מחפשת הרגעה

DevilGirl92

New member
מחפשת הרגעה

כולם חיפרנו אותי בקשר למאיץ חלקיקים ואני מתה מפחד כמו מכל דבר... הם עובדים על זה מלא שנים והם אמורים להיות מומחים בתחום ומאירופה ולא מאיזה חור בערב הסעודית לא היו נותנים להם לעשות משהו כזה, נכון?

שזלונג

New member
להרגיע!!! כל מה ששמעת על המאיץ החדש

בז'נבה הוא שטויות במיץ. המאיץ לא נועד ליצור חורים שחורים. הוא יוצר התנשויות בין פרוטונים לאנטי פרוטונים, שהם חלקיקים תת אטומיים. התנגשויות אנרגיטיות בהרבה מתרחשות באטמוספירה העליונה (סטרטוספירה) של כדור הארץ, ודבר לא קורה, והסבירות שבמאיץ יקרה מזהו קטן בהרבה מהסיכוי שיפגע בך ברק עכשיו, באמצע הקיץ. העולם מלא בטיפשים, לא צריך להאמין לכל דבר שנאמר. אני מציע לעזוב את הנושא. הפיזיקאים שנמצאים בLHC יודעים מה הם עושים, זו לא ירייה באפלה.
יהיה טוב, יהיה טוב...

DevilGirl92

New member
חרדה היא איומה

שני דברים מפחידים בחיים: סיפורים על סוף העולם וטיסות. הסיכוי שיקרה משהו בטיסה קטן בהרבה מלהיפגע בתאונת דרכים אבל עדיין בזמן טיסה-סחרחרויות, התעלפויות, בחילות, הקאות וכו'.. ברור שמדענים שמתעסקים בנושא מבינים הרבה יותר מילדים טיפשים או מכותבים מטומטמים בוואלה אבל עדיין יש פאניקה.. אח, תודה על העידוד
יהיה בסדר...צריך לחשוב בהיגיון...

DevilGirl92

New member
אוף

עד שהניסוי הזה לא ייגמר והעולם לא יושמד אני לא ארגע..

אין סיבה לדאגה ../images/Emo24.gif

תמיד יש חרדה, וזה טבעי, כשמנסים או מתחילים משהו חדש. מאיץ חלקיקים הוא לא רעיון חדש, או משהו שלא נוסה בעבר, והשונה במאיץ החלקיקים המדובר הוא מהירות החלקיקים הגבוהה שתתאפשר בו, ובמילים אחרות- האנרגיה שתהיה בו. על-מנת לסייע לך קצת בהפגת החששות, אסביר לך בפשטות ובקצרה, מה זה בעצם מאיץ חלקיקים. חוקי הפיסיקה אומרים, ששדה מגנטי מפעיל כוח על חלקיק טעון (כלומר בעל מטען חשמלי). וכתוצאה מכך הוא מואץ. לכן, אם נבנה מגנטים ממש גדולים וחזקים, לאורך איזה מסלול, חלקיקים טעונים יאיצו בו ויאיצו וכד'.. מה שקובע עד כמה הם יאיצו הוא אורך המסלול, ועוצמת המגנט. את בטח שואלת למה בכלל שנרצה להאיץ חלקיקים? זה כי ככל שהמהירות גדלה, כך אם שני חלקיקים כאלה יתנגשו, הם "יפרקו" אחד את השני ל"יותר חתיכות". הפיסיקאים מאמינים שהחלקיקים בנויים מאיזשהם "תת-חלקיקים", וחוזים כל מני תת-חלקיקים כאלה, בעלי תכונות מסוימות, ושאחראים לדברים מאוד יסודיים בחוקי הפיסיקה, ובעצם בהתנהגות העולם. לכן הם צריכים שהחלקיקים המואצים שלנו יתנגשו ממש ממש חזק . זה כל מה שקורה שם. הפחד מפני חור שחור ודברים כאלה הוא פשוט כי יהיו שם אנרגיות גבוהות. הסיכוי שבאמת יווצר חור שחור כלשהו הוא ממש מממש ממש ממש נמוך [ובעצם- זניח], וגם הוא סביר להניח יהיה אחד שיעלם בן-רגע. והסיכוי שיווצר שם חור שחור שיבלע את העולם, כמו שכתוב בכל מקום היום, הוא ממש זניח. וכמו שאמרת - מי שעוסקים בזה הם אכן המומחים לעניין, ולא רק מאירופה, מהעולם כולו. היה פה כבר שרשור בנושא , והיה אחד גם בפורום חלל ולוויינים מקווה שהרגעתי טיפה

למעלה