מחנות פסח ושות'

fate spinner

New member
כפיתות קשרים ושאר ירקות

אני צריך עזרה בבנייה של פעולה לקבוצה קטנה (6 ילדים) של חניכים בכיתות ג'-ד' על לימוד קשרים כפיתות וקביעות לקראת המחנה. איזה משחקים אפשר לעשות הפעולה כזאת? איך מלמדים קשר או כפיתה בצורה מעניינת? (הילדים מאוד היפראקטיבים אז קצת קשה סתם להושיה ולהסביר) איך גורמים להם להבין את ולעשות את הקשרים והכפיתות טוב??? אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח מאוד כי אני די מיואש. ויש לנו את כל הציוד שצריך חוץ ממד"חים

חבר'ה אני צריך עזרה

שי לנו טיול בפסח, ואני מאד מאד אוהב את הקבוצה שלי ואני רוצה לפנק אותם, עכשיו גם שנה שעברה רציתי והבאתי סירים ומחבטות ביחד עם הפק"ל קפה שלי ותיבולים מכל מיני סוגים העניין הוא כזה, אין לי מושג מה אפשר לבשל מפריסות שמקבלים במחנות, ככה שהתגובות להודעה הזאת צריכות להיות בעצם: מתכונים לבישול מהיר מחומרים של פריסות,\תודה, למי שיש מתכונים רציניים או דברים שהוא כבר עשה ולא הרגו את החניכים שלו שלחו לי לאי מייל [email protected]

מינלי

New member
מחנות פסח, ואמא מודאגת

שלום לכם, ביתי בת ה-10 רוצה לצאת למחנה ד'-ו' ביער ביריה בפסח. מה אתם יכולים לספר לי על המחנות שאלה? איך הבטיחות? מי שומר עליהם? ומה בלילה? מה קורה עם האוכל? איך נשמרת ההגיינה של המזון? יש מיקרים שחטפו הרעלת קיבה? מה קורה עם מקלחות? יש מים חמים? מצטרעת אבל אני קצת צריכה מידע. תודה לכם מראש!!!

kedeman

New member
אני מנסה לחשוב

כרגע לא עולה לי דרך מעניינת ללמד כפיתות.... אבל אני יכול לתת לך כל מני רעיונות או משימות שאתה יכול לתת להם כדי לתמרץ אותם למשל לתת להם לבנות פירמידה, או לתת להם משימה להשיג משהו שנמצא על מקום קצת גבוה ולתת להם לנסות לבנות לשם סולם (כמובן משהו שיהיה מספיק גבוה כדי שגם כפיתות של ילדים וגם אם יקרה שהכפיתות לא יחזיקו עדיין לא תהיה ממש נפילה)

ויצמן j

New member
אוח יש לכם אותם גנים אתם...

יש את הנקניק הנוראי של פריסות ערב תביא איתך שמן ועשבי טיבול כולל בצל זרוק נקניק לשמן החם אחרי זה עגבניות- כשהן מזהיבות תוסיף תירס ואז בצל תן להכל להשחים קצת ויש לך נקניק מטוגן אפשר להוסיף אורגנו ופלפל שחור ורוטב סויה אם תארגן לך קמח וביצים ליום הראשון תוכל להכין סמבוסק אנ הבאתי איתי נייר כסף קמח וביצים מכינים בצק בצורה של פיתה צצלאים ברוטב עגבניות עם בצל ותירס או סתם בשוקולד עוטפים בנייר כסף וזורקים לאש לאיזה חצי שעה קינוח מצוין במחנה

אל חשש:)

בתור מישהו שהיה גרעינר בשנה שעברה, והיה נוכח ב5 מחנות פסח כחניך ועוד 5 כמדריך, אני יכול להרגיע אותך... אותם מחנות,כמו שהבת שלך רוצה לצאת אליהם,מתקיימים כבר עשרות שנים,במתכונת דומה. המחנה מתוכנן חודשים לפני קיומו.עצם העובדה שתנועת נוער מקיימת מחנה, מצריכה תיאומים וסגירות רבות-מרמת האבטחה הקפדנית,שירותי ההסעות,רפואה, וכמובן אקונומיה(כל מה שקשור לאוכל ומנהלות) חושב שההורים(במקרה הזה זו את...) שהמחנה לא נועד "להעביר זמן" אלא גם בתוכן שלו הושקעה מחשבה רבה,והמדריכים שיהיו עם אותם חניכים ממקוצעים ועברו הכנה רעיונית והכנת שטח לפני המחנה. התקנות של משרד החינוך די גדולות, לכן כמות האבטחה,רפואה ומזון תיהיה ברמה מעבר למספקת. בעיקרון בפורום הזה תוכלי לקבל תשובות מהרבה גורמים,ואני בטוח שאם יש לך שאלות/חששות נוספות זה המקום לעלות אותם. יום נעים:)

אין לך מה לדאוג

אני יכול לומר שבתור מדריך לשעבר כיתה ד' המחנות הללו מסודרים ובטוחים.. כל היום יש אבטחה עם שומרים כנ"ל בלילה.. וגם יוצאים הורים מלווים עם נשק. לגבי האוכל לפחות בצורן זה ככה האוכל נשמר במקרר שמביאים, אני לא זוכר מקרים של הרעלות קיבה. לגבי האוכל את לא צריכה לדאוג. בדר"כ יש מקלחות, לגבי מים חמים אני לא יודע. כמו שמורן אמר החניכים מקבלים משהו מהמחנה. אז באמת אין לך מה לדאוג. אני בטוח שהילדה שלך תיהנה מהמחנה. בהצלחה

אני רוצה להוסיף למה שמורן וגיא אמרו

אני דווקא אתייחס כאן לעניין אחר שעלה לי ממה שכתבת הבנתי שהבת שלך בכיתה ד'- סביר שזה המחנה הראשון שלה.. נראה לי שכדאי לך להתייחס למחנה לפי הראות של הבת שלך. ז"א, זה המחנה הראשון שלה- חוויה שונה לגמרי ממה שהיא מכירה, לצאת לשטח למן פרימיטביות כזאת.. זה משהו מיוחד ככה אני זוכרת את זה ממתי שאני הייתי ב-ד' תני לה להנות מזה, מהעצמאות הזו והשבירת שגרה ותעזרי לה וגם למדריכים עם הצרה הזאת שנקראת טכנולוגיה מתקדמת- בואי ואספר לך על חוויה מהמחנה פסח של שנה שעברה עם הקבוצה הקודמת שלי (כיתות ה'-ו') בערב השני, אחד החניכים בא אלי פתאום ואמר שאמא שלו מחכה לו בשער והוא צריך את האישורים והכל.. איך?! מה?! איפה? הוא התקשר אליה מהפלאפון שלו והיא באה לקחת אותו זה העמיד אותי ואת שותפי במצב קצת לא משהו, כי אותו חניך לא פנה אלינו ולא הראה שיש שום בעיה המסר שלי כאן אלייך הוא- שתפי פעולה עם המדריכים את יכולה לסמוך על זה שיהיו מספיק טלפונים במפקדה של המחנה לכל מצוקה שלא תהיה- ולא לשלוח את הבת שלך עם פלאפון ואם בכל זאת את רוצה שהיא תיקח אחד, אז במקרה שהיא מתקשרת אלייך והיא בבעיה כלשהי- בקשי שתעביר אותך למדריכים או שתשלחי אותה לדבר איתה בעצמה ולפתור את העניין כי חבל שהחוויה הראשונה שלה תישבר.. אגב, את המחנה קיץ האחרון עשינו ביער ביריה מקום ממש יפה והחלק שישנים בו מגודר ובטוח ואפילו השירותים שם מסודרים (מסודרים- אסלות וצנרת ולא בורות) ערב טוב ומחנה נעים: גילי.

אמ...

להביא אורז מהבית מוכן מהר מאוד ואז להכין מהתירס והעגבניות רוטב לאורז.. להביא מהמושב עלי חובזה או להתפלל למצוא שם ולהכין קציצות חובזה... להכין להם ירקות מבושלים מהירקות... טוב בנתיים שאר הדברים שעולים לי צריך בשבילהם תבון או שהם לוקחים הרבה זמן...

תודה רבה אנשים אבל תנו לי עוד

בנתיים ויצמן הכי קידם אותי אבל תודות גם לאחרים (סלט זה די ברור... וסמבוסק זה חלום לחניכים שלי שיתגשם רק אם יפעת תחליט לבוא להדריל איתי ולהכין לכולם)

fate spinner

New member
מביאים 2-3 תפוחי אדמה ועושים...

תפוציפס עם השמן. אפשר לבשל טונה אבל לדעתי זה ממש מגעיל ולא כדאי לעשות את זה בתוך הקופסה של הטונה. ראיתי פעם איזשהו מתכון שאפשר להכין פלאפל מחומוס חבלה אבל אני לא מוצא אותו עכשיו. בכל מקרה אתה יכול לאסוף איתם בדרך את כל הצמחים האכילים (אפשר לבדוק ב"ילקוט הצמחים" ולהכין גם איתם אוכל. זה תמיד מיוחד

Hadas B

New member
טוסטים

צריך:לחם, גבנ"צ,רוטב ותבלינים.הכי חשוב-סיר וגזייה-פשוט מחממים את הלחם על התחתית של הסיר(יאנו הופכים את הסיר על הגזייה).

NKstuff

New member
אם אתה מכיר מישהו שיורד לתנועה

תבקש שיצלם לך חוברות של הכנות גיחה/מדח"ים. יש שם המון מתודות לגבי העברת החומר. הלוואי והייתי יכול לכתוב לך איך להעביר את הדברים, אבל חלק מהם אני חייב להראות לך. איפה אמרת שאתה גר?

fate spinner

New member
אין לי יכולת לייבא עכשיו דברים...

מהתנועה. יש למד"חים את החוזרת הזאת???. כי אם כם אני יכול להשיג. ואני גר בקיבוץ כפר-החורש. בעמק יזרעאל

כחילה

New member
איזה כיף להרגיש נחוץ

אני מד"ח, עברתי קורס השנה ויש לי את החוברת שקיבלנו בסוף הקורס, אם אתה רוצה אותה(כמובן שתצטרך להחזיר אותה כי אני משתמש בה) תגיד לי ונמצא דרך להעביר לך אותה.

ויצמן j

New member
אהמ...

אם אתה יודע לכפות זו לא בעיה... הכפיתות הכי שמישות הן מרובעת וזוויות תלמד אותם את שתי אלו בהדגמה... ואז תחלק אותם לשתי קבוצות של 3 חניכים... כל קבוצה תבנה דורגל או סולם האשונה שמסיימת זוכה בשוקולד אחר כך הראשונה שמפרקת הכי מהר וכן הלאה

fate spinner

New member
הבעיה היא איך ללמד אותם א שתח הכפית

ות ללמד קשרים זה תמיד בעיה כי יש את אלה שתופסים את זה ממש מהר. ויש את אלה שצריך להסביר להם שלוש פעמים ועדיין הם לא יהיו בטוחים שהם עושים את הדברים נכון. הילדים היפראקטיביים. ושאמרנו להם שיש פעולת הכנה למחנה והם חשבו שזה קשרים (זה היה דווקא א"ש לילה אבל הם לא ידעו את זה) עלו קריאות של "אוי לא" ו "זה משעמם". אז אני כבר צופה מראש פעולה קשה. השאלה היא איך לרכך את זה כמה שיותר. בנוסף מצטרפת אליי חניכה חדשה שאני מאוד רוצה שתמשיך איתנו הלאה אז אני רוצה שתהנה

למעלה