מחפשת סוס

giri

New member
וואו, איך פיספסתי את זה?

ארבע שעות? זה המון!
בטבע הם רוב הזמן עומדים ומלחכים עשב, לוקחים כמה צעדים, ושוב עומדים ומלחכים עשב... העבודה ברכיבה היא אימון ספורטיבי לסוס, ארבע שעות ביום זה ממש הרבה.
ברוב המקומות שאני מכירה סוס בי"ס לא עובד יותר משעתיים ביום.

hanyou12

New member
שעתיים...

כנראה שאני באמת צריכה לחכות עד שאני אוכל להחזיק סוס ממש על חשבוני לגמרי. תודה!

popi199

New member
ארבע שעות

זה המון, זה לא משנה איך את הופכת את זה, זה הרבה פיזית אפילו אם יש ארבע שעות שכל שיעור זה נניח הרוב זה הליכה וג'וג ומתוך השיעור עוד חמש דקות קנטר (נניח שיעור קל) זה מצטבר וזה הרבה, חוץ מהאספקט הפיזי יש פה גם צד נפשי, אחרי 4 שעות של בי"ס את תבואי ותרצי להנות מעבודה איכותית עם הסוס שלך- את לא תוכלי.

ידעת שסוס בוגר בטבע בקושי עושה טרוט? הוא עושה בעיקר הליכה כשהוא מרגיש מוגן או קנטר/גלופ כשהוא מרגיש מאויים, בעוד שאנחנו רוכבים בעיקר במקצב הטרוט רוב העבודה עם הסוס.

בעיני אופציה של עד שעתיים עבודת בי"ס זה סביר גם מבחינת מה שהחווה מקבלת (ואל לנו לשכוח שהחצי שאת משלמת מכסה גם ככה את רוב אם לא כל האוכל של הסוס) וגם הסוס יכול לעמוד בזה.
כשאני מדריכה אני יודעת שעם הסוסי חצי פנסיון צריך לעבוד יותר בעדינות כי צריך לקחת בחשבון את העבודה שהם יעשו אח"כ, בעוד סוס בי"ס חוזר אחרי זה לאורווה לנוח סוס של חצי פנסיון צריך לעשות עוד X עבודה עם החצי פנסיון שלו.

שוב, אני הייתי ממליצה לך לא לשים את הסוס בבי"ס אלא למצוא פתרון אחר כמו רק עוד חצי פנסיון שיעבוד עם הסוס או זמן עבודה שלך, כי אם תתני לסוס שלך לטחון בי"ס את לא באמת תרגישי שום יתרון בסוס הפרטי כי בסוף היום את תעלי על סוס בי"ס.

hanyou12

New member
אני מבינה

תמיד היה נראה לי שהם ממש מסוגלים לעבוד הרבה... אבל יש סוסים שמוגדרים כסוסי עבודה ואני מניחה שהם באמת מסוגלים לעבוד יותר? (כל ה"כבדים" - שיירים, קליידסדייל, קובים למיניהם...).

בכל מקרה, אם שעתיים זה המקסימום, באמת טוב שאני לא לוקחת את זה על עצמי כרגע כי אני מעדיפה לחכות עד שאני לא אצטרך חצי פנסיון.

giri

New member
סוסי עבודה

השאלה היא למה את קוראת "עבודה".
בשביל לפתח סיבולת של שעות עבודה ארוכות, צריך זמן וסבלנות. סוסי העבודה הכבדים שאת מתארת, ביצעו את רוב עבודתם בהליכה, כשעיקר המאמץ הוא גרירת משאות, ותוחלת חייהם היתה קצרה משמעותית מתוחלת חייהם של סוסי ספורט כיום. שוב, הכל שאלה של מה את מנסה להשיג ובאילו אמצעים, גם ספורטאי שמתאמן לאולימפיאדיה מתאמן הרבה, אבל את הביצועים הספורטיביים שעבורם הוא מתאמן הוא מפגין במינון נמוך יותר.
לדוגמה, הסוס שאני עושה עליו חצי פנסיון כרגע מסוגל לעשות טיול בשטח של ארבע-חמש שעות בלי בעיה, אבל עבודת המגרש - אפילו אם היא במקצבים הנמוכים, מכיוון שהיא כוללת מאמץ גופני הרבה יותר גדול מבחינת נשיאה עצמית וכו' - היא משהו שהוא לא יעשה יותר משעתיים ביום, והוא יתאמץ מאד, והוא סוס מנוסה שלקח הרבה זמן לבנות לו את הכושר למקום הזה.
אני מסכימה עם פופי על הנקודה הכי חשובה - את רוצה סוס פרטי כי את רוצה לעבור מעבר לנקודה מסויימת של סוסי בי"ס, אם הסוס שלך יעבוד חצי בבי"ס את "תשלמי" את המחיר של רכיבה על סוס בי"ס - סוס שיש עליו רוכבים שונים ברמות שונות ובמידה כזו או אחרת העבודה שלך איתו לא מתקדמת באותו אופן בגלל כל העבודה האחרת שנעשית איתו. מה שעושה את ההבדל זה לא מי הבעלים של הסוס אלא מי רוכב עליו בשוטף.

hanyou12

New member
נכון

זה משהו שמאוד הטריד אותי עוד לפני שהתחלתי את השרשור פה, כי באמת רוכבים ברמות שונות משאירים את הסוס במקום ועלולים אפילו לדרדר אותו אחורה. לכן חשבתי לתאם עם החווה שרק מדריכים יוכלו לרכוב עליו (זה סוג של אפשרי, אם ממש מתעקשים). אבל את צודקת, אני לא רוצה סוס שכל אחד רוכב עליו.
לא ידעתי שתוחלת החיים של סוסי עבודה כאלה נמוכה יותר... כשאת אומרת את זה זה נשמע מאוד הגיוני, אבל זה פשוט לא נתפס בעיני שגם להרים האלה זה קשה...

giri

New member

למעלה