קודם כל תודה
נועם , תודה על המענה שלך... אני אסביר קצת יותר - ואז אולי תוכל לעזור לי יותר. סבי והאשה שחיה איתו (בני מעל 80 ) "חיים" באידיש. לאחרונה מצבם הגופני והמורל בכלל התדרדר - ואני מנסה לחשוב על דרכים להכניס קצת תוכן ש"ימלא" אותם. ואני יודעת שאידיש- זו דרך בטוחה, אלא שאני לא מבינה אידיש בכלל (והמשפטים שכתבתם בפורום הם בשבילי צירוף מוזר של הברות )- ומטבע הדברים , גם יש לי מעט מאוד אינפורמציה על העולם ה"אידישאי" . אז חשבתי לברר כאן על עיתונים- שניראו לי דבר שאמור להיות נגיש.. עכשיו אני מבינה שלא כך הוא. אני בהחלט מעונינת בעוד אינפורמציה ספציפית על השגת חומרים מבית י"ל פרץ (יש לך את הטלפון שם אולי...? ) אני אשמח לשמוע על הצגות וכדומה באידיש( באזור חיפה ) - או כל מידע שניראה לך רלוונטי למצב שתארתי, (וניראה לי שיש לך מידע רב). בנוגע להכרות אישית ביננו - לא ניראה לי שהייתה כזו- יש נשים רבות שקוראים להן ענת שורץ (אני עצמי שמעתי על שתיים... ) בכל מיקרה יש לך כאן יופי של פורום , הייתי מופתעת לראות שקיים דבר כזה - והוא כל כך "חי " ופעיל ) הייתי שמחה להוסיף איזו שנינות באידיש בסוף...אבל כמו שאתה מבין - נבצר ממני... במקום זה אני אשאל איך לאדם צעיר כמוך יש "חיבור" חזק כל כך לאידיש ? אני מקווה שעובר עליך סוף שבוע נעים ושוב תודה, ענת