ברוכה הבאה
מסכים למה שנאמר לפני - בתוך העיר 125 סמ"ק ישרת אותך היטב (הייתי מוותר על 50 סמ"ק, רובם ישנים ושחוטים וגם לא הכי מתאימים לעיר הררית), לנסיעות קבועות מחוץ לעיר מומלץ לפחות 250 סמ"ק.
לדעתי, גם אם תחליטי להסתפק בהתחלה ב-125 ולוותר על הנסיעות לת"א, מומלץ להתאמץ קצת יותר ולעשות את דרגת הרשיון השניה - A1.
אם אין לך רשיון לרכב, בכל מקרה תצטרכי מינימום של 15 שיעורים, גם לדרגת הבסיס - A2, אם יש לך רשיון לרכב אין מינימום ל-A2, אבל אם בעתיד תחליטי שאת רוצה להתקדם, תצטרכי לעבור שוב את הפרוצדורה של שיעורים וטסט.
המורה המומלץ בירושלים הוא גילי מבית ספר עוז, שנמצא ממש מול מגרש הטסטים בתלפיות.
לגבי עלויות, קיבלת הפניה למחשבון הביטוח, צריכת הדלק תהיה סביב ה-25 קילומטר לליטר בממוצע לקטנועי 125 או 250 (לפעמים גם יותר).
כדי לכוון אותך לכלי ספציפי (או מספר אופציות), רצוי שתגדירי תקציב והאם את רוצה משומש או חדש.
בכל מקרה, אם את הקניה את רוצה לעשות בירושלים, אני ממליץ בחום על סוכנות הונדה ברחוב פייר קניג (בכיכר, מול משטרת מוריה).
תוכלי למצוא שם כלים חדשים של הונדה ומשומשים ממגוון של יצרנים, אבל בעיקר איש שרות הוגן וישר בשם יונתן, שיעזור לך מאד.
מוזמנת גם לפנות אלי בפרטי, אני ירושלמי ואשמח לסייע במה שאוכל.
כשכבר יהיה לך רשיון וכלי, מוזמנת לעקוב בפורום, אנחנו מקיימים מדי פעם מפגשים בימי ששי שנועדו לאימוני רכיבה ושיפור המיומנות, כי מה שאת לומדת לקראת הטסט זה רק לעבור טסט, לא באמת לרכוב.
בהצלחה