מחפשת סדנת תפירה

lirola

New member
כן. נראה לי שאני אודיע בשנקר על סיום

ההתקשרות בינינו ואלך ללמוד אצל יעל במודיעין, זה יחסוך לי דלק.
ועם כל כך הרבה ממליצים.... ושיעורים של 75 דקות, זה גם יחסוך לי המון זמן.חחח. למה ללמוד 4 שעות כשאפשר בשעה ורבע (ובאותו סכום כסף) ללמוד רק בשליש מהזמן. ממש פנטסטי.

למה לחשוד בכשרים ? lirola

גם על לקוחותי הממליצות בפורומים כותבים אותו הדבר והשכילו לקטגר שזו אני עם מספר ניקים שכותבת המלצטות בגוף שני וזה לדעתי נובע מצרות עין . הפורומים נועדו כדי שאנשים יספרו .הרבה אנשים קוראים סמויים משתמשים במידע הרב הזורם ברשת ונהנים ולא מרגישים צורך לכתוב וכשהם קוראים על משהו שגם הם לקחו בו חלק ויש להם מה חלומר הם נרשמים ומוציאים שם משתמש מה פסול בזה ?

lirola

New member
זה לא נובע מצרות עין בטוח

אין לי מניות לא בשנקר ולא במכון יעל כך שצרות עין זה לא. אבל אני לא אוהבת שעובדים עלי, ועובדים כאן בפורום שעות נוספות. כנראה שזה עניין של תחושה, הניקים החדשים שכמעט אף פעם לא רואים כאן, פירוט היתר (שנראה כמו עלון מטעם בית הספר), הבנות מכל קצוות הארץ, המקום-סטודיו שמעולם לא פגשתי אנשים שמכירים אותו.... (פרט לכאן בפורום, שמשום מה כל חודש עולה שאלה איפה כדאי ללמוד, ואיך במכון יעל????) השיעורים של 75 דקות שמשום מה אמורים להוות יתרון לתלמידה ולא חיסרון (סליחה?). בהתחלה עוד נתתי מקום לספק, אבל ככל שהשרשור נמשך, לי זה ברור כשמש. הרבה יותר מכובד בעיני זה שמקום מסוים יפנה לרות ולעדי ויבקש להציג את עצמו, מאשר כל השרשור ההזוי הזה.

חמודיתה

New member
לא כ"כ יפה...

אני נכנסת לפורום הזה אחת לכמה שבועות ולא מרגישה צורך לכתוב כלום בד"כ- אז מה? זה אומר שאני יודעת לתפור פחות יפה ממך?! למדתי במכון יעל כשהייתי בתיכון לפני 8 שנים. הקלסר עם דפי ההוראות שלה עדיין אצלי ומשמש אותי נאמנה. אני נהנת לתפור לעצמי ובזכות הקורס שלה אני לא תלויה בבורדה- מעצבת ותופרת מה שבא לי. למדתי את הקורס בסיס, הקורס המחוייט וקורס חצאיות מחוייטות. אני הגעתי אליה בזמנו מהמלצות שקיבלתי מקונות בחנות בנחלת בנימין ואחרי שהייתי ונהנתי שלחתי לה עוד חברות. לדעתי זה לא כ"כ יפה להכפיש מישהו או משהו שאת לא מכירה אישית. החשדנות במקרה הזה לא תוביל אותך לכלום- אני אישית מכירה 7 לקוחות מרוצות שלה!

lirola

New member
באמת לא מובן מה הפגיעה פה

רות הסבירה את הסטטיסטיקה של הופעת ניקים חדשים באופן פתאומי . אני לא צריכה שהתופעה נשמעה לי מוזרה. אף אחת מכן לא טרחה לכתוב שום דבר פה במשך חודשים ובחרה לקרוא וללמוד ממה שהבנות ותומר כותבים, בלי לטרוח לתת שום דבר מעצמה. ומסתבר שכולכן גם עשיתן את הקורס וכבר תופרות, כך שיש מה לתרום, אבל אין כנראה כוח להקליד. זה לוקח זמן והשקעה, נכון? אז אני מקבלת את הביקורת? . זה הדבר הכי טבעי בעולם שתגובות של ניקים מוכרים ידיפו ריח של אמינות בעוד שניקים חדשים יתקבלו באופן שמצריך קצת זמן. זה ט-ב-ע-י. אם אתן נעלבות מהשטויות האלה, איך אתן מתמודדות עם דברים אמיתיים בחיים? ואפשר לתרום לא רק על ידי עיצה מועילה אלא גם על ידי שאלה ודיון פורה על נושא שאינו ברור. קצת חבל שכשהסמויות סוף סוף מחליטות לכתוב משהו , הוא אפילו לא תרומה לפורום, רק ביקורת על כך שלא מאמינים לתגובות שלהן. ( איזו טרגדיה). פרסום סמוי בפורום , תופעה ידועה, לא הומצאה על ידי והיא נראית כמו השרשור הזה. אין מה לבוא אלי בטענות. אם הסמויות לא היו סמויות כל כך, אז השרשור הזה היה אמין יותר. זה שאתן לא כותבות כאן אף פעם זו באמת לא בעיה שלי. ואם כולם היו סמויים, לא היה פורום נכון? אז לומר שאפשר להיות חלק מהפורום בלי להשתתף בו ,זה שטויות. ואם מישהי בוחרת להיעלב גם מהתגובה הזו במקום להבין את הרמז ולהתחיל לכתוב פה, בחירה שלה. זה נכתב כהזמנה להצטרף ולהפוך את הפורום הזה ליותר פעיל ויותר מעניין. אבל אפשר גם להיעלב. גם דרך.

gilat85

New member
גם אני חשבתי על זה

ואני מודעת לבעיה כזו, שלא יודעים מי כותב מאחורי הכינוי וזה יכול להיות שתולים של המוסד עצמו או של המתחרים (בלי לפגוע באף אחד פה...) אבל ברור שצריך לקחת הכל בע"מ, והכי טוב ללכת לבדוק במקום עצמו ולדבר עם תלמידות... בכל מקרה-התגובות פה היו עוזרות, אפילו אם החיפושים לא הגיעו לסיומם...

frischyk

New member
הרשו לי למחות בתוקף על האשמות כוזבות!!!

כן, אני אחת "הניקים החדשים" פה, - מוצאת את עצמי נאשמת בעוולת התחזות לפירסומאי של "מכון שלא שמעתי עליו" וכו'. אז מי שרוצה לוודא שאני אדם אמיתי, מוזמן לשלוח מסר ולקבל הוכחה שאני אכן קיימת, לא רק בעולם הוירטואלי! מאד פוגע ומשפיל לגלות שרק מי שכותב פה באופן עקבי - דעתו נחשבת אמינה וראויה. היתרון הבולט (בד"כ) בפורומים כאלה, הוא שכולם שווים, כל דעה לגיטימית, וכל שאלה או המלצה ראויים. כך לפחות הרגשתי עד היום כקוראת "סמויה" אך קבועה פה בפורום. . . . היום אני, יחד עם כמה מחבריי פה, קיבלנו מסר מאחד "הניקים הוותיקים" - שטעיתי.

רות מלר

New member
מהנסיון-סטטיסטית-ניק מזדמן-טרול או מפרסם

מי שבוחר להעלב זו הבחירה שלו מי שבוחר לתרום באופן קבוע- חבורך שמו על זמנו והשקעתו מי שבוחר להיות רק קורא סמוי זאת אומרת תמיד לקבל ואף פעם לא לתת במיוחד כשהוא מגיע ומספר שהוא כבר למד משהו זאת אומרת שיש לו משהו גם לתת שלא יתפלא אם היחס אליו הוא איך לאמר בלשון המעטה- לא רווי כבוד תתרמי- תכובדי לא רוצה לתרום אל תתרעמי כל השרשור זה על מכון יעל יצא מהפרופורציה אנחנו מאוד מברכות על תרומה של מורות לרווחת הקוראות אבל מי שלא תורמת כאן דקה ורוצה להנות מפרסום חינם ידי על המחיקה קלה - והכל כתוב בתקנון הפורום

gilat85

New member
אני לא חושבת שהשרשור הגדול נוצר בגלל פרסומת..

פשוט התעניינו בנושא, וזה אחד מהמקומות שעלו... אני גם לא חושבת שזה נכון כל הקטע של הכבוד הזה, אם אתם רוצים להגדיר את הפורום הזה ככזה אז תהפכו אותו לקומונה סגורה. גם אני משתתפת בפורום של הלימודים שלי ודי פעילה בו ומגלה שבמחלקה שלי יש הרבה נכנסים אליו אבל אין להם שם משתמש, וזה לאו דווקא בגלל שהם רק רוצים לקחת ולא לתת, יש לזה סיבות רבות, ואח מהן יכולה להיות שפשוט בן אדם מרגיש שאין לו יותר מידי לומר בעניין מסויים אבל יש לו הרבה מה ללמוד מאחרים. אני ממש לא רואה בזה דבר רע. וגם אני ממש חדשה פה, רק כי עשיתי חיפוש באינטרנט ואחד מהחיפושים הביא אותי לכאן.

אני מצטרפת לשבחים יעל נהדרת

אני למדתי אצלה לפני 21 שנים כשרק התחילה בירושלים,אמנם מאז עשיתי דרך ארוכה וגם למדתי אחר כך בשנקר,והיום אני מעצבת אופנה,מצליחה , הרבה דברים בינהם י תלבושות לכמה הצגות ,ואני מעצבת שמלות כלה , את הביטחון קיבלתי מיעל,ואצלה גיליתי את הכישרון שלי. מגיעה לה כל הכבוד.חנה אביהוד.

dana36533653

New member
הניק שלי לא נוצר היום

פשוט ביישנית, וכרגע נמצאת בעיקר בשלב של ניסוי ולימוד עצמי בסיסי. וגם אני שמעתי מחמאות על מכון יעל ממישהי שעובדת איתי, עשתה את הקורס הבסיסי, והיום היא תופרת שמלות לה ולבנותיה. אני מתלבטת רק לגבי הסניף, כי אני אכן חוששת שבסניף בבני ברק פחות ילמדו ביגוד של גברים, ביגוד מחוייט, ביגוד צמוד וכו'. מה שבטוח הוא שאני אבקר בסניף, ואשאל סטודנטיות שם, עוד לפני שארשם. דנה

frischyk

New member
רות מלר יקירתי - את צודקת לגמרי!

באמת זו בסה"כ הייתה בחירה שלי. קראו לי מתחזה, שקרנית וטרולית - ובאקט הזוי ויוצא דופן - פשוט החלטתי להיעלב. הסיבה שאיני מרבה לכתוב היא כי אני בסה"כ תופרת חובבת, אין לי הרבה מה ללמד את כל המוכשרות פה, ואני עדיין בשלב של למידה. למידה רבה מהשאלות והתשובות המעניינות פה בפורום. צר לי על הבחירה התמוהה שלי להיעלב, צר לי על שאיני "נותנת" מהרמה הנמוכה שלי בתפירה, ורק "מקבלת" מהמקצועיות שכאן, ובעיקר תודה על הרגישות.

את ממש לא צודקת

בכל פורום יש קוראים סמויים - שלומדים ממה שהם קוראים בלי "לבלבל את המח" לותיקי הפורום. בעיקר בפורומים כאלה כמו אמנות, תפירה ואפילו פורומי הורים למיניהם. לא תמיד צריכים להשחיל מילה. אפשר גם להקשיב וללמוד כבדרך אגב. בנושא מכון יעל : אנני לא ניק חדש בתםוז וגם השתתפתי בפורום כשהוא עוד היה קומונה. אבל גם אני שמעתי רק טוב על מכון-יעל ורציתי ללמוד שם כבר לפני 6 שנים. שנה שעברה אמנם לקחתי את הקורס הבסיסי ואת התרשמותי כתבתי כבר למעלה (בשרשור אחר בכלל. לפני שראיתי את זה...). אז אם יש כבר מישהי שמתלבטת בין מכון-יעל ומקום אחר - למה לא לתת לה את האינפורמציה שהיא מבקשת? אני לא יודעת איך מלמדים בשנקר. אני יודעת שאני תפרתי מגיל 10. מבורדה, מגזרות עצמאיות ומהעתקת בגדים. השיטה של יעל מעולה בעיני בעיקר בגלל שהיא חוסכת 3/4 מזמן העבודה. ובנוסף - כל השעורים מאד מדוייקים ומתוכננים. ניתנים דפי הסבר מפורט ואפילו דף ש"ב לכל השעורים ניתן מראש....

wasabi

New member
אני לומדת קורס תפירה למתחילים בשנקר

אני מאוד נהנית. זה קורס מעשי לגמרי

למעלה