מג'דרה של בורגול
מתכון: מג'דרה של בורגול רכיבים: מתכון מג'דרה של בורגול. מצרכים: 1 כוס עדשים ירוקות 1.5 כוסות בורגול גס 3 כוסות מים מלח, פלפל, מעט כמון 1 בצל 4 כפות שמן זית אופן הכנה: אופן ההכנה: 1.לשטוף את העדשים לשים בסיר אם 3 כוסות מים להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה ברתיחה איטית עד שמתרכך. 2. כשהתרכך להוסיף את הבורגול לסיר + התבלינים וכוס אחת של מים רותחים. להקטין האש למינימום לכסות ולבשל עד ספיגת כל הנוזלים, לבדוק מדי פעם (זה לוקח משהו בין 6-10 דקות) 3. בזמן שהעדשים מתבשלים לקצוץ הבצל לחצאי טבעות ולטגן בשמן הזית (לא לחסוך בשמן כי זה נותן אחר כך עסיסיות לבורגול) עד לגוון חום בהיר. 4. ברגע שכל המים נספגו בתבשיל להוריד מהאש לשפוך מלמעלה את הבצל אם השמן לערבב בזהירות, לכסות הסיר ולתת לו לנוח 10 דקות. לפתוח מכסה לאוורר אם מזלג ולהנות מהטעם. הערות: מקור המתכון: עצמי - מישמש מכל מיני מתכונים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2