מחפשת יעד לטיול קצר

sela v

New member
בדרום גרמניה

יש גם הרים. הייתי לפני כמה שנים, ויש רכבל. מה בדיוק הגובה? אני לא זוכר. http://g.co/maps/axahr זה קישור למפה לאזור שהייתי, וגם הלינה לא הייתה מאד יקרה.

sailor

New member
מנוף כזה את יכולה להנות גם כשאת בסביבות 2000מ

הפסגות סביבך כ-500 מ' יותר גבוהות ואם את בקצה הרכס, הנוף 1500 מ' ויותר מתחתיך בכיוון אחד. נוף דרמטי מאד. לדעתי, מה שאת מחפשת תמצאי ברכס בוצ'ץ' ברומניה, במרחק 3-4 שעות טיסה זולה יחסית ונסיעה של כשעתים משדה התעופה. יש שם לפחות 6 רכבלים, לחלק מתחנות הרכבל מגיע בקיץ גם מקסיטקסי (מונית שרות). תסתכלי על התמונות והסרטים שמפרסם כאן noamavnon ותתרשמי.

natyh

New member
אתה לא תקבע ....לאיזה גובה לטפס ....

littlerunaway

New member
אני באמת לא מבינה למה הוויכוח

השיקולים שלי הם שלי וסך הכל שאלתי אם למישהו יש יעד מתאים. במקום לענות לי (במידה ויש לכם רעיונות) אתם מנסים להוכיח שהשיקולים שלי לא נכונים. אני כבר מצטערת ששאלתי ומעדיפה לסיים את זה פה. אני אשמח אם יהיה אפשר למחוק את השירשור הזה.

natyh

New member
כל אתר סקי חורף

באירופה הופך להיות אתר דאון היל אופניים בקייץ , אז בעיקרון את עלולה לטבוע בים של יעדים מתאימים שאמוני אלפ דואז פורט דה סולי אנדורה מאיירהופן כנראה הגבוה מכולם יש מספיק אתרים חפשי אתרי סקי בהצלחה .

shir203

New member
Chamonix

בהחלט שאמוני הוא יעד מצויין למטרה שלך. באוגוסט האחרון עשיתי שם את ה-TMB שהוא מסלול בן כ-10 ימים שסובב את המון בלאן ועובר בצרפת, שוויץ ואיטליה. אני מניחה שלא תרצי לעשות את כל הטרק מה שגם יש בו ירידות לא קלות בכלל, אך את יכולה לעשות את חלקו או לעשות טיולי יום שיוצאים משאמוני. ל-3000 מטר לא תגיעי (מלבד הרכבל משאמוני שעולה ל- Aiguille du Midi בגובה 3842 מטר אך לא מדובר בטיול רגלי). אם אני לא טועה הפסגה הכי גבוהה בטרק הייתה כ-2700 מטר אך בהחלט יש שם עליות מאתגרות שלדעתי תואמות את מה שאת מחפשת.. ישנם גם וריאנטים רבים שמעלים את דרגת הקושי. את יכולה להגיע לשאמוני מז'נבה בקלות או להתחיל משוויץ/איטליה. אם תרצי פירוט נוסף בנושא את מוזמנת לפנות אליי בפרטי.

valleyofdawn

New member
ממליץ על טיול via ferrata בדולומיטים

עשיתי כזה באזור ברנטה. מגיע עד 3000 מטר במסלולים שמצד אחד יכולךים להיות מאתגרים טכנית, ומצד שני הם בטוחים כמעט לחלוטין בגלל עיגוני ברזל רציפים לאורך הדרך. אפשר לשרשר חמישה ימי טיול מבית הארחה (rifugio) אחד למשנהו. הלינה לא יקרה, במיוחד אם יש לך כרטיס חבר במועדון האלפיני הישראלי.

littlerunaway

New member
מסלולי ה via ferrata

הם לא מסלולים עם חבלים? נתקלתי בזה בכל מיני מקומות וזה משהו שאני לא מעוניינת לעשות בשלב זה בתור חובבנית שמטיילת לבד.

valleyofdawn

New member
חבלים קבועים

כבלי מתכת שמעוגנים קבוע לסלע. בדומה לנחלים קניוניים במדבר יהודה. זה אלפיניזם לייט, ויש מגוון של רמות לבחור מהן - מגבעות עגלגלות שלא ברור למה בכלל שמו בהם כבלים, למסלולים טכניים ומפחידים בשיפועים שליליים. מה שכן, תמיד עדיף למצוא פרטנר לכזה טיול, גם אם ברוב המקרים תוכלי להתיידד עם האיטלקים הצרפתים והגרמנים הצעירים שמרבים לפקוד אותם.

זמי

New member
גם אני ממליץ-אזור שמוני

באוגוסט לא תמצאי אכסון זול, עונת חופשת הקיץ, כולם יהיו שם. אבל- תוכלי להזמין מראש, אפילו עכשיו, באכסניות המשרתות את ההולכים ב TMB בשמוני ובעיירות לידה כמו LES HOUCHES ו- CONTAMINES ו- ARGENTIER. המחיר אחיד בסביבות 40 אירו ללילה כולל ארוחת ערב משביעה וארוחת בוקר. מכל עיירה כזו יש אינספור מסלולים בכל דרגת קושי שתבחרי. מציע לנדוד בין ארג'נטיי, שמוני LES HOUCHES. המון מסלולים שעולים ברגל וניתן לחזור ברכבל. יתרון נוסף שלא צריך לסחוב ציוד ליומים. להיגע לאזור מג'נבה בקלות- ברכבות. למידע וחו"ד נוספות בואי לבקר אותנו hike.co.il בפורום שבילים ארוכים בעולם.

littlerunaway

New member
נראה לי אני אאלץ לוותר על העיניין

בגלל עינייני תקציב. 40 יורו ללילה זה יותר ממה שאני מוכנה לשלם. חשבתי שמדינות אחרות יהיו יותר זולות משוויץ, אני מתחילה לגלות שטעיתי.

זמי

New member
ממליץ על שביל הצליינים לסנטיאגו דה קומפוסטל

אמנם אין עליות כמו באלפים אבל יכול לאתגר במרחק ליום, ממליץ לעשות את הקטע הצרפתי שלו. וניתן לעשות גם קטע בספרד, זול יותר. אכסניות זולות, אוכל ויין והמון חברה . כמובן הומה אדם באוגוסט אבל חווייה מיוחדת וייחודית.

natyh

New member
עושה רושם ....

שאתה ואני נצטרך לעבור מספר טרקים בשביל כל אלו ששואלים על מנת לשאול ...
. אז בא ונחלק בינינו את הטרקים כי כנראה שאן להם כל כך ביקוש ....

sailor

New member
הקאמינו מעורר אצלי אסוציציות

של צעדת 4 הימים. גם בדרכי עליה לרגל במקומות אחרים נהניתי פחות מאשר בשבילים עם מעט מטילים.

natyh

New member
המקום הוא פורט דה סולי

שטאל מורזין מורזא : 580 ק"מ ים של מסלולים בלתי נגמרים . בעקבות חניבעל
כתבתי על חופשת הסקי שם באתר שלי איפה שהוא .... זו היתה החופשה הכי מאתגרת .....

למעלה