מחפשת קצת אמפתיה

• פותח הנושא talty
  • פורסם בתאריך

talty

New member
מחפשת קצת אמפתיה

היי לכולם, מכירים את זה שיש תקופות שאתם מרגישים בודדים? אני בן אדם חברותי מאוד, ויש לי קומץ חברים טובים ואיכותיים שיש בנינו קשרים באמת טובים. השבוע שתיים מחברותי טסו ללמוד בחו"ל אלו חברות שאני מבלה איתן את רוב הזמן הפנוי, יוצאות יחד, יש בנינו בדיחות פרטיות והרבה נוסטלגיה, חברה אחרת גם היא טובה מאוד אמנם נשארה בארץ אך יש לה חבר, משמע רואים אותה מעט פחות.... וחוצמזה יש עוד כמה חברות שמפוזרות ברחבי הארץ בגלל לימודים באוניברסיטה. אז אני פה, בערב שישי, רוצה לצאת ואין עם מי. תמיד כשזה קורה אני מרגישה כאילו אין לי חברים . אני יודעת שזה לא נכון. אבל כשדברים לא מסתדרים כמו שאני רוצה או שואפת... זה מתסכל ומבאס אותי. אני שונאת את התחושה הזו שאני לבד. איך להתגבר על התחושה הזו? איך אני אפסיק לחשוב שאני בודדה??? אשמח אם תשתפו אותי אם חוויתם משהו כזה, ואיך התמודדתם....? חג שמח

sh53

New member
יש כמה אפשרויות שעולות בראשי

- ללמוד להיות לבד וגם להנות להיות לבד. - לצאת ולבלות גם בלי חברות. יש שעושות כך לגבי סרטים, אז אולי אפשר ליישם גם לגבי דיסקוטקים? - לחפש חברות נוספות כי החיים דינמיים והחברות שישנן היום, יכול להיות שמחר תהיינה מאוד עסוקות וזה כבר לא יהיה זמני שלא תוכלי לראות/לצאת איתן.

sweetdreams

New member
הממ.. נשמע מוכר..

לכולנו יש תקופות.. אבל אני לא הייתי מודאגת כ"כ במקומך. אם המצב הוא באמת כמו שאת מתארת אותו, נראה שחיי החברה שלך לא לוקים בחסר, וזוהי תקופה כזאת שנובעת מכך שאתם חברים שמפוזרים ועסוקים בחיי היום יום.. מה שכן, אפשר לחשוב על איך להעביר את התקופות האילו בלי התחושה הזאת של בדידות.. אני אולי פיספסתי, אבל לא כתבת שומדבר על מה את עושה בחייך.. לומדת? עובדת? מה עם קשרי חברות מהלימודים/עבודה? קיימים כאלו, ואם כן, אז האם יש אפשרות להוציא אותם מחוץ למסגרת העבודה/לימודים?? ומה באמת את עושה כאשר את לבד? מהם תחביבייך? מה את אוהבת לעשות כשאת לבד? את יודעת להעסיק את עצמך, או שאת מטפסת על הקירות ואוכלת את עצמך על זה שאת לבד??

talty

New member
אז ככה

אני לומדת בצפון הרחוק וגרה שם במשך השבוע, ובסופי שבוע אני במרכז, החברים מהצפון מפוזרים בכל הארץ.... אני סטודנטית ככה שלא חסר לי מה לעשות עם הזמן :) פשוט כשאני מגיעה למרכז זה תמיד עם צפיות שאני הולכת לקרוע את העיר, קצת כמו בצבא... אבל לאט לאט אני לומדת שהציפיות שלי לא מציאותיות :) אני יודעת להעסיק את עצמי, ללא ספק. אני מעריכה מאוד את הלבד שלי עם עצמי אין לי בעיה להיות לבד ואפילו נהנית מזה. אני מניחה שזו תקופה שתעבור ויהיה יותר טוב בסופה . יש לכם רעיונות איפה איך אפשר לרענן את מלאי החברות ? :)

sweetdreams

New member
כן, יש לי עצה ../images/Emo13.gif

אז ככה.. את מתארת מצב מאוד דומה למצב שלי. גם אני לומדת בחיפה, ובמקור מהרצליה. אז אני גרה בחיפה במהלך השבוע, אבל בניגוד אלייך אני מעדיפה שלא לחזור להרצליה בסופ"ש, לפחות לא כל סופ"ש, אלא פעם בשבועיים-שלוש (לעיתים אפילו יותר..) ולמה? כי אני חושבת שבכך שאת מחלקת את זמנך בין הצפון למרכז באופן שתיארת, את גם יצרת לעצמך מצב שכאשר את בצפון "את לומדת", בעוד שבסופ"ש כשאת חוזרת למרכז "את חיה". או כמו שקראת לזה בעצמך, "כמו צבא". העצה שלי היא שתקדישי מחשבה ותשומת לב לפיתוח חיי החברה שלך בצפון שבו את מבלה את רוב זמנך. את לא ציינת איפה את גרה, אבל אני מציעה שתנסי להכיר גם את הצדדים החברתיים במקום שאת גרה בו, תהפכי אותו לבית הראשון שלך, על פני הבית של ההורים במרכז, תכירי מקומות בילוי, תצאי מדי פעם לאכול בחוץ או לשבת בבית קפה. אני מאמינה שאת לא תהיי הסטודנטית היחידה ש"סוגרת שבתות", את יכולה להזמין את חברותייך שגם כן נשארות לארוחת ערב ביום שישי, או להציע להן שאם גם ככה אתן נשארות אז שתצאו לאיזה פאב, או סרט.. אני יכולה להגיד לך שכיום אני נשארת רוב הזמן בחיפה כי בהרצליה פשוט אין לי מה לעשות, מלבד כמובן לבקר את המשפחה ואת החברים הישנים.. אבל לזה מספיק גם פעם בחודש.. רוב החיים שלי נמצאים היום בחיפה, רוב החברים שלי גרים פה, וגם ממש לא כולם סטודנטים מהטכניון, הרבה מאוד אני מכירה בדרכים שונות, או דרך אנשים נוספים שיוצא לי להכיר. וסתם הערה לסיום: כיום כשאני חוזרת לחיפה לאחר ביקור בבית של ההורים בהרצליה, וחבריי החיפאיים שואלים אותי "איך היה בבית?", התשובה שלי היא "עכשיו אני בבית"

sh53

New member
לא יודעת מה את עושה במרכז

וכמה זמן את במרכז מתוך כל השבוע. לדוגמא אם את יום אחד בלבד בשבוע במרכז, ואילו יתר השבוע בצפון אז לבסס חברות טובה על פעם בשבוע קצת קשה, אבל עדיין (יש לי משקפיים ורודות ואני תמיד מסתכלת על העולם שהוא בצבע ורוד
), אז אפשר לבסס ידידות של פעם בשבוע עם השכנים, עם האנשים שאת נפגשת איתם במרכז, אני מניחה שכשאת יורדת למטה/למרכז לסידורים (לדוגמא למכולת) אז אפשר להפגש שם עם אנשים מהסביבה, לעשות את הסידורים קצת יותר לאט כדי להכיר יותר ויותר אנשים.

pistachio38

New member
אני מקווה שתמצאי עוד חברות.

דרך אגב, אני לא כול כך מרגיש בודד כשאני לבד. אבל אני מרגיש שאני זקוק בכול זאת לחברים כי אני זקוק לתשומת לב. סיבה נוספת היא שעם חברים אני מרגיש יותר ביטחון.

למעלה