מחפשת המלצות

מימיל

New member
מחפשת המלצות

שלום, אני מחפשת המלצות לשירים\להקות,אלבומים שהמוטיב השולט בהן הוא ימי הביניים (מבחינת המוסיקה יותר מאשר מבחינת הליריקה) זה גם לא חייב להיות המוטיב השולט, פשוט אני מאד אוהבת את כל מה שקשור בימי הביניים (סיפורים, סרטים, מסורות וכו') ושמעתי אצל ידיד שלי אלבום כלשהו של ג'נסיס (לא זכור לי איזה) והיו מספר שירים עם אלמנטים מאד חזקים של ימי הביניים וזה היה מהמם בעיניי. אז אני אשמח אם תוכלו לי להמליץ לי על דברים כאלו, כל דבר יספיק, להקות מוכרות או פחות מוכרות- לא משנה לי. רק תרשמו לי מילה קטנה על ההמלצות ואני מאד אודה לכם. מקווה שלא הגזמתי בבקשות, המון המון תודה מראש, מימיל.

מימיל

New member
ועוד שאלה לא קשורה

רציתי לדעת האם אתם חושבים שהשורשים של מוסיקה פרוגרסיבית (אני לא יותר מדיי יודעת מה ההגדרה) הם בעצם במוסיקה הקלאסית? כי אני חושבת שבהמון יצירות (בעיקר של בטהובן שופן-(פחות הבלדות- מלבד הלדה בג'י מינור, ויותר האטיודים- ראו אטיוד המהפכה) ורחמנינוב) יש אלמנטיים פרוגרסיביים שניתן לראות "חיקויים" (לא במובן הרע) שלהם במוסיקה העכשווית. אני אשמח לשמוע מה דעתכם.

giloni

New member
הנה כמה

Jethro Tull - Songs from the wood; Heavy Horses Magns Carta - Seasons Strawbs - Just a Collection of antiques and Curious נסי ותהני יקי

מימיל

New member
המון המון תודה!

היום בערב אני ישר רצה לטאוור רקורדס להאזין להמלצות! שוב המון תודה! יש עוד המלצות?

giloni

New member
את השניים האחרונים

לא תמצאי בטאוור. נסי להאזין לסמפלרים שלהם ברשת ואם ימצא חן בעינייך, הכתובת היא דיזנגוף 93 בחצר. יקי

epitaph

New member
כמה המלצות...

באלבום In The Court of the Crimson King של King Crimson יש בדיוק את התחושה הזאת שאת מחפשת, שווה לבדוק גם את Lizard ו- Islands שלהם, יש מצב שגם תמצאי מה שאת מחפשת. עוד להקה שאולי תמצאי שם את מבוקשך היא Gentle Giant, הייתי מתחיל מהאלבום הראשון שהוא פשוט סלף טייטלד (על העטיפה מופיע ציור של ענק שמחזיק את חברי הלהקה) או מהאלבום Octupus. בעיקרון לא אמורה להיות לך בעיה להשיג את האלבומים האלה גם בטאוור רקורדס,במחיר סביר (נראה לי שכל אחד מהאלבומים האלה עולה חמישים שקל).

מימיל

New member
נשמע מעניין

את: in the court אני מכירה ויש לי אותו ואני נהנית איתו מכל רגע. את ליזארד אני מכירה פחות טוב אבל ממה שכן אני אוהבת, עוד שניים נהדרים בעיניי הם "רד"(שצריך לדעתי לקבל פרס רק על האופן הגאוני בו האלבום נפתח) ו-"דיספלין" שיכול להעביר בי זרמים חשמליים מטורפים בגוף בעזרת "פריים ביי פריים" ו-"אינדיספלפין" את איילנד אני לא שמעתי אז אני אבדוק את זה. עכשיו לגביי אין ת'ה קורט- האלבום עצמו יפייפה בעיניי בלי שום קשר אבל אני דווקא פחות מצאתי שם את "מה שחיפשתי", באלבום הזה הצלילים מעין "מפוזרים" והרעיון שהוא מעביר בי הוא פחות מדוייק מהבחינת של הדמיון ל-"ימי הביניים" אני יותר נוטה לכיוון עוד חלילים וכלי מיתר ולא בהכרח במקצבים קופצניים כמו ג'טרו (ממה ששמעתי בינתיים)... על אף שהמקצבים הקופצניים והאיריים נהדרים עבור ה"אווירה" שלי אני מחפשת משהו אחר, קשה לי לתאר בדיוק מה, אם רק הייתי יודעת איך קוראים לאלבום של ג'נסיס ששמעתי. אוף. זה כמו שילוב של צלילים איריים עם אווירה כנסייתית משו, השילוב בין הכבד המסתורי והמלא במן קסם מאגי שכזה לעליזות האירית. ואת השאר אני אבדוק. אתם ממש נהדרים.

pinnacle

New member
המלצה נוספת

להקה נוספת ששילבה כלים עתיקים בפרוג פולק היא GRYPHON. ארבעת האלבומים הראשונים שלה מהשנים 1973-1975 מומלצים, והאלבום הנחשב לטוב ביותר שלה הוא: Red Queen To Gryphon Three.האזנה מהנה לך

epitaph

New member
ומה לגבי ג'נטל ג'יינט?

בכל מקרה, אני אנסה שוב, תבדקי גם את האלבום סלף טייטלד של Moondog מ69, המוזיקה היא ג'אזית עם המון יציאות לכיוון הקלאסי, משופע בכלי מיתר ונשיפה וכמובן Moondog עצמו שאם אני לא טועה מנגן כאן בעיקר על תופים. עוד משהו ששווה לך לבדוק לקוח דווקא מעולם המטאל, להקה בשם Ulver, יש כאלה שמגדירים אותה כפולק מטאל, אבל אם נעזוב לרגע הגדרות אז אני חושב שתמצאי כאן אולי משהו בסגנון שאת מחפשת, כלי מיתר, מקהלה ועוד תופינים, ממליץ לבדוק את האלבום Kveldsjanger שלהם (אאל"ט ככה רושמים את זה). עוד המלצה שלא כל כך קשורה אבל אם כבר אהבת את קרימזון אז שווה לך לבדוק את האלבום של הצמד Mcdonald & Giles שהביאו אותה ביופי של יציאה חד פעמית.

RamiSun

New member
לשאלתך,

את צודקת בהחלט כשאת אומרת לגבי בך ובטהובן וכל השאר שיש אלמנטיים פרוגרסיביים שניתן לראות "חיקויים" (לא במובן הרע) שלהם במוסיקה העכשווית. כי כל מהותו של הפרוג הוא מוזיקת רוק שנכתבת בגישה מחקה ומפתחת של מוזיקה קלאסית. השם של הפרוג פשוט מטעה, הכוונה בסופו של דבר בסגנון רגרסיבי ששילב בין הרוק ה"חדש" שהתפתח למוזיקה הקלאסית והמיבנים שלה.

מימיל

New member
זה מעניין.

דבר ראשון, אני שמחה שיש בינינו הסכמה לגביי "פריים ביי פריים" :) אני אבדוק את הלינק עוד מעט. והאם יש להקות פרוג שמחדשות יצירות קלאסיות? שמעתי חלק קטן של ג'טרו מחדשים את התשיעית של בטהובן ואהבתי את זה, האם יש עוד דברים בסנגון?

פרוגיא

New member
קאוורים קלאסיים

יש אינספור להקות פרוג שעושות קאוורים לקטעים קלאסיים. דוגמאות מובהקות למשל הם אמרסון לייק ופאלמר שיש להם קאוור כמעט בכל אלבום (ואלבום שלם שהוא קאוור), אקספשיין והנייס.

מימיל

New member
תודה רבה...

יש אולי עוד עיבודים של להקות שונות לתשיעית של בטהובן? או כאלו שעשו לסימפוניה החמישית שלו או לטוקטה ופוגה בדי מינור של באך? אני אשמח אם יש שמות ספציפיים אבל גם אם לא זה בסדר. מימיל.

פרוגיא

New member
ודאי

אקספשיין עשו עיבוד גם לחמישית של בטהובן וגם לטוקטה ופוגה של בך. ונדי קרלוס עשתה עיבוד ידוע מאוד לתשיעית בפסקול התפוז המכני ויש לה אלבום מעולה של עיבודים אלקטרוניים של בך - Switched On Bach

pinnacle

New member
אם אהבת את אקספשן

אז תנסי את TRACE, להקת ההמשך של ריק ואן דר לינדן, מנהיג וקלידן הלהקות. גם כן יש לנו המון מוסיקה קלאסית בסגנון רוקי, אך TRACE יותר פרוגרסיבית במידה מסויימת מקודמתה. אניממליץ לך על שלושת אלבומיה! תהני לך

למעלה