מחפש להצטרף לצוות

מחפש להצטרף לצוות

שלום לכולכם, אני איש תלת (מימד), משוחרר טרי מצה"ל ובעל אמביציה. אני לא בדיוק מובטל אבל יש לי זמן פנוי יחסית. אני מחפש צוות שעובד על משחק רשת FPS בסגנון UT2004, CS, AA, OperationFlashPoint ודומיהם, במטרה להצטרף לפיתוח הגרפיקה, ולקשר בין הצוות לבין יחידה בצה"ל, שמעוניינת בקניית משחק כזה בתור סימולטור טקטי. אם אתם מכירים צוות אמביציוזי ומוכשר, שמחפש "אבא" במטרה להרים פרוייקט בסדר גודל שלא נראה כמותו עוד בארץ, אנא צרו איתי קשר במסרים, בתגובות פה בפורום, או במייל - [email protected] בתודה מראש, דוד.

מה הכוונה בפרוייקט הפורום?

אני מכיר קהילה קטנה של בני 17 שבונים משחק מחשב דומה, ואני עוזר להם בצד הגרפי, אבל אני קטן אמונה לגבי איכות המשחק שיצא בגלל מגבלות המנוע הגרפי שלהם, וחוסר הידע האקדמאי בתחום. אם יש פה אנשים רציניים שמוכנים להשקיע זמן ומאמץ בבניית משחק שיימכר כסימולטור לצבא זה יהיה נחמד, אבל חייבים לקחת בחשבון שאני לא יכול להבטיח שום דבר בשם הצבא, ותמיד יש סבירות שייצא מוצר מתחרה, או שהצבא לא יקשיב למי שבאמת מבין, ויהיה אטום לרעיון. (למרות שהרעיון צץ כבר בכמה יחידות במקביל).

אם היה אפשר

לקחת כמה משחקים שונים ולשלב בין הפונקציות שלהם זה היה מושלם, אבל לא מצאנו משחק אחד שעונה על כל הדרישות שלנו. אנחנו צריכים משחק ש: 1. קל לשליטה 2. קל לעריכה (הוספת נשקים, בניית שלבים) 3. מדוייק מבחינה פיזיקלית (הדמויות יכולות לזחול, לכרוע ברך, להתגנב, לרוץ...) 4. ריאליסטי 5. בעל יכולות "שידור חוזר" מתקדמות לצורכי תחקור 6. עם אפשרות לשלוט בסביבה בזמן אמת (להוסיף חפים מפשע, חמושים וכו'). בקיצור, לא מצאנו משחק שעונה על כל הדרישות - ולא היה לנו צוות תוכניתנים שמסוגל לפתור בעיות כאלה.

erezsh

New member
את כל מה שציינת

אפשר למצוא ב-Delta Force, וזה אפילו לא בראש רשימת ההמלצות שלי...

עשינו סקר

בין הרבה משחקים, כולל דלתא-פורס. הגענו למסקנה שהצבא לא יכול לעבוד עם משחק מדף, בגלל האופי המשחקי שלו לעומת הרצינות שאנחנו דורשים מהחיילים שמבצעים את האימון. המגבלה היחידה שלנו היתה, בעצם, שלא היה לנו תוכניתן מוכשר שיקח על עצמו לעשות מודיפיקציה למשחק קיים, ויהפוך אותו ממשחק - לסימולטור. יכול להיות שאתה צודק ודלתא-פורס הוא המשחק שעליו היינו צריכים להתבסס, אבל הבעיה שלנו היתה חוסר במשאבי אנוש מתאימים.

De-Panther

New member
אז למה לחפש צוות...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בשביל להכין משחק שלם במקום לחפש צוות או בנאדם אחד כדי להתאים משחק שהכי קרוב לזה לרצונות שלכם??

אני אעשה קצת סדר בבלאגן:

ואנסח את הפניה שלי מחדש: אני מחפש צוות או בנאדם, שעוסקים בתכנות, ומסוגלים להתאים משחק מחשב קיים לצורכי הצבא, או לחילופין, מסוגלים לתכנת משחק כזה מאפס, על בסיס מנוע גרפי קיים. אני מעוניין להצטרף אליו בתור מעצב דמויות ושלבים, וכן בתור איש תוכן, ואיש קישור עם הצבא. השאיפה היא למכור את המוצר הסופי לצה"ל, וכן לצבאות נוספים.

Echelon

New member
כמה מילים

קודם כל, אם הצבא היה *מאוד* מעוניין, אני בטוח שלא חסרים אנשים בפרויקט גאמה, ממר"ם וכל שאר היחידות הללו בכדי להכשיר אותם לעשות דבר כזה. מה שאתה רוצה בעצם זה America's Armi ישראלי או במילים אחרות Israeli Defence Force, שיתאים לצרכים ולדיוק של הצבא. זה אמנם רעיון שאפתני ויפה, אבל למה שחובבנים יעשו את זה (ולדעתי אין להם את כל הכישורים לעשות את זה)? אם הצבא באמת היה רוצה משהו, הוא כבר היה מבצע את זה :p. חוץ מזה שלדעתי משחק הוא דבר מוגבל מדי בשביל הצבא. צריך תוכנה שתוכל לעצב בזריזות פני שטח, ובניינים ומה לא, כדי באמת לדמות תנאים אמיתיים, ולא להיות מוגבל לתסריטים ומקומות אשר קיימים רק במשחק עצמו. זה דורש המון עבודה.

על איזה צבא אתה מדבר?!

מצטער להגיד לך אבל אתה מדבר שטויות. כמו בכל גוף גדול ומסועף - בצבא יש פוליטיקה פנימית, מאבקי כח ועוד אלף ואחת משתנים שמשפיעים על פיתוח פרוייקטים. אבל הדבר הכי משמעותי הוא שמפקדים בכירים פשוט לא יודעים עד כמה המשחקים התקדמו בשנים האחרונות. (ואני אומר לך את זה בתור אחד שישב בדיונים על הנושא). הנה מסוג הקשיים שמעלים המפקדים: 1. נראה לך שלוחמים יצליחו להשתלט על משחק כזה?! 2. נראה לך שתצליח להשתלט על קבוצה של לוחמים בחדר מלא מחשבים?! 3. איך תדאג שהלוחמים לא ירדמו לך מול המסך אחרי יום אימונים מפרך?! אבל התגובה הכי נפוצה לרעיון היא גיחוך. אני מכיר מפקדים בעלי חזון וגם בעלי השפעה, שהיו קונים סימולטור כזה ברגע שהיו מציגים אותו בפניהם - אבל לפתח אותו זה קשה מדי! אני רוצה לאפשר להם לאכוף את הסיבוך שבפיתוח מוצר בצבא. וד"א אני לא מתכנן משחק חובבני, ואני גם לא גרפיקאי חובבני...

De-Panther

New member
משיחות במסרים כבר..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הבנת שאני מאוד בעד הרעיון
אבל משהו שעדיין קשה לי להבין זה איך יוכלו בעצם לשמש את הצבא בזה... הרי תזוזה עם המקלדת זה לא כמו תזוזה במציאות עם כלי נשק לפי מה שאני מבין המשחק אמור להיות בעיקר ללימוד אסטרטגיות לחימה אצל החיילים האם צדקתי??

כבר ראיתי

לוחמים משחקים ב-Ghost Recon וזזים בצורה טקטית תוך דיבור בנוהלי רדיו. הם דוקא התרגלו מהר מאד לשליטה באמצעות עכבר ומקלדת, ונהנו מכל רגע. זה היה מדהים - ממש אפשר היה לראות איך הם נזהרים לפני כל תנועה, כאילו הם היו בקרב אמיתי. כל מי שהיה סקפטי באותו חדר, מייד השתכנע שזה העתיד. אני מרגיש כאילו אני יושב על בריכת נפט ואין מי שיעזור לי לקדוח.

eltriuqS

New member
עדיין לא הסברת

מה חסר למשחק מסוים מאלה שהוזכרו כדי שיתאים למטרתך? מה הדרישות, על מה ת'כלס תהיה העבודה על בניית הסימולטור הזה?

תגובה לכולם!!!

אני מאד שמח שכולכם מתעניינים ושואלים שאלות. אני יכול להמשיך לענות לכם במשך שבועות, אין לי בעיה עם זה. אבל ככה אנחנו לא נתקדם לשום מקום. אז מי שמעוניין להצטרף אלי מוזמן לשלוח לי מסר ואני אשמח לענות על שאלות רלוונטיות ולהתקדם הלאה. כרגע אני מפסיק את ביקורי בפורום. תודה על ההתעניינות - אני אשמח לעדכן בהמשך.

ולגבי מגבלת הרב-גוניות...

בסה"כ הזירה שבה צה"ל פועל היום (השטחים) היא בעלת מאפיינים קבועים - שיטת בניה דומה בכל מקום, מכשולים דומים, אוייבים דומים. לא תהיה בעיה ליצור בנק של מודלים מוכנים ולהביא חייל מוכשר שיידע לתפעל את תוכנת בניית השלבים (כל מנוע גרפי חדש מכיל תוכנה כזאת), וליצור מספר רב של מצבים וסיטואציות לצורכי אימון. בוא לא ניכנס לסוגיית המשימות המבצעיות משיקולי ביטחון.

adiash

New member
דעתי (החיובית) בעניין

אחרי שראיתי לפני כמה שנים את ghost recon השתכנעתי שלפחות ברמה הטקטית, אין שום ספק שאימון במשחקים בסגנון הזה יתרום המון. אמנם, אין את האלמנט הפיזי שהוא מאוד חשוב, אבל תרגול זול, 'בטוח' עם יכולת תחקור יכול להיות משאב מדהים למפקדים. לדעתי הרמת פרוייקט כזה מאפס אינה מומלצת, ולו בגלל שהגלגל כבר הומצא. יש מספיק מנועים + כלים גמישים להפליא למכירה, עם נסיון של 10 שנים בפיתוח מאחוריהם שניתן להתאים אותם לכל צורך אפשרי. בקיצור, אני הייתי הולך על גישת ה-MOD. ועכשיו לכמה דברים שלא הבנתי : האם צה"ל בכלל הראה התענינות בזה? מה מבטיח לך שיקצו לזה תקציב? דרך אגב, המערכת האולטימטיבית האמיתית, היא מערכת (MILES נדמה לי) שיש לצבא ארה"ב. החיילים נמצאים בשטח אבל כל כלי הנשק יורים קרני ליזר לסימון, כולל טנקים, מקלעים וכו'. אבל נראה לי שזה עולה קצת יותר לפתח מערכת כזו ;)

התשובה היא כן!

צר לי שאני לא יכול לציין שמות ויעודים, אבל אני רק אגיד ששרתתי ביחידה ששמה הולך לפניה, יש לה עבר עשיר של פעולות מורכבות ומוצלחות, ורבים מלוחמיה הגיעו לתפקידים בכירים בכל צה"ל. היחידה נמצאת תמיד בקדמה הטכנולוגית, וחלוצה במגוון תחומים, ביניהם תחום ההדרכה. בדרך היא "מושכת" איתה יחידות רבות נוספות. הרעיון לא הועלה על ידי, אלא ע"י מפקד בכיר. במקביל הועלה הרעיון ביחידה נוספת שגם שמה הולך לפניה, והוחלט על שיתוף פעולה בנושא בין שני היחידות. הרעיון נשא כנפיים והגיע עד לבית הספר לקצונה, וגם שם קיים הרצון להשתמש בסימולטור כזה. כמו שאתה רואה, הידיים מושטות, וזאת עוד בתחילת הדרך - עוד לפני שעשינו הדגמות מרהיבות עם לוחמים אמיתיים. לי יש את היכולת להשתלט על כל האלמנט הגרפי הכרוך בדבר, יש לי ניסיון בבניית מפות ל-Counter-Strike, ניסיון בבניית דמויות Low-Poly בתוכנה ש"מדברת" עם רוב המנועים הטובים של היום, וגם ניסיון קטן בתכנות, אבל לא מספיק כדי ליצור מוד. אני צריך לפחות מתכנת מוכשר אחד, כדי להתחיל ולאפיין את הפרוייקט וגאנט ההתקדמות. תהיה תקשורת שוטפת מול הצבא, ויהיה שיתוף פעולה מלא לפחות בנושא התוכן (במסגרת הסיווג). -זה מובטח. יש מישהו?!

zoti

New member
אני נוטה להסכים עם הקודמים שכתבו

שהגלגל כבר הומצא. FULL SPECTRUM WARRIOR הוא ספין של סימולטור שנעשה בשביל הצבא האמריקאי רק שהוא נעשה ממבט שלישי ולא ראשון והשליטה היא על קבוצת חיילים ולא חייל אחד. קח לדוגמא משחק FPS מוביל כמו CALL OF DUTY. המשחק הזה פותח ע"י חבורה של אנשים שיש להם מספר שנות נסיון לא מבוטל בתחום משחקי המחשב ואפילו הם משתמשים במנוע של QUAKEIII כבסיס למנוע הגרפי שלהם. פיתוח של משחק כזה דורש כמה שנים של עבודה ע"י צוות של 30-40 איש. דעתי האישית היא שאין בישראל את היכולת הטכנית להרים פרוייקט בסדר גודל כזה ושהגישה של מוד היא אכן הגישה הנכונה.

erezsh

New member
../images/Emo45.gif Full Spectrum Warrior

שווה בדיקה בהחלט. לוחמה טקטית ברמת סימולציה טובה מאוד.

למעלה