מחסנים....

רוקוקו

New member
מחסנים....

לאחר שעלו כאן שאלות לגבי מחסן ולאחר התשובה שלי...המייל שלי מוצף בשאלות אז אולי אסביר כאן על מחסנים (עד כמה שאני מבין). יש בשוק כמה סוגים של מחסנים ורובם טובים השאלה מה הגודל שלהם וכמה זמן הם מחזיקים מעמד..... את השאלה הזאת אני עצמי נשאלתי ושאלתי בלי סוף.... ואז חיפשתי את החמור שעונה על הכל ואת המחסן המושלם!!! חיפשתי חיפשתי ומצאתי... ראשית אפתח בזה שכל המחסנים טובים!!! השאלה מה הדרישות שלנו ממחסן. *מחסני הפלסטיק הם מחסנים טובים אבל מתפרקים מהר ובחיבורים יש להם בעיה של חדירת מים. * יש עוד סוג של מחסן שמופץ בשוק וזה המחסן פח: אסון טבע בחורף רועש, חם, ובדרך כלל קטן לנו והכי חשוב הדלתות שלו מתפרקות בקיצור מחסן שמומלץ לתקופה של עד 6 שנים. ויש עוד כמה סוגי מחסנים אבל כולם דומים פחות או יותר..... השאלה באמת היא מה אנו מבקשים ממחסן???? ועד כמה שאני הבנתי ובדקתי זה קודם כל שיתאים לנו בגודל ויתאים את עצמו למקום שמיועד לו בחצר... שיהיה אטום בחורף ולא רועש בגשם.... שיהיה אפשר לאחסן בו גם צבעים שלא אוהבים חום... שיתאפשר למדף את הקירות .... שהדלת שלו תיסגר ושאלמט הנעילה יהיה פשוט.... ושיתאפשר לנו לעמוד בפנים ולא נלך מקופפים.... ואז התחלתי לבנות מחסנים מאיסכורית לפי מידה מוזמנת... האיסכורית הוא חומר יפה יחוסית לא רועש ( אם עובדים נכון). אפשר לבנות לפי מידה ובקוים ישרים. המחסן נבנה על בסיס של פרופילים ברזל חזקים ועליהם אפשר לתלות מדפים גם בעלי משקל רב.... אפשר גם לחפות מבפנים עם גבס וזה משמש כחדר לכול דבר... והכי חשוב זה שמחיר מחסן כזה הוא לא יקר במיוחד והתחשב בזה שזה מחסן לשנים רבות (20 שנה לפחות). המבנה שבתמונה הוא מיבנה איסכורית המשמש מספרת כלבים... הוא בגודל 4*4 מטר ובגובה של 2.20 מ´ מבפנים יש חיפוי גבס וזה חדר לכל גבר כולל מזגן,מים וחשמל.. בהצלחה בבחירה רוקוקו (ערן).

רוקוקו

New member
לפי חישוב מהיר .....

מחסן בגודל של 2 מ´ על 2 מ´ ובגובה של 2.20 מ´... המחיר מחושב למחסן על בסיס של פרופילים 40*40 עובי דופן 2 מ"מ . ללא יציקת בטון וללא חיפוי פנימי בגבס. רוקוק ( ערן).

ויש גם מחסני בטון טרומיים

שהם לדעתי הכי טובים אם כי נורא מכוערים. אני מעדיפה את המחסנים הבנויים ממש (בלוקים...) איסכורית, לעניות דעתי הוא פח... אלא אם כן, תתקן אותי. ויש לדאוג לתחזוקת אנטי חלודה. מחסני הפלסטיק (אלא אם הם שחורים) ניזוקים מהקרינה האולטרה סגולית תוך כמה שנים. כמו כסאות הפלסטיק בגינה. אבל אם, לפחות בשל כיעורם , תכסו אותם במטפסים כדוגמת הבוגונביליה או האורנית הלוהבת, אני מאמינה שהם יהיו מוגנים מהקרינה והכי עמידים. מבחינת רישוי לא משנה החומר של המחסן וכל מבנה מקורה דורש היתר... (לפי החוק) ערן, איך מבנה הפח של המספרה מבודד מבחינה תרמית? מזרונים? קל קר? חשוב להבין למה ישמש אותכם המחסן. אם אתם מתכננים מספרת כלבים או חדר עבודה/מגורים. אז לדעתי רק מחסן בנוי (כמו בית) הוא האידאלי. ושימו גם מזגן. אבל אם זה מחסן כלי גינה ועבודות קלות, מספיק הפלסטיק מהום סנטר ומעליו צמחיה שיהיה נעים בעיין.

רוקוקו

New member
מחסנים מחסנים מחסנים....

את קצת צודקת סיגל ...... נכון שיש מחסנים מבטון אבל הם יקרים ומכוערים באותה מידה...... האיסכורית היא באמת פח אבל פח שעובר צביעה מיוחדת ואינו מחליד לאורך שנים רבות. ובאשר למספרה שלנו אותה ריפדתי בקלקרים והיא מובדדת תרמית והמזגן שרואים בצד הוא רק תוספת לקייץ החם בארץ.... ובאשר למחסנים שקונים מוכנים אני שוב חוזר ואומר שהפלסטיק לא מחזיקים והפכ לא נותן לנו לישון בחורף גשום...... ואילו האיסכורית היא חומר בעובי של 1 מ"מ וקצת יותר ודי שקט בגשם.... שבוע טוב רוקוקו ( ערן).

avi182

New member
../images/Emo45.gif ומוסיף

לגבי בידוד המבנה הכל לפי הצורך אין לו שום מגבלה בבידוד כמובן שכאשר רוצים לבודד אותו יש צורך בחיפוי פנימי של המחסן. לגבי העובי של האיזכורית ניתן להשיג אותה בעוביים שונים ושוב תלוי למה ישמש המחסן ההיתרונות של מחסן שכזה שהוא נתפר במיוחד ללקוח ניתן להוסיף לו חלונות דלתות וכל דבר אחר שרוצים שבשונה ממחסנים אחרים (חוץ ממבנה טרומי) חסרונות במבנה טרומי הוא סטנדרת מידות ואם רוצים ייצור מיוחד העלות יקרה

עדיןן לא ראיתי פח צורתי (איסכורית)

בעובי 1 מ"מ ואני עובד הרבה עם איסכורית הסטנדרטי שמוכרים הוא בעובי 0.5 מ"מ ולצורך סגירת קירות במפעל מאוד גדול הצלחתי להשיג בהזמנה מיוחדת איסכורית בעובי 0.8 מ"מ סתם לידע כללי ובקשר למחסן.. כיום ניתן למצוא קונטנרים בהזדמנות מקבלנים ללא עבודה (ישנם הרבה כאלה) לצפות את פנים הקונטנר בגבס ויש לנו מחסן ללא צורך ביציקה לרצפה והעלות מעט יותר ממחסן איסכורית כולל היציקת ריצפה אך שווה

Rשף

New member
מה לגבי עץ ?

התחזוקה יותר בעיתית אבל הוא יפה בניגוד לפח/איסכורית/פלסטיק ובעל כל היתרונות שנתן רוקוקו. יש לי אחד כזה בגינה כבר שנתיים, והוא "כמו חדש". נתתי בעבר לינק ליבואן של מחסנים כאלה.

חוקים המנוגדים למציות החיים!

חוק תכנון הבניהבארץ, רעה כל - כך , שאנשים נורמאלים חופכם לעבריינים ללא כוונתם ! רק אחד מהם, שמתעלם מהצורך סביר לחלוטין של אדם לאחסן דברים...לא בבית משותף, לא בבית פרטי! לפי איזה אסטטיקה לא מובנת מחסן מפריע את עיני הרשויות! כידוע, גדלתי במדינה קצת מבוגרת יותר, שבכל בית משותף יש קומת מרתף עם מחסנים לכל דירה...כי אף אחד לא חושב, שזה לא חלק מהפונקציות החשובות של הבית... גם בבית הכפרי של סבתי היו ביתנים קטנים: אסטטיים לחלוטין ! בנו בדיוק כמו את הבניין הראשי, אבל אחד עבור התרנגולות, אחד עבור אוכל של בעלי חיים, אחד לדבורים ! בבית צמוד קרקע יש הרבה דברים שטיפשי לאחסן בתוך הבית, או לפתוח דרך הכניסה הראשית...הדבר האבסורד ביותר שחוויתי לאחרונה במחלקת הנדסה של ראשל"צ, שחייבו את האנשים במחסן בתוך הבית, במפלס הקרקע, למרות שיש גם מרתף...כל הסברים כאלה לא הגיוניים, שעם שכל ישר אי אפשר להבין אותם! כמובן, אם היו מתכנני הערים, שיותר משקיעים בעבודתם, ואת התכניות היו מעבירים לא לאיזה ועדה, ששום אחריות לא מוכן לקחת, אלא לציבור הרחב, וגם היו מקשיבים לתגובתם, כל מלחמות המיותרות נגד האזרחים היו נעלמים...

שיבוצים

New member
מה לגבי אלה שיש להם מחסן ופתאום

לאחר שיפוץ קטן הופך המחסן לבית והוא מושכר לכל המרבה במחיר? לצערי יש אחד כזה במרחק כ-1 מ´ מגדר ביתי. בבית הכפרי של סבתך אנשים בנו מחסנים אסתטיים אך לא זו המציאות בארץ. אנשים בונים מחסנים מחומרים זולים שלאחר שנים אחדות ללא תחזוקה נאותה הופכים לגרוטאות מכוערות. מי כמוני מבין את הצורך במקום איכסון (...) אך כשאנשים מנצלים את מלוא אחוזי הבניה שלהם ואז בונים מחסן במעט השטח שנותר - השכונה עלולה להראות מאד מאד לא אסטתית. ראיתי מצב שכזה באחד הקיבוצים.

זה גם עיניין...אחוזי בניה.

עד פעם, סיפור ישן, מתקופה, שעסקתי בתכנון עירוני, בבודפשט, וקראתי הרבה מחקרים - מכל העולם...אחד ש דוגמאות הטובות היתה להתערבות מיותרת של הרשויות, שלפיה : עיירה בצרפת, שהתנהגו בחופש רבה בקשר לבקשות הבניה של האנשים, עד שבעיירה אחרת, קבעו כל דבר שרק אפשרי. לאחר כ: 20 שנה בדקו את התוצעות, וכמה זה לא פלא, בחופש האנשים בנו בהגיון, ובתים יפים...עד שמתחת הורעות יצאו נפלצות... שירה, צברית שלי, גם הישראלים לא עברינים מלעדה...רק תנו לנו קצת עצמאות בהחלטות, חופש בחירה, התוצעות ישתפרו! אם רשות מקומי לא הייה עושה שום זבר אחר, מאשר לקבוע, שלמגרש חצי רבע דונם, כלל כל מבנה שהבן אדם רוצה לבנות, עד 125 מ"ר אין מיסים, אבל מעל זה כל שטח עולה 5000 ש"ח/ מ"ר, הכל הייה מסדר באופן טבעי! אל תגידו, איפה, אל תגידו אך, אל תגידו כמה...כל אדם יכול לעשות את החשבון של עצמו! אן הקלות, אין אנשים חשובים, קבלנים סימטים!!!!לכולם! יש חוק אחד! = מה הצפיפות האנושית, ששטח יכול לסבול! מעבר לזה, כדי לא לפגוע באפשרויות השכנים, אישור ניתן בהסכמה של בעלי המגרשים הסמוכים! ויסה ורסה = תסתדרו בינהם בשלום! זה לא אוטופיה, רק כוח העזרח, שלא מפקיד את כל זכויותו למנגנונים מושחטים, אלא דורש את שלו!

רוקוקו

New member
מחסן עץ....

נכון שעץ זה אחד הדברים היותר יפים אבלללללל..... כמו שאמרת רשף עץ דורש טיפול פעם בשנה.... ועוד בעיה היא שרוב המחסנים מעץ שפגשתי בנויים מעץ דק או באיכות ירודה... והמחסן מאבד מהר מאוד את הצורה היפה שלו ובמיוחד הדלתות שלו מאבדות את הכיוון שלהן... אבל למרות הכל אם בונים את המחסן לבד ויודעים בדיוק מאיזו סוג עץ בנינו ועם איזה צבע הוא צבוע זה הופך את המחסן להיות טוב יותר וידידותי יותר... ורק להזכיר שהכייף במחסן מוזמן לפי מידה זה שאנו מתאימים את המחסן לגינה ולא את הגינה למחסן.... בהצלחה רוקוקו ( ערן).

סתם, קצת קשור...

חברים יקרים, אתם רוצים בית של עצמכם? צריך לטפל בו, בצורה שותפת, ללא הזנחה! כמו שצריך לטפל בילד שלכם, באוטו שלכם, באישה שלכם, בבעל שלכם, בכלב שלכם! אתם לא רוצים לצבוע, לתקן, לנקות! תלחו לדירה שכורה, או לבית מלון! מי אמר, שכולם צריכים לגור בבית שבבעלותם? אלקסנדר קורדה, שבנה את תעשית הסרטים הבריטית (נכון, הייה יהודי-הונגרי) 95% משנות חייו גר בבית מלון! רק אישתו הצעירה, ידעה, שלא יכולה לקבל את המלון בירושה, לכן ברגע אחרון קנו בית יקר...ואלקס מת שם...אבל בכל חייו רצה לעשות סרטים, ידע לעשות סרטים...אז לא עסק במחסן, ובהיתרי בניה, אפילו לא בניקיון! הבחירה חופשית לכולנו!

למעלה