מחפש טיפים לרכישת gibson

caruso

New member
מחפש טיפים לרכישת gibson

שלום חברים אני רוצה לקנות Gibson Les Paul, כולם יודעים שהיא גיטרה יקרה, אבל יש לי את הכסף (אני חוסך לזה מ98 :) אבל אני רוצה לדעת שאני קונה את הדבר האמיתי (וזה כדי שהכסף לא ילך לפח), כלומר מה חשוב לבדוק שקונים גיטרה חשמלית, ובפרט Gibson Les paul? איזה neck חשוב, איזה פיקאפים צריך (מישהו פעם אמר לי שעדיף להחליף את אלו שמקבלים) מה ההבדל בין GIBSON LES PAUL 50'S NECK לGIBSON LES PAUL 60'S NECK (חוץ מזה שאחד משנות ב60 והשני משנות ה50) מה באמת ההבדל? Caruso

Kfitzi

New member
נראה שאתה צריך לעשות

עבודת מחקר רצינית. אתה הולך להוציא הרבה מאוד כסף על גיטרה, שבמבט ראשון, נראה שאתה לא ממש יודע עליה כלום. איזה דגם? איזה שנה? למה להחליף פיקאיפם? אתה יכול ליפול חזק מאוד. מישהו יכול למכור לך איזה חתול גוסס בשק. אין לי מושג מה זה הרבה כסף בשבילך, אבל כל עוד אתה לא הבן של גידמאק, כדאי מאוד שתעשה מחקר ותדע בדיוק מה אתה קונה... ולמה. בשלב הראשוני - הייתי ממליץ להכנס לאתר של גיבסון, יש שם הרבה מידע, כמובן שהוא אובייקטיבי כמו התקשורת מול קצב. אבל עדיין המידע שם יתן לך מבט כולל. ויקיפדיה בעיברית : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%99%D7%91%D7%A1%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%A1_%D7%A4%D7%95%D7%9C ויקיפדיה באנגלית : http://en.wikipedia.org/wiki/Gibson_Les_Paul תקרא קצת. יש המון מידע על הגיטרה הזאת ברשת. אחרי שתקרא, שווה ללכת לנסות לנגן על כמה וכמה גיטרות כאלה. אני בכלל בגישה של ללכת לנגן ולרוץ אחרי הלב. אבל זאת גישה מסוכנת ולא תמיד בריאה. אני לא יודע כמה אתה מנוסה, או אפילו בן כמה אתה. ככה ששווה לחשוב טוב טוב, מה אתה קונה.... ובעיקר... למה?

caruso

New member
אני יודע שאני צריך לעשות עבודה מחקר

חלק מזה אני עושה פה. אני מנגן משהו כמו 12 שנים, אבל לא מקצועי, זה יותר תחביב בשבילי. אני קונה les paul כי זה קצת חלום, לא כי אני באמת slash הבא. אני יוצא מנקודת שזה יעלה לי הרבה כסף (ולכן חסכתי הרבה ובמשך הרבה זמן ככה שאני לא ירגיש רע עם זה שאני נפרד מהרבה כסף) . אבל כדי שכסף לא ילך לפח אני שואל מה בדיוק ההבדלים בין neak אחד לneak אחר. אם צריך לשדרג את הפיקאפים וכו' אני יודע שאני רוצה les paul Standard אבל מה בדיוק ההבדל בין 50 ל60?

Aviraman

New member
תראה.

מה שנוח לך יעשה את ההבדל. לך לכלי זמר, שהם יראו שאתה רציני עם התקציב ושאתה רוצה לקנות גיטרה בסכום של לס פול סטנדרט תאמין לי שהם ייתייחסו אליך הכי טוב שבעולם :]. אל תילחץ, קח את הזמן ותן להם לשרת אותך, בסופו של דבר תמצא את מה שנוח לך :]

The Walrus

New member
כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון

המגבר משפיע על הצליל לא פחות מהגיטרה עצמה, לכן אם אין לך מגבר ראוי... פשוט חבל לקנות לס פול סטנדרט, אתה לא תמצה 10% מהפוטנציאל שלה. אני מציע לחלק את התקציב למגבר וגיטרה... יש גם את הלס פול סטודיו, שהיא הרבה יותר זולה מהסטנדרט. ההבדלים ביניהם הם בעיקר במראה: לסטנדרט יש יותר צבעים, בידינג (קו לבן מסביב לגיטרה), וכו'. מבחינת הגיטרה עצמה כמעט אין הבדל, בטח לא משהו שמצדיק להכפיל את המחיר. חוץ מהמותג, כמובן. אגב, כדאי לך גם לבדוק בשוק היד שנייה משתי סיבות: א. לפעמים יש מציאות. ב. אם תמצא גיטרה מקורית משנות ה70, זה יותר טוב ממה שכלי זמר אי פעם יתנו לך. הסיבה פשוטה: אז גיבסון ממש השקיעו בגיטרות ואהבו מוזיקה. עכשיו מנהלים אותם אנשים שונים שחושבים בעיקר על כסף, הגיטרות עברו תהליכים של הוזלת פס ייצור, מה שאומר חומרים פחות טובים ופחות השקעה בכל גיטרה, כי הבעלים הבינו שכל עוד כתוב על הגיטרה גיבסון היא תמכור. לכן גיבסון של היום זה בכלל לא כמו גיבסון של פעם... בקשר לנק של ה50 והנק של ה60, פשוט הצוואר של הגיטרה הוא בעובי שונה. תקנה מה שיותר נוח לך. מקווה שעזרתי...

golani12

New member
סתם לידע כללי

בכלי זמר מוכרים עכשיו את הלס פולים ב 9,900 אני מציע לך להזדרז עם עבודת המחקר שלך לפני שיגמר המבצע

yariv v v

New member
סתם מעניין אותי....

אתה חוסך תשע ! שנים כדי לקנות גיטרה שאתה לא יודע עליה כלום? וואללה....

caruso

New member
לא מדיוק

אני נגנתי כמה וכמה פעמים, אל כמה les paul שונים, ואני יודע מה ההבדל בין Goldtop ל Junior או TV , Standard, סטדיו וכו' אני יודע שאני רוצה Standard, אבל אני רוצה לדעת עוד פרטים, וכמה שיותר פרטים (כמו שכתבתי למעלה)

RoieL

New member
איפה ניגנת על TV?

כבר לא מעט זמן שמעניין אותי לנגן על אחת. על כל השאר כבר "עברתי".

למעלה