מחפשת..

evilihi

New member
מחפשת..

יויואים ישנים עם פרסומות כמו של קוקה קולה וכו וגם גלגלים של VIEWMASTER יש למישהו זרוקים בבית והוא לא צריך או יודע איפה למצוא... אני אשמח לשלם עבורם..לא מבקשת בחינם
בתודה מראש.

broadaxe

New member
ויומאסטר (סטריאוסקופ)

היי, גם אני מחפש "דיסקים" של ויומאסטר. לאחרונה נזכרתי בדבר הזה (היה לי כילד, עם שק מלא "דיסקים", תקופה שבה עוד מכרו כאלה ברוב אתרי התיירות) והשגתי אחד ישן במצב מעולה. זה הופך ונהייה פריט אספנות. עשיתי מחקר קטן, אם מעניין מישהו אשמח להרחיב.

דובושכ

New member
גם אני

את ה-ויומסטר הראשון שלי (שחור) קיבלתי במתנה ב 1951 והוא החזיק מעמד עד לא מזמן.הילדים שלי חגגו עליו הרבה שנים. (ואפילו הנכדים). ה"דיסקים" שהיו לי "the lone ranger"- כן, הקאובוי עם המסכה. "roy roger" הקאובוי המזמר. "האודי דודי והליצן קלארבל" מעניין עם מישהו בחבר כאן מכיר או זוכר.

טל ענבר

New member
דיסקים של מבצע אפולו ומעבורת החלל

אני מראה אותם לתלמידים שלי עד היום והם יותר מתלהבים מהדמיות מחשב משוכללות

אני לא מכירה את הגלגלים שציינת,

אבל לאמא שלי היו כמה משקפת שחורה וגלגלי נוף של גייזרים ופארקים לאומיים בארה"ב (שקיבלה מדוד שלה בילדותה), וכשאני הייתי ילדה היא נהגה להביא לי ולאחותי גלגלים מטיוליה בחו"ל - היידי בת ההרים וגלגלים של דמויות דיסני (מיקי מאוס, דונלד דק וגופי). מעניין איפה הם היום. מה שאהבתי בגלגלים ובמשקפת זה שממש רואים תמונה תלת מימדית מרהיבה.

ranlir

New member
נכון שחור../images/Emo39.gif

קצת כבד לילד קטן אך שווה את המאמץ וכל קליק שלו היה קליק.

ranlir

New member
מעניין..תרחיב!!../images/Emo39.gif

מי הממציא והוגה הרעיון ,שנת הפצה ראשונה,מי החברה שהפיצה את המכשיר לראשונה ובכלל .

דובושכ

New member
יצא לשוק ב1939

מעניין שב1948 הכינו כ-16 דיסקים (reel) על ירושלים וישראל. הנה תמונה של ה"דיסק" Invented by William Gruber and marketed by Harold Graves through Edwin and Fred Mayer's photo-finishing, postcard, and greeting card company, Sawyer's, View-Master was a successor to the stereograph viewer popularized in the 19th century by Oliver Wendell Holmes. But View-Master was an improvement over the traditional stereograph; it offered seven stereo views on each reel, compared with the stereograph's one view per card, and provided them in color by using Kodak's (then-) new color transparency film, Kodachrom.

elcool

New member
רק שאני אבין...

הנכם מדברים על העיניות הללו שמכניסים לתוכן שקופיות קטנות שעוברות בלחיצת כפתור, או על משהו אחר?

ranlir

New member
לא מוכרים יותר ????

מה... אין היום יצור ומכירה של המכשיר הנחמד הזה.

evilihi

New member
אז זהו ש..

פעם בשנות השמונים העליזות וכדומיהן היו המון חנויות צעצועים ברחובות..היום יש רק את הרשתות הגדולות (והיקרות) כמו טויס אר אס וכו' וכו'...אני מחפשת חנויות צעצועים קטנות כמו שהיה פעם..והן לצערי נכחדות כמעט לחלוטין..

בסביבה שלך:

צעצועי אליק, בן גוריון פינת כצנלסון כפר השעשועים בכורזין ביצ'י לנוער ברחוב עוזיאל

lomas

New member
יש עוד חנות בכצנלסון

בין אחדות העבודה לרחוב המעורר עם מכונית פדלים גדולה בעלת חזות ישנה בחלון הראווה. (ואולי היא כאמת ישנה?). נראה לי שכדאי לבדוק במקום.

בּני

New member
שוק הפשפשים

לפני כחצי שנה קניתי אחד כזה בחנות הסטוקים בשוק הפשפשים. מי שלא מכיר, מדובר בחנות "הכל בדולר" אבל של כל מיני דברים ישנים שהבעלים של החנות מוצא סטוקים שלהם - כל מיני דברים בלי חוט מקשר. הייתה לו כמות של כמה עשרות כאלה, ללא "דיסקים" (חוץ מאחד שאני קניתי
) והם נמכרו במחיר העצום של 2 ש"ח...

למעלה