מחפשת ספר על ניסים

מ י ש י1

New member
מחפשת ספר על ניסים

האם מישהו מכיר, או נתקל פעם, בספר חום גדול ששמו הוא משהו כמו "איך לעשות ניסים"?

I am a freak

New member
לא שמעתי.... אבל-

מה רע בתנ"ך

מכיר ואף דפדפתי בו

לפי דעה אישית לא מומלץ כלל, מעבר לעובדה שהוא מקשר הכל אבל הכל לאלוהים ולדת הוא סובייקטיבי בצורה מחרידה וזה רק מקריאת דף או שניים ולא יותר. אינני יודע אם מאחרוי כל הבלבולי מוח האלו (תסלחי לי כן?) יש פואנטה אבל כל השכנוע שמסביב כבר הרס לי את כל החשק לקרוא את הספר שממבט ראשוני (ומעוביו) נראה לי רציני יותר ממה שהוא. אולי אני טועה כי אחרי הכל לא קראתי אותו אבל לפחות עפ"י מה שאני ראיתי עדיף לקרוא קודם לפחות פרק כדי לדעת אם לא עושים טעות ברכישה.

Nizzan Cohen

New member
דווקא אני...

הייתי מחלק אותו לכמה חלקים, וממליץ\מבקר עליהם בניפרד. מה גם שאף אני לא קראתי את כולו אם כי אך דיפדפתי בו. בתורה כשלעצמה... היא... דתית מאוד. נודף ממנה ניחוח של מיתוס ולאו דווקא היסטוריה נטו. הכותב בחר בשם העט "אלוהים". לעומת זאת הנביאים הם כבר יותר היסטוריה, והם בהחלט לא נקיים מסובייקטיביות. אולם הקורא המיומן יוכל אולי להפריד את העיקר מהטפל ולהתייחס על זאת כאל חומר היסטורי למהדרין (הנביאים אגב, ניכתבו ע"י כמה וכמה סופרים, ולכן ריבוי הדיעות שם גדול מאוד ולעיתים סותר זה את זה.). הכתובים הוא שפע כתבי יד שחלקם מעניינים יותר וחלקם פחות. כשלעצמי לא יצא לי לקרוא את כולם, ואני לא אתן עליו ביקורת אחת כי הוא באמת שונה מכתב יד ולכתב יד ואפילו לא עוסק בנושא ספציפי. אני קראתי חלק ניכר ממשלי (מאת דוד המלך), ואהבתי למדי... אם כי אף הוא מאוד דתי. דווקא את קהלת (מאת קהלת, אם כי יש הסוברים כי זהו שם עט של דוד, ואני בינהם), אהבתי מאוד, ואני ממליץ עליו כי הוא פילוסופיה נטו
(רק בסוף יש היתייחסות לדת, וגם זה מאוד בולט, עד לשם קהלת לא מתייחס ביכלל לאדוני אלה ל"אלוהים". ורק שם מייחסים את זה לשם ספציפי). וזהוא
. ספר חובה, על כל פנים.

SickBar

New member
זה מעלה לי כמה דברים לראש

אחד הספר הכחול שדובר עליו נראה לי שהוא קורס בניסים (ויכול להיות גם החום). קורס בניסים הוא קורס ארוך ומורכב שנכתב ע"י צוות של פסיכולוגים ואקדמאים שונים תוך התבססות על סנטזה נוצרית-יהודית. זהו קורס לשינוי ברמה האישית, לעבודה עמוקה מאוד. הוא לא תפס כל כך בארץ בגלל הפנייה ה נוצרית" שלו. הוא כבד מאוד ובגדול הספר נועד למורים של הקורס ופחות למי שעובר אותו. ספר נוסף שזה מעלה לי לראש הוא ספר "דת" כלומר ספר שנכתב ע"י רב כזה או אחר או מקובל ומתאר סגולות וכדומה. לא מכיר במיוחד ולכן לא יכול להמליץ. זיו

למעלה