מחפשת המלצות...

מחפשת המלצות...../images/Emo9.gif

בעקבות קריאת הספר "פחד ותיעוב בלאס וגאס". אני חייבת לציין שזה היה אחד הספרים הכי כייפים, מהנים, מצחיקים שיצא לי לקרוא! ורציתי לשאול, אתם מכירים עוד ספרים בסגנון של הספר הזה? כלומר, ספר עמוס בלגן, סמים, התפרעויות למניהן שבאו להביא נימה של כיף במקום "תראו מה קרה להם - אל תעשו את זה"? או אפילו...ספרים שמתעסקים בסמים בפן לא עצוב, אולי ספר שמזדהה עם זא'נר של מתח, פשע... יש למישהו כיוון?

strangebrew

New member
היי לך,

הניק שלך מוכר לי מפורום אגדות רוק
לטעמי ישנם כמה ספרים שיכולים להתאים לך, "ג'אנקי" של ויליאם בורוז הוא בדיוק מה שאת מחפשת, התרגום אפילו מוצלח למדי. "בדרכים" של ג'ק קרואק יכול להתאים גם, או אפילו "בטלני הדאראמה" שלו. בכלל, כל סופרי דור הביט למיניהם הם בול מה שאת צריכה. "טריינספוטינג" של אירווין וולש יכול להיות נפלא ממש. ספר נהדר שמאוד קשה לא לאהוב. הייתי ממליצה לך גם על "מלכוד 22" הקלאסי של ג'וזף הלר. בעיני הספר הכי טוב שנכתב אי פעם על ידי יצור אנושי. "התפוז המכני" של אנתוני ברג'ס יכול להיות נפלא גם, אבל בטח ראית את הסרט. נסי את הספר, אבל בשום פנים ואופן לא בתרגום העברי. כנ"ל גם לגבי שאר הספרים. למרות שיש כאלה עם תרגום מוצלח למדי, תמיד עדיף לקרוא בשפת מקור. אולי אפילו תאהבי את צ'ארלס בוקובסקי. אז האמת שהייתי עצלנית מכדי לכתוב לך תקציר שלהם, אבל תקצירים את יכולה לקרוא בחנויות ספרים. משהו מזה נשמע לך? יום טוב

../images/Emo13.gif

ראיתי טריינספוטינג מליון פעם, כנ"ל לגבי התפוז המכני. מוזר שלא חשבתי קודם לקרוא אותם... אה - וצ'ארלס בוקובסקי הוא אחד מהסופרים החביבים עלי. תודה על ההמלצות

karnity

New member
ספרי "סמים"

כפי שהומלץ - "טריינספוטינג" של אירווין וולש. נוספים של וולש: ספר שגיבוריו הם נרקומנים בקובץ הסיפורים "אסיד האוס" (לא קראתי אבל חיפוש מהיר בגוגל על וולש יניב יותר מידע) ו"אקסטזי" שגם הוא קובץ של שלושה סיפורים, שהכימיקלים משחקים בהם תפקיד מרכזי. בלגן, התפרעויות ומיני סטיות - מובטחים!

"ארוחה עירומה" זה הספר שעליו מבוסס

הסרט? ראיתי אותו ולא הפסקתי לחשוב כמה שהייתי נהנית ממנו יותר בתור ספר.

PaintedBlack

New member
יצא גם סרט ע"פ הספר

לפני חודשיים אולי. סרט מצוייר-אמיתי, הלבישו את האנימציה על השחקנים. ואני לא יודע עד כמה הסרט שומר אמונים לספר, כי לא קראתי אותו.

Shame in you

New member
ווי, תפסת אותי בדיוק...

כשסגרתי את "מישהו לרוץ איתו". הרבה התפרעויות יש שם. ומסרים חזקים. מומלץ בחום.

ספר סמים שהוא ממש לא כייפי -

"אני כריסטיאנה פ". אחרי שקוראים אותו - אין סיכוי לנסות סמים.

סקיפי

New member
לא הרשו לי לקרוא אותו.

הספרנית אמרה שאני קטנה מדי, אבל זה היה לפני ארבע שנים אז אולי זה השתנה בינתיים. כדאי לנסות?

אני קראתי אותו בתיכון, מהות החוויה

היתה חדשה, אך כיום לדעתי אני לא בטוחה שהרושם יהיה כה חזק.

DOCTOR ROBERT

New member
ובכן

אני לא יודע בת כמה את, אבל את מנהלת פורום, מה שאומר שאת גדולה ממני בארבע שנים לפחות - אני בן 12, פאקינג 12 וההורים נתנו לי לקרוא את הספר. גם המוכרת המליצה לי עליו, אם כי היא אמרה שאני צריך להתכונן לחוויה כבדה. הוא באמת כבד. עדיין לא סיימתי אותו.

סקיפי

New member
אני אברח.

זה ספר שלא יהיה בספריה שלנו. אבל בגדרה אולי יש. אני אחפש ואקרא דווקא.

uri80

New member
תשזרי את הצמה לחבל.

הר קסמים תארגן חילוץ מהמגדל. וזהירות על הסוס... (מישהו כאן ראה את "רובין הוד-גברים בגטקעס"?)

למעלה