מחפש חומר תיאורטי

BarPeleD

New member
מחפש חומר תיאורטי

אהלן! אני לא יודע כמה זה קשור לפורום שלכם, אבל יש לי פיאג'ו בגילי (20) שאני רוצה להתחיל לשפץ, בלי שום ידע או מושג איך לעשות את זה. יש לי ממי לבקש עצות, אבל חסר לי ידע בסיסי לגמרי בדרכי הפעולה של המנוע של הטוסטוס וכו'...האם למישהו יש מושג איפה אני יכול למצוא חומר כתוב שיעזור לי בעניין הזה? מדובר בדברים בסיסיים כמו מה מתחבר למה, איך ולמה. כמו שאמרתי - יותר טירון ממני אין. תודה בר

For Martha

New member
שלום לך,

קודם כל יעזור הדגם של הקטנוע שלך, מה מצבו הנוכחי ? מה התקציב שעומד לרשותך? (יש חלקים שבתאוריה נשמעים קלים,אבל מעשית תוכל להתקל בקשיים רבים ולפנות למוסך...). קודם כל נשמע עוד על הנבלה ואחר'כ אתן את דעתי.

BarPeleD

New member
לפני הכל תודה על ההתייחסות...

אני מעריך מאוד כל סוג של עזרה בנושא... הדגם של הקטנוע לא ידוע לי, למרות שניסיתי לחפש מקום על הגוף שבו זה רשום - אם אתה יודע על מקום ספציפי שבו זה אמור להיות רשום תגיד לי - מצאתי רק פלאטה שעליה רשום PIAGO VESPA, שזה די נותן לי מידע שכבר היה לי... מצבו הנוכחי בקאנטים - ברקס אחד חסר, השני אולי לא עובד, פנס שבור, סטארטר מקולקל, ראש פלאג חסר, מושב קרוע ומתפורר, רגלית חסרה, מכסי מנוע צידיים (אם יש להם שם אחר, ואני מתכוון לפלסטיקים ההם, אשמח ללמוד) חסרים והכל מכוסה בשכבה מכובדת של חלודה וגריז מלוכלך... בקיצור - יש על מה לעבוד... בנוגע למוסך - המקום שבו אעבוד על הקטנוע הוא המוסך של הקיבוץ, ואם אתקע באמת אוכל לבקש עזרה - אבל אני מעוניין להימנע מזה כמה שאפשר כי גם ככה האנשים שם מספיק נחמדים לתת לי מקום איחסון לגרוטאה, חלפים מגרואטות אחרות וכו'... אני פשוט צריך הסברים כלליים על איך המנוע עובד וגם הסברים ברמה יותר פרטנית על כל חלק. להבין הכל מאפס. תוכל לעזור לי?

daditami

New member
יתכן שיש לך פיאג'ו סי?

אם זה כמו בתמונה אז זה פיאג'ו סי

BarPeleD

New member
כן! זה זה.

תודה! עכשיו אני לפחות יודע איך נקרא הדגם... יש לך מושג איך אני יכול ללמוד עוד על המבנה שלו וכו' ברשת?

For Martha

New member
עדיף שלא תכנס לזה,

אין שומדבר מיוחד בכלי, הוא בעל מנוע אנמי - לרוב היעוד הוא בקיבוצים להתנייד מ-א' ל-ב' בלי שום אפשרויות מסביב. מחיר של אחד כזה יכול להגיע לכמה מאות שקלים בלי רישיונות ,ואחד עם רישיונות יכול להגיע לכ-2000 שקל במצב טוב. לא הייתי נכנס להרפתקאה שאין בה תועלת.. עדיף שתמצא משהו אחר להתעסק איתו. ואם בכל זאת בחרת להתעסק (למרות שחסרים המון חלקים) עדיף שתתייעץ בחברי פורום אחרים שמכירים יותר את המבנה של המנוע. כל טוב.

daditami

New member
וזאת העזרה היחידה שתקבל ממני ../images/Emo140.gif

לפני 14 שנה היה לי אחד כזה למשך 3 שנים. אז קניתי אותו ב 1000 ש"ח. ושירת אותי נאמנה בתוך באר שבע (כשלמדתי שם). אבל אז כמו היום הדבר היחידי שאני עושה זה לתדלק, ולבדוק שמן (אלא שאז אפילו שמן לא הייתי צריך לבדוק, הייתי מכין תערובת שני אחוז והוא נסע 100% , שזה אומר 45 קמ"ש ביום טוב וירידה טובה יותר ). צר לי לא מבין כלום בבפנוכו שלו. יתכן שתצטרך להסתובב במוסכים שמתעסקים בנוסטלגיה (וספות וכדומה). בהצלחה

אהוד א1

New member
אתה זקוק לספר רכב שלו.

אנסה לחפש לך אחד. יש לי את מדריך המשתמש שלו,אם תגמור את השיפוץ תקבל העתק במתנה. חבל לדעתי להכנס להרפתקה הזאת.מדובר בכלי כמעט ללא ערך אספני ולטענתך מצבו גרוע.לדעתי עדיף לך למצוא אחד במצב טוב יותר ללא רשיונות ולשדך ביניהם או פשוט למצוא אחד במצב התחלתי טוב יותר ולשפץ אותו. אשמח לשמוע על "נבלות" דו גלגליות שמסתובבות אצלך בקיבוץ.(איזה קיבוץ,אגב?).

daditami

New member
מדריך למשתמש?

מה זה מדריך למשתמש זה אמור להיות משהו כזה: מקרא 1 . תדלוק 2 . נסיעה 1 תדלק תערובת שני אחוז. 2תן גז וסע לשלום. תודה שבחרת בנו. סוף.

אהוד א1

New member
יותר בכיוון של...

1.הקטנוע על ג'ק אמצע? יופי. 2.רואה את הפאדלים? תתחיל לפאדל. 3.הניע? סחטיין.סע לשלום.העשן מאחור? עזוב אותך,זה בסדר... מדריך למשתמש זאת החוברת שאתה מקבל מהיבואן כשאתה קונה כלי חדש.

BarPeleD

New member
קיבוץ דפנה

לבעל המוסך פה יש אוסף של כמה וכמה עשרות אופנועים שהוא אוסף ומשפץ מאז שהיה נער - זה מאוד מרשים במצטבר - אבל לצערך הוא השתלט על השוק של הגרוטאות הדו-גלגליות בקיבוץ... שוב - ברור לי שזה לא דגם עם קסם מיוחד או ערך כלשהו אבל אני מעוניין לשפץ אותו למרות זאת. אם אתה יודע על מקור מידע כתוב לעניין - אשמח מאוד לשמוע.

בועז בר

New member
למה שלא תחבור לאותו בעל מוסך?

תסייע לו ותלמד ממנו? אני מתאר לעצמי שתמצאו שפה משותפת על רקע החיבה ל"גרוטאות דו-גלגליות", ואין תחליף לניסיון שנצבר תוך עבודה מעשית עם הדרכה של מישהו מנוסה. צילומים ועצות אינטרנט יכולים להיות טובים לטיפולים בכלי תקין, אבל גרוטאות מטבען מטפחות אופי עצמאי ותקלות נרחבות, עד קריסת מערכות שלמות, ונדרשת הבנה קצת יותר נרחבת והרבה כושר אילתור וניסיון כדי לשקם אפילו גרוטאה של כלי פשוט כמו ה-C. הוראות "לגו" כמו חבר את א' לב' בעזרת ג' לא ממש יעזרו לך עם כלי במצב גרוטאה.

BarPeleD

New member
כן, זה יהיה חלק מהעניין

אבל מעבר לעזרה שלו, אני אשאר רוב הזמן לבד - ולכן אני רוצה להתחיל מאפס - בלי הסברים ספציפיים על דגם מסוים, רק הסברים כללים על איך עובד מנוע שתי פעימות, מערכת החשמל וכל דבר אחר שקשור לטוסטוס. אני לא מחפש פתרון בעיות ספציפי, אלא חומר כללי ובסיסי על קטנועים מהסוג הזה. עזרה פרטנית בבעיות ספציפיות, אם אצטרך, אדע כמובן לבקש מבעל המוסך. מה שחסר לי זה ידע בסיסי. אם תוכל לעזור לי בעניין הזה - אודה לך אלף תודות (ככה: תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה וכו'...)

בועז בר

New member
אם להתחיל ממש מאפס

אז כאן יש לך הסבר מאוייר וחביב על אופן פעולתו של מנוע 2 פעימות, ובכלל באתר הזה תמצא הסברים בסיסיים וברורים על המערכות העיקריות בדו"ג. יש לי הרגשה שגם הדבר הזה יוכל לעזור לך עם ה-C... תהנה.

BarPeleD

New member
תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה

תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודהתודה תודה תודה. הבטחתי אלף תודות, לא? אתה מוזמן לספור...

daditami

New member
הסטרטר מקולקל?

למיטב ידיעתי הדלה אין לו סטרטר. מניעים אותו בפידול, או כמו שאצלי היה, הופכים את רגליות הרוכב אחורה ונותנים קיק הגון וגם תפילה לא מזיקה.

BarPeleD

New member
כן, לזה התכוונתי - קיק סטארט...

תראו, אני יודע שמדובר בכלי שלא שווה כלום - אבל אני נכנס לזה בשביל הכיף נטו, וכמשהו לעשות בסופי שבוע כשאני חוזר מהצבא. ברור לי שאין לטוסטוס הזה שום ערך כספי, אני רוצה לשפץ אותו בשביל ערך סנטימנטלי נטו - ומוכן להשקיע בזה כסף... אז האם יש מישהו, מעבר לעצות שנתתם לי עד עכשיו, שיכול להפנות אותי למקור ידע כתוב בעניין הזה?

אהוד א1

New member
מצאתי לך ספר רכב.

תמצא אותו בקישור הזה: http://www.mopedriders.org/html/manuals/piaggio/sm/piaggiosism.htm מתוך קישור בטאגליינס,אגב. שים לב שיש מספר דגמים - ההבדלים ביניהם זניחים,במידה ולא תסתדר אני אחפש בארכיון שלי ואפרט לך את ההבדלים. אשמח לתמונות מהאוסף בקיבוץ.

למעלה