מחפשת אינפורמציה

2troubled

New member
בהנחה שהתגובה הזאת

מתייחסת אליי, אז אני לומדת בגבעת רם, ולא-לא מצאתי דירה,
לכן גם ההתעניינות בקטנועים
כרגע אני מכוונת ל125 ונקווה שזה יספיק.
מצטערת על ההקפצה המאוחרת...

שחר קדם

New member
מי אתה ?

אתה אמיתי ? מה קשור היותה אישה למה שכתבת ? מה אנחנו חזרנו אחורה בזמן לימי הביניים ? או שאני מדמיין.
למה שלא תחסוך מאיתנו את "חוכמתך".

אני אומר לכי על זה, קחי בחשובון שדו"ג מגיע עם איזשהו אלמנט של סיכון, מכיוון שרוב ה "גברים" שאני מכיר נוהגים בכביש בצורה חסרת אחריות, וירושלים עמוסה בכאלה כפי שבטח כבר הבנת כאן בפורום :)

RoyceGracie

New member
כשהוספת את הדרישה לנסיעות תל אביב הקפצת את

הסמ"ק וסיבכת את כל הסיפור. הדרגות רישיון עובדות כך שאו שאת עושה עד 125 סמ"ק או עד 33 כוח סוס (שזה בערך 450 סמ"ק) או ללא הגבלה.

בתוך ירושלים את תסתדרי היטב עם קטנוע 125 סמק ואולי אפילו 50 סמ"ק במצב טוב, זה מקל על כל הסיפור כיוון שאם יש לך רישיון רכב כל מה שתצטרכי לעשות זה מבחן שליטה ויש לך רישיון.

כשאת מבקשת להגיע לתל אביב תצטרכי לרכוב על קטנוע 250 סמ"ק לפחות, שזה אומר רישיון על אופנוע עם הילוכים ומינימום 8 שיעורים, הקטנוע יהיה יקר יותר וזה כבר יהיה "סיפור".

אני ממליץ לוותר על הנסיעות לתל אביב עם הקטנוע ופשוט לקחת קטנוע 125, או אם את קטנה אז קטנוע 50 סמ"ק (כי תשלמי 1000 שקל פחות בביטוח) וזהו.

פרארי1

New member
תיקון לגבי השיעורים לרשיון

מכיוון שהיא אמרה שאין לה רשיון כלשהו לדו"ג, מינימום השיעורים לדרגה A1 (עד 33 כ"ס) הוא 15.
רשיון ללא הגבלה ניתן לעשות רק אחרי שנת ותק בדרגה A1.

פרארי1

New member
ברוכה הבאה

מסכים למה שנאמר לפני - בתוך העיר 125 סמ"ק ישרת אותך היטב (הייתי מוותר על 50 סמ"ק, רובם ישנים ושחוטים וגם לא הכי מתאימים לעיר הררית), לנסיעות קבועות מחוץ לעיר מומלץ לפחות 250 סמ"ק.
לדעתי, גם אם תחליטי להסתפק בהתחלה ב-125 ולוותר על הנסיעות לת"א, מומלץ להתאמץ קצת יותר ולעשות את דרגת הרשיון השניה - A1.
אם אין לך רשיון לרכב, בכל מקרה תצטרכי מינימום של 15 שיעורים, גם לדרגת הבסיס - A2, אם יש לך רשיון לרכב אין מינימום ל-A2, אבל אם בעתיד תחליטי שאת רוצה להתקדם, תצטרכי לעבור שוב את הפרוצדורה של שיעורים וטסט.
המורה המומלץ בירושלים הוא גילי מבית ספר עוז, שנמצא ממש מול מגרש הטסטים בתלפיות.

לגבי עלויות, קיבלת הפניה למחשבון הביטוח, צריכת הדלק תהיה סביב ה-25 קילומטר לליטר בממוצע לקטנועי 125 או 250 (לפעמים גם יותר).
כדי לכוון אותך לכלי ספציפי (או מספר אופציות), רצוי שתגדירי תקציב והאם את רוצה משומש או חדש.
בכל מקרה, אם את הקניה את רוצה לעשות בירושלים, אני ממליץ בחום על סוכנות הונדה ברחוב פייר קניג (בכיכר, מול משטרת מוריה).
תוכלי למצוא שם כלים חדשים של הונדה ומשומשים ממגוון של יצרנים, אבל בעיקר איש שרות הוגן וישר בשם יונתן, שיעזור לך מאד.
מוזמנת גם לפנות אלי בפרטי, אני ירושלמי ואשמח לסייע במה שאוכל.

כשכבר יהיה לך רשיון וכלי, מוזמנת לעקוב בפורום, אנחנו מקיימים מדי פעם מפגשים בימי ששי שנועדו לאימוני רכיבה ושיפור המיומנות, כי מה שאת לומדת לקראת הטסט זה רק לעבור טסט, לא באמת לרכוב.

בהצלחה

RoyceGracie

New member
אשמח לתת את דעתי על בחירת מורה נהיגה

עשיתי פעמיים רישיון בירושלים, בפעם הראשונה בבית ספר עוז נהיגה ובפעם השניה ברמזור. ב 2 הפעמים לא הרגשתי יותר מידי את הנוכחות של המורה והתחושה הייתה שהאימון עצמו הוא האלמנט המרכזי בלימוד.

לפיכך, אני חושב שהדרך הטובה ביותר היא לעשות כמו שחבר שלי עשה: הוא הגיע עם טופס ירוק חתום למגרש, כל המורים יושבים שם אחד ליד השני בשעות הבוקר כשאין הרבה תלמידים ופשוט שאל אחד אחד כמה הוא רוצה. זה שנתן לו את המחיר הנמוך ביותר (750 שח ל 8 שיעורים כולל טסט) קיבל אותו כתלמיד.

פרארי1

New member
אני עשיתי את שלושת דרגות הרשיון ברמזור

ועדיין, מתוך הכרות ושיחות עם גילי ועם תלמידים מרוצים שלו, ובעיקר לאור השינוי שעובר כיום מערך הלימוד והטסטים, אני חושב שהוא המורה הטוב בעיר.

מבחינת מחיר, התחרות גדולה ולרוב, גם אם קיבלת הצעה נמוכה יותר ממורה מסויים, סביר שתוכל להשוות אותה אצל אחרים.

למעלה