מחפשים בוקנים ...

Connor MacLeod

New member
מחפשים בוקנים ...

מסתבר שאנחנו צריכים לרכוש מס' בוקנים לאימונים ... מישהו יודע איפה כדאי לרכוש? עוד מישהו אולי צריך (אולי אפשר להתארגן ולקנות במרוכז) ...

amir_aikido

New member
אני מכיר מקום

אנחנו קנינו את הבוקנים שלנו שם: טוקיו, יפן רובע שיבויה (אם אני לא מתבלבל) ברחוב שמול הטוקיו-דום, יש שם ליד גם פארק שעשועים ומהצד השני יש אחד מהגנים היותר יפים בטוקיו. יש שם שתי חנויות לאביזרים של אמנויות לחימה, אנחנו העדפנו את החנות שיותר במורד הרחוב (לפי ההנחיות מהמורה). הציוד שם נבחן ורובו מחזיק אצלנו במועדון גם לאחר 20 שנה של מכות מהלומות וקרבות (יש מעט בלאי על הבוקנים והיו כמה בעיות עם חלק מהבו, אך אני בספק אם אתם תעמיסו עליהם כ"כ). אמיר מקווה שזה עוזר לך
אמיר

Connor MacLeod

New member
מעולה../images/Emo70.gif... אם אתה קופץ, תביא לי 20

אבל ברצינות, אפשר גם להזמין, אבל בשביל דבר כזה צריך עוד אנשים (שיהיה שווה כלכלית)

amir_aikido

New member
בלי נציג שיבחר אני לא לוקח

כפי שראית בסוף מפגש הפורום, כשאני וניר עשינו ראנדורי ג'ו: אם מקל ינפץ לי בידיים זה עלול לעלות בראש
ואנחנו עוד עבדנו רגוע וקליל (יש גם אימונים שבהם עובדים הרבה יותר מהר ואז המכות יותר חזקות). לכן, ההקפדה הזו שלנו על קניה של כלים ממקורות "מוסמכים" בלבד, ורק כשאדם שמבין בעסק בודק את הכלים לפני הקניה. אחד החברה אצלנו, שעובד בנגריה, ניסה ליצר לעצמו ג'ו איכותי יותר. קנה עץ טוב, ייבש אותו ועשה את כל התהליך. המוצר לא החזיק מעמד אפילו שנה
התחיל לגלות סדקים והבחור חזר לג'ו רגיל. מאז, ברור לי שגם קניית הכלים הבאה שלי תהיה כשאחד מהמועדון יהיה ביפן. חוץ מזה שכרגע יש לי ולאחי סטוק מאוד מכובד: 2 נגינטות, 2 בו (אחד מהארץ מייצור ששלמה יזם ועדיין מחזיק מעמד איכשהו ואחד יפני כבד ואיכותי), משהו כמו 4 ג'ו (חלקם זקוקים לשיוף רציני לאחר מספר פגיעות עודף במאוורר ואלמנטים לא רצויים אחרים) 4 בוקן, 2 קודאצ'י (אותם דווקא קנינו בארץ - אנחנו עדיין לא ברמה מספקת להלחם איתם עם עוצמה ובגלל האורך, הסבירות שיישברו קטנה יותר) ו- 2 טנטו. זה יספיק לנו בינתיים. אני שואף לקנות כלים אמיתיים (וחדים) פעם, כלי מתכת שאינם האייאיטו שכבר יש, אבל אני אחכה לשלב שבו אוכל להרשות זאת לעצמי, ואוכל לסמוך על עצמי שלא אחתוך לעצמי אוזן או אצבע כשאחזיר קטאנה לנדן.
בקניה ואני מוכן להתנדב להיות הבוחן שנוסע לבדוק את הכלים (על חשבון הקניה כמובן
אמיר

budoka

New member
אנחנו קונים את הציוד באותו המקום?!

אתה קונה בחנות ברחוב הניצב לטוקיו דום מעבר לנהר? זה לא שיבויה אלא SUIDOBASHI. עוד מקום (מומלץ עוד יותר!) לקנות בטוקיו הוא על הדרך מתחנת AYASE לטוקיו בודוקאן. והגן ליד הטוקיו דום הוא באמת פנינה. תומר

Connor MacLeod

New member
קונים זה יופי ... ../images/Emo9.gif

אני צריך פרטים לגבי מחירים, צורת משלוח, צורת תשלום ...

amir_aikido

New member
אנחנו מתכוונים לאותה החנות

באמת שכחתי לציין שגם הבודוקאן (ההום-בו דוג'ו של ארגון הג'ודו העיקרי - הקודוקאן) נמצא באותו הרחוב. אופס
כך שכנראה אנחנו באמת מתכוונים לאותה החנות. מבחינת משלוח, כפי שאמרתי, הגישה שלנו מדברת על קניה ע"י שליח, ואז שולחים בדואר (אפשרי רק עד לאורך של ג'ו או בוקן) או שהשליח מחזיר את הציוד איתו ב
. קונור, אני לא בטוח שאתם באמת צריכים לקנות בשיטה הזו. היא אילוץ בטיחותי למי שמתאמן עם הרבה מגע בין הכלים, ובפרט כשעושים גם ראנדורי שבו לפעמים אנשים מתלהבים ומתחילים להשתולל ובמצב שכזה, אם כלי נשבר זה עלול לאמר שהראש נשבר אחריו. אעיר שזו אפילו לא צורת אימון נכונה, ראנדורי צריך להיות קודם טכני וזורם, אח"כ מהיר, והעוצמה צריכה להיות זמינה אבל לא ממומשת אבל מפעם לפעם, היצרים הרעים יוצאים להם
. אבל אם אין אצלכם הרבה מגע בין כלי לכלי (לפחות הקאטות של אייקי-קאי שראיתי כללו מגע מאוד מינורי), אז אתם בהחלט יכולים להסתפק בקניה מרחוק, ובמוצרים יותר זמינים. אמיר

pzirpim

New member
בוקן

יש היצע. אזהרה:אמיר ואילן מתאמנים תחת הדרכת מורה. להימנע מהפיתוי לרכוש בוקן ולהתאמן לבד. ניתן להזיק מאד לגב. בברכה

amir_aikido

New member
הם נורא יקרים

אני זוכר מחירים באיזור ה - 2000 עד 2500 יין לחרב בודדת באיכות שאנחנו משתמשים. זה לא כלל משלוח, אבל משלוח לכמות הוסיף אולי 20% למחיר המקורי. אמיר

pzirpim

New member
נכון,

סוג וטיב העץ... כמו גם עלות שעת עבודה... לשם השוואה ראה קישור: בברכה

amir_aikido

New member
אלא שאני משווה לאיכות טובה

כפי שכתבתי בהודעות הקודמות, אני משווה לכלים שאנו קנינו ביפן ומחזיקים יפה מאוד תחת עומס עבודה לא קל, חלקם (הכלים של המורה שנמצאים במועדון לשירות כולם) במשך של כ- 20 שנה
כך שהטענה שאיכות וטיב העץ גבוהים יותר לא כ"כ סבירה, וגם העלות לשעת עבודה, ושכ"ד של חנות ביפן גבוהים יותר מאלה שהייתי מצפה שיעלו לחנות אינטנרטית. אמיר

pzirpim

New member
אמיר שלום,

בהחלט יש פערים במחירי כלים באיכות שווה. סוג העץ מאד משפיע על מחירי בוקן ומחירי עץ משתנים (השווה כלים מוסיקאלים ?) כמו בהרבה דברים משלמים גם על שם מותג. אילן יעריך מטרותי צרכיו ויכולתו. אם אין באפשרותו לטוס ליפן או לבקש ממשהוא לבחור עבורו, ובכונתו להעמיס על הכלים יתכן שכדאי להשקיע בכלים יקרים. כרגע אני משתמש בבוקן שעלה 65ש"ח ועונה לצרכי. אשמח אם תצרף הכתובת או האתר של החנות עליה אתה ממליץ (מחפש קשימה בוקן באיכות טובה עבור משהוא) בברכה

dswbg

New member
בוקנים מקוריאה

אם כבר שלחו אותך ליפן אז למה לא... בסיאול ניתן להשיג בוקנים סבירים בהחלט במחירים של כ-25 ש"ח... (כמעט בכל מקום, אם זה רלוונטי שלח לי מסר). אם יעזור - יעזור, אם לא לא נורא... בזבזנו לתפוז כמה בייטים...

nitzano

New member
אשמח לשמוע היכן יש בסיאול

אם אני כבר בשכונה ויש חברים .....

dswbg

New member
Namdaemun Market

קצת קשה לתת הוראות, אם כבר היית ב-Namdaemun Market אתה בודאי יודע בעצמך למה (לטובת מי שלא, מדובר בבערך 40 דונם של שוק עם בסביבות ה1300 חנויות שמשמשות מקור לבעלי חנויות קטנות בחלקים אחרים של העיר). אבל בסוף השוק, (צפונה לדעתי) ליד גשר עילי להולכי רגל ישנו רכוז חנויות ספורט, בהן ניתן להשיג בוקנים (תוצרת 韓国刀, או -Korean Swords במידה וזה אומר משהו למישהו) במחירים אטרקטיבים למדי , ככלל אפשר ורצוי לעמוד שם על המיקח להשוות מחירים בין החנויות השונות ,רכישה בכמיות גדולות יכולה בהחלט להוזיל את המחיר. ניצן, לצערי נראה שאני לא אהיה שם בקרוב, אם אתה כן , אולי תיצור קשר עם Connor ותביא לו כמה...?

Connor MacLeod

New member
ניצן, יש סיכוי שמישהו יוכל להביא?

אני צריך משהו בין 5 ל-10 בוקנים ... (תלוי במי שסוחב
) ... כרגע באופן מיידי אני צריך 5, אבל אני לא הייתי מתנגד לרכוש עוד 5 (שיהיו אצלי, אם מישהו חדש יגיע ויצטרך/ירצה). החמישה האחרונה היא ממש לא חובה. או קיי - אני צריך 5 בוקנים, טוב
... אוף ...

nitzano

New member
תודה dswbg

קונור - אמנם לא יצא לי להיות בקוריאה בזמן הקרוב אך אני יכול לבקש מחבריי להביא כמה .הבעיה העכשיוית היא שצריך להמתין שיחזרו לחופשה בקוריאה (בקייץ) ורק אז (אם בכלל) יוכלו לקנות בשבילי .ואז צריך להמתין לחזרתי האחרי הבאה .זה עשוי לקחת יותר משנה בקצב הזה ...... סורי

למעלה