מחפש מורה

alon_o

New member
ועוד שאלה על כלי נשק קרים:

למישהו יש רעיונות לנשק קטן (יחסית) וקל, יעיל לטווחים קצרים ובינוניים, וחסר להב? משהו שפשר לשאת איתי (לא בהכרח בכיס, אבל שלא יהיה גדול כמו טונפה ושיהיה קל..). שרשרת היתה רעיון אחד שחשבתי עליו.

Zeev Foux

New member
דרון גונטינג

הוא כלי נשר מרשים ויעיל, שיש לו גם גרסה ללא להב. (אגב, מדוע אתה מחפש משהו "ללא להב"?) אלה מתקפלת - יש היום סוגים שונים בשוק - הן גמישים והן קשיחים ישנו את מחזיק המפתחות (שיובל ייזכר עוד מעט בשמו) שמתפקד הן כאגרופן והן כאמצעי להכות בנקודות מפחח. לגבי שרשרת, זהו כלי נשק ארוך, ושימושו בטווחים קצרים ובינוניים או מאד מאד בעייתי. גם השימוש המקורי שלו הוא בעיקר לטווחים ארוכים.

לחימת "קראמביט" של דאטו קלי וורדן

דאטו קלי וורדן נמנה עם הטובים שבתלמידיו של פרופ´ רמי פרסאס המנוח ואחד מ"אחיו" של בראם לארניס. קלי מלמד על הסכין הפיליפינית הקרוייה "קראמביט" - רק שקלי הוציא גירסה פלאסטית ככלי לחימה לא להבי... נחמד ...אנו מכירים את הכלי, יש לנו אותו ואפילו מדריך להשתמש בו ... בשום אופן הוא לא מצ´ לגונטינג !!!

alon_o

New member
יש בעיה בנשיאת להבים עליך

בעיה חוקית, למיטב ידיעתי. הגונטינג ד"א מהווה פתרון מצויין כי לפי יובל קיים דמיון רב בין השימוש בגונטינג חסר הלהב ובין השימוש באחיו בעל הלהב.

אין שום בעיה עם נשיאת להבים

אחרת כל מי שהיה נושא אולר שוויצרי לפתיחת קופסאות שימורים, כמוני, היה בגדר עבריין. יש מגבלה על אורך הלהב, שלמיטב זכרוני צריך להיות 9 או 10 ס"מ. כמובן שהשימוש זה כבר סיפור אחר. וגם לגונטינג דרון יש להב, הוא פשוט לא חד. האפור

alon_o

New member
מעבר לזה

אני מעדיף נשק שכמה שיותר רחוק במראה מ"כלי נשק רציני". הגונטינג חסר הלהב יכול להספיק. גם מקל קצר זה פתרון לא רע. אפילו שיחקתי עם הרעיון של מניפה
יעיל בימים חמים.

zakomea

New member
אמממ...

החוק הזה בוטל, לפני שנתיים בא לכיתה שלנו שוטר והסביר כל מיני דברים ומשהו שאל אז השוטר אמר שביטלו את החוק ומעכשיו זה בכלל לא חוקי...

לדעתי זה שקר גס שסיפרו לכם כדי

שלא תביאו סכינים לבי"ס. כי אחרת למה ממשיכים למכור סכינים? הרי עצם הנשיאה שלהם הביתה היא עבירה על החוק...

Jogodor1

New member
זה כמו שתגיד... ../images/Emo59.gif

שכול מי שקונה חוט ברזל לגדר עובר על החוק, כי יש אפשרות להשתמש בו לחנק... הרבה כלים יכולים לשמש לרצח, משורים חשמלים, מברגים, ואפילו פחיות שתייה...

amir_aikido

New member
יש לי עוד אחד - אך הם מאוד מתקדמים

עוד כלי שיש אני מכיר בכינוי "סון-טסו" (לא יודע אם יש קשר למצביא), המדובר במקל מתכת קצר (אורכו בערך רוחב כף היד) שמוצמד לאחת האצבעות בטבעת וניתן לסובבו לכל כיוון. הכלי הזה נועד להפוך כל מכה שלך למכה הרסנית, וכנ"ל כל חסימה, פשוט כיוון שבמקום להכות עם יד - אתה מכה וחוסם עם מתכת. ניתן גם לבצע מנופים אם אתה יודע איך, והמיקוד שהכלי מספק יגביר את העוצמה באופן משמעותי. הכלי מאוד דומה באופיו לאגרופן מאוד ממוקד אלא שהשימוש בו דורש רמה מאוד גבוהה, בשל אפשרויות הסיבוב והדרישה שתדע בדיוק לאן אתה מכוון אותו כדי להפיק את המירב. בכלל, מהמעט שראיתי הדגמות ג´ו-ג´יטסו מסורתי עם כלים מהסוגים עליהם אתה מדבר - קצרים ולא כלי להב, מדובר בד"כ על דרישה לרמה מאוד מאוד גבוהה, הכלים האלה מוסיפים לסיבוכיות של הקרב ולא מפשטים אותו. אני יודע שבעבר (וביפן) מורים סירבו לקבל תלמידים ללמוד כלים כאלה לפני שהם למדו אמנויות קודמות - לפחות לחימה בכלים אחרים. מהבחינה הזו סכין הוא כלי פשוט יחסית, שלא דורש כמעט כלום כדי ללמוד איך משתמשים בו, הרבה יותר פרקטי משרשרת. אמיר

alon_o

New member
אני לא מחפש

חיים קלים, אבל אני כן מחפש ללמוד.

fa jing

New member
You got a minor mistaske

Hi Amir, The weapom you talking about is Chinese in origin, some say it came from western China. The name for this weapon is: "Ne Mei Qi" or " Ah Mei Qi", this weapon is one of the special Ba Gua weapons, usually in use with the "Yin- Fu" Ba Gua stylists. It has been said that "Yin Fu" ( thge guy that developed the Yin Fu style and was the first student of Ding Hai Chuan- the Ba Gua developer)used this weapon and it was is favorite weapon, Yin Fu used to work at the forbidden city of the Beijing( it was the Capital city of China)as a bodyguard and trained the soldiers at the palace. On one situation Yin Fu met for a dule with other Martial artists and using this weapon he killed him. For more details about Ba Gua or Ba Gua weapons you can ask me or Zee´v foux. Hanan Tianjin China ( currently in HK )​

Zeev Foux

New member
חנן, שתי טעויות?

1. כלי הנשק שאתה מתרא נקרא Emei Piercer באנגלית, ואינו נשק "של" בה גווה (כלומר נמצא רק בבה גווה) אלא כלי נשק שהתפתח בצורה נפרדת, ונכנס לבה גווה כמו כלי נשק אחרים. 2. לדעתי בסינית זה נקרא emei ci

למעלה