציינתי בהזדמנויות שונות בקשר למכונה חשמלית ללא משאבה זה שאם יש בה ברז המונע מהאדים לברוח דרך הקפה,עת מתחממים,הרי שבעיה אחת נפתרה. אם מיקום הקפה נמצא בידית ולא במרכז הלהבה, הנה עוד בעיה פתורה. אם גם אפשר להקציף בכך וכל המכשיר עולה 170 שח במקומות כמו "אייס",למה מישהו צריך לקנות מקינטה+פלנג´ר+פיירקס "ספר" בכ 400 ש"ח? עכשיו לקינוח עוד הבדל מהותי בין השניים:חימום במקינטה מצריך זמן חימום ארוך יותר עקב בריחת האדים דרך הקפה ורק ב100 מעלות מתגבר דחף האדים על ה"דליפה"=טמפ´ חליטה גבוהה+בזבוז זמן ואנרגיה. במכשיר עם ברז,האדים הנוצרים מחימום המים מטמפ´ החדר עד לחליטה,נשמרים בתוך הדוד ובונים לחץ זהה אך בעל טמפ´ נמוכה יותר,זאת עקב אי יציאת הלחץ ה"קר" הראשוני,עקרון זה משמש גם במשקולת ה"בריקה\כליפה". נראה לי שמי שהטעה אנשים תמימים זה אתה,אם כי אני באמת משוכנע שבתום לב, ואני מקווה שהם סולחים לך,גם אני,שאינך מעריך נכון את דעתו של ערן ושלי,ועוד לרמוז יעני שזה לא בתום לב?!("מפריע לי שמנסים להטעות אנשים תמימים וכו´")מילא היית אומר שאני וערן מנסים להדיח קטינות לעישון סמים קלים?!

efratizv

New member
שמחתי לקרוא את הסברך

אשר ברובם נכונים ומראים את הבנתך בנושא. אך הרשני לתקנך בנקודות הנוגעות למהות אי ההסכמה ביננו, לצורך הענין צרפתי תמונה של גרף המראה את תלות הלחץ בטמפרטורה (של מים ואדים) עכשיו לקינוח עוד הבדל מהותי בין השניים:חימום במקינטה מצריך זמן חימום ארוך יותר עקב בריחת האדים דרך הקפה ורק ב100 מעלות מתגבר דחף האדים על ה"דליפה"=טמפ´ חליטה גבוהה+בזבוז זמן ואנרגיה. במכשיר עם ברז,האדים הנוצרים מחימום המים מטמפ´ החדר עד לחליטה,נשמרים בתוך הדוד ובונים לחץ זהה אך בעל טמפ´ נמוכה יותר,זאת עקב אי יציאת הלחץ ה"קר" הראשוני,עקרון זה משמש גם במשקולת ה"בריקה\כליפה". 1. לחץ האדים הדרוש להנעת המים מהמיכל דרך הקפה נקבע בעיקרו מדחיסות הקפה ומהגובה אליו יש להזרים אותם, סוגי המכונות החשמליות ללא משאבה שאני מכיר הן יותר גבוהות ממקינטות המיועדות לאותה כמות, כך שדרוש לחץ יותר גבוה=טמפרטורה יותר גבוהה על מנת לקבל אותו לחץ מיצוי. 2. כל עוד המים לא הגיעו ל- 100 מעלות לא יוצא שום דבר לא במקינטה ולא במכונה החשמלית (ראה בגרף - לחץ האדים קטן מהלחץ האטמוספרי). הוספת הברז או המשקולת גורמים להגדלת לחץ המיצוי (וכתוצאה מכך ליותר כרמה) אך לחץ יותר גבוה משמעותו גם טמפרטורה יותר גבוהה ולכן גם קפה יותר שרוף. 3. לחצי המיצוי במקינטה ובמכונת הקפה ללא משאבה הם 2 - 3 BAR (לעומת 9 BAR במכונות אספרסו עם משאבה) ונותנים מים בטמפרטורה של כ- 120 - 135 מעלות, הרבה מאוד מעל ל- 90 מעלות במכונות האספרסו. 4. מאחר ונושא האספרסו קרוב לליבי כתחביב (איני עוסק בשום תחום מכונות או קפה בצורה מסחרית, ואיני קשור עם אף אחד באופן מסחרי) אני מעונין שתודעת האספרסו תתרחב. אני מודע לכך שציוד טוב הינו יקר ולא כולם יכולים להרשות לעצמם, וללא ציוד טוב קשה להפיק אספרסו טוב. אך מצד שני שימוש במכונות החשמליות ללא משאבה או במקינטות אינו מייצר אספרסו, אלא משקה אחר, הייתי מצפה מאנשי הפורום המנוסים יותר להדריך את החדשים יותר כיצד כן ניתן להפיק אספרסו ממכונות לא יקרות, וקימות כאלו. 5. בשום שלב לא רמזתי על חוסר תום לב מצידך או מצד כל משתתף אחר, ואם התקבל רושם כזה, אני מתנצל. אך הטעיה בתום לב, גם היא הטעיה, והקביעה כי מכונה חשמלית ללא משאבה מיצרת קפה פחות שרוף ממקינטה, אינה נכונה.

evgi ram

New member
ידידי היקר והמלומד!

נתחיל מהסוף ,נקבל ונקפל ההתנצלויות ונסכם שהשיחה היא מקצועית בלבד וכן לא נמהר לקבוע היכן מוטעים "אנשים תמימים" כל עוד מתנהל הדיון! בניגוד אליך אני דווקא כן עוסק בתחום ההנדסי של ענף זה,כל מה שאני אומר נבדק בעזרת ציוד מדידה,כן אין לי שום עניין עסקי בדעה זו או אחרת מאחר ורב פעילותי נעשית בחו"ל(איטליה) לעניין:"לחץ-מדידה"הינו מושג הנדסי בסיסי המבטא את השמטת הלחץ האטמוספרי בסביבת כדור הארץ,עת השימוש במכשיר מדידה וקריאת גרף.כל שעוני המדידה מתחילים מאפס,למרות המצאותם באטמוספירה. ז"א:כאשר אומרים לחץ חליטה:9באר,הכוונה היא:9+1, ה1 הוא לחץ הכדור. כך גם במקרה הגרף ועל כן נוצרים גם נוצרים אדים כבר ב50 מעלות!(הסתכל בקומקום) לחץ החליטה במקינטה הוא בסביבות ה1.2-1.5 אלא אם כן משתמשים בקפה טחון לטורקי ואין לזה סוף,אפשר גם לדחוס ואז הלחץ גם יגיע ל8.על כן נסכם שטחינה למוקה היא נתון די קבוע ומוסכם פחות או יותר ולכך נתייחס. המשקולת והברז לא מייצרים יותר לחץ כי אם משמרים את הלחץ הראשוני"קר"המאפשר לחץ דחף מספיק תוך שמירה על טמפ´ נמוך יחסית.לחץ גבוה כתוצאה מחום גבוה לא ייצר שום זכר לקרמה שכן כאמור ב120 מעלות כבר לא נשאר כלום.להמחשה:קיימת תקנה במכונות מקצועיות עם דוד קיטור לבצע"פריימינג"או"בלידינג"פרוש הדלקה עם ברזי קיטור פתוחים,עד להתחממות ותחילת יצירת אדים ,זאת ע"מ לאפשר מיתוג הפרסוסטט על"לחץ חם",אחרת תבנה המכונה לחץ הממתג את נפרסוסטט במצב"מנותק" אך על לחץ "קר" וטמפ´ נמוכה אשר לא מאפשרת הקצפה,במכונות מסויימות אף קיים שסתום מיוחד למטרה זו. בקשר לתלות הלחץ בגובה:מאחר והמים מולכים דרך צינור טובל המלא במים מן הסתם,נתון זה אינו משנה את המצב אף לא במעלה בודדת אחת. ההסברים שלך לגבי הלחצים=טמפ´,נדונו בכמה הזדמנויות והנם נכונים רק לא במקרה זה,נסה להבין את עניין הלחץ הקר. אשמח להשיב לכל אי הבנה או הסכמה ברוח זו. שבוע טוב אבגי רם.

ilancafe

New member
עכשיו אבקש לקבל עוד עזרה בעניין.

לאחר המפגש שעסק בהמון עניינים ומעט מאד בנושא המקינטה, נפניתי לכתיבת מכתב שאלה ליצרן המקינטות האיטלקי ואתה, נפלת לי בדיוק בזמן כיוון שאני ממש לא מהנדס ואשמח לקבל את עזרתך. כבר מזמן טענו באזני האיטלקים שהקפה בשום אופן לא רותח במקינטה ובשביל זה ישנו הקונוס המלא במים עד סוף החליטה. כשהסברתי זאת בפורום וגם במפגש, הועלו טיעוני נגד מלומדים שהשאירו אותי נבוך. אינני מלומד בתחומים הקשורים לנושא הנדון ואינני מעוניין להתווכח על נושא שאני חלש בו. האם תוכל להציע לנו ממשנתך: אני טוען שהלחץ במקינטה לא נובע מרתיחת המים. אחרים טוענים שהרתיחה ואף מעבר לכך מחויבת אחרת המים לא היו עולים מעלה. לפי מה שהסברת כאן, אני מבין שבהחלט ישנה אפשרות שהמים יחלטו את הקפה מבלי להגיע ל100 מעלות. האם הבנתי נכון? תודה רבה ושבוע מקסים לך ולכל הפורום.

evgi ram

New member
אנסה שוב!

במקינטה רגילה: אכן צודקת הטענה,עקב בריחת הלחץ הראשוני,נוצר לחץ חם,לחץ המשמש הן למי החליטה והן לדחף מי החליטה(יותר נכון"אקסטרציה"). שוב:מבדיקה עם ציוד מדידה,התוצאה היא:1.2 באר(לכל הפחות)בתרגום פיזיקלי לטמפ´,התוצאה היא בהחלט רתיחה ובכל מקרה,הרבה יותר חם ממה שצריך בכדי לחלוט קפה(וגם תה)מבלי לאבד את רב השמנים ובוודאי את המרכיבים הגאזיים.(תוכל לעיין בגרף יחס טמפ´\לחץ המובא בהודעה קודם ע"י החבר.) הבעיה הגדולה השניה כתוצאה ממצב זה,נובעת מכך שרב הנזק נעשה הרבה לפני הגיע המים לחליטה,למעשה למן הרגע שהדלקנו את האש.בשל קרבת הקפה למקור החום ומעבר האדים דרך הקפה עת החימום. "בריקה": סיפור אחר,הבדל מהותי בטמפ´ החליטה והמוצר הסופי. הבדל מה באיכות המוצר(עדיין אפרטוס חליטה ללחץ נמוך). למעשה אלמלא הייתי מכיר את האיטלקים היתי מאד מתפלא מדוע הם מתעקשים להמשיך לייצר את המקינטה הקלאסית ללא שסתום במקביל לבריקה, כנראה שוב סיבה נוסטלגית ושמרנות. לדעתי חסרים כמה גרמים למשקל האופטימלי של משקולת הבריקה,זאת לאחר נסיונות על זו של ערן. הטמפ´ אפילו מעט נמוכה. תפקיד המשקולת בבריקה הוא,לשמר את כל הלחץ מטמפ´ החדר עד לרגע החליטה.ללא איבוד הלחץ הראשוני אשר נחשב בסך הלחץ הכולל והינו בעל טמפ´ נמוכה.בטבלה המובאת מעלה ערכי הלחץ הינם ללחץ חם,ז"א מדידה לאחר "פריימינג"בדוד הקיטור הנמדד.(מקינטה מאחר ואינה אטומה לגמרי,מתבצע"פריימינג"מעצמו דרך הקפה. אלו הם ההבדלים,מקווה שהצלחתי לצאת ברור הפעם,כל טוב. אבגי רם.

ilancafe

New member
תודה על תשובתך המנומקת.

עכשיו עלי לבדוק אצל האיטלקים את ההנחות ואחזור בקרוב עם תשובותיהם. תודה רבה. אילן

הסיבה שממשיכים לייצר מקינטות

ללא משקולת היא ככל הנראה שהמנגנון הזה רשום כפטנט. לגבי המשקל ייתכן מאוד שאתה צודק כיוון שפעמים רבות מתקבלת קרמה בהירה מה שגורם לי לתהות אם הטמפ´ אינה נמוכה מדי ו/או שהלחץ נמוך מדי - האם לא יהיה הגיוני להניח שבטחינה דקה יותר גם הלחץ וגם הטמפ´ יהיו גבוהים יותר?

למעלה