מחפש הסבר

d o r 1 9 8 2

New member
מחפש הסבר

שלום לכולם... אז כמו שאמרתי קוראים לי דור ואני בן 22.. אני לא יודע כל כך מה אני מצפה בעצם כתיבת הבלוג.. כנראה לקבל חוות דעת של אנשים שלא מכירים אותי... אני חדש לחלוטין בתחום הזה ולכן יתכן שהבלוג שלי יהיה קצת מוזר... רשמתי למעלה שמצב הרוח שלי כאמור הוא די גרוע לא רחוק מהדיכאון אבל אני מנסה שלא להיכנס לזה... ישנן די הרבה סיבות שמביאות לכך אבל כאן אגע בראשונה שמפריעה לי יותר מהכל... סביר להניח שאף אחד לא יהיה מופתע אם אומר בחורות... רק שכאן בדיוק הבעיה.. הבעיה כנראה לא איתן... היא איתי :( בדרך כלל אותה בעיה של בנים עם בחורות מתחילה מסיבות שונות ומשונות.. מראה.. אופי.. מצב רוח וכדו' לא חסרות סיבות.... וכאן הבעיה שלי... על הנייר אני מרשה לעצמי לומר (ורק על סמך חוות דעת של אנשים) שאני בחור שנראה די טוב.. יש שיגידו טוב מאד ויש שיתלהבו פחות, פשוט אסכם בכך שבחורות בדרך כלל לא מתעלמות מנוכחותי... אני סטודנט לפסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות בארץ ושוב מבלי להשתחצן (אני פשוט רוצה לתת תמונה כללית) כנראה שגם שכל לא חסר... בקשר לאופי הדיעות חלוקות.. יש מי שיתחבר אלי בקלות ויש מי שיעדיף כנראה להתרחק.. (מסיבה שלא ברורה לי אני לא אדם חייכן ואם זאת בדרך כלל אני אדם די שמח ופעיל מכל הבחינות) אוסיף לסיפור את העובדה שמצבי הכלכלי די טוב יש לי רכב, עבודה די קבועה בחצי משרה עם משכורת די טובה יחסית לסטודנט.. לסיום התמונה שניסיתי לתת אומר שיש לי את האפשרות להיות אדם עמוק מאד ופלספן מצד אחד ולעיתים להיות הבליין המטורף תלוי רק בסביבה ובנסיבות... (סטודנט לפסיכולוגיה שעובד כבר מן ( עדיין בחיתולים בתחום) - אני מניח שזה מעיד על שילוב של עומק ושטחיות באותה עת) קצת קשה לי להסביר את הבעיה שלי אבל אנסה בכל זאת... כמו שאמרתי בדרך כלל בחורות לא מתעלמות ממני.. אני בחור ביישן במקור אבל עם הזמן פיתחתי קצת אומץ ולעיתים אני כן מנסה להתחיל עם בחורות בדרכים שונות... וכאן מתחיל הקטע המוזר... הרבה פעמים בחורות שמחות לדבר איתי ולא פעם השיחות גולשות להחלפת טלפונים ותקשורת מכל סוג שהיא בדרך כלל בעיה של משיכה פיזית לא קיימת ולאותן בחורות אין בעיה לומר שהן נמשכות אלי... הבעיה מתחילה בשלב קצת מאוחר יותר... מבאס קצת לומר אבל נכון.. שנראה שכאשר הן מכירות אותי קצת יותר הן מעדיפות לשנות את סגנון הקשר.. לא מעט בחורות שפגשתי והתחלתי איתן קשר העדיפו בשלב קצת מאוחר יותר להפוך את הקשר לידידות... החלק המעצבן בסיפור הוא שחלק מאותן בנות יאמרו בפירוש.. " אני נמשכת אליך אבל אתה לא מה שאני מחפשת" לא פעם גם אחרי משפט שכזה ממשיך הקשר והופך למעין "יזיזות" (עכשיו בטח רובכם חושבים שאני מטורף על כך שאני לא מרוצה מיזיזות) אז זה לא בדיוק נכון... ברור שכמו כל בחור נחמד לי שיש לי לאן לפנות בשעת הצורך.. ועדיין לא נעים לחשוב שלבחורה אין בעיה להיות איתך לזמן מסוים אבל היא ממש לא מעוניינת במשהו קבוע... (צריך לציין אם הובן לא נכון שאני גם לא כל כך פרפר ובשורה התחתונה שפגשתי בחורות שהתאימו לי ועברנו למשהו רציני ידעתי לשים את כל הקשרים האחרים בצד ולהתמקד רק באותה בחורה) זהו בערך המצב... ואני יודע שזה נשמע קצת מוזר אבל זה אכן מצב שמפריע לי... די משגע לחשוב שבחורה שנראה בהתחלה כי היא מעוניינת בי מחליטה אחרי היכרות קצרה איתי ( במקרים רבים לא מינית) שלא אני הבחור שהיא מחפשת... ואם זאת היא מעוניינת להיות ידידה ואף נעלבת לעיתים אם אני אומר שאינני מעוניין בה כידידה (ידידות כבר יש לי והרבה) ודי נלחמת שלא לתת לי לצאת מחייה... (אם זאת רק אומר שלצערי כל הקשרים הרציניים שהיו לי וגם הארוכים ביותר הסתיימו בנתק מוחלט ובקשה בדרך כלל של האקסיות שלא ליצור קשר בהמשך וזאת על אף שרוב הקשרים שלי הסתיימו בצורה יפה הן שאני סיימתי והן שסיימו איתי) אז זהו.. זה בערך הסיפור שלי.. וזו בעצם התהייה שלי.. איך ייתכן מצב כזה... ? מקווה שהבחורות כאן יתנו את דעתן וגם הבחורים מאד מקווה לשמוע מכם דור

שאלה טובה...

כנראה שאתה רציני מדי וכשהן לומדות להכיר אותך הן מבינות שאתה מהש הן חיפשו ידיד פסיכולוג שיקשיב לכל הצרות שלהן הרי זה בעצם מה שהרבה אנשים רוצים...

d o r 1 9 8 2

New member
אבל..

תשובתך אכן נשמעת הגיונית ועדיין.. אם באמת כך המצב למה בחורה שמוצאת אדם שמושך אותה ומהווה לה אוזן קשבת ותמיכה תעדיף להימנע מקשר רציני איתו ותרצה בו כידיד בלבד... ? האם זה לא בסדר שבן הזוג יהיה גם אדם לדבר איתו ולהיתמך בו בשעת הצורך.. ? זה לא מה שכולנו גם מחפשים ?

דור ...../images/Emo142.gif

ראה אני לא היתי רצינית איתך אם היתי יודעת על כל גדוד הידידות שלך (אבל כזו אני !) גם אצלי במערכות יחסים שאני יוצרת כשרואים שאני רצינית מידי חוששים ממני ... זו טעות אני יודעת אבל יש סוג אנשים כאלו שמחפשים קשר יציב ולא קשרי סרק ... אני מציעה לך ולי לנסות להיות יותר קלילים (לא לשמש פסיכולוגים או לא להראות עודף רצינות... לפחות לא בתחילת קשרים שנוצרים)

אנושית~

New member
היי דור ברוך הבא

כנראה שת,אחלה בחור עם אחלה ראש שכייף לשוחח איתך ות,נותן להן הרגשה שאיתך אפשר לדבר על הכל ..שזה דבר לדעתי נהדר..אבל יש גם ת,משיכה הזו שעושה ת,ההבדל בין ידיד לחבר וזה טבעי מאוד וזה קורה להרבה ..אז אל תחשוב שמשו לא פסדר איתך כי ברגע שתבוא מישהי שתראה בך ת,שילוב של שניהם היא תהיה מאושרת בבחירה ..כי לדעתי זה הדבר הכי קרוב לשלמות ביחסים בין גבר לאשה ..גם הראש הגדול וגם הראש אמממ
טוב זהו הגזמתי שבוע טופ

or1982

New member
משיכה ?

העניין הוא שאת המשיכה נראה שיש... חלק מאותן בחורות שכבו איתי וממשיכות לשכב באופן תדיר ומעידות על משיכה אלי.. ובכל זאת לא מעוניינות במעבר... עזבו כנראה שאין ממש תשובה הגיונית

לא יודע...

לי באמת נראה הגיוני מה שאני חושב אבל כמו שאמרו כאן יבוא יום ותמצא את מה שאתה מחפש.

drnaji

New member
דור ../images/Emo24.gif

כגבר אל גבר:בזה שאתה לומד פסיכולוגיה,כבר יש לך יתרון על רוב הגברים
בנות ממש מתלהבות מפסיכולוגים. לבעיה עצמה:דבר ראשון,אל תתעצב כל כך,חיי הרווקות הם חיים משוגעים,אפשר להנות מהם ובגדול. בנינו:נשים זה כמו
ות (לא רציתי להשתמש במילה קונדומים),צריך להשתמש בהם ולזרוק (טוב,פימנסתיות,אני מצפה שתתעצבנו,רק רציתי לעודד את דור
,ואני לא מתכוון לזה) קיצר,אם בחורה מסויימת שוכבת איתך ולא רוצה שתהיו חברים אז יש 3 אפשריות: 1)היא זונה 2)אתה טוב במיטה אבל האשיות שלך לא משהו (ולכן היא מעדיפה רק לשכב איתך) 3)אתה טוב במיטה,האשיות שלך בסיידר אבל היא זונה. איך שלא תסתכל על זה,אתה המרוויח. אם בכל זאת אתה רוצה קשר ריצני או קבוע,אז פשוט תהיה אתה
אולי אתה מתאמץ יותר מדי,אולי אתה מעמיס על הבחורה יותר מדי. אמרתה שאתה ריצני,יופי,בחורות (הרוב) מעונינות בגבר ריצני ולא בערס קטן אבל הכל בפרופורציה
כאשר אתה מדבר עם אדם רציני מאד,אתה מרגיש שיש בנכם מחסום,שיש מתח באוויר...לא יודע,הרגשה לא נעימה כזאתי
תן לבחורה שלך להרגיש שלידה נמצא אדם שהיא יכולה להתיעץ איתו,שיתמוך בה ושישמור עליה ותאמין לי שהיא לא תברח. אולי אתה מנסה להתחיל (או שזה יוצא כך) עם בחורות שלא ממש מעונינות בקשר ריצני אלה רק סקס. חשבתה פעם על זה
אתה יוגע,מרפי תמיד חי ונושם. תבין,לך יש יתרון עצום (פסיכולוג,נו באמת) תנצל אותו אבל אל תתן לאנשים לנצל אותו ושאתה תהיה הקורבן. אתה עדיין בן 22,סטודנט ועובד,מה יש לך בקשר ריצני
תחיי את החיים שלך ללא הכאב ראש הזה. אם אתה מרגיש שאתה בנוי לקשר מחייב עכשיו,אז לך על זה. במקומך לא הייתי ממהר
מקווה שעזרתי במשהו

d o r 1 9 8 2

New member
צודק.. אבל

ראשית דראנג'י תודה על ההתייחסות והניסיון לעודד אותי... אני מבין לחלוטין את מה שאמרת ומסכים איתך.. העובדה היא שאני לא רץ לחפש קשר רציני טוב לי גם עם קטעים שבאים והולכים.. עם זאת כמו שאמרתי הבעיה היא בהרגשה שאני מקבל שבחורות לא מעוניינות בקשר רציני איתי והדבר כואב יותר כאשר אני מוצא מישהי שכן הייתי מעוניין בקשר איתה (וזה דבר נדיר.. אני לא נוטה להתאהב בקלות) ביקשתי חוות דעת ממישהי שמכירה אותי לומר את דעתה עלי.. הנה ציטוט תחליטו בעצמכם.. " אתה רגיש מאוד, לא קונפורמיסט, מיוחד, עצמאי מאז ומתמיד מבחירה ומלא בחירה, בעל זווית חשיבה עצמאית ותמיד מנסה ללכת בדרך שלך אך עם זאת עדיין ילד .. אתה סגור, צריך להיות בשליטה, מגונן וחם, יודע מה אתה שווה ושאתה שווה אך עדיין חסר ביטחון באיזשהו אופן" שוב תודה לכולכם על היחס... דור

mooza1

New member
מכל מה שהיא אמרה

אם יש משהו בדבריה ששוה לעשות איתו איזושהי עבודה של התפתחות... "אך עם זאת עדיין ילד .. אתה סגור, צריך להיות בשליטה" בהקשר למה שתיארת נראה לי שזו הנקודה: שים פוקוס על "אתה עדיין ילד..." ! רוב הבחורים נשארים לעולם ילדים, גם בגיל 40 ו-50... (היה לי בעל בן 43 שהוא עדיין ילד..) ועד כמה שזה מקסים בעיני ועוד בנות רבות יסכימו איתי זו גם הבעיה הכי גדולה שלכם עם נשים... כי אנחנו מחפשות גברים במובן של גברים!!! כאלו שיגנו עלינו, שינסכו בנו את תחושת הבטחון, להרגיש אישה לידם ולא אמא... ואם אתה עדיין ילד אז כמה שתהיה חם ומתוק ופתוח וורבלי ותקשורתי וחכם ומיוחד... וכן הלאה כל התכונות שאנו גם רוצות
... אתה עדיין נשאר ילד. את התוצאה אתה כבר מכיר מחייך. לסיכום, אני חושבת שזה בסדר בגיל 22 להיות עדיין ילד. רק אם אתה רוצה מערכת רצינית זה כנראה דורש להתבגר... מה שזה לא אומר...

FlowMyTears

New member
תראה,

ייתכן שאתה פשוט טיפוס מיוחד מאד, שרוב הבנות פשוט לא מתאימות לו. יש לי כמה חברות שאין שום סיבה נראית לעיין שלא ימצאו קשר רציני ועדיין זה מצבן. מה שאני מנסה להגיד זה שיש אנשים שצריכים מישהו מיוחד כמוהם. ואולי אני טועה, קשה לי להגיד את דעתי כי אני לא מכירה אותה, אולי יהיה חכם לשאול את הידידות והחברים הקרובים?

חרוז

New member
תכלססססססססססססססס

אהלן דור !!!! ידידי, תבין, אין מצב כזה שהן בוחרות את מערכת היחסים המתאימה, מערכת של זוגיות מורכבת משניים, אם אחד בוחר במצב, כנראה שהשני הביא אותו למצב בחירה זה. בקיצור, לך יש חלק ניכר בבחירה של "ידידות" ולא "חברות" יכולות להיות כמה סיבות לבחירה שלך: 1. חוסר ביטחון בזוגיות ובמערכת של זוגיות 2. חשש מזוגיות, קירבה, אינטימיות 3. אתה לא רואה את "התמונה" בגדול, לא מנסה לקלוט את בת זוגתך, מה היא באמת רוצה ? 4. תכלסססססססססס, נשים אוהבות תכלס, תהיה תכליתיייייייייי. 5. כל מיני סיבות שנמצאות בתוכך ואתה מכיר אותן יותר טוב מכולן ויש לא מעט נקודות אור במה שאתה מספר: אם אתה מסוגל ליצור קשרים של ידידות, אין ספק שיש לך בסיס טוב ליצור חברות. לבסוף, כדאי שתשאל את עצמך את כל השאלות שאתה שואל אותנו, יש לך בתוכך את כל התשובות. כשאתה לבד, ורגוע, שאל את השאלות ואל תחכה מיד לתשובות הן תגענה בזמנן ללא ספק (*** חרוז ***)

d o r 1 9 8 2

New member
אולי..

חרוז ייתכן שיש מעט בדבריך.. לפחות בתחום של ה-לא תכליתי... האמת היא שכמו שאמרתי לא בכל הקרים אני בעצמי בטוח בקשר לכוונותי ולכן לא תמיד משדר רצון לעבור למשהו רציני יותר אשב עם עצמי ואחשוב על זה .. מקווה שזה יעזור :) תודה בכל מקרה על ההתייחסות

די דנסר

New member
אולי...

תראה, אולי כדאי לחקור קצת יותר. הרעיון שלי אולי לא כל כך מקובל, אך עשוי לעזור לך להבין את מצבך בהמשך. כדאי ליצור שוב קשר עם מספר בנות שהיית איתן ולבקש מהן לעזור לך בכך. בקש מהן לומר לך שוב או לכתוב לך מהן הסיבות שאינן מעוניינות בקשר מחייב. הבהר להן שאין ברצונך להשיבן אליך, אלא רק לעזור לך בעניין. אני סבורה כי הן תשמחנה להשתתף ולעזור בכך. לאחר מכן תשב ותבדוק מה המאפיין לכל הבנות, מה מציק/ מפריע/ מרגיז/ חסר במערכת היחסים איתך, וכך תוכל לשפר או לפחות להיות מודע לבעיה. בהצלחה, די דנסר

למעלה