מחפשת סדנת תפירה

PolinaPolina

New member
מחפשת סדנת תפירה

שלום אני מעוניינת ללמוד לתפור. שמעתי על סדנאות שבאים בערך פעם-פעמיים בשבוע לשיעור ארוך ותופרים בגד. האם יש סדנאות\מורות מתאימות באזור רמת גן-גבעתיים? תודה מראש! אגב, פורום מקסים!

אילרי

New member
חפשי את 'מכון יעל" - יש להם מספר סניפים

בארץ וגם בבני ברק קורס לא יקר ומאוד יעיל

PolinaPolina

New member
יש עוד הצעות?

פשוט דיי רחוק לי בני ברק ואין לי איך להגיע.. אבל תודה

lirola

New member
שנקר מציע קורסים של תפירה שהם מצויינים

להתחלה. הלימודים בקבוצות, אחת לשבוע 4 שעות . וזה ברמת גן כמובן.

PolinaPolina

New member
לגבי שנקר

האם זה רק לימודי תפירה התחלתיים או שגם תופרים בגדים? כי אני מעוניינת בסדנה שבה אוכל להכין כל מיני דברים, ולא רק ללמוד כישורי תפירה... תודה בכל מקרה, אני אברר על שנקר!
לילה טוב

את רוצה סדנאת תפירה שלא לומדים בה תפירה

סליחה אני פשוט לא מבינה, אמרת שאת מחפשת סדנאת תפירה, אז מה עוד את רוצה ללמוד? האם למטרות חובבנית או מקצועיות איפה את גרה

gilat85

New member
את למדת במכון יעל?

ויכולה להמליץ עליו מנסיון אישי...? או לתת קצת פרטים עליו? תודה!

ben dror

New member
אני למדתי

במכון יעל, הנניתי מכל רגע, ותופרת המון. יש להם קורס בסיסי ראשון, ועוד קורסי המשך להתמקדות בחצאיות, חולצות מיוחדות, שמלות כלה, או סתם קורס כובעים, למשל. יש להם סניפים ברחובות, מודיעין, בני ברק, ירושלים ועוד.

gilat85

New member
תודה רבה על התשובה

נכנסתי לאתר שלהם ודי התרשמתי במיוחד מהגלריה (אין כמו לראות את התוצאות בעיניים), זה ממש עושה חשק ללמוד את זה,אבל עדיין קצת קשה לי להחליט רק על סמך זה, אז אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות אני ממש ממש אודה לך- 1) כתוב שזה 12 שיעורים בשבוע כאשר כל שיעור אורך 75 דקות - זה לא קצת מידי? (פשוט במקומות אחרים ראיתי שמציעים 3-4 שעות לשיעור סביב אותו היקף שיעורים פחות או יותר) 2) כמה תלמידים יש בכיתה אחת? 3) זה מוסד דתי/חרדי? או שיש מגוון של תלמידים? הם מלמדים גם לתפור מכנסיים למשל...? 4) צריך לדעת לצייר ולשרטט בשביל להצליח בזה? 5) באיזה סניף למדת? (הבנתי שיעל מלמדת רק בירושלים) 6) מה המחיר שלהם לקורס...?(בערך) תודה רבה!

ben dror

New member
מכון יעל

א. זה 12 שיעורים שמתפרסים על 3 חודשים- שיעור בשבוע. יש הרבה שיעורי בית, ככה שזה נותן זמן להכין את הכל לשיעור הבא. ב. בכיתה אחת יש בין 5-7 תלמידות, השיעורים בדר"כ אורכים כשעה וחצי, שעתיים (רק הקורס הבסיסי). שאר הקורסים הם יותר ממוקדים ונמשכים כשעה. (קורס חצאיות מחויטות, קורס לחולצות מיוחדות וכו') ג. כשאני למדתי, למדנו ביחד גם דתיות וגם חילוניות, ונכון שיותר מתמקדים בסוגים שונים של חצאיות מאשר מכנסיים, אבל בסוף הקורס הבסיסי, אפשר לקחת קורס מיוחד למכנסיים מחוייטים למשל, אבל גם בקורס הבסיסי עצמו לומדים איך לתפור חליפת פיג'מה ודגמ"חים. ד. לא צריך לדעת לצייר, יותר צריך לדעת חשבון, כי בשיטה של יעל, שזו שיטה ייחודית, לומדים בעצם איך לבנות גיזרה לבד, ולא להסתמך על בורדה. ככה אפשר לעצב לעצמך בגד בלי להיות תלויה, ממש כמו תדמיתנית. זו שיטה ממש קלה, כל אחת יכולה.היא מביאה לך טבלאות מידות, ואת משחקת איתן ומתאימה לעצמך את המידות שלך. ה. המחיר שלהם זה 84 ש"ח לשיעור, לכל הקורסים. אז הקורס הבסיסי עולה משהו כמו 84כפול 12. תחשבי לבד. שאר הקורסים הממוקדים הם קצרים יותר,משהו כמו 5-8 מפגשים, לפעמים פעמיים בשבוע, מה שהתלמידות מסכמות עם המורה. יעל מלמדת רק בירושלים, אבל אני למדתי אצל הבת שלה, טל, במודיעין, ונהניתי מכל רגע. מקווה שעזרתי!

gilat85

New member
תודה רבה עזרת לי מאוד! אבל...

את מכירה או שמעת על הסניף ברחובות? או על המורה שמלמדת שם? כשלמדת שם- במהלך השיעור הרגשת שכל אחת מקבלת מענה מתאים? הייתן תופרות ומספיקות משהו גם בזמן השיעור עצמו? כתוב באתר שלהם בפירוש שעה ורבע...שזה נראה לי ממש קצת, במיוחד שלומדים בקבוצה 5-7 בנות והזמן מתחלק בין יותר אנשים. ביררתי אצל עוד מישהי, בוגרת שנקר בעלת נסיון רב שמלמדת בבית שלה בסדנאות וקבוצות של אנשים 4 למשך 3 שעות כל מפגש פעם בשבוע כאשר לכל אחת יש מכונה והלימודים תיאורטיים ומעשיים- והיא לוקחת בסביבות 1600 לכל הקורס - אז אני משווה את זה למכון יעל, ונראה לי שחוץ מהמיקום שיותר נוח לי אצל המכון, הם למעשה כביכול נותנים פחות בכמעט אותו מחיר... מצד שני היא מלמדת בשיטת הבורדה ואני קצת פחות מתחברת לזה למען האמת, לא מתוך נסיון (ויכול להיות שאני טועה) אלא מתוך הרצון לא להיצמד למשהו קבוע ומוגדר.

gilat85

New member
ודרך אגב

הדוגמה שנתתי לגבי המורה שמעבירה שיעורים- היא נותנת 16 שיעורים...

frischyk

New member
אני למדתי בסניף ברחובות

אצל מישהי בשם מירב, חמודה מקצועית ומקסימה. מאד מעשירה ברעיונות, מאד סבלנית ומתאימה עצמה ל"קהל" שמולה, אכן כל שיעור כשעה ורבע, אבל השיעורים (בקורס הבסיסי) הם תיאורטיים - היא מדגימה קצת - ואת כל העבודה עושים בבית. זה נשמע שיעור קצר, אבל היא נותנת המון חומר והמון ש"ב בכל שיעור, והכל מאד מובן ומוסבר היטב.

מוסיקה1

New member
אני למדתי בירושלים אצל יעל

עשיתי את הקורסים שלה במשך שנה שלמה, מהקורס הבסיסי עד לשמלות מחוייטות. מאז אני לא מפסיקה לתפור לי ולבנות שלי כל דבר שאני רוצה. היא מסבירה הכל בצורה תיאורטית ומחלקת דפים עם הסברים כך שגם שלש שנים אחרי הקורס אני יכולה לפתוח את הדפים שלה ולהזכר מה היה בשיעור. בין השיעורים עושים ש.ב. ויש הרבה עבודה. בשיעור שלאחר מכן היא בודקת את הש.ב. ומעירה על מה שצריך לתקן, יש בקורסים המתקדמים גם התנסות בכיתה עצמה כאשר מדובר בנושאים יותר מסובכים. אבל בקורס הבסיסי לומדים לתפור חולצות, מכנסיים, חצאיות, ושמלות. יש גם כל מיני דברים קטנים שהיא מוסיפה בקורס וכל דבר לומדים לעצב אותו איך שרוצים. בקורס הבסיסי לומדים לעשות את הכל בצורה לא מחוייטת. בשביל לדעת יותר על כל נושא יש את שאר הקורסים שאז את בוחרת במה מתאים לך להתמקד. בדרך כלל הקורסים מותאמים לאופנה העכשווית אבל תמיד יש דברים שהיא מוסיפה שלאו דווקא עכשיו בשיא האופנה. כשאני למדתי היא לימדה שרוולים עם כיווצים וכולנו שאלנו אותה למה היא מלמדת את זה כי זה יצא מזמן מהאופנה אבל היום זה בשיא האופנה.

ben dror

New member
כמו שאמרתי

הקורס הבסיסי הראשון- כל מפגש הוא באזור השעתיים. בקורס הבסיסי לא תופרים בכלל בשיעור, אלא היא מסבירה הכל באופן תיאורטי, עם הטבלאות ו ציוד שלהם, ובעצם את החלק המעשי את עושה כשיעורי בית כל שבוע, וככה את לא מבזבזת זמן בשיעור על נסיונות תפירה, וכל אחת תופרת בבית שלה, את השיעורי בית, בקצב שלה. אני מאד אהבתי את זה, ובכל בעיה שנתקלתי היא עזרה לי בטלפון. לגבי הסניף ברחובות- אין לי מושג.

gilat85

New member
תודה רבה לכולם

זה מאוד עוזר לי למקד את עצמי במסע החיפושים שלי... (עכשיו ההתלבטות שלי סובבת סביב מכון יעל ברחובות, שנקר ועוד מישהי פרטית בוגרת שנקר)

lirola

New member
ואו, כמה המלצות על מכון יעל

תרשו לי להיות סקפטית . ככל שזה גורף זה כבר מחשיד משהו .

למעלה