מחפשת סוס

primetime1

New member
בקצרה,

זה הרבה יותר מאוכל-מפרזל-חיסונים וציוד.
כי פתאום הוא קצת עייף אז צריך ויטמינים ב-500 שקל לקופסא שמחזיקה לחודש, ואולי הוא קצת ירד במשקל אז גם צריך עוד איזה תוסף, או קוביות אספסת.. או פציעה אפילו קטנה, שמצריכה ביקור רופא, משככי כאבים ואנטיביוטיקה, והופ - עוד איזה 700 ש"ח, וזו רק דוגמא קטנה.
זה לא שזה לא אפשרי, זה בהחלט אפשרי, אבל להחזיק סוס בצורה טובה עולה הרבה כסף, קחי זאת בחשבון.

hanyou12

New member
אני לוקחת...

כמה שאני לוקחת...
ובנימה קצת יותר פילוסופית, אני מפחדת שאם אני לא אעשה את זה עכשיו, אני בחיים לא אעשה את זה כבר כי יהיו לי דברים אחרים על הראש - מרצוני ושלא מרצוני. אבל כמו שכולם אומרים פה, זה בחיים לא יהיה על הגב של הסוס.

kenz

New member
כמו שאמרה פריימטיים מעלי

זה לא שזה לא אפשרי, אבל דווקא את, לעומת אותו ערס מצוי ברחוב שמחזיק את הסוסים שלו בשדה של המושב השכן, ואם הם מתים/נגנבים/כל דבר אחר, מחליף אותם כי ככה זה הולך אצלם, רוצה להיות במצב בו לא תצטרכי לחסוך על הסוס שלך.
אני אתן לך דוגמא, הסוס שלי אלרגי. למשהו... כל שנה מאמצע חורף עד סביבות פסח, הוא משתעל, מקבילה של ברונכיטיס שמקורו באלרגיה.
אז נכון, אפשר פשוט לא לעבוד איתו, ולתת לו לנוח באורווה/מרעה. ואפשר לשפר לו את איכות החיים, הוטרינר שלנו הביא השנה מכשיר אינהלציה לסוסים, וכבר עשיתי לו מספר פעמים. זה מדהים כמה שזה עוזר.
המכשור מאוד יקר, החומרים גם. אני עוד מחכה לחשבון הסופי, והוא יוריד לי כמה אלפים מחשבון הבנק.
אבל זה עזר לו, אז זה שווה את הזה.
וזה עזר לו, כי אני יכולה לספק לו את זה. ולא כל ערס מצוי יכול. והסוסים שלו סובלים.
זה בלת"מ מסריח. זה לא היה בתכנון ההוצאות שלי.
גם להזריק לו 3 מפרקים ולהוציא אותו לשנה ומשהו חופש (בלי יכולת לחצי פנסיון וכדו'), עלה לי הרבה דם יזע ודמעות.
ושם אני עבדתי בשתי עבודות כדי לעזות את זה.
לא כל אחד יכול ולא לכל אחד מתאים לשנות את כל החיים שלו בשביל סוס.

אי אפשר לתת לך מחירון, ואי אפשר לצפות מה יהיה. אולי יהיה לך סוס מקומי מדהים, שלא יהיה חולה/צולע יום בחייו. ואולי להיפך.
מכירה ילדונת שקנתה סוס, ורכבה עליו 20% מהזמן שהוא היה שלה.
נראה לי בהחלט לא נחמד. אבל יש להורים שלה כסף, ויש לה את האמצעים.
כי סוס זה לא רק כדי שיהיה נחמד, אלא כדי להנות ולהתקדם ברכיבה.
נכון ?
אני מתה שבעלי יגיע למצב שאני אוכל להגיד שאני מחזיקה סוס רק כדי שיהיה לי נחמד...

hanyou12

New member
אני מבינה

מה שאת עושה בשבילו מדהים בעיני. סוס זה לא רק כדי שיהיה נחמד, וגם לא רק כדי להתקדם ברכיבה ולהנות. סוס זה בשבילי חבר פוטנציאלי לחיים. רכיבה עשתה בשבילי מה שאף אחד אחר לא יכול היה לעשות וזה ממש לא שטויות שזה מעלה ביטחון עצמי ונותן תחושת התעלות. זה באמת עושה את זה. לחזור לרכוב אחרי תקופה שבה לא יכולתי הוציא אותי מהרבה בוץ נפשי שהייתי תקועה בו עמוק.
חשבתי לעצמי מה אם אני אוכל לשמר את התחושה הזו עם סוס קבוע שייתן לי קשר בנוסף לתחושות האלה...
אבל כל הבלת"מים האלה... גרמתם לי להבין שזה יותר מדי.
הדבר היחיד שאני מצרה עליו זה שאני יודעת שאם אני מוותרת על זה עכשיו, אני כנראה מוותרת על זה לתמיד. אני לא חושבת שבחיים אני ארוויח באמת מספיק כסף בשביל זה (אלא אם כן הראלה תתקשר אליי או אם אני אתחתן בעושר והסיכויים שזה יקרה/שאני רוצה שזה יקרה...). זה כנראה אחד מהחלומות שנועדו להיות ממוסגרים ולהיתלות על הקיר.

kenz

New member
תקשיבי...

1. אראלה לא מתקשרת. אל תחכי, ואת הכסף שאת מוכנה לשים על פיס תשימי בחיסכון, ואולי יום אחד באמת יהיה לך...
2. להגיד אם לא עכשיו אז אף פעם זה נכון ולא נכון. לעשות משהו עכשיו ישפיע על שאר החיים, לא משנה מה תבחרי.

אבל סוס יצמצם לך את האפשרויות. תרצי לגור בדירה יותר טובה, אבל יהיה לך סוס, לא תוכלי. תרצי שיהיה לך זמן לעצמך חוץ מלעבוד לרכב והביתה, לא תמיד יהיה...

חצי פנסיון הוא מאוד דומה ללהיות בעלים של סוס, רק ללא ההתחייבות הזו, לטווח המאוד ארוך, כשברגע זה את לא יודעת בכלל מה יהיה איתך בטווח הקצר.

אגב, אני בטוחה שכל ההורים שקונים לילדים שלהם סוסים, לא קיבלו או לא הקשיבו להרצאה הזו ו/או לא אכפת להם מהסוס עצמו ומה יקרה לו כשהילד יגדל/לא ירצה/לא יסתדר... פשוט מוכרים הלאה. את לעומת זו לא נשמעת לי כזו - ולכן כל ההרצאה.

אני ממש לא בעד למסגר חלומות, אני בעד להגשים אותם, אבל לא בכל נקודת זמן הם מתאימים.

hanyou12

New member
תודה

המילים של כולכם באמת חשובות לי. אני שמחה ששאלתי ובדקתי לפני שהלכתי ועשיתי משהו פזיז שעלול לפגוע בעיקר בחיה בסופו של דבר. זה הדבר האחרון שאני רוצה.
אני אמצא דרך לעשות את זה. אני רק מקווה שאם אני אמצא את הכסף אני לא אהפוך תוך כדי להיות כמו אחד מההורים האלו, שחושבים רק כלכלית ולא על הסוס עצמו. אם אני אעשה את זה זה יהיה בשבילי ולא בשביל הילד. זה יהיה כשאני אהיה בטוחה כלכלית ולא "חושבת שיהיה בסדר".

האם למישהו יש פתרונות נוספים לגבי מה אני יכולה לעשות בינתיים כדי להתקרב לתחום יותר ממה שאני עכשיו? אני חושבת על קורס מדריכי רכיבה ואח"כ קורס השלמה לטיפולי. מה דעתכם בנושא? יש עוד דרכים להפוך להיות חלק?

תםטםOHIO

New member
ואם אפשר לשאול,

לפני שקנית את הסוס שלך, והיום, זה עוצר/עצר אותך מלהחזיק סוס פרטי ולא בחצי פ. או אחר?

tomjerry

New member
בכמה "בלת"ם עלול להסתכם....?

קוליק זה לא רק ללכת עם הסוס יומיים, זה יכול להגיע לניתוח (או ארבעה) בבית חולים שזה בערך 20,000 ש"ח (או ככה זה היה לפני 7 שנים, היום בטח יותר).
או שרק אינפוזיות ותרופות בחווה למשך יותר מיום, בטח כמה אלפי שקלים. או שאת יכולה להחליט שאת לא מנתחת, ואז הסוס מת.....

צליעה שמצריכה צילום, כמה מאות שקלים לצילום. או שאת לא מצלמת אותו וגם לא נותנת זריקות, ואז הסוס הולך למרעה הזה עם הסיפורים העצובים....

האוכף של הסוס שלי עלה 12,000 ש"ח, כי הוא היחיד שהתאים לגב שלו. או שאת יכולה לשים אוכף יותר זול שלא בדיוק מתאים, ואז הסוס צולע ועצבני ואת לא ממש יכולה לרכב עליו, או שהוא הולך למרעה עם הסיפורים העצובים....

רצית לכמה גרוע זה יכול להגיע. גרוע....
אי אפשר להשוות סוס לכלב, לכל טיפול של הכלב שלך תוסיפי 0 על המחיר. זה כמה גרוע זה יכול להגיע.

ומה עם לקחת שיעורים עם מאמן כי סוס בן שנתיים צריך מישהו מנוסה שיאמן אותו ולא סתם כל אחד, מה עם מתג מתאים (שלי עלה 400 ש"ח למתג הפשוט)

אני קניתי את הסוס שלי בגיל 30 בערך, חלום מגיל העשרה. יכולתי להיות עם סוס כבר מגיל 16 אבל הייתי צריכה לוותר על יותר מדי דברים וחיכיתי. את בת 24, מה עם נסיעה לטיול? מה עם לימודים? מה עם לגור בכל מני מקומות? על כל זה את צריכה לוותר כשיש לך חיה. לא משנה אם כלב, סוס או אוגר. סוס צריך להשתלב לך בחיים, לא שאת תשתלבי בחיים שלו. הוא יכול להכניס אותך לבור גדול מאוד.

hanyou12

New member
אני מבינה

בכל הנוגע לטיול, לימודים וכו'... טיול לא מעניין אותי, כבר יש לי תואר ראשון וגרתי במספיק מקומות שאני רק רוצה למצוא מקום קבוע ולומר תודה על זה :).
אני מבינה מה את אומרת. אני אחכה קצת. אני אלמד עוד על הנושא. אני אשתלב בדרכים שונות בתחום (איזהשהן הצעות? רעיונות איך לעשות את זה?)
כשאני אעשה את זה, אני אעשה את זה הכי טוב שאפשר.

kenz

New member
חצי פנסיון... אהמ... אהמ...

זו גם דרך להתקרב. וממש להרגיש כאילו יש לך סוס.
ואם תמצאי מישהו שבאמת יודע ואכפת לו, אז גם תוכלי ללמוד המון מהבעלים.
מתי, מה ואיך מטפלים בכל מיני דברים. איך שומרים על ציוד, איך מתאימים ציוד, טיפולים תרופתיים וכדו'.
ומי יודע, אולי אם יסתדר לכם, זה יהיה קשר ארוך שנים, ואם לא, תמיד אפשר לעבוד סוס (עוד דבר שלהיות בעלים של סוס אחד מקשה).

tomjerry

New member
מסכימה לגמרי

חשוב מאוד לחתום על הסכם מפורט ביותר של מי משלם על מה ומי אחראי במידה ומדובר בהוצאות גדולות ולא צפויות, של מי הציוד וכו'....

hanyou12

New member
זה קיים גם בווסטרן?

הייתי בטוחה שאנשים עושים את זה רק באינגליש, לא שמעתי על זה עדיין בווסטרן... אולי בחווה שאני לומדת בה זה לא נהוג? אני צריכה לבדוק את העניין הזה... תודה!

hanyou12

New member
שאלה מצוינת

האמת שרק חיכיתי שמישהו ישאל את זה...
אני רוצה סוס משלי מכמה סיבות (כמו כל דבר זה לא כזה פשוט):
1. אני חושבת שמבחינת רמת הרכיבה שלי הגעתי לשלב שבו עם עזרה ותמיכה לא כל כך גדולים אני מסוגלת ליצור קשר מיוחד עם סוס משלי.
2. אני רוצה אולי להיכנס לתחרויות (אבל לא ברבאק, לא רוצה לקרוע את הסוס, רק להתנסות ולהכיר אנשים בתחום), ואני מעדיפה לעשות את זה עם מישהו שהתקדמתי איתו בעצמי ולא עם סוס מן המוכן.
3. אני רוצה ליצור קשר מיוחד עם בעל חיים כל כך מדהים. מצפייה באנשים אחרים בחווה ובקשר שלהם עם הסוס שלהם אני רואה שזה מדהים.
4. אני רוצה לנסות שיטות חדשות (כמו רכיבה עם ראשיית ביטלס, או בלי ראשייה בכלל), ולראות עד לאן אני יכולה להגיע עם זה מבחינת התקשורת עם הסוס, ובשביל זה אני מניחה שצריך לעבוד עם סוס מההתחלה כי זה יותר קשה לעבוד עם סוס שכבר כל כך רגיל למשהו אחר כל החיים...
5. זה חלום שלי מגיל אפס. בלול אף פעם לא הייתי הופכת את הספרון עם החיות מהתמונה של הסוס (ככה אמא אומרת), בגן כשכולם ציירו עיגולים וריבועים אני "הינדסתי" סוסים עם טושים. אין דבר שחשוב לי בחיים כמו להיות תמיד קרובה אליהם. זה כמו חמצן בשבילי, זה משהו שאני בחיים לא אוותר עליו - כן סוס פרטי או לא. איכשהו אני תמיד אהיה קשורה לתחום.

אני לא רוצה סוס למטרות הבאות:
1. הדגמת שליטה באמצעות כוח.
2. אימוץ יתר בתחרויות בשביל להשיג פרסים (אני יודעת שזה לא עובד רק ככה, אבל יש הרבה שזו המטרה שלהם, מירוצים למשל).
3. סמל סטטוס. כמו שכבר ראיתם, כשהראיתם לי כמה זה קשה ומסובך ירדתי מהנושא ודחיתי למועד מאוחר יותר. זה לא רק בשביל שאנשים יראו ויגידו וואו.
4. הרבעות. אם זה יבוא באופן טבעי אולי זה יהיה נחמד, אבל לא רק למטרה הזו. אם יהיה לי זכר אני אסרס אותו.

מקווה שזה מתמצת...

giri

New member
חוזרת וממליצה על חצי פנסיון

זה מה שאני עושה עכשיו, ואין לי כוונה לרכוש סוס בעתיד הקרוב.
אם את מוצאת שותף מתאים, שאתם מסכימים על המסגרת והפרטים ויש קשר טוב, הסוס הוא חצי שלך כמעט מכל הבחינות. אני תמיד אמרתי לשותפות שלי - הסוס הזה הוא שלך כמו שהוא שלי, ותתייחסי אליו בהתאם.
היתרון הגדול של חצי פנסיון על פני בעלות הוא שבמקרה הכי גרוע, עם כל כאב הלב, שאת מגיעה למסקנה שאת לא עומדת בהוצאות - את יכולה לצאת בהתראה מוסכמת, וכלום לא יקרה לסוס, כי הבעלים שלו יטפלו בו.
אני כשהתחלתי לשלם פנסיון על הסוס שלי, פנסיון מלא (איפה שהתחלתי) עלה בדיוק חצי ממה שעלה פנסיון מלא (איפה שסיימתי) אחרי ארבע שנים. וכמו שכתבתי לך, "נתקעתי" בלי שותף בגלל צירוף נסיבות. יש אינפלציה בשוק, החוות חייבות להעלות מחירים בסופו של דבר כי כמה זמן הן יסחבו על הגב שלהן את עליית מחירי החציר והשעורה וכו'? הרי בינינו אף אחד לא מתעשר מחוות סוסים בארץ, זה עסק עם הרבה סיכונים ועם מתח רווחים לא גדול במיוחד.
והרי אלו החיים, יכול להיות שמשהו אחר יגרום לכך שלא תוכלי לעמוד בתשלומי הפנסיון אפילו אם הם לא יעלו יותר, את חייבת עתודה רצינית כדי לא להסתבך כלכלית. אז מהבחינה הזו כשאת חצי פנסיון את יותר בטוחה. את חותמת הסכם עם הבעלים, שאומר נניח שבהתראה של חודש-חודשיים (מה שמתאים לכם) את יכולה לצאת מההסכם, ונכון שגם הבעלים עלול להחליט שכבר לא מתאים לו ולחרב לך את כל ההשקעה, אבל אם יש מערכת יחסים טובה זה יכול לשרוד שנים על גבי שנים, ולאפשר לך - בלי להיות רוטשילד - להגשים את החלום.

אני יכולה לומר בתור מי שהיתה בעלים של סוס וכרגע עושה חצי פנסיון, ואללה, יש לי כסף לקנות סוס. אבל אין לי כסף להתחייב אליו, אז אני לא קונה, ומי שיש לו את הריפוד הכלכלי הזה, ירוויח אותי בתור שותפה שמאד אכפת לה ומשקיעה בסוס מעל ומעבר (מתוך מה שיש לי - כסף עד מידה מסויימת, זמן וכו').

giri

New member
נ.ב.

רציתי לומר לך שממש נעים לדבר איתך, וכל הכבוד לך שאת פתוחה להקשיב ולחשוב פעמיים. וזו בדיוק הסיבה שכל הערסים שאת מדברת עליהם הורסים סוסים ואת לא תעשי את זה.

kenz

New member

popi199

New member
אני דווקא

לא הייתי מוותרת כ"כ מהר על החלום,
אני תמיד החזקתי סוסים פרטיים, כי תמיד אהבתי את הקשר של הסוס שהוא שלי ורק שלי וזה באמת קשר אחר לגמרי,
להחזיק סוס מצריך וויתורים, יש הרבה בלתמים כמו שאמרו פה אבל לי אף פעם לא היו לי ערמות של כסף בבנק למקרה חירום ועדיין הסוסים שלי קיבלו כל מה שצריך ואף פעם לא נחסך מהם כלום (כולל טיפולים יקרים, ניתוח קוליק פרזול יקר במשך שנים, אינספור ביקורי ויטרינר ומה לא).

אם הכסף לא זורם אז פשוט צריך להיות יותר חכמים ולחשוב קדימה.

אני חושבת שכדאי לך להיות יותר מעורבת, אולי להתחיל לבדוק סוסים ולראות בדיוק מה מתאים ובאיזה מחירים, לא לחפש מציאות כי על זול משלמים אח"כ ביוקר, מקסימום תעבדי יותר קשה ותחסכי ותקני בכסף מלא את הסוס שבאמת מתאים לך.
אולי באמת בנתיים כדאי להתחיל מחצי פנסיון ואז גם תראי בדיוק מה זה דורש ממך להחזיק סוס.

האמת מה שצרם לי זה התנאים שהציעו לך לחצי פנסיון בחווה, סוס שעובד 4 שעות ביום גם אם זו עבודת בי"ס קלה יחסית זה עדיין סוס שעובד קשה, ואחרי 4 שעות את באמת מצפה לבוא ושיהיה לך עם מה לעבוד? 4 שעות עבודה ביום זה הרבה מעבר מהפנסיון היומי של הסוס, ועוד על זה את תשלמי חצי מהסכום???
אם היו מציעים לי כאלה תנאים הייתי נעלבת, הייתי בודקת אופציה של להתנדב בשביל לקבל הנחה בעלויות הפנסיון או למצוא שותף לחצי פנסיון. ואם אין לא את זה ולא את זה הייתי מחפשת חווה יותר ביתית וקטנה שהסוסים לא עובדים בה את כמות השעות האלו.

hanyou12

New member
תודה!

כמו שאנשים עזרו לי להבין - אני לאו דווקא מוותרת עליו אלא רק דוחה אותו עד שאני באמת אוכל להשיג סוס איכותי ולשלם על כל מה שיצטרך כמו שצריך :).

מה שאת אומרת פה מאוד מעניין. האם לך - או לכל אחד כאן לצורך העניין - יש מושג מה היקף העבודה היומי המומלץ לסוס? מצד אחד, רכיבה מאומצת מאוד זה לא טבעי להם - מצד שני, בטבע הם דיי משוטטים כל היום - מצד שלישי, הם לא בטבע... - מצד רביעי, חלק מהעבודה עשוי להיות עם ילדים קטנים, לא משהו מאמץ מדי...
אז מה התמהיל? כמה סוס יכול/אמור לעבוד ביום?

חוץ מזה, אני יודעת שהתזונה מושפעת ממידת העבודה, האם זה עובד גם ההיפך? האם סוס שאוכל יותר יכול לעבוד יותר? o_O

למעלה