מחפשת..

תמיר1991

New member
בני - שלחתי מסר חשוב מאוד../images/Emo70.gif

אל תפספס
תמיר.

evilihi

New member
אווו איזה דיון התפתח פה ביומיים שלא

הייתי.. אפשר לקבל הכוונה לחנות??

בּני

New member
אין סיכוי...

אני יודע להגיע לשם (גם לא בטוח
) היא נמצאת במסלול הסיבוב שלי שם... פעם הבאה אבדוק איך אני מגיע לשם.

broadaxe

New member
סטריאוסקופ וויומאסטר

אז כמו שדובוש כתב, יצא לשוק ממש עם פרוץ מלה"ע II וזה היה למעשה שכלול של המתקן המגושם-אך-פופולרי שהציג תמונות-פוזיטיב מודפסות כאשלייה תלת-מימדית: היה זה מכשיר דמוי מסכה עם שתי עדשות מגדילות ולפניו במרחק-מה מסגרת לתוכה הכניסו זוג צילומים כמעט-זהים מודבקים על לוח קשיח. הטכניקה היתה לצלם במצלמה מיוחדת בעלת מערכת כפולה של עדשות וצמצמים שפעלו בתיאום והתוצאה משולה לשתי התמונות שרואות עיני האדם לפני שהמוח ממזג אותן. הצגת התמונות במרחק מחושב מבעד להגדלה מסויימת יצרה אשלייה תלת-מימדית מושלמת. הסטריאוסקופ היה מאד פופולרי כמכשיר בידור והיו תמונות מכל סוג- כולל פורנוגרפיות. הוויומאסטר נתן אפשרות לצפות בסדרה של תמונות עוקבות על שקופיות מול מקור אור, בדרך-כלל מאתרי תיירות או סיפור מצוייר. במרכז המכשיר בין ה"עיניים" חלונית שהציגה מידע על כל תמונה, מודפס על ה"דיסק". לחיצה על המנוף בצד ימין העבירה לסצנה הבאה. מאחר ואפשר להכניס גלגל בכל מצב היה צורך לתאם לפי זוג מס' 1. היצרן הראשי, סוייר מצפון מערב ארה"ב לקח את המשימה ברצינות גמורה שאפיינה חברות ייצור אמריקניות רבות בתור הזהב שלהן. המכשיר הראשון עגול ועשוי מאלומיניום, אח"כ עברו לבקליט וישנם מספר דגמים עם שינויים מינוריים. יש דגם נדיר מבקליט אדום-כהה. מסתבר שחובב רציני יכול היה לקנות מסוייר גם מקרן להקרנה בחברותא של הגלגלים על קיר או על מסך, כמובן ללא האפקט התלת-מימדי, ואפילו קיט מושלם "עשה זאת בעצמך": מצלמה סטריאוסקופית משובחת, מכשיר לחיתוך השקופיות לגודל המתאים וגלגלים ריקים. הוויומאסטר עצמו השתכלל עם השנים, יש דגם עם מקור אור פנימי מוזן-סוללות ושיא השיאים- ויומאסטר מדבר, שיצא ממש בסוף התקופה לפני יותר מעשרים שנה. הפטנט עובד, אני משער, באמצעות פס מגנטי כלשהו על הגלגל. לאחר שירדה קרנו הפך למין צעצוע לילדים, הייצור עבר למזרח הרחוק והאיכות נמוכה.

broadaxe

New member
אה,שכחתי כמעט את האפליקציה המדעית

תצלומי אויר מצולמים (עדיין?) בטכניקה דומה, רק שבגלל הגודל יש חפיפה על המשטח ובעין בלתי-מזויינת זה נראה כאילו הצלם שיכור ורעדו לו הידיים. על הצילום מציבים סטריאוסקופ ייעודי שממזג לכדי תמונה תלת-מימדית, עניין רב חשיבות באספקטים בטחוניים אבל גם למיפוי, בעיקר טופוגרפי.

ranlir

New member
אשליה תלת מימדית../images/Emo39.gif

כילד האשליה הזאת היתה מרשימה ומפעימה כאחד.ביחוד בנופים ופלאי תבל.תודה על ההסבר המפורט והמענין.

python 4

New member
יווו! היה לי כזה פעם!

עם המוןןן סרטים מצויירים וכאלה..

היה לי כזה כילדה

כשהייתי ילדה בת 5-6 בסוף שנות החמישים, קבלתי מבנות-הדוד שלי ב"ירושה" את הויו-מסטר שלהן, שנקנה על ידי הוריהן, שהיו בעלי יכולת כלכלית מעל לממוצא ונהגו לנסוע כבר בזמנו כל שנה לנופש בחו"ל. יחד עם המכשיר, היו כ- 25-30 גלגלים !! של סיפורים שונים, חלקם התפרסו בהמשכים על פני 3 גלילים כל אחד ובכללם עליזה בארץ הפלאות, שילגיה, פיטר פן סדרה על מסעות בחלל שאיני זוכרת על איזה ספר התבססה. כזכור, "אז" (נשמע כמו פרא-הסטוריה) לא הייתה טלויזיה, סרט ראיתנו רק מידי פעם בבית הקולנוע, צעצועים ומשחקים היו מועטים והצפייה בגלגלי הסיפורים, רתקה אותי לשעות של ישיבה אל מול האור במרפסת ושימשה אטרקצייה לילדי השכונה ( קרית אליעזר, בחיפה ) שנהגו להתחנף ולהציע לי סוכריות או לסחוב לי את הילקוט לבית הספר, בתמורה להצצה בתמונות. המכשיר עבר בירושה לבני דודים בתל-אביב ועם השנים, עד שסיים להתגלגל בין כל התשעה שהיו שם, נעלם. עבורי היה , תמיד ישאר המכשיר והגלילים הנהדרים, כזיכרון ילדות מרתק.

בניגוד לי - דור ההמשך לא התעניין

אגב, כשבתי הבכורה (כיום בת 25) הייתה קטנה, קניתי אף לה בהתלהבות מרובה מכשיר כזה, אבל אחרי מספר פעמים מועט וללא התלהבות מיוחדת, זנחה אותו לאנחות. נו טוב, היא הייתה הראשונה בשכונה עם מחשב ובצירוף הטלוויזיה ושפע הסרטים בקולנוע - המכשיר וגליליו נראו לה ולחבריה כמשהו משעמם והיא כלל לא הבינה על מה ולמה אני כל כך מתלהבת. מעניין אם הילדים כיום יתעניינו בדבר כזה?

תמיר1991

New member
אני חושב שדי הבנתי על מה אתם

מדברים, ואני חושב שנתקלתי בזה בעבר. אבל אינני בטוח. מה שכן - זה באמת נשמע מרתק. תמיר.

למעלה