מחפש כבל איכותי

arikami

New member
1+ להמלצה על נוטריק

אני לא מזמן קניתי מסנטרוניקס מחברים Neutrik NP2X המושחרים, ו-7 מטר כבל Sommer Spirit XXL.
הכנתי 2 כבלים 3 מטר, ועוד כמה פאטצ'ים לפדאלבורד המתהווה.
אני יכול להגיד שאני ממש מרוצה מאיכות החומרים , המחברים חובקים את הכבל ממש טוב בהשוואה למחברים הגנריים.
DIY זה ממש כיף, ובכבלים גם מאוד פשוט.

deathOrat

New member
אסף תגיד, יכול להיות שרק המחברים עצמם יעשו

הבדל עצום בסאונד?
יש לי כבל של אליקסיר שהמחברים אחרי הרבה מאוד זמן הלכו פייפן, חיברתי לו שני PLים של ניוטריק אבל יש הבדל רציני בסאונד כאילו הגבוהים נחתכו במעט.

תודה מראש

בעיקרון - לא. אלא אם כן ההלחמות לא תקינות

ויש עוד סיבה שיכולה להיות שנתקלתי בה בעבר:

יש כבלים שמלבד סיכוך הנחושת, יש גם סיכוך מסגסוגת פחם
בצבע שחור. הציפוי השחור הזה מוליך!
אם הציפוי נוגע בטעות בפין ה"חם" הוא יצור התנגדות
מקבילית שתקטין את ההתנגדות שהגיטרה רואה.

><>

לשבור את השוק בארץ קשה מאוד...

מן הסתם המיסים אוכלים כל חלקה טובה...
בשביל זה מביאים מחו"ל...
ואז המחיר יורד פלאים

סע לפרוטאץ' ותווכח בהבדל

הייתי אצל שניהם, השירות ברמה אחרת וגם המקצועיות...
ממליץ לך לנסוע (ואין לי שום מניות שלהם - פשוט החבר'ה שם באמת על הכיפאק ונותנים מענה לכל עניין)

אם היית היית מגיב אחרת

אבל בסדר כל אחד והחנויות שהוא מעדיף... כלכלה חופשית
אני בעד שכולם יתפרנסו...

N i r T

New member
אני אשמח להכפיש את סנטרוניקס...

שנים קניתי מהם ניוטריקים עד שעברתי לקנות מאיביי.. אבל זו לא הנקודה. לפני כמה חודשים חשקתי במוניטורים אולפניים חדשים. השתכנעתי ש ADAM 5X מתאימים לי בדיוק. בסנטרוניקס רצו על זוג 6000 ש"ח. באיביי מגרמניה כולל משלוח (וללא מיסים) המחיר עמד על 3000 ש"ח (להזכירכם אלה רמקולים כבדים והמשלוח יקר). פניתי לסנטרוניקס בשאלה האם ירצו לנסות להגיע למחיר כולל המיסים (4000 ש"ח) או קרוב אליו כיוון שאשמח לקנות מהם. התשובה היתה שלילית מוחלטת (זכותם). אז קניתי באיביי.. ובאורח פלא גם לא התבקשתי לשלם מיסים (לא לדאוג - אני משלם מספיק מיסים כך או כך) ויצא שקניתי בחצי המחיר בדיוק. אגב - אחלה מוניטורים.

מי מביא לארץ כבלים של קלוץ? סנטרוניקס כבר לא...

N i r T

New member
צודק.

הם מקצוענים. אבל גם חמדנים. ומכיוון שהם עוסקים בשיווק ציוד.. זה הולך יד ביד בימינו שבכמה שניות אפשר לדעת בדיוק כמה צריך לשלם על כל פריט...

אני חושב שאפשר לספור על יד אחת את אלו

שאינם חמדנים. ספציפית לגבי הרמקולים שלך, אלו רמקולים
מוגברים - וכמו שאתה יודע כצריכים אישור מכון התקנים.
אני מניח שהם העמיסו את העלות הזאת.
באירופה בתוך האיחוד אין צורך להוציא אישור מחדש בכל
מדינה, כך שהמחיר יכול להיות יותר זול בהרבה.

ועם כל זאת, כן, זה עדיין יקר מדי כנראה.

><>

byrdparis

New member
כמה תובנות..

קודם כל, צריך להבין על איזה תקציב חשבת, עד כמה אתה רוצה להשקיע, עד כמה זה חשוב לך ומשנה לך
בסאונד הכללי.
לאן מחברים וכו..

ראשית כל, כתבתי לא מזמן סקירה קצרה על כבל לא זול בכלל (לדעתי אולי הכי יקר שאפשר למצוא בארץ לתחום הזה) - VOVOX
לאחר מכן, יש כמובן חברות נוספות שניתן לחשוב עליהם, כמו מוגמי, לאבה שדיברתם עליהם, דימארציו שלדעתי הם הכבלים עם ה VFM הגבוה ביותר מבין אלו עם "שמות".
כמו כן, אם בא לך על משהו שהוא DIY ברמה גבוה אך בלי פנסי שמנסי, יש את אסף (דוחף לוויתן) שישמח לבנות לך באיזה אורך שתצטרך ובמחיר שווה לכל נפש (ביחס לרמת העבודה ולחלקים).

הערה: אני לא מכיר את האלקסייר.. אבל כמעט כל מה שיש היום בשוק, יצא לי להשוות ולשמוע..

ilanmar

New member
לא תשובה אבל בנושא...

לפני כמה זמן ארגנתי את הכבלאז' שלי לקראת הופעה. אמרתי לעצמי שאני חייב פעם אחת לנסות ולראות אם אני בכלל מצליח לשמוע הבדלים בסאונד בין כבלים. המועמדים היו:
1 - כבל פשוט שקניתי לפני איזה שנתיים בחנות X (עשרות בודדות של שקלים).
2 - כבל מתוצרת איטליה שקניתי לפני כחמש שנים בחנות אחרת (70-80 שקלים נדמה לי, סוג מוכר אך לא מהמובחרים, מיד-ריינג' כלשהו).
3 - כבל תוצרת בית - קלוץ + פלאגים זולים כלשהם.
4 - כבל תוצרת בית - קלוץ + ניוטריק.

התוצאות:
ראשית - לראשונה בחיי הצלחתי לשמוע הבדל בסאונד בין הכבלים השונים. ההבדל בלט בהעברה/חיתוך של גבוהים.
במקום הראשון סיימו יחד שני הקלוצים תוצרת בית.
במקום השני בהפרש לא מאד גדול סיים האיטלקי מחלילית.
במקום האחרון, הרחק מאחור, סיים הפשוט מחנות X, שרצח את הגבוהים שלי ללא רחם.

לסיכום, סוף סוף נוכחתי במו אוזניי שיש הבדלי סאונד בשימוש בכבלים שונים. ולגבי הבחירה - הכבלים תוצרת בית (בהמלצה וקצת עזרה של חבר) לקחו ובהם אני משתמש. האחרים עברו לעמדת הגיבוי, אם כי בזה שסיים אחרון אני לא חושב שארצה להשתמש בכלל.

nothingman1

New member
תודה על כל התגובות

אז ירדתי מלאבה (קראתי גם תגובות שליליות בכל מיני מקומות על חוסר אמינות).
אולי אקנה עוד אליקסיר; גם המורה שלי התלהב ממנו ואני מעריך את הדעה שלו. עדיין אני תוהה איך הוא לעומת מוגאמי.

byrdparis (אביעד?), התקציב הוא עד 300 ש"ח. שזה חצי מה-vovox

byrdparis

New member
כן,

כן
חצי..
אני הייתי הולך לאסף לבנות אחד.. אני לא זוכר כמה הוא מבקש על אורך "סטנדרט", אבל אני מניח שאתה תהיה מרוצה, מהסאונד ומה VFM.
הוא משתמש בחלקים מעולים עם עבודה מושלמת וגם תוכל להחליט איזה אורך אתה רוצה ולא תהיה כפוף למה שיש בחנות. חוץ מזה תכיר את אחד האנשים הכי נחמדים בעולם.
שזה ביננו? PRICLESS

nothingman1

New member
ממש בימים אלה

אסף בונה לי לופר, וגם יחווט לי את הבורד בקרוב

אני אשקול גם את האופציה הזו. תודה!

byrdparis

New member
חחחח..

נו אז בכלל!. אם אתה שם כבר בשביל עבודות כאלו, אין בכלל מה לחשוב יותר מידי..
תמשיך עם כבלים שלו, זה רק הגיוני יותר.

למעלה