מחנה הילולים

גם בעבודה שלי אני כזה..

עוסק בדבר אחד.. מתקדם... "נתקע".. עובר לאחר... חוזר לראשון.. וכו'... בקיצור.. כמה במקביל.. אני לא אוהב את השגרתיות...זה משעמם אותי.. וזה לכל אלה שחושבים שאני בסה"כ "מחפש" ריגושים נוספים..

"אצלינו" קוראים לזה אחרת../images/Emo13.gif)

אולי זה לא המקום לניתוח.... ותעצור אותי אם אני מגזימה.. אבל יש אנשים, שצריכים לעסוק בכמה דברים במקביל, וכן יש כאן מקום למילה "ריגוש" לא דוקא במובן, שהתכוונת , שאתה לא מתכוון
)

משהא

New member
שרק2 ההשוואות שלך למציאות אחרת

ואפתח בשאלה וסליחה קצת ??? האם גירוד ביצים זו עבודה או הנאה? כמובן גם וגם. לכל אחד מאיתנו מבט משלו לכל דבר וענין. כל אחד מחליט מה טוב עבורו. בין זה ובין שיגרה אין קשר מפני שאת השיגרה אנחנו יוצרים ויש ביכולתינו למנעה. כל יועץ מתחיל יספר לך איך לא להכנס לשיגרה בכל מצב ודבר. להגיד שלרקוד עם בת זוג קבוע זו שיגרה מתאים למי שנתקע כמו שאתה תיארת. לכן גם ההבדל בין חכם לפיקח הוא שפיקח יודע לצאת מכל סבך אולם החכם פשוט לא נכנס אליו. אין ספור וריאציות יש בתוך שיגרה שאינם עושים אותה משעממת. מבט נכון משנה תמונה. רק צריך לדעת שכל דקה משתנים דברים ובאים אחרים חדשים, תמיד יש עניין. אנו באים להרקדה בבגד אחר, משנים תסרוקת, לומדים ריקוד, חוגגים אירועים, נפגשים עם אנשים רבים, שומעים רכיליות עדכניות, משתתפים בשמחות ובצער, שואבים לריאות חמצן נקי ומתדלקים את הנשמה, להמשיך ??? בת הזוג המתאימה שוברת אתך ביחד שיגרה של הרקדות ומביאה לך ערך מוסף המונפק מהכרות ממושכת, אמון וקירבה. אז תשתדל להסכיל לברור את דרכך שלא תיתקע, ואם יש סתימה מביאים שרברב, מנקים והולכים הלאה. השיגרה בידך !! גמר חתימה טובה וצום קל אורי גבעוני

שגרה מעיקה נוצרת כתוצאה מאילוץ..

לא בגלל שאנו "יוצרים" אותה.. אם היינו יכולים לשלוט בה באופן מלא, היא לא הייתה נוצרת מלכתחילה. עלייך להבין שיש אנשים ששגרה - פשוט לא בשבילם {זה מולד, לא נרכש..ויש לכך סימוכין מדעיים}. לעומתם, יש אנשים ששגרה "תפורה" עליהם, כך הם מרגישים נינוחים ובטוחים. אני פשוט יותר נוטה לכיוון של הראשונים.. ואתה נוטה לאלה השניים.

משהא

New member
נולדנו לשגרה, יום חודש שנה אור חושך

כל יום אני קשוב ולומד, הסביבה היא בית הספר הטוב ביותר. מכל שלמדתי החשוב ביותר הוא משפט חכם מניצול שואה שעבר את כל מדורי הגיהנום ומה שעזר לו יותר מכל הוא המחשבה שהחדיר למוחו ש - "כל יום הוא יום חדש". זה השער הראשי לשבור שיגרה ומכאן הלאה כל השבילים נפתחים. ואני חמישים שנה קם כל בוקר כאילו יום חדש. זה גם נותן ערנות, בדיקה מעמיקה יותר של תהליכים, יתר אחריות וכוחות חדשים כמו בכל דבר חדש. כוונתי שאנו יוצרים שגרה הייתה שבתוך המשבצות הקבועות שבהן אנו חיים יש בלי סוף כבישים, דרכים ושבילים לצעוד בהם על מנת להתחדש ולשנות כל העת לפי בחירתינו. אוכל מגוון, תרבות רבת ערוצים, תנוחות שונות בסקס, הכרויות חדשות כל אלו ואחרים בידינו. אורי גבעוני

אורי, אין אדם שאין לו שעה..../images/Emo13.gif)

וכל אחד הוא ישות עצמאית. אין דומה אורי, עם נסיון החיים העשיר, וההבנה והתובנות שנוצרו עם השנים, והאופי...והרצון ללמד ולהעניק ולהעשיר את האחר, לשרק,עם נסיון החיים (בקושי מחצית....) שלו, התובנות שלו, והאופי,"הסוער", והרצון להכיל ולגמוע.. הרי, אם ילך בדרך שלך, הוא יהיה אורי...והוא לא. אז עדיף, שישאר עם החן שבו,וילמד בדרכו, את מה שמתאים לו
)

אליק 31

New member
חלילית, את מקיימת את מצוות תענית

השינה, במקום צום האכילה. בורא עולם ומלואו, היושב במרומים, לא יסכים לעיסקה הזאת: אוכל תמורת שינה.

משהא

New member
חללית "תנחתי" אורי אחד ודרכים רבות

כל אדם ילך בדרך שיבחר. אישות יש אחת דרכים רבות. להיות קומוניסט וללכת בדרך של "מרקס" לא עושה אותי "מרקס". לא חשבתי שמישהו צריך ללכת בדרך שלי. יש גם דרכים רבות להגיע למסכנות והעדפות של דרך זו או אחרת, ורק טבעי הוא שרבים מרכזים נסיון ומגיעים לשותפות בדרך. הרי כל משנת חיינו נשענת על כך שמליוני בני אדם שכל אחד הוא "ישות עצמאית" מצליחים לגבש דרך חיים משותפת, המגובה בחוקים ונוהלים שמשרתת אותנו בטוב וברע, תוך שיש בה יכולת במידה סבירה, לכל אחד לחיות את חייו לפי רצונו כפוף לאשר קבעה החברה כולה. בכל חברה זה שונה. יתכן שאם הייתי חבר קרוב של שרק, הייתי מגלה שיש לנו דרכים ומחשבות משותפות, השקפות עולם קרובות, ואולי לא? חג שמח אורי גבעוני

אורי, גם אם ש מחשבות דומות../images/Emo13.gif)

כל אחד הוא אחר. ולכל אחד מטרות שונות.. וטוב שכך....... אחרת היה משעמם לא? כל הרעיון הוא------שכל אחד מוסיף את הפאן שלו.ולכל אחד, הקסם שלו. וקסם כידוע לך... פועל על כל ישות באופן שונה
)

../images/Emo51.gif לירון על התיאור המקסים

ואכן בהחלט מעורר קינאה - ולואי והייתי שם גם אני - ליהנות מהמחנה ומהריקודים
אך הייתי רוצה, דווקא, לחזק את דבריה של שוגי שאמרה "...אהבתי ... את דעותיהם פחות (מן הצדקה לישיבתם בארה"ב). רוצים לחיות בחו"ל - חיו לכם אך אין צורך לחפש תירוצים...". ודבריהם דווקא די פגעו בי כי עבורי, מדינת ישראל היא פשוט המדינה שלי, הבית שלי, האחד והיחיד. נקודה. זה לא משהו שבחרתי אלא משהו שהוא חלק בלתי נפרד מהקיום שלי. זה יותר דומה להורה ו/או ילד שלי - בכלל לא חשוב מה הוא/היא יכולים להעניק לי או האם הם עונים לציפיות שלי אם לאו - הם בשר מבשרי ודם מדמי - בלתי ניתנים להחלפה
אז זכותו של אדם לעשות לביתו, וזה בסדר גמור, רק שלא יטרח להתנצל בהסברים מסוג "... אין כבר סכנה קיומית אז ..." (הסבר שחזר על עצמו). אני לא חיה כאן על מנת להציל את מדינת ישראל מסכנות קיומיות. אני חיה כאן כי זה פשוט הבית שלי, המשפחה שלי, ההורים שלי והילדים שלי. ונכון שהבית קצת צפוף והשכנים והשכונה לא משהו (בלשון המעטה
). ונכון שהמשפחה קצת מטורללת וצריכה טיפול דחוף
ונכון שהילדים סובלים, קצת, מקשיי למידה
אבל "...כאן ביתי, פה אני נולדתי...ואין לי ארץ אחרת..." וכאן אני לא צריכה תירוצים והסברים למה אני פה. מצטערת אם נשמעתי מעט תוקפנית. לא באתי לפגוע באיש ולא לערער על החלטה אישית של כ"א היכן יקים את ביתו - אבל, תוך כדי קריאת הכתבה של ירון, מצאתי את עצמי נפגעת ע"י ההסברים שירון ציטט.

בנסיעות שלי האלה לחו"ל

אני מרבה לדבר על הארץ שלנו. אני תמיד ציוני שרוף אבל בחו"ל הרבה יותר. כשאני מדבר עם ישראלים החיים בחו"ל (לפעמים אני במקומות בהם אין נפש יהודי ובטח בטח שלא ישראלי) ואיני פוחד מ"לדרוך להם על היבלות". זה גם מה שעשיתי הפעם. כאשר אדם צריך לתת הסבר לאחר מדוע ולמה הוא לא חי איתנו, הוא צריך, באותה ההזדמנות, להסביר זאת גם לעצמו, ז"א שוב להביא את העובדה הזו לתודעתו. אני וודאי וודאי שאיני מסכים עם הנימוקים ששמעתי, יחד עם זאת אני בהחלט מבין את הלוגיקה העומדת מאחוריהם. בכל אופן אני בטוח שכל שיחה כזו עימם "מגרדת" להם במקצת את הקרום המאפשר להם לשכוח את העובדה שאנחנו עדין בונים מדינה והדברים אינם מובנים מעליהם. יחד עם זאת יש תמיד להזהר שלא להטיף מוסר ולא בוא ממקום של "אנחנו צודקים ואתם נפולת של נמושות". התמנונה שאני רואה בארה"ב קורעת את ליבי. זה ממש כואב לי שזו המציאות.

Gaby48

New member
שוגי יקירתי,

כבר דיברנו ודשנו רבות בנושא, לא צריך לקנא בנו על המחנות כאן בארצות הברית, בארץ ישנן כל כך הרבה הרקדות, כל יום, בכל מקום, כמה הרקדות באותו זמן במרחק קצר וכו וכו...... - לא צריך לקנא, בואי ונהנה ממש שיש לנו כל אחד במקומו שלו, נוכל רק להנות יותר כשנבוא לבקר את אצלי ואני אצלך...... נו..... מתי?!?!? הבטחת.... וירון המגיע למקומות נידחים בעולם ומנסה "לעשות ציונות" - זה בסדר, הוא מרגיש טוב עם ההטפה שלו ואנחנו מרגישים טוב שהוא בסביבה..... לכל אחד יש את סיבתו שלו למה הוא יושב כאן, בארץ או בכל מקום בעולם, בדיוק כמו שכל אחד יודע למה הוא גר בתל-אביב, ירושלים או חיפה, אחד מרגיש יותר נוח ליד ההורים השני כמה שיותר רחוק. לא אנחנו נחליט, נתרץ או נקבע מהו הטוב או הנכון. ובנושא הזוגות המתחלפים, כפי שכבר רבים זוכרים את דעתי שהבעתי לא אחת, אני בעד החלפת זוגות, והרשה לי משהא להגיד, שאין שום קשר להיותך רקדן טוב ולעצם רצונך למצוא בת זוג מתאימה שתכיר את "השגעונות" שלנו..... אנחנו מגיעים להרקדה, להנות, להכיר אנשים, לחייך, לצחוק, לשכוח את דאגות היום יום וכו' וכו'...... והרשימה עוד ארוכה. עצם זה שאני מחליפה בני זוג בכל סט, נותנת לי את המעוף הלאה, את הקלילות, את חוסר האחריות, אין פה שום רצון להתחייבויות, לכובד למשהו קבוע ויציב - את זה יש לי בבית. איני שוללת את הבן זוג הקבוע, עובדה היא כשאני מגיעה לארץ, אני רוקדת עם בן זוג אחד ערב שלם..... ונהנית מאוד אך מעדיפה את החלפת הזוגות בערב. אני מגיעה עם בן זוגי לחיים, כן בעלי היקר להרקדה, כל אחד מאיתנו רוקד עם כמה בני/בנות זוג במשך הערב, מקבלים המון אנרגיה..... וחוזרים הביתה עם אנדרנלין כפול...... תנסו זה עובד. גמר חתימה טובה לכולכם גבי

טוב, אני יושב מול גבי, מחשב

על יד מחשב, בדירתה, אז אין לי ברירה אלא לקבל את דבריה אחרת היא "תזרוק" אותי מהבית. סתתתתתםםםםםם.....

Gaby48

New member
אממממממ

זאת אומרת....... כשתגיע הביתה...... תגיע "המנה" העיקרית?!?!? ואקבל על הראש?????

מחנה הילולים - הצלחה מרשימה

הרעיון לשלב סוף שבוע ארוך , עם חגיגת סיום פעילות של דני עוזיאל - היה מדהים. יוסי אלמני , המארגן של המחנה -( הוא יחליף את דני ב - y ), לקח על עצמו את הסיכון הגדול, בהזמנת 8 מדריכים מהארץ : יונתן כרמון, מושיקו, גדי ביטון, אבי פרץ, שלמה ממן, ירון כרמל, ירון בן שמחון,ואנוכי. רק הטיסה שלנו , עלתה לו, כ - 7200 דולר. ריצוף האולם בריצפת עץ, עלתה כ - 9000 דולר, הוסף על זה את הוצאות המלון והארוחות - סיכון ענקי. בנוסף למדריכים האורחים מישראל, היו כ - 8 מדריכים מארה"ב , ידידים של דני, אשר התארחו במחנה על חשבונו. אם לא היו מגיעים אנשים במספר מספיק - היה מאבד את עתידו הפיננסי. כמובן שגדי ועוד חברים בארה"ב , עודדו אותו ורצו בהצלחת הפעולה. אדם אמיץ , עם מעוף. המחנה הצליח - מעל למשוער. השתתפו 200-300 איש בערך. מיטב הרקדנים והמדריכים. הגיעו גם מלונדון (מוריס סטון) מסינגפור (סוזי), מקנדה (מוריס פרז) ממקסיקו (לא זוכר שמו) ומעוד מדינות בעולם. רמת האנשים הפתיעה אותי - שמנה וסולתה של היהדות. פרופסורים, אנשי מדע פסיכולוגים, רופאים, מורים, מנהלי בתי ספר,מורות למחול מודרני וג'ז, בקיצור , ציבור יהודי מעורר גאוה ואושר. הצטרף אלינו תעשין מאזור המרכז - רוקד באונברסיטת תל אביב יואב . הוא בא באופן אישי, כמוהו באו כמה רקדנים ורקדניות של גדי. הישראלים - הוסיפו רבות להצלחת המחנה. האוירה היתה מחשמלת. הלימוד של המדריכים היה מלווה בהומור ובחן. הפירגון ההדדי היה יפה. הריקוד של גדי ביטון לשיר של רייכל - הרשים מאוד (אותי), מצאתי בו סגנון חדש. אמננם מרגישים שזו חזרה על מוטיבים "גדיים", כמו ניתור כפול על רגל אחת, אבל השילוב כאן היה מוצלח. גדי בחן ובהומור - הדגים עם ירון בן שמחון את ריקוד הזוגות הזה, התגלגלנו מצחוק. כל המדריכים זכו למחיאות כפיים , ולאהדת הקהל. אני הלכתי שם לאיבוד - עמדו על ידי הרבה נשים מחכות לרקודי זוגות, ואני לא יכולתי למלא את מבוקשן - כי לא הכרתי את הריקודים החדשים. כשהשמיעו, למזלי, את רחל והרי חברון - קפצתי ובחרתי אישה יושבת עצובה. קבלתי ממנה המון נשיקות ותודות על שהזמנתיה. היא רקדה נפלא. באשר לריקודי הזוגות . ירון צדק. האולם התמלא בריקודי הזוגות, בריקודי המעגל - התדלדל. נוכחתי בנשים זועמות , שהאשימו את המדריכים מהארץ , שניצמדים לחתיכות כל הערב ולא מחליפים בזוגות. מסכן אבי פרץ - הן שפכו את כעסן עליו. הוא הרגיען והבטיח לדבר עם המדריכים , שינהגו אחרת. לדאבוני , המדריכים החליפו ביניהם את החתיכות היפהפיות - וזו שהתלוננה, ישבה בצד מצפה ומייחלת למושיע. (היא היתה ישראלית נחמדה מאוד). אני השתדלתי לרקוד כל ריקוד זוגות, שהכרתי, במיגבלות כאבי הברכיים שלי. בכנסתי לארה"ב - כרגיל, נעצרתי "כחשוד" והועברתי לחקירה נוספת. יואב , שהזכרתיו לעיל , פיספס בטביעת האצבעות שלו - גם הוא הועבר לחקירה. הבדיקות הביטחוניות בכניסה לארה"ה חמורות וקפדניות. ועכשו להערות כלליות על המחנה. חשתי - תום והתלהבות בארגון, אשר חסר כמה אלמנטים חשובים במחנות כאלה. (מניסיוני) לא היתה שיחת פתיחה והצגת תכלית , הצגת הצוות המגוון. לא היתה מסיבת סיום - בשיתוף כשרונות של המשתתפים. בכל המחנות שהשתתפתי, מסיבת הסיום - היתה, "מסמר" המחנה. לא התקימה שיחת סיכום עם הרוקדים והמדריכים, להבעת דעות ורעיונות. לא היתה שיחת מדריכים יומית - לסיכום פעילות היום, להחלפת דעות,להצעות ולשיפורים. כל הצעותי , אינן ממעיטות מהצלחת המחנה. האוריה היתה חמה וידידותית, כולם היו מרוצים (דברתי עם הרבה אנשים). האירוח שלנו היה מרגש. בחדרנו (יונתן כרמון ואנוכי) היתה סלסלה מלאה בממתקים, בקבוקי מים, פחיות קוקה קולה דאיט. הרגשנו נהדר. השיחות עם הרוקדים והמדריכים העשירו אותי בידע ובתחושות , שאנו מגיעים למהפכה בריקודי עם. גדי ופיל מוס משיקגו - כינסו את בכירי המדריכים בחו"ל, לשיחה על צרופם לאירגון המדריכים בארץ. שיחה מענינת מאוד (בה השתתפתי) ירון כבר סיפר על הוספת מדור חו"ל בעיתון רוקדים, בשיתון המחלקה של רותי גודמן, בקהילה היהודית. אגב, רותי רקדנית מדהימה. היא מדריכה ב - y עם דני עוזיאל שנים רבות. רקדה בלהקות של פרד ברג ז"ל וממשיכה את דרכו. לשוגי חביבתי - חבל שלא היית במחנה הזה , הפירסום היה בכל מקום, הרבה זמן. עובדה שבאו רקנים מהארץ. בפעם הבאה נפרסם זאת בפורום. בידידות יענקלה לוי

אליק 31

New member
יענקלה, תודה על כשרון מבריק לתאר

אירוע. אתה יודע לשלב בתיאור שלך, אנשים, מצבים, צורות, צבעים, קולות, רעשי רקע, במינונים נכונים. ואני מרגיש כאילו הייתי שם. שוגי, יענקלה חסך לך נסיעה.

לאליק - תודה הרי ההמשך - הדמויות

הדמויות הפועלות במחנה הילולים היתה לי הזדמנות נפלאה להכיר את יונתן כרמון. אמן - משכמו ומעלה. אין צורך לתאר את פועליו ויצירתו. פסטיבל כרמיאל הוא פרי יזמתו וכשרונו. לדעתי, חייבים לראיין אותו ולשמר את החומר הרב שיש ברשותו, בארכיון מכובד. יש לו ידע נירחב על אומנים מהשורה הראשונה, הוא איש קשר עם כל עולם האומנותי. היה מנהל אולימפיה בפריז, סובב את כל העולם עם רקדנים וזמרים מהטובים בארץ. אסור לתת לו להיעלם. לבוגרי האולפנים – אתגר לעבודות גמר. גדי ביטון – כשרון נדיר ביצירה, בהנחיה ובבידור.. הוא הנחה את ערב ההוקרה לדני עוזיאל עם קרן קפלן, אשר הוציאה מידי יום את עיתון המחנה. צילומים מיום קודם ותוכניות ליום המחרת. הקהל התמוגג מצחוק, כשגדי ניסה לתרגם את מה שהיא קראה באנגלית. אחרי שהיא קראה קטע גדי חזר על דבריה באנגלית עילגת. כאילו ביקשו ממנו לתרגם שוב לאנגלית. כשלא הבין מילה תקע ביטוי עברי באקצנט אנגלי. לדוגמא להסתדר במעגל זה "מעגלישין" וכדומה. ועכשו לירון מישר. מאלסקה הרחוקה הוא הגיע לניו יורק, כדי לכבד את דני עוזיאל. החולצות והקלטות של "רוקדים" – חוסלו , כלא היו. כל הרקדניות רצו לרקוד אתו. אחת יותר יפה מהשניה. עכשו אני מבין למה הוא בעד החלפת זוגות – צריך לנסות את כולן. רק לי יצא לרקוד עם מבוגרות, שאריות הפליטה. החתיכות היו תפוסות על ידי הצעירים, לרוב – הישראלים. אם הייתי ניצמד לקבועה – הייתי מאכזב אותה מאוד, כי אפילו סבב אחד לא יכולתי לסיים , מחוסר ידע. וכושר.. ירון ניהל שיחות ככתב מעריב וזכה למרואיינים ומרואיינות מובחרים וחמודים. הוא הגדיל לעשות בסיום המחנה. נסעתי אתו לביתו של דני עוזיאל בניו יורק, אשר קרוב לשדה התעופה. כי למחרת מוקדם מאוד , רצה דני להביאני לשדה התעופה קנדי. יונתן כרמון עזבני , לבלות עם יוצאי להקת כרמון , החיים בניו יורק. הוא הגיע ישר לשדה קנדי. חשבתי בליבי – הנה הזדמנות לדבר עם ירון בניחותא. איך שהגענו לביתו של דני – ירון נעלם. חשבתי אולי רץ לשרותים. אבל לא היא – הוא רץ למחשב של דני עוזיאל, התחבר , כבעל מקצוע מעולה , למחשב של דני והחל לקרוא את הדואר שהגיע אליו. אני שנותרתי עם דני ואשתו לא ידעתי היכן ירון מישר. חיכיתי בנימוס "להוראות". לפתע שאלו אותי היכן אנחנו רוצים לישון? הציעו לי אחד משני חדרים. באחד – מיטה רגילה ובשני מיטה כפולה (ספה מקופלת) חשבתי בליבי- אם אני צריך לישון עם ירון – עדיף מיטה כפולה, כי מה יאמרו עלינו כשישמעו , שישנו במיטה צרה , איש קרוב לשני. עוד זה חסר לי. דני ואשתו עמלו קשות לפתוח את המיטה הכפולה. דני השתטח עם גופו לרוחב המיטה, להוציא כרים וכסתות ואשתו עמדה לידו עם ידיים עמוסות בסדינים ושמיכות. כאשר הכל עמד כשורה. עמדתי מתלבט – באיזה צד לישון. ימין ושמאל. דני עזר לי להחליט – הוא אמר לי שכל המיטה לרשותי , כי ירון ישן בקומה מעל, במיטה אחרת. עמדתי מבויש. בשביל מה גרמתי להם טירדה גדולה לסדר מיטה זוגית? (כמובן , שניסיתי לתקן . בבוקר מוקדם 0530 קמתי וסדרתי בעצמי את המיטה הענקית הזו, כשאני שוכב עליה לאורך ולרוחב להגיע לכל הפינות הכל עבר בשלום עד הרגע האחרון, הבלתי צםוי – כשרציתי להחדיר את המיטה למקומה , ברח מידי התפס של המיטה המוחדרת, ונישמע קול נפץ אדיר, שהחריד את כל הבית. דני קם ניבהל, עם פיז'מה ועיניים טרוטות , עמדנו זה מול זה נבוכים. וירון – ישן למעלה בשלוהה. אך ירון ירון, אך יא ראב יה ראב – איפה רחמיך על חברך. ישן עם המחשב ואני בך מתחשב. ואתה , עלי – לא חושב. אל תנסו לדבר עם ירון כשהוא עסוק. הוא לא מכיר את אלוהים. יענקלה לוי

למעלה