מחפשת יעד לטיול קצר

littlerunaway

New member
מחפשת יעד לטיול קצר

יש לי 8-9 ימים חופש באוגוסט (כולל טיסות) ואני מחפשת לאן לטוס. משהו בסיגנון שוויץ (עם שבילים מסומנים ורכבלים, הברכיים שלי לא במיטבן אז אני מנסה להימנע מירידות ארוכות). אני אוהבת הרים גבוהים ונופים, פסגות שאפשר לעלות עליהן ברגל ולרדת ברכבל. בדקתי את אוסטריה אבל אני לא כל כך מוצאת באילו מקומות כדאי לישון בשביל הליכות מסביב ובנוסף לא מוצאת לינה במחירים זולים (בשוויץ מצאתי מחירים טובים יותר). למישהו יש הצעות?

sailor

New member
סלובניה

עליה ברכבל הר ווגל, מעל אגם בוהין. טריגלאב פארק באלפים היוליים - יש שבילים רבים ללא טיפוס במרכז הפארק עם מפלים ופינות חמד רבות. בלד - יש אגם חם (יחסית, זורם אליו מעין חם קטן), טירה על גבעה מעל האגם וקניון וינטיגר עם מסלול משטחי עץ. בנוסף, סלובניה קטנה (קצת קטנה מישראל) ואפשר להגיע לאחת המערות, שקוציאן, קריז'נה או פוסטוינה וגם למרחצאות המפוארים (ספא) ברוגשקה סלטינה. יש עוד הרבה אפשרויות כולל שילוב קרואטיה (למשל חצי האי איסטריה ו/או שמורת אגמי פליטביצה): http://www.gotravel.co.il/travel/index.asp?p=417 http://www.masa.co.il/סלובניה/

littlerunaway

New member
טירות, מערות וכו' לא מעניין אותי

אני מחפשת נטו גובה, נופים ופסגות שאפשר להגיע אליהם ברגל. לאילו גבהים מגיעים ההרים בסלובניה?

sailor

New member
שיא הגובה

הר טרילאב - 2,864 מ' והרבה פסגות מעל 2000. עוד אפשרות עם הרבה רכבלים - רכס בוצ'ץ' (Bucegi). הפסגות הגבוהות עוברות 2500 מ'.

sailor

New member
היית כבר בהרים מעל 2000 מ'?

מזג האויר מספיק הפכפך בגובה כזה (לפחות בארופה) שהגובה המדוד לא ממש משנה. גם באלפים, פסגות מעל 3000 מ' מעטות ומרוכזות במערב הרכס והרכבלים לא מגיעים לגבהים כאלה. ביחס לסביבה, רכס בוצ'ץ' גבוה כי למרגלותיו הגובה נמוך מאד.

littlerunaway

New member
עשיתי טיול לא ארוך

באלפים השוויצריים ומאוד אהבתי את הנופים שם. לצערי הייתי שם מחוץ לעונה והתנאים לא אפשרו לי להגיע לגבהים שרציתי ברגל (הגעתי עד 2600 מ' בערך בדרך לשילטהורן, אני עדיין מקווה לחזור לשם בקיץ ולעשות את כל הדרך עד למעלה). קיוויתי שמאחר והפעם יש לי קצת זמן בקיץ התנאים יהיו טובים יותר ואני אוכל להגיע יותר גבוה ברגל. 2864 מ' זה לא "דרמטי" מספיק בשבילי. אם יש אפשרויות יותר טובות אני מעדיפה ללכת עליהן.

sailor

New member
אם את רוצה להגיע לגבהים כאלה

שרייני לפחות זמן כפול, כי גם בשיא הקיץ מזג האויר עלול להפתיע לרעה עם שבוע בו אי אפשר לעלות.

littlerunaway

New member
זה כבר עיניין נפרד

הטיולים שלי תמיד גמישים, אבל אני בכל זאת צריכה יעד. הרי חייבים לנחות איפשהו.

jeshu

New member
מה זה משנה? את יכולה לסוע לאתיופיה לטפס על הראש דאשן והראס מקונן - על הראשון אני יכול לומר לך שפשוט לא מעניין הנוף ממנו ועל השני שמעתי שלא מעניין ולא בדקתי בעצמי. זו יותר שאלה של גובה מעל הסביבה ושל תצורות נוף. הנה דוגמה לטבלת ההרים הגבוהים באפריקה עם הגדרה של גובה מעל פני הים וגובה מעל סביבתם הקרובה. אם את מנסה להגיע למקום מאתגר עם מעט חמצן - אז השיקול שלך הוא נכון (אני לא נגד, אל תביני אותי לא נכון). מה עם צפון איטליה? מנטנגרו?

littlerunaway

New member
נתחיל מזה שיש לי רק שבוע

כך שאפריקה לא באה בחשבון. זה לא רק עיניין של נוף, זה גם עיניין של הישג. ואני לא מחפשת רק גובה אלא גובה בנוסף לנוף. חשבתי על כל איזור האלפים (אוסטריה, איטליה, צרפת, גרמניה)אבל אני הולכת לאיבוד כשאני מנסה למצוא מקום טוב לצאת ממנו לטיולים, ואם כבר מצאתי אני לא מוצאת מקומות לינה זולים. היום קראתי על איזור המון בלאן וחשבתי אולי Chamonix והסביבה יהיו יעד מתאים. מה שהייתי רוצה זה למצוא באינטרנט מפה של השבילים כמו שהיו נותנים לי בהוסטלים בשוויץ, אבל אני מוצאת רק תיאורים וטיולים מאורגנים למינהם כך שקשה לי להחליט.

sailor

New member
בגבהים שאת שואפת אליהם

אל תתכנני טיול של שבוע, גם במרחק טיסה של כמה שעות.

littlerunaway

New member
למה לא בעצם?

יש משהו שאני מפספסת פה? אני שואלת באמת. 3000מ' לא נראה לי גובה כזה מטורף. ברור שמזג האוויר יכול להיות הפכפך בגבהים האלה אבל אני מאמינה שיהיו אלטרנטיבות אחרות לימים כאלה.

jeshu

New member
הדוגמא שהבאתי הייתה רק להמחשה - הרים גבוהים שסביבתם אינה מעניינת. אם את מחפשת אתגרים - למה לחפש רכבל ויש גם הרים קשים לטיפוס (רגלי) יחסית שיהוו אתגר.

jeshu

New member
קראתי שוב - צודק אבל עדיין יש לי הרגשה משונה בנוגע לשאלה הזו ביחד עם הבקשה לאתגרים. ברוב המקומות המאתגרים מעל 3000 מטר אני מנחש שאין שום רכבל... מה גובה ההרים בגרוזיה?

littlerunaway

New member
אני באמת לא מבינה מה כל כך משונה

אני לא מחפשת אקסטרים, או לטפס על הרים של 5000מ'. אני סך הכל מחפשת משהו דומה לשוויץ, גם אם אני לא עולה ברגל על הרים ממש גבוהים אני אוהבת נוף הררי ברקע בזמן שאני הולכת בגבהים יותר נמוכים. לא מחפשת משהו סופר מאתגר. סך הכל הליכה בעלייה.

jeshu

New member
הדרישה לגובה מעל 3000 מטר עם עוד כמה פרמטרים היא תמוהה. נוף יפה ודרמטי יכול להיות גם ב-2000 מטר. דרמטיות הנוף היא לא ממש פונקציה של הגובה. בחלק ממה שכתבת אמרת שאת מחפשת אתגר וממה שאת כותבת עכשיו משתמע שאת לא מחפשת אתגרים. עכשיו, זה לגיטימי כך או כך, סתם קשה לעזור ולהציע.

littlerunaway

New member
קודם כל כתבתי

3000 מ' ויותר (גם 2900 זה טוב). לא כתבתי שאני מחפשת לעלות על הרים של 4000מ'. שנית אתגרים באים בכל מיני רמות (אגב לא אני הכנסתי את המילה אתגר, אני רשמתי שאני רוצה לעלות ברגל בשביל תחושת ההישג). אני מעדיפה ללכת בעליות כי אני אוהבת את הקושי הפיזי אבל לא מחפשת משהו מטורף כי אני לא ממש מנוסה ואני מטיילית לבד וזה יכול להיות מסוכן לכן אני נמנעת ממסלולים שדורשים ציוד מיוחד או טיפוס. ללכת במסלול בעלייה במשך 4-5 שעות זה האתגר שלי. בשבילך זה כלום, זכותך.

jeshu

New member
אני לא אומר שזה כלום ומנסה לא להיות שיפוטי אני רק אומר - ותרי על קריטריון הגובה. הוא לא חשוב. נוף דרמטי ועוצר נשימה עם אפשרויות הליכה מאתגרת יותר ופחות יפתח לפניך ברחבי אירופה.

למעלה