מחפשים בוקנים ...

Connor MacLeod

New member
Thanks anyway ../images/Emo24.gif

אני בטוח שנמצא פתרון ... נראה לי שבתור התחלה נקנה לאנשים את הבוקנים שיש בארץ (35 ש"ח לבוקן) ... הם ממש לא איכות, אבל הם יעזרו לי להעביר את התנועה. אצלנו, אמיר, עדיין לא מתנסים בקרבות בוקנים ...
... אז אם ישבר, בשביל 35 ש"ח ... נקנה חדש. מה שכן, אם למישהו יוצא להגיע לאיזור, או יש כוונה של איזה מועדון לרכוש ציוד בסגנון, אשמח אם תודיע לי כדי שנעשה הזמנה גדולה משותפת.
על כל העזרה ...

amir_aikido

New member
תתאים מוצר לצורך

כתבתי זאת גם למעלה, תתאים את איכות המוצרים שאתה קונה לצרכים שלך. בדיוק כפי שאין טעם לקנות מחשב על בשביל לגלוש באינטרנט, ויספיק מחשב פשוט בהרבה מהמוצר הנפוץ בשוק. כך רצוי להתאים את איכות הכלים לעומס ועצמת העבודה. אתן דוגמא מג'ו: אם אין לכם בכלל מגע של ג'ו בג'ו, מקל מטאטא יכול להוות תחליף זול. אם יש רק מגע מאוד קל במסגרת קאטות - ג'ו בסיסי מכל סוג עץ יספיק. ואם יש קרבות או קאטות עם מגע בעוצמה בכר נדרש ג'ו איכותי. בדיוק אותם עקרונות נכונים לבוקן. העובדה שחלקנו נדרשים לקנות כלים יותר איכותיים לא צריכה לגרום לך "לקפוץ מעל הפופיק", תתאים את הרכישה לצרכים האמיתיים שלך. אמיר

Connor MacLeod

New member
אין כאן שום עניין של "לקפוץ מעל

לפופיק" ... אמיר, כמו שאתה יודע, כאשר עובדים עם בוקן (בוקן מול בוקן), יש עניין של חסימות להתקפות. בהתחלה, עד שהאנשים מצליחים להרגיש את המכה בצורה הזורמת, הבוקן יחטוף כמה "פיצוצים". העניין שלי הוא באמת למנוע תאונות. ההערכה שלי היא, שגם הבוקנים הזולים יצליחו להחזיק מעמד ...

pzirpim

New member
אילן שלום,

אם כך אולי בכל זאת כדאי להזמין מיפן. לברר מה עלות המשלוח... סוג העץ יקבע במידה רבה אם, וכיצד בוקן ישבר.במידה ואתה צופה "פיצוצים" כדאי להקפיד על עץ מתאים (Shiro Kashi ואחרים). אחרת ראוי להקפיד שה"פיצוצים" יהיו "פיצוצונים". בברכה

nitzano

New member
בוקן תל אביבי

בזמנו יצא לי לחבוט בכמה בוקנים ,וזכור לי רק ארוע אחד בו נשבר הבוקן . על כן החלפתי את הבוקן מעץ בוק לעץ אלון חזק יותר -יש בתל אביב נגריה שמכינה בוקנים . אך אזדקק למפה של העיר ע"מ לדלות שם הרחוב (לא רחוק מהתחנה המרכזית) .

Connor MacLeod

New member
נשמע מעניין ... כנראה אני אקפוץ../images/Emo45.gif

אז אתם אומרים בוקן מעץ אלון ... אני אקפוץ לשם, ויודיע לכם (אם זה מעניין) מה גזר הדין ...

rowshi

New member
יש להם בוקנים יופי

שנשברים לאחר כמה אימונים. או מגיעים אם צובה דפוקה... כן יופי של בוקנים...

amir_aikido

New member
זו הסיבה שאנו קונים בחו"ל

יש לנו ניסיון רע מאוד עם הכלים שנרכשו בארץ. ומבחינת בטיחות זה עלול להיות מסוכן. אמיר

כן...|

גם הבוקן שלי סדוק... (נקנה בדו-קרב) והבו שקניתי אצלם נשבר אחרי שני אימונים (רגועים מאוד יש לומר...) - לצורך השוואה - לפני זה התאמנתי כמה חודשים עם מקל מצ'וקמק של וילון.... ולמרות שאיתו ממש לא הייתי עדין - הוא עדיין חי וקיים... אולי זה סתם מקרה - אבל די התאכזבתי מהם (במיוחד אחרי כל ההמלצות ובמיוחד אחרי שהם סרבו לזכות - אפילו לא באופן חלקי)

אני לא יודע באילו שיטות אתם מתאמנים

(מלבד אמיר כמובן, שאכן אצלם עושים רנדורי עם בוקנים), אבל לצרכים של אילן, דהיינו עבור אימון של יושינקאן אייקידו, הבוקנים של דו-קרב מספיקים בהחלט. אין מצב שבוקן - מכל איכות שהיא - יישבר כתוצאה משימושו בשיטה זו. לורנס

למעלה