מחפשת המלצות

tamir eliav

New member
טוקטה ופוגה בדי מינור של באך

אחד האהובים עלי... איכשהו מצאתי קובץ של זה, תחפשי Classical Guitar - California Guitar Trio - on tour with King Crimson - 07 - Toccata And Fugue in D minor.mp3

אדם זאב

New member
ימי ביניים ?? Blackmore's Night

מדובר כמובן בריצ'י בלקמור הגיטריסט של דיפ פרפל, הבנתי שהבן אדם נשרט קשות, והוא ואשתו גם מתלבשים באווירת התקופה ביום יום.. הייתי ממליץ על under a violet moon לא הכי פרוגי שבעולם, אבל ללא ספק ימי הביניים...

אדם זאב

New member
זאת המלצה לא פרוגרסיבית.. אני בעצמי

לא שומע את זה... אבל מי שאוהב את זה, זה ישמע לו לא רע בכלל :)

מימיל

New member
blackmore's night

הם היו הלהקה האהובה עליי מגיל 12 ובמובן מסויים גם עד היום. אני חושבת שאי אפשר למצוא כמעט בשום מקום מוסיקה שנוגעת באווירה של ימי הביניים כמוהם, אולי אפילו בשום מקום והם מדהימים בעיניי, ויש להם מקום מאד גדול בתוכי. לאהרבה מתחברים אליהם וזה מאד חבל בעיניי, אבל סה"כ למי שכן יאהב או אוהב את האוירה המדוברת, על אף שזה רחוק מלהיות רוק מתקדם, האלבום הראשון מומלץ בחום, בעיניי הוא פשוט מושלם. אבל תודה בכל אופן :)

alissre

New member
שאלה מצויינת

אני מצתרף לשאלה, באמת אשמח אם אולי מישהו יכול לרכז כאן את הנושא בצורה מסודרת, בהתייחס לכל מוסיקת הרוק בהשראה קלאסית לא מודרנית ולא רק בהשראת מוסיקה עתיקה חוץ מזה אני חושב שכשמדברים על להקות כמו גנטל גיאנט בהקשר של ימי הביננים זה לא מדוייק לגמרי כי בסה"כ זו בעיקר להקת אוונגרד וככזו ההרמוניות שלה לא יימצאו חן בעיני רוב חובבי המוסיקה העתיקה, על אף שיש קשר אישית אני מוסיף המלצה ל trespass הישראלית המעולה שמשלבת בארוק ברוק, כמו שנאמר כבר חובה לבדוק את GRYPHON ברגעיה הגדולים, PFM גם נחמדים בהקשר הזה וכמובן יס גנסיס וכדומה

alissre

New member
עוד משהו שאהבתי

http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=807

למעלה