מחפשת עצה

VadimF

New member
מחפשת עצה

היי לכולם, אני מאמינה בויקה כבר כ- 3 שנים. (הויקה שלי גם היתה מעשית) דרך הלמידה עשיתי טעויות רבות שלמדתי מהם, אך משום מה בזמן האחרון אני מעט אבודה. ואולי לשמוע את התגובות שלכם על ההודעה יעזור לי. בזמן האחרון אני מרגישה שעדיף לתת לטבע לעשות משלו, ולא להתערב ע"י כישופים או "עבודה מאגית" כלשהי. אחרי הכל גם אם אנו עושים את הכישוף "הלבן" ביותר שנועד לעזור לעולם/אדם אחר, אנחנו משנים את טבע הדברים ולא נותנים לזה לקרות מעצמו כמו שזה אמור. לדוגמה- עם אני עושה כישוף על מנת לרפא אדם חולה, אני יכולה בסופו של דבר רק לפגוע בו... הדילמה הזאת קשה מדי בראשי כדי שאצליח לרשום אותה במילים, אבל אני מקווה שמההודעה הקצרה הבנתם על מה אני מדברת. האם כישוף (אפילו ה"לבן" ביותר) הוא חיובי?

VadimF

New member
נ.ב.

ודרך אגב אני לא VADIMF אני SOULIGHT (נכנסתי ממחשב של אחי). שלחתי מספר הודעות לפני כן. תודה.

morning star

New member
סוללייט יקירתי!

שלום לך! בדיונים קודמים כבר הצבענו על הקושי לסווג כישופים כשליליים וחיובים, מאחר ולא תמיד אנו יכולים לצפות את תוצאותיהם - הישירות והעקיפות. הדילמה היא קשה מאוד. אחד הפתרונות שהציעו פה חברי הפורום - היא לעשות את הכישוף מתוך כוונה טובה (וברשות האובייקט, אם קיים אחד כזה). אבל לפעמים גם כשהכוונה טובה התוצאה גרועה. דרך אחרת - לעשות ולשאול אח"כ. אני אישית נגד. הדרך שבא אני משתמש, ואני משתמש במאגיה וכישופים רק כמוצא אחרון, היא לקרוא בקלפי הטארוט (לדוגמא. זוהי דרך ששאלתי מתוך ספרו של מייקל קרייג, על "מאגיה מודרנית") ואם יש איזו אינדיקציה שלילית, אני מוותר. חוץ מזה, את מוזמנת לפורום פאגאניזם ושאמאניזם שפתחתי לא מזמן כאן בתפוז! שלך הנווד

היי סוללייט

כמו שהנווד אמר - כבר היו לנו כמה דיונים בפורום על כך שאי אפשר לסווג כישופים באופן מוחלט כ"לבנים" או "שחורים". עשיתי מעט מאוד כישופים שהמטרה שלהם הייתה להשפיע על אחרים, ורובם גם לא ממש הצליחו. יותר מזה, הייתה לי גם קצת הרגשה רעה - מאותן סיבות שציינת. אני אישית לא מרגישה טוב עם זה שאני מנסה להשפיע על אנשים אחרים או על הגורל שלהם, אז אני משתדלת שרוב הכישופים שלי יהיו מופנים אליי, ורק במקרים יוצאי דופן אני עושה כישופים שמשפיעים על אחרים.

soulight

New member
תגובה

אני יודעת שלא ניתן לסווג כישופים ללבנים/שחורים, ולכן גם בהודעה המקורית שלי רשמתי לבנים במרחאות. אך האם לדעתך לבצע כישוף על עצמך זה חיובי. ניקח לדוגמה את זאת שרצתה כישוף כדי לרפא את ליבה השבור מאהבה. נניח והיא תבצע את הכישוף, והיא תפסיק לאהוב את הבחור, אבל אולי זה לא אמור לקרות כך. אולי נועד לה שליבה יתרפא בכך שהיא תפגוש מישהו אחר שיתמוך בה והיא תתאהב בו, ועכשיו לאחר הכישוף היא פשוט לא תשים אליו לב, תפסיד את אהבת חייה- וכך תפגע בעצמה. אני יודעת שקצת הגזמתי אם הדוגמה, אבל מה שאני מנסה לשאול היא כיצד אתם רואים את המאגיה מול הגורל? אם כבר היו לכם המון דיונים על זה, ואתם לא רוצים להיכנס לזה שוב, אז אני מצטערת להטריד אותכם. soulight נ.ב.- אני כן עשיתי כישופים חיוביים על אחרים שלפי ידיעתי הצליחו, ולא פגעו באף אחד מהצדדים המעורבים.. אך בכל זאת אני ממשיכה לתהות, מה אם...

Optimus

New member
די עם הטמטום

אוקיי הנה דוגמא: אם מישהו ירצה לשתות כוס קפה, ואז הוא ילך להכין לעצמו כוס קפה אבל אז באמצע הדרך מהחדר שינה למטבח הוא ידרוך בטעות על בלטה רופפת ויפול לתוך חלקת קבורה אינדיאנית שהייתה במקרה מתחת לבית שלו, ובכך יפר את מנוחתם של הלוחמים האינדיאנים הקדושים ויעורר את זעמם וזה יהיה סופו של העולם. אז מה, מזה צריך להסיק שאסור להכין קפה? אי אפשר לדעת את כל ההתפצלויות והאפשרויות שיקרו, לכן צריך לבחור בדרך שמרגישים שהיא הנכונה, או משהו כזה לפחות. אפשר להחליט שאתה עושה כישופים טובים או כישופים רעים, מאגיה לבנה או מאגיה שחורה. וזאת הכוונה כשאומרים מאגיה שחורה ולבנה אז תפסיקו לקטול כל אחד שמשתמש במושג הזה.

morning star

New member
מהו כישוף טוב ומהו כישוף רע?

אין זה המקום לכך, אך ניתן לחשוב בקנה מידה גדול יותר - מהן בכלל ההגדרות של טוב ורע? דוגמא קטנה : בזרמים מהיהדות שכן מאפשרים שימוש בכישוף (קבלי כמובן), לגיטימי לחלוטין להכריח אישה לחזור לבית בעלה באמצעות כישוף, או לגרום לכך שהכלה המיועדת תאהב את בעלה לעתיד (או ההיפך). בעיני, רק המחשבה כי מדובר בשידוך מעוררת חלחלה, אך גם להכריח אדם לעשות משהו בניגוד לרצונו? בעיניי זה רע, בעוד בעיני אנשים אחרים זה טוב. מי מבנינו צודק? אי אפשר להגיד. דוגמא חביבה אחרת - כישוף לצורך הריגתו של מישהו נחשב בוודאות למאגיה שחורה. האם כישוף להריגתו של בן-לאדן ייחשב בעיני האמריקנים כטוב או כרע? יותר מאשר הכוונות, ההשלכות "קובעות" את "צבע" הכישוף, וקשה מאוד לנחש את ההשלכות לפני שאלה קרו - ומכאן אי אפשר להגדיר כלל "צבע" לכישוף. זה מבחינה פילוסופית. מבחינה מעשית אולי ניתן לתחום ולסווג דברים ל"שחור" או "לבן" או אפילו "טורקיז עם נקודות סגולות" חלק מהדברים, אך הדבר רחוק מאוד מלהיות אבסולוטי או אפילו יעיל. שלך הנווד

במקרה של בין לאדן,

כישוף של להרוג אותו לא היה עוזר. אני הייתי עושה כישוף כדי שהוא יחווה את כל הכאב שהוא גרם לו. זה נראה לי הרבה יותר אפקטיבי, ואולי יגרום לו לחוש חרטה על מה שהוא עשה.

הכוונה לכאב נפשי, לא פיזי.

ובנוגע לקבלה - הרי ברור שבתקופת התנ"ך אישה הייתה רכוש של אבא שלה ואחר כך של בעלה, אז למה זה כל כך מפליא שמותר לעשת כישופים שיכריחו את האיש לחזור לבעלה?

Optimus

New member
כן...

תפסיקי לחשוב על זה כל כך הרבה... להרוג מישהו - גם אם זה בן לאדן, זה מה שקוראים אותו מאגיה שחורה. לא חשוב אם זה כדאי/לא כדאי ואם יהיו לזה תוצאות לוואי. כי בסך הכל העיקר הכוונה לא?

השאלה היא איזה כישוף עושים.

במקרה של מישהי שמרגישה רע עם זה שהחבר שלה עזב אותה, אני הייתי עושה כישוף של הערכה עצמית, כי זה כניראה מעיד על משהו אם היא לא מצליחה להתגבר על כך שהחבר שלה עזב אותה. ואני מסכימה עם אופטימוס... לא צריך להקצין עד כדי כך. ומה אם את נועדת לעשות את הכישוף עצמו?

למעלה