מחפשת אינפורמציה

2troubled

New member
מחפשת אינפורמציה

שלום לכולם,
בימים אלו אני עוברת לירושלים וצריכה לתמרן בתוך העיר בין-בית-לימודים-עבודה

אני מחפשת אינפורמציה שתעזור לי להבין:

אם אני רוצה קטנוע שישרת אותי בתוך העיר ההררית, ומידי פעם תל אביבה-לכמה סמ"ק אני צריכה לשאוף?

מה העלויות:קנייה, דלק, ביטוח ותחזוקה?

בתור מישהי שלא מבינה בקטנועים, על מה אני צריכה לשים דגש, או למה אני צריכה לשים לב כשאני קונה קטנוע?

אשמח לתשובות, או לחליופין, הפנייה למקום שבו אוכל למצוא תשובות

ת'נק יו

עזRיאל

New member
נשים לא מאוד רוכבות בירושלים. זה עצוב אבל דיי

נכון. הסיכוי שיהיה לך נוח לרכב לשם ובחזרה אפילו קטן יותר.

2troubled

New member
בירושלים או לירושלים?

אל תחליט מה נוח עבורי

gilkor

New member
שיחסית (לגוש דן) אין הרבה רוכבות

לפחות ככה אני הבנתי את זה

עזRיאל

New member
אז הסביבה בירושלים ובייחוד באיזור הר הצופים

היא דיי אלימה. יש נשים שמתלוננות על הטרדות מצד ערבים מהכפרים ליד, כשהן הולכות שם ברגל. לרכב על קטנוע זה לא הרבה יותר נחמד (מניסיון).
ובאופן כללי, אין ממש רוכבות בירושלים. תוסיפי לזה כבישים משובשים, המון עליות וירידות, קור ירושלמי והיעדר מגוון מקומות נורמליים לטפל בהם בכלי ותגיעי למסקנה.

רכבתי שם כמה שנים וזאת המסקנה שהגעתי. מי שרוצה/רוצה להוסיף *מניסיון*, שיוסיף

פרארי1

New member
מכיר אישית מספר רוכבות ירושלמיות

וראיתי על הכבישים עוד רבות.
הכבישים המחורבנים, מזג האוויר והעליות/ירידות (טיעון מוזר משהו) משפיעים על רוכבים ורוכבות באותה מידה.
לגבי ההטרדות, לא יכול להעיד, אפשר להניח שעם אותו טיעון תמליץ לנשים לא לרכוב גם בלוד, בגליל, בדרום וכולי?

עזRיאל

New member
זה לא טיעון מוזר בכלל. תחשוב על הנביאים פינת

שבטי ישראל לכיוון שטראוס. זה חלק בגלל שזה תלול. מכוניות משפשפות את הכביש כשהן בולמות מהנביאים למטה או מאיצות משבטי ישראל למעלה.
תשווה איך זה לרכב על גולדה מאיר או בגין לעומת איילון. לעשות 80 או 90 על בגין עם קטנוע זה לא ממש פשוט.
הערבים של מזרח ירושלים והכפרים מסביב הם לא כמו הערבים בלוד ובטח לא כמו אלה בצפון.
יש מעט מאוד (יחסית למרכז) רוכבות בירושלים. ואני לא מאשים אותן.

אם פי 3

New member
מבלי להכיר את המקום הספציפי

אני בטוחה שהוא חלק באותה מידה לגברים ולנשים.

ולגבי האוכלוסיה - אז אתה בעצם מציע לנשים לא לגור בירושלים. אולי בכלל ליהודים (כי אני די בטוחה שהתוקפנות לא מופנית רק כלפי נשים ובוודאי שלא רק כלפי רוכבות...).

גם אם יש מעט רוכבות (ואין לי מושג אם זה נכון או לא):
א. יש לכך יותר מהסבר אחד (למשל: חלק ניכר מאוכלוסיית ירושלים היא מאוכלוסיות שנדרש מאשה הרבה אומץ, יחודיות ו"שגעון לעניין" בשביל לרכב).
ב. זה לא אומר דבר על השואלת. אם לה זה מתאים, מה זה משנה שלאחרות זה (אולי) לא? וגם אם יסתבר שלא מתאים, זה מסוג הדברים שעדיף לגלות לבד ולא כי מישהו אמר ש"עדיף לך לא לרכב".

gilkor

New member
לי דווקא יצא להכיר את המקום

גם את העיר וגם את הסביבה.

אני רק יכול לומר שהוא התבטא בצורה מאוד עדינה

לא מבין מה נדלקת על הר הצופים

מאיפה אתה יודע איפה היא הולכת לגור ? או ללמוד?
ירושלים ענקית, וחוץ מכמה מקומות בעייתיים גם די בטוחה. גם לנשים. אגב נשים באופן כללי צריכות להזהר יותר . אבל זה לא הנושא.
שאר הדברים שכתבת גם לא מובנים. עליות? ירידות? כבישים משובשים?
סבבה, אבל מה זה קשור למין הרוכב? מה שהגברת צריכה לעשות זה לקנות קטנוע שידוע ככזה שמתמודד טוב עם שיבושים בכביש. יש יותר טובים בקטע הזה, ופחות.
לגבי נפח המנוע הנדרש: ירושלים משופעת בעליות, אמנם בכבישים קטנים ואיטיים העליות לא משמעותיות אבל נסי לרכב העליות של כביש רמות/בגין, כביש 1 על 40 קמ"ש [!][כן! 50 סמ"ק אמרנו?] כשסביבך דוהרים אוטובוסים, משאיות, מכוניות , מוניות וערסים בהונדות במהירויות כפולות ויותר ממך. את תחזרי על 4 מרכיבה כזו. דעתי: מינימום 125, אל תחשבי אפילו על פחות. אגב מניסיוני הנהגים הירושלמים לא סובלניים אחד כלפי השני, ובטח לא כלפי קטנועים, בטח שבטח לא כלפי אופניים, ונהגי האוטובוסים/מוניות הכי גרועים. סתם בשביל ההשכלה.

עזRיאל

New member
היא הולכת ללמוד בפקולטה למדעי הרוח או החברה

בהר הצופים.

לא יודע אם היא מצאה דירה אבל סביר שהיא תגור באיזור מרכז העיר/ רחביה

האינפורמציה שהיא נתנה בהתחלה מספיקה לי בשביל להבין את זה.
עזRיאל מבין בירושלים... מבין

למעלה