מחפשים אותי בטלפון....

kochavit

New member
מחפשים אותי בטלפון....

בוקר טוב לכולם, התעוררתי מוקדם היום התחיל כרגיל, אך לפתע עלה בי הטעם המר של הידיעה שקיבלתי אתמול במייל מאמא שלי (אישה חילונית) על כך שחברה שלי מימי בית יעקב (המתגוררת בישוב בו אני גרתי בתור דוסית) חיפשה את הטלפון שלי ומצאה את המספר החדש של אמא שלי ודיברה איתה ורצתה את הטלפון שלי, כמובן שאמי לא נתנה לה את המספר, כנראה שיקרה לה קצת ורק העבירה לי את הידיעה פלוס המספר של ה"חברה". היפור יכל בכלל לא להזיז לי, אבל זה מזיז!!!! התחושה הראשונית שחשתי כשקראתי את המייל שלה, הייתה כל כך לא נעימה, יכולתי אפילו להריח את ריח הבית של אותה חברה, להרגיש את הנשימות שלי כשאני עולה את המדרגות לבית שלה, הרגשתי בבת אחת את כל האנשים שעומדים שם מאחורי גבה ודוחפים את האישה הצעירה הזאת "להציל אותי" איכשהו ליצור איתי קשר והרי הם חושבים או יודעים שאני חלשלושה, קצת התערבות חזקה מצדם ומיד יחזירו אותי למוטב..............איככככככככככככככככ את התחושה הזאת חשתי כל התקופה הראשונה שעזבתי את הדוסים ואת היישוב שגרתי בו, כל הפחדות והאיומים (פסיכולוגיים כמובן) רובצים עליי, מכבידים מפחידים אותי נורא, אבל אז היה לי כל כך הרבה אומץ, יכולתי לנצח מפלצת רק בכוח הרצון שלי, ומה עכשיו? האם אחרי כמעט שנתיים ושינויים דרמטיים בחיי האם עדיין יש לי את האומץ לעמוד מול כל אלה שהיה להם יתרון עליי פעם? בחנתי את התחושה הראשונית שלי והיה בה פחד, של ילד קטן שיתפסו אותו ויענישו, ואז הבנתי, לא הספקתי ללכת רחוק, לא עקרתי את הערס ששתלו בי, לא הצלחתי עדיין לבנות את עצמי מחדש. זה כל כך לא הוגן שככה האנשים עשו לי.בעצם אם לסכם בכמה מילים, הרסו לי את החיים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כי הרסו אתי מבפנים.......

לפני חצי שנה קיבלתי מכתב

הוא נשלח אלי בלי שם ובלי כתובת, בשני העתקים, משתי ערים שונות. זה היה מכתב מודפס, ממישהי שהציגה את עצמה כחברה שלי שדואגת לי מאד, כי ראתה אותי ברחוב, קלטה מה קרה לי, לבה נחמץ והיא שולחת לי את המכתב... שהיא לא מבינה איך בחורה כמוני הגיעה למצב כזה... וכו´ וכו´. להגיד לך שלא שמרתי על המכתב הזה הרבה זמן? שמרתי. להגיד לך שלא שאלתי את עצמי מאיפה לעזאזל היא קיבלה את הכתובת? שאלתי. להגיד לך שלא קראתי אותו שוב ושוב? קראתי. להגיד שלא זרקתי את המכתב הזה בסוף? זרקתי. אנחנו בני-אדם. זה מה שיפה בנו וזה מה שלפעמים קצת מקשה עלינו. ברגע שבו מעמתים אותנו ישירות עם העבר, משהו חוזר לשם, למקום ההוא... געגועים לאנשים, לרגעים יפים מהילדות, לורוד שנמצא בכל-זאת גם בתוך כל השחור שהיה... ולכן זה לא יותר ממשהו. כי מהר מאד אנחנו נזכרים שהורוד הזה שחור מאד. וכמה היה קשה קשה לצאת, קשה עדיין, קשה כל-כך עד שבאמת אנחנו לא רוצים לעשות את המסלול הזה שוב. הרבה יותר טוב לנו פה. אז קחי לך את הזמן שלך להתגעגע, להוציא כמה תמונות מהמגרה. הגעגועים הם חלק מהחיים אבל הם לא מה שימנע ממך לקום בעוד זמן הרבה יותר קצר ממה שנדמה לך, להכניס את התמונות חזרה למגרה, לסגור אותה ולהמשיך בדרך שאת קבעת לעצמך.

דידית

New member
הי כוכבית! וברוכה הבאה.

את יודעת, זה באמת מוזר כמה משהו קטן, יכול להציק לנו למשך הרבה זמן, וכמה טלפון או מייל אחד, יכולים לעשות לנו רע על הלב. אז קודם כל תתעודדי ותנסי רגע לחשוב על זה. מי זאת הבחורה הזאת? מה היא רוצה ממך? סך הכל איזה אחת קנאית, שמנסה לקבל איזה ריגוש מבחוץ. כנראה שמשעמם לה והיא החליטה לקחת אותך "כפרויקט". מה הם חושבים? מה אכפת לך? הרי הם תמיד יחשבו עליך דברים שונים, אמיתיים או לא זה בכלל לא צריך לענין אותך. אם תתחילי לחשוב כל היום מה "הם" אומרים עלי, זה לא יגמר תאמיני לי. את ניצחת מפלצת ואת צריכה להרגיש, חדורת בטחון עצמי שעשית משהו עם עצמך, התגברת על קושי מסוים, התקדמת הלאה וכל זה, בזכות המודעות העצמית וכח הרצון שלך. ואני מאמינה שתגיעי עם זה עוד רחוק, זה לא אומר שיהיה לך קל, יהיה לך קשה ואולי אפילו עוד יותר. אבל שום דבר, לא ראוי לגזול ממך לפחות את הנחת העצמית, את הסיפוק שהגעת לאיפה שהגעת בזכות עצמך. ותרשי לי לאמר לך שלי מהצד, מספיק לשמוע את זה ולהעריך אותך רק בזכות זה. לא הרסו לך את החיים ואף אחד לא יהרוס לך, החיים הם שלך והם יפים, את רוצה לשבת ולבכות על מה שעשו לך- בבקשה, אבל זה לא יעזור לך לא למצוא מלגות ולא להתקדם הלאה. הם אולי ניסו להרוס לך אבל את תוכיחי להם שאת ישות בפני עצמך, עצמאית חזקה ומצליחה. וזה עוד יקרה. המון בהצלחה. דידית. <מדברת גם לעצמה>

ממה את מפחדת?

לא הבנתי. חברה שלך השיגה טלפון, רצתה לדבר איתך, דיברה עם אמא שלך והשאירה מספר. מה כל כך נורא? אולי היא רצתה לספר של שהיא מתחתנת? אולי היא רצתה לשמוע מה את עושה בחיים? אולי רצתה עיצה? אולי עידוד? אולי רצתה להוציא כעסים? אולי רצתה להעלות זכרונות ילדות? ואולי - היא בכלל רצתה לבקש ממך עזרה? או בכלל לא רוצה כלום, סתם נזרכה בך פתאום והחליטה להתקשר? ואת יודעת מה - אולי רצתה להחזיר אותך בתשובה (משום מה לא נראה לי). אז מה? מה כל כך מפחיד? מה הדבר הכי נורא שהיא יכולה לעשות לך? להגיד לך שאת טועה? להגיד לך שאלוהים גדול? להגיד ברוך השם ובעזרת השם כל חצי משפט? אז מה??? אני דווקא הייתי מתקשרת, גם מתוך נימוס, גם מתוך סקרנות, גם מתוך נחמדות. היא הייתה חברה שלך לא? היה לכם פעם דיבור? וציטוט מסיימון וגרפינקל: Old Friend Memory brushes the same years Silently sharing the same fears Time it was what a time it was It was a time of innocence A time of cinfidences Long ago it must be I have a photograph Preserve your memories They´re all that´s left you (חברים ותיקים, מילים ולחן סופ סיימון) >ספל חמאה ביטלה את השיחה המזוהה בטלפון. בשביל ההפתעה<

kochavit

New member
התחזקתי מדבריכם, אבל....

כנראה עליי להבהיר כמה דברים. תהליך החזרה שלי בתשובה (זו לא טעות) עבר דרך אנשים שניסה לשנות את האופי שלי, הופעל עליי לחץ פסיכולוגי כבד מאד, עד שניתקתי קשר עם הוריי והרגשתי עד כמה שהלב שלי שבור, והרי "לב נשבר ונדכה אלוהים לא תבזה" אז זה התאים, אבל כמה שנים אחר כך הבנתי מה שעשו לי ועדיין אני מרגישה את ההשפעה של זה. והסיפור הזה אפילו שהוא כל כך לא חשוב בעצם, מאיים עליי כל כך בגדול, כי מאחורי החברה הזאת (שמעולם לא הבינה אותי ולא הייתה חברה אמיתי ובכלל לא היו לי כאלה חברות שהבינו אותי עד הסוף, פשוט הם לא יכלו! ) עומדים הרבה אנשים ובעיקר אישה אחת מרושעת שהרסה לי כמה שנים טובות בחיי ולוחצים עליה ליצור איתי קשר ובטח מצאו לה את המספר של אמי. ולכן אני מרגישה איזשהו פחד ילדותי אולי ששוב האסון הזה יקרה לי, שוב יקחו לי את כל מה שיש לי, את כל מה שהספקתי לבנות לעצמי ואת החופש שלי, כי אין אף אחד שיגן עליי. נכון, במחשבה שנייה, ואחרי דבריכם בפורום, אין לי מה לפחד, זו רק תזכורת לא נעימה (מאאאאאאאאאאד לא נעימה) מהעבר שלי ואינני מאשימה את עצמי, אילו ידעתי מראש הכל היה שונה. נ.ב. מי שדיבר על געגועים......אש ממש ממש אין לי, אניאולי מתגעגעת לבית שהיה לי, אבל לא לשום דבר אחר במיוחד לא ל"חברים" או ידידים מאותה התקופה. והיום במיוחד, ט´ באב, ואני חוזרת הרבה שנים אחורנית, ועל מה אני בוכה בליבי? על הרועה האנושי שלובש כל תחפושת שבעולם, גם של היהודים הכי צדיקים שיש. כמו שאמר הרבי מקוצק אמר: "כשיבוא משיח כמה יתביישו הרבנים!!!!" היה גדול האיש הזה, צחק על הההההההההההכל! תודה חבר´ה ואני מאחלת לכולם להיות שמחים וטהורים עם ים של אהבה לעולם, זה מה שיציל אותו, או יותר נכון יעשה טוב לכולנו!!!

../images/Emo24.gif שטארק זיך ../images/Emo70.gif

זה לא מפתיע שאת מרגישה מאוימת, אבל היי חזקה, אל תתני לנודניקים מהעבר לאיים על השלווה שלך. אחת השיטות היותר נכונות, זה להבין את המניע שלהם, שהוא חולשה וצורך לחזק את עצמם על ידי החלשת מישהוא אחר, וכשמבינים שהם בעצם נורא קטנים וחלשים, אז את מי הם כבר מפחידים....

yitz

New member
למה לראות את הצד הנגטיבי

תעצרי רגע. ותחשבי! אולי הבחורה רוצה עזרה עזרה ממך אולי היא רוצה ללכת בעקבותייך אולי אין אומץ והיא צריכה עדוד ממך אולי היא צריכה כתף לשים עליו ת-ראש ו באמת אולי היא סתם מאניקית שרוצה לסבן לך ת-מח סתם נקודה למחשבה <איציק שעבר ועובר את כל התסכולים האלה>

kochavit

New member
לדעתי, אין אופציה כזאת

מדובר על אחת שהיא הילדה הטובה מבית יעקב מבית חסידי, נשואה מגיל 18 וחצי, לפחות 4 ילדים (עברו שנתיים מאז שעודכנתי), חבשת מטפחת מאז ומתמיד ובעלה רק כויללניק והיא מזכירה........עכשיו אף אחד לא יחשוב שהיא ב"תמימות" מחפשת אותי כדי שאעזור לה.... שתהיו בריאים!

יש לך את הכח ../images/Emo127.gif

אם יש לך כזה נסיון איתה, אל תחשבי עליה. רק על עצמך ועל ביתך. היה לך את הכוח העצום לצאת, יש לך גם את הכוח לא לחזור. מה אני מדברת, את נשמעת הרבה יותר חזקה ממני. להיות אם חד-הורית שנותקה ממשפחתה, שעומדת ללמוד, את פשוט גיבורה. לא שזה תענוג להיות גיבורה, אבל שתדעי לך. שתקבלי את כל האהבה שבעולם. מגיע לך!

kochavit

New member
הכל בגדר חלום

חלום בלהות כזה, אבל המציאות שכולה שופעת באהבה חזקה מהכל, לקבל חיוך אחד מהילד שלי, חיבוק ונשיקה, לראות שוב שכנים ועמיתים לעבודה ולדעת שאף אחד לא יכול לקחת לי את זה כי אני בניתי את הכל במו-ידי, כל זה מעלים את החלום הרע הזה, הסיוט שכבר עבר מן העולם (משום מה בפורום הזה אני מרבה להשתמש במושגים דתיים, מה שבדרך כלל לא קורה לי
) ותודה לכם, יקרים וחזקים, נשמות טהורות (אוף זה נשמע קיטש´, אבל אני באמת מתכוונת לזה!) ואני בטוחה שאצליח להתגבר על עוד כמה אבנים בדרך..... יום נפלא לכווווולכם, אפילו שזה ט´ באב, שיהפוך ליום מלא אהבת חינם!!!

יש לך בטח עוד חברים...

ולא רק וירטואליים, אז זה הזמן! לא להסס, לדבר ולשתף חברים אמיתיים, בפגישה או בשיחת טלפון.

למעלה