מחפש מורה

dardik

New member
"קובוטן"

מוט אלומניום באורך 13 ס"מ, משמש כמחזיק מפתחות לכן אינו נחשב כנשק. נקרא על שם ממציאו ומפתח שיטת הלחימה איתו סוקה "קובוטה". ה"קובוטן" הינו כלי הלחימה הרשמי בארגון IKA בארץ ובעולם. ניתן ללמוד את השיטה והשימוש בקובוטן ע"י נציגי השיטה במרכז לאומניות לחימה בבאר-שבע. מתקיימים מדיי פעם סמינרים, ששיהאן גליסקו בעצמו מעביר לנשים ועובדי ציבור כפרויקט התנדבותי במרחבי הנגב. כך שאפשר לברר על תאריך מתאים ולהיצטרף.

קרוקדיל

New member
נונצ´אקו מתקפל...

יש בחנוות נונצ´אקו טלסקופי הוא יעיל וחזק עם כלי כזה ביד רוב הסיכוים שאפי´ לא תצטרך להשתמש בו כי בד"כ מספיק שיראו אצלך ביד כזה דבר ויראו שיש לך שליטה מלאה עליו כדי לגרום לבנאדם לחשוב פעמיים מהניסיון שלי זה מרתיע... וגם אם תצטרך להשתמש בו אתה לא חייב לתת מכות קטלניות אתה תמיד יכול לקפל אותו ולהשתמש איתו בתור מקל רגיל

budoka

New member
נשק כתוספת, לא כתחליף

קובוטן הוא אופציה טובה (מה שאמיר הזכיר). גם שרשרת קצרה עם משקולות בקצוות (MANRIKI KUSARI) יכולה להיות חלופה טובה. לדעתי זה גיבוי טוב, בתנאי שאתה זוכר גם להשתמש בכל מה שיש חוץ מהנשק, כגון כסאות, סכו"ם לסוגיו, עטים וכיו"ב. אתה תמיד חמוש, אם אתה רואה מה יש סביבך.

alon_o

New member
הכיוון שבו אני חושב

הוא יותר נשק שישמש אותי בטיולים, פחות בכיוון של הגנה עצמית ברחובות ת"א. ונשק שהאימון בו יקדם אותי באומנות הלחימה, גז מדמיע\שוקר לא עונה על זה. אה ולא נראה לי כל כך מעניין וכיף להתאמן בגז מדמיע

budoka

New member
אתה מתכוון לטיולים "בטבע"?

אם כן, סכין כן באה בחשבון, וגם בו, ג´ו וסל קלע. וממילא, לא חסרים סלעים לריצוץ, אבנים להטלה, ענפים להצלפה וכו´. כל אחד מהנ"ל דורש שימוש מיומן. עם זאת, כשאתה יוצא ממש לשטח מרוחק, תשתדל בכ"ז להשיג מישהו חמוש בנשק חם ללוות את הטיול.

amir_aikido

New member
שרשרת היא כלי בעייתי

ממעט הניסיון שיש לי, ואני מודע ומתוודה שהוא איננו מרובה. שרשרת היא נשק מאוד בעייתי, שדורש רמה התחלתית מאוד מאוד גבוהה כדי לבוא לידי ביטוי. ראיתי קלטת מאוד מרשימה של עבודה עם נשק שרשרת ואח"כ אף קניתי אחד (עברתי בחנות שמכרה ופשוט התחשק לי
) אבל, במבט יותר מעמיק על העבודה עם הנשקים מהסוג הזה, בקלטות של ג´ו-ג´יטסו מסורתי, ראיתי שזהו נשק שדורש רמה מאוד מרשימה באומנות הלחימה. הקלטות אמנם הדגימו עבודה מול חרב, אך השאירו לי את התחושה שהשימוש בנשק השרשרת בא רק אחרי שהמדגים יכול היה "לנצח את הקרב" גם בידיים ריקות
אמנם מאוד קל לתת מכה עם שרשרת, ודי קשה לחסום אותה. אבל מכה אחת בד"כ לא תסיים קרב וקשה מאוד לתת רצף של מכות חזקות ולשמור על שליטה לאורך זמן. שלא לדבר על הדרישה גם להכות וגם לצאת מההתקפה בו-זמנית, ושים לב -חסימה בעזרת שרשרת איננה אפשרית, ניתן במגננה ללכוד יד או צוואר ואז יש אינספור טכניקות -אך הלכידה במהירות אמיתית תדרוש רמה מרשימה ביותר של אמנות לחימה. זה בפירוש לא סוג הנשק שהייתי ממליץ עליו למי שמחפש הגנה עצמית ואיננו מסטר. אמיר

Hidden Tiger

New member
נונצאקו

יתרונות: * יעיל לטווח בינוני ומעלה * מייצר מכה קטלנית בזמן קצרצר ובהכנה (תנועה והטלת משקל) מינימלית * ניתן לשימוש בטווח קצר ככל כלי impact אחר (למשל, אלה קצרה) * "מכסה שטח", כלומר יעיל גם נגד 3-2 יריבים ומאוד - מאוד - מרתיע * קל משקל * ניתן להסתרה מתחת לבגדים ועדיין לשליפה מהירה * עובר בדיקה בטחונית * ככל כלי אחר כמעט - מאפשר גם בריחים, חניקות ופריקת נשק לסיכום - my favorite! חסרון: חוסר מיומנות גורם לגולים עצמיים...אאוץ´! הלימוד נעשה בעזרת כלי אימונים מפלסטיק מרופד. באופן כללי - ניתן ללמוד שימוש לחימתי בזמן סביר (וזה לא נראה כמו בסרטים הונג-קונגיים דלי תקציב). למיטב ידיעתי מדובר בכלי יפני מסורתי שברוס לי עליו השלום "הכניס" לקונג-פו באקט של שבירת מסורת. נסה (בזהירות) ותהנה יוסי

RN27

New member
מפתח

מפתח יכול להיות נשק יעיל הן לדקירה כשהוא מוחזק בין האצבעות והן לזריקה על היריב (אני מתכוון לזריקת צרור מפתחות על הפנים של היריב כדי לבלבל אותו כהסחה לפני ביצוע טכניקה). מפתח זה חוקי לחלוטין אפשר לשאת אותו בכל מקום ובמידה ותגיע למישפט תוכל לטעון שכדי להגן על עצמך נעזרתה באביזר יומיומי שהיה אצלך. אני אישית מאוד אוהב גם אלה טלסקופית, היא קטנה יחסית (במצב סגור) ויעילה מאוד. יסלחו לי כל הסכינאים שבפורום אבל לסכין יש תדמית שלילית ו"עבריינית" וזה היחס שתקבל במשטרה ובבית המשפט (בהנחה שתנצח ברחוב) וזו גם נקודה למחשבה.

זאב ואמיר דיברו על "קו-בו-טאן" ?!

נשק כהה לכף היד... זאב הזכיר גם את ה"דרון גונטינג" ששמעתי על בית ספר מצויין שמלמד נשק זה באופן בלעדי... חוצמיזה: למד איך משתמשים במוט הפיליפיני הקצר... אח"כ - תוכל לשאת עליך אלה טלסקופית ממתכת אשר בהישלפה, ניתן ליישם את טכניקות המוט הפיליפיני שהינן יעילות מאוד להגנה עצמית (חבטות, ניטרול כלי נשק, נעילות והטלות).

trener

New member
שלום, אלון

בטכניקה שאני לומד ומלמד תנועות/תרגילים עם נשק הם אותם תנועות/תרגילים ללא נשק (גם נגד נשק). ז"א אם אתה: 1. ללא נשק נגד מישהו שמזויין בנשק (סכין, מוט/חרב, שרשרת) 2. אתה עם נשק (משתמשים בהנ"ל + מתפחת + מאולתר כגון אבן, שברי זכוכית, בקבוק וכו´) נגד מישהו עם נשק 3. אתה עם נשק נגד מישהו ללא נשק - אתה משתמש באותם תנועות ותרגילים. לשאלתך אני מציע להשתמש בגומי של אספנדר (מכשיר מתיחה) עם שינוי קטן או בחגרות מכנסיים בעלת ראש אופנתי כבד. החשוב הוא לשלוט בנשק שלך בגדול.

למעלה