מחסן לחצר.

מחסן לחצר.

שלום רב , אני מעוניין לרכוש מחסן לחצר במידות של 142x150 בערך זה הגודל. המחסן שאני רוצה לקנות נראה בתצוגות של כל הרשתות הגדולות. והנה השאלות : 1. ממליצים על איזה מקום זול במיוחד ? 2. יש למחסן רצפת פלסטיק , בכל זאת אני צריך לשים בטון מתחת וליישר ? או שמספיק יישור הקרקע (חול) שמתחת ? 3. האם ישנם דברים שאני צריך לדעת על המחסנים מפלסטיק ? דברים חיוביים או דברים שליליים. תודה רבה לכל העונים. אוויר.

רוקוקו

New member
חבה משטח קשיח למחסן.

הכי טוב זה לעשות משטח מבטון למחסן וחשוב לישמור על שיפועים טובים ביציקה. לגבי המחסנים שמוכרים ברשתות אני כבר אמרתי את שלי כאן על האיכות הירודה של המחסנים. בהצלחה רוקוקו (ערן).

פ123

New member
מחסן...

אני סבור (גם מנסיון אחרים וגם מניסיוני) כי המחסנים הנם באיכות טובה, ואפילו טובה מאד. המחסן של כתר (שהוא במעט גדול יותר מדרישותך) מחירו כ-1500 ש"ח. הוא נחמד לעין, בעל גימור לא רע בכלל. אטום הרמטית למים בקיצור שווה. מומלץ מאד אם לא לבצע יציקת בטון מפולסת, לכל הפחות לרצף את האזור עליו יונח המחסן.

עוד שאלה...

קודם כל , תודה רבה. אנוכי בור בנושא הבנייה , אבל לומד מהר . כדי לרצף את האזור בו יהיה המחסן , אני צריך ריצוף מיוחד/מסויים ? צריך להניח את הריצוף על אדמה ישרה ? צריך להניח אותו על בטון או משהו קשיח אחר . סורי שאני נודניק , אבל אני חייב את זה. ובעלי מקצוע לא הוכיחו לי שהם ישרים , אז החלטתי לעשות הכול לבד. שוב , תודה. אוויר.

פ123

New member
משטח למחסן

ממליץ על משטח בטון בעובי 10 ס"מ עם רשת 15/15 קוטר 8 מ"מ. שים לב: יש לחפור בור במידות הרצויות ובעובי 10 ס"מ. יש להניח ניילון לכל שטח החפירה. יש להניח ע"ג הניילון את רשת הפלדה כך שתהיה מוגבהת כדי 7 ס"מ מתחתית הבור. לסמן בעזרת חוטים את גובה היציקה (כך גם תקבל משטח מפולס. לצקת בטון (עדיף לתפוס יום לא חם מידי וכמובן לא גשום) להחליק את פני הבטון בעודו רטוב בעזרת מלג' לא לשכוח 12 שעות לאחר היציקה אשפרה נאותה (לדאוג כי במשך לפחות 3 ימים המשטח יהיה רטוב. והרי לך משטח לתפארת. עוד שאלות???!!! בבקשה.

Rשף

New member
זה קצת over kill

תלוי למה ישמש המחסן, אבל נראה לי שלמחסן שישימו בו מכסחת דשא ואופניים משטח בטון זה קצת מיותר, וגם לא יאפשר להזיז את המחסן בעתיד. לא מספיק קצת יישור לשטח עם מגרפה וריצוף "חפיפי" עם מרצפות או אפילו לבנים ?

פ123

New member
חפיפי....

מכיוון שהמחסן עשוי פלסטיק, אם המשטח לא יהיה ישר הוא ייקב "וינץ" ז" עיוותים. ריצוף חפיפי יביא לשקיעות, ובעקבותיהם יבואו העיוותים............................

תודה...

קודם כל , ממש תודה !! המחסן באמת מפלסטיק , וגם בחנות אמרו לי שאני צריך משטח ישר כמו שאמרת כאן למישהו. עיניין החפירה קצת קשה , האדמה ממש לא אידאלית לחפירה - אבל אני אשתדל. שאלות : 1. אפשר לפרט מה זה "רשת 15/15 קוטר 8 מ"מ. 2. אמרו לי שאני צריך לחבר רשת ברזל לבית , האם זו הרשת 15/15 ? 3. אם לא אחבר את הרשת יש סיכוי שהיציקה תזוז ?? 4. הרשת (דומה לזה #) עשוייה ברזלים , אפשר לקנות לפי מידת אורך ולהכין לבד את הרשת ? אוויר.

פ123

New member
........בבקשה

גם אם היעסק טיפה ישקע אז מה? הוא יישקע באופן שווה (מה גם אם אתה טוען שקשה לך לחפור...אני מניח שגם יהיה קשה לעסק לשקוע (בהנחה שלא תאכסן שם מטילי זהב או עופרת). קשה לך לחפור?!ניתן לבצע גם מעל למפלס הדמה ולתחום בעזרת תבנית מלוחות עץ, זו כבר בחירה שלך. לגבי הרשת....אין כאן שום משמעות אם תזמין ברזלים באורך 1.90 ס"מ ותניח אותם כך שתיווצר לך רשת, אתה צריך סה"כ: 24 מוטות ברזל בקוטר 8 מ"מ באורך של 1.9 מ"א

פ123

New member
הרבה מוטיבציה מה אדון אוויר???????

איזה בית אח שלי?! מדובר על מחסן בחצר......

miromiro

New member
הרבה נסיון עם מחסנים, יש לי -

בתקופה האחרונה, אם מדובר במחסן כתר מפלסטיק אז אין צורך ביציקת בטון כמובן שזה רצוי אבל לא הכרחי במיוחד כשרוצים לחסוך בעלות או שיש מחשבה על שינוי מקום עתידי של המחסן אם יש פינה שאפש ר טיפה לחפור ולפלס בתוכה משטחי עץ תעשיתיים זה חסכוני גם טוב וגם מרים את המחסן מעל הקרקע נגד רטיבות למחסני פי וי סי למינהם חובה להכין משטח בטון ושיהיה מפולס אחרת יש צרות וטיפ קטן ושימושי מאד אם מזמינים קוב בטון הדבר יעלה כמה מאות שקלים בעיקר בגלל ההובלה אבל אם לא ממהרים ואין לחץ אז כדאי להכין תבנית ולארוב למערבל אקראי. לעצור ולהגיד לנהג שאם בסוף יום נשאר לו קוב אז אתה מעוניין. כך יצקתי מספר יציקות בחודשיים האחרונים במחיר של 50 שקלים לקוב!!!! משתלם ביותר

עמי60

New member
מה דעתכם על יציקת מיסגרת בלבד ?

והמחסן יורכב על המיסגרת ברוחב של 20 ס"מ יציקה ובפנים אפשר לרצף במירצפות בטון של 40x40

פ123

New member
עמי,

אני לא מעוניין להפוך את העיסק לפולמוס....אבל, אם כבר הבחור יוצק קורה עם כמה ברזלים בפנים ומטפסן אותה ומפלס אותה (שזה יכול להיות יותר עבודה מכל יציקת המשטח) ועוד אח"כ להביא ריצוף בטון שצריך להניח תחתיו חול והריצוף הוא כבד וצריך להניח אותו מפולס ולחתוך עוד ממנו קלינים או לחלופין להשלים בצדדים עם בטון, ובסוף הנמלים יוציאו לו את החול ויערכו טיולים במחסן........... לא יודע, אולי אתה צודק ואולי לא, בכל מקרה אני מעדיף משטח בטון.

לא תאמינו.

אחרי ששיגעתי כאן את כולם , ולקחתי כל המלצה ועצה ברצינות. אישתי (שתחייה) אומרת לי אתמול "אוי כמה שהמחסנים מגעילים , בוא נחכה קצת עם זה". בקיצור אני מתנצל ומקביל מודה לכל אחד מכם. חג שמח.

למעלה