מחפשת מורה לבאס

paperdoll16

New member
מחפשת מורה לבאס../images/Emo54.gif

ביום חמישי אני הולכת לקנות באס (תקציב של עד 2000 ש"ח. לפי המחירים שראיתי בכלי זמר זה בהחלט מספיק, לא?) אבל עוד לא התחלתי לחפש מורה. יש המלצות למורה באיזור ירושלים? ויש המלצות לבאס?
לא מבינה בזה כלום.

Kfitzi

New member
שאלה קטנה :

התקציב לבאס כולל גם מגבר? אני לא יודע מה הניסיון שלך בתחום, אם ניגנת פעם על כלי כלשהו... כמה דברים שצריך לקחת בחשבון : 1) גיטרה באס חשמלית, דורשת מגבר. 2) יותר ממומלץ, ללמוד עם מורה ולפעמים אפילו שווה להתייעץ עם מורה לפני הקנייה, אם את מכירה מורים בכלל שאת סומכת עליהם. או מישהו שמתעסק בתחום ושיבוא איתך לבדוק גיטרות בחנויות. 3) שווה לעשות כמה סיבובים בחנויות, להקשיב להרבה גיטרות והרבה מגברים - לגלות ולחקור את התחום טיפה. לא לחקור ולקרוא באינטרנט, אלא לחקור וללמוד מהאוזניים והידיים. לכן כדאי ללכת עם מישהו שאת מכירה וסומכת עליו שמבין משהו בתחום - אחרי הכל את לא יודעת לנגן בנתיים. את צריכה להחזיק את הגיטרה בידיים לראות שהיא מרגישה לך בסדר ולתת לבחור לנגן כדי לשמוע אותה ככה יותר ברצינות. 4) יש כמה חברות שעושות באסים למתחילים ברמה טובה יחסית למחיר. חשוב לשמור על יחס טוב בין מחיר לתמורה. לדעתי בראש ובראשונה זה בודגוב כלי נגינה בתל אביב. גיטרות מאוד מאוד משתלמות. אחריהם זה קורט. שוב, משתלמות. מותגים - לא משתלמים. כי משלמים הרבה על השם ופחות על התחלס. מהניסיון שלי בבודגוב - הם הטובים ביותר בתחום מחיר מול תמורה. ממש מפתיעים! אם יש לך שאלות, את מוזמנת לשאול, כאן או במסר. שיהיה בהצלחה.

paperdoll16

New member
אז ככה..../images/Emo54.gif

אח שלי מנגן על חשמלית כבר לא מעט שנים ככה שיש לנו את כל הציוד הדרוש בבית.. ואני הולכת לקנות את הבאס עם מישהי שמבינה בתחום ומנגנת כבר הרבה זמן (הייתה מתופפת במקור אבל עברה לבאס וכרגע מנגנת בהרכב שאולי שמעתם עליו אבל אני לא אזכיר שמות
) ככה שהיא תעזור לי מהבחינה הזאת. העניין הוא שאני לא יודעת לגבי מחירים ומקומות. היא אמרה שתוכל לסדר הנחה בכלי זמר וזאת הסיבה שבדקתי בעיקר שם אבל אם אתם מכירים מקומות אחרים- אני אשמח לשמוע. אני לא נעולה על שום דבר ובגלל חוסר ניסיון אני מוכנה לשמוע ולשקול הכל. איפה נמצאות החנויות שדיברת עליהם? 2000 ש"ח זה מספיק לבאס לא כולל מגבר? ומה עם מורים? יש המלצות?

Fly2High

New member
אם אני לא טועה למרות שזה סביר מאוד

לא צריך מגבר מיוחד לבאס?

TheNightcrawler

New member
מגבר רגיל יעבוד טוב, צריך רמקול אחר

מגבר רגיל לגיטרה יעבוד טוב, ברור שלא כמו באס, כי לפעמים במגברים את הטווחים הדרושים שצריך לבאס, אבל חייבים בוקסה מיוחדת לבאס אחרת הרמקול יתפוצץ

paperdoll16

New member
לא ידעתי..../images/Emo54.gif

מוזר. חשבתי שמגבר של חשמלית יכול להתאים גם לבאס. טוב, אז יש שינויים בתקציב. כמה אמור לעלות מגבר?

paperdoll16

New member
התייעצות..../images/Emo54.gif

עשיתי קצת חיפושים באתר yad2 ומצאתי כמה דברים אבל אני לא מבינה בזה אז אשמח לדעה קצת יותר מקצועית: גיטרת בס+מגבר מרשל חדשים. לא השתמשו בהם אף פעם... (עם הגיטרה מגיע קייס חדש) 2500 ₪ גיטרה בס Ibanez GSR 200 בצבע שחור במצב מצוין כמעט ולא הייתה בשימוש. 1000 ₪ ניתן לקנות גם מגבר ואפקטים אבל לא כלול במחיר. גיטרה בס חדשה לגמרי! צוואר מעץ מייפל 2 פיקאפים 4 מיתרים צליל מקצועי +מגבר חזק קייס של פנדר, טיונר, מפרט,רצועות כבלים ועוד. הזדמנות נדירה עקב נסיעה לחו"ל. הכל חדש ובמצב מצוין. 2300 ₪ גיטרה באס+מגבר 35 מיוחד לבאס 1200 ₪ גיטרה בס של IBANEZ דגם gsr200 הגיטרה במצב מצוין עברה סט אפ, נמכרת עם תיק ,כבל ,מפרטים ורצועה. אדומה 900 ₪ מה אתם אומרים? זה לחלוטין סינית בשבילי.

Kfitzi

New member
אני אומר,

תלכי לחנות עם אחד מהאנשים שמבינים... אולי אחיך, אולי החברה שלך. תתחילי לנסות. יתנו לך מגבר 15 וואט לנסות - תוכלי לזכור, אוקי מגבר 15 הוא בגודל כזה וכזה, העוצמה שלו היא כזאת וכזאת וחדש עולה משהו כמו X שקלים. יתנו לך לנסות מגבר 30 וואט - כנ"ל. ככה עם כל מיני מגברים. ומשם לגיטרות. לגבי דגמים וחברות, אני ממליץ על לשמוע ולגלות. לנסות דגמים ואפילו לבוא עם פנקס לרשום לעצמך נקודת על כל גיטרה את שאת שומעת. תתני להתלהבות הראשונית לעבור כדי שתוכלי לעשות החלטה שקולה שתשתלם לאורך זמן. בודגוב כלי נגינה, יש לינק לאתר שלהם בקישורים בפורום, נמצאים בתל אביב ליד מגדל שלום. קורט זאת חברה שמוכרים דגמים שלהם בהרבה חנויות. אפקט בירושלים אני חושב, מיוזיק סנטר בראשון, מיוזיק סטור בתל אביב, בוזין בתל אביב... לכל החנויות האלה יש לינקים בקישורים כאן.

paperdoll16

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif../images/Emo54.gif

אחזור ביום חמישי בערב עם רשמים והתרשמויות לעוד התייעצות :) ושוב, תודה רבה :) מקווה שיום אחד אכנס לפורום הזה ואבין על מה כולם פה מדברים

Aviraman

New member
בודגוב מאוד מומלץ

אני ממש אהבתי את הבס מיוזיק מן של בודגוב, ב1800 והיא נשמעת חבל על הזמן, ממליץ מאוד על החנות בלי קשר, יחס נהדר :] אני יצאתי מרוצה למרות שלא היו לי קניות בומבסטיות (בעיקר קניתי שטיקים ואביזרים שם). ממליץ לך ללכת לבדוק, זה 15 דקות הליכה מתחנה מרכזית חדשה בת"א.

jazzisco

New member
../images/Emo45.gif

הבעיה היחידה בבודגוב היא שקשה למכור אותן...

Aviraman

New member
באמת..

מוזר לי למה הן לא רצות באתרים של יד שניה @@ תעלומה די גדולה... יש לי את הדעה שלי לגבי הציוד אבל זה במקרה האישי שלי... לי יש סטראט יפנית 97' שקניתי ב1800, אני לא חושב שאני אמכור אותה אי פעם כי כבר לא שווה למכור את זה, זה יהיה במחיר זנות טוטאלי, כנ"ל לגבי המגבר שלי, מרשל 30 הודי די טחון (הגיע לווליום 9), בן 6 אם לא יותר שעלה לי 450 בזמנו, במקרה שלי זה או לשמור או לתת... אני מניח שהבן שלי יינגן על הסטראט הזאת :] (אם הוא לא יהיה גיטריסט אני אכה אותו XD) אני אישית הייתי שמח לקנות לס פול בודגוב יד שניה...

למעלה