מחפשת אינפורמציה

מחפשת אינפורמציה

שלום רב ! אני מנסה לחפש קצת אינפורמציה עבור סבא שלי בנוגע לעיתונים ביידיש ( מה מומלץ, מה קיים , איך משיגים וכו' ) תודה מראש על העזרה וחג שמח ! ענת

חייםלוי

Member
מנהל
בארץ יוצא עכשיו לעצטע נייעס

בארה"ב יוצא כשבועון פֿאָרווערטס. אלה עיתונים חילוניים. יש הרבה מאד עיתונים חרדיים שיוצאים בעיקר בארה"ב ואני לא מכיר אותם. אולי החרדים כאן יעזרו לך.

עיתון יומי לא קיים יותר

ירחונים ומגזינים ספרותיים יש כמה וכמה: טאפלפונקט, נייע וועגן ועוד כמה. ניתן להשיג את רוב החומר בבית י"ל פרץ ברחוב ברנר בתל אביב. אם את מעוניינת באינפורמציה מדויקת וספציפית, כיתבי כאן ואנסה לעזור לך. [השם שלך מוכר לי, אולי תאירי את עיני בעניין?]

אלפאנס

New member
פארווערטס

המהדורה הישראלית של ה'פארווערטס' היא הפרסום השבועי הטוב יותר. ניתן לקבל פרטים על כך באתר היידי של השבועון: www.yiddish.forward.com המנוי אינו יקר. ישנו בארץ גם כתךב עת של הבונד שכרגע שכחתי את שמו- משהו עם פראגן. אך הוא דל בכמות ובאיכות והוא גם מפלגתי. ישנם גם מספר פרסומים הקיימים באינטרנט בלבד. א כשרן פסח!

"לעבנס-פראגן" של הבונד

המהדורה הישראלית של הפורוורטס אכן הטוב ביותר כרגע, אם כי אין שם חומר רב על ישראל אלא רוב החומר מטפל בפוליטיקה הפנימית האמריקאית ומזה, אני חושב, נקעה נפש הישראלים. החלק הספרותי של הפורוורטס מעולה ובעל טעם טוב, מומלץ בהחלט.

קודם כל תודה

נועם , תודה על המענה שלך... אני אסביר קצת יותר - ואז אולי תוכל לעזור לי יותר. סבי והאשה שחיה איתו (בני מעל 80 ) "חיים" באידיש. לאחרונה מצבם הגופני והמורל בכלל התדרדר - ואני מנסה לחשוב על דרכים להכניס קצת תוכן ש"ימלא" אותם. ואני יודעת שאידיש- זו דרך בטוחה, אלא שאני לא מבינה אידיש בכלל (והמשפטים שכתבתם בפורום הם בשבילי צירוף מוזר של הברות )- ומטבע הדברים , גם יש לי מעט מאוד אינפורמציה על העולם ה"אידישאי" . אז חשבתי לברר כאן על עיתונים- שניראו לי דבר שאמור להיות נגיש.. עכשיו אני מבינה שלא כך הוא. אני בהחלט מעונינת בעוד אינפורמציה ספציפית על השגת חומרים מבית י"ל פרץ (יש לך את הטלפון שם אולי...? ) אני אשמח לשמוע על הצגות וכדומה באידיש( באזור חיפה ) - או כל מידע שניראה לך רלוונטי למצב שתארתי, (וניראה לי שיש לך מידע רב). בנוגע להכרות אישית ביננו - לא ניראה לי שהייתה כזו- יש נשים רבות שקוראים להן ענת שורץ (אני עצמי שמעתי על שתיים... ) בכל מיקרה יש לך כאן יופי של פורום , הייתי מופתעת לראות שקיים דבר כזה - והוא כל כך "חי " ופעיל ) הייתי שמחה להוסיף איזו שנינות באידיש בסוף...אבל כמו שאתה מבין - נבצר ממני... במקום זה אני אשאל איך לאדם צעיר כמוך יש "חיבור" חזק כל כך לאידיש ? אני מקווה שעובר עליך סוף שבוע נעים ושוב תודה, ענת

את ראויה למענה הולם יותר

אך אין ברשותי כרגע את המספר של בית י"ל פרץ. אגב, שכחתי לספר לך על הספריה הגדולה ביותר ביידיש שקיימת שם. לגבי עיתון ביידיש, אני כותב בעיתון "די לעצטע נייעס", הוא מופיע כל יום חמישי וניתן להשיג אותו בקיוסקים שעוסקים בעיתונות יחודית או לעשות מנוי עליו. אברר פרטים על מנוים וכו' במשך השבוע ואבוא אליך עם תשובה טובה יותר. אולי כדאי לך להשיג קלטות ביידיש, קצת דג'יגן, קצת גולדפאדן ושירי ערש ונוסטלגיה. אני בטוח שזה ישמח אותם.

למעלה