מחמם מים

Moodiz

New member
מחמם מים

שלום, אני נוהג להחליף את הפלאנג' (גוף החימום) של דוד השמש מדי שנתיים שלוש בגלל הצטברות אבנית מתוך מטרה להפחית את זמן חימום המים ואת צריכת החשמל... רק שזה לא מגיע לנתונים אשר מדווחים עליהם וזמן החימום אינו יורד ל 20-30 דקות, אני עדיין צריך מינמים שעה בכדי לא להיתקע באמצע עם מים פושרים.

התחלתי לחשוב על פתרונות אחרים והגעתי דרך הרשת לשני מוצרים מעניינים:
1. טרמוספייד - מחמם מים מיידי, רק שהחסרונות הן: עלות גבוה (משהו כמו 3200), מצריך חיבור חשמל תלת-פזי, ואת המיקום הרחוק שלו מעל גג חדר המדרגות (בית קוטג ) שזה כמעט 2.5 קומות אם מדובר בברז בקומת קרקע ו 1.5 קומות במקלחות של קומה א.

2. מחמם המים ESB: https://youtu.be/fpJK0fy6vfc
זה לא מחמם מיידי אמנם אבל הם מתיימרים להגיד שהוא חסכוני פי 5 מחשמל ואפשר לקבל מים חמים יחסית מהר ויש לו פטנט לניקוי האבנית דרך מיכל אגירה מבלי לרוקן את הדוד ויחסית די בקלות.

על מה הייתם ממליצים?

תודה.

חימום מים ביתי

חיסכון בדוד שמש מושג רק אם הדוד אינו מחובר לחשמל ומשתמשים בכל המים החמים שהוא מייצר. זו בעיה, כיון שבחורף יש להניח שלא יהיו מספיק מים חמים. ולכן, וכבר דובר כאן רבות על זה, ויש לי גם מערכת ביתית כזו, הטוב ביותר הוא להתקין דוד נוסף שיחובר על קו המים החמים היוצאים מדוד השמש ויכוון קבוע ל 50 מעלות, ללא שעון וללא מפסק. כך תשיג 4 יתרונות -1. דוד השמש יחזיק כמעט לנצח...2. תקבל חיסכון מלא בחשמל היות ותנצל את כל המים החמים שהתחממו מהשמש. 3. תמיד תמיד יהיו לך מים חמים, 4. תחליף פלאנצ' אחת ל-5 שנים וגם זה לא בטוח. אני כותב הכל מניסיון מאוד מוצלח אצלי בבית.
&nbsp
החיסכון בדוד שמש הוא מזערי אם בכלל, ומי שמתקין דוד חדש, הייתי ממליץ לו להתקין רק דוד חשמל ולהשאירו פועל קבוע ולכוון את הטרמוסטט ל 50 מעלות.
שנה טובה וחגים שמחים.
&nbsp
אילן.

zmoodi

New member
גישה מעניינת!

אם אני מבין נכון את הפתרון שתיארת, בחורף כאשר לא יהיו מים חמים בכלל הדוד השני גם יתמלא במים קרים ואז אנחנו חוזרים לאותו מצב של גוף חימום בתוך דוד שמנסה לחמם את כל הדוד! זה עדיין יקח זמן מרגע שגוף החימום נכנס לפעולה עד לקבלת כמות ליטרים של מים חמים שמספיקים למקלחת... אני לא רואה איך זה מקצר את הזמן (בחורף. יכול להיות שבעונות אחרות אתה צודק)!

בחורף ממילא אין מים חמים מהשמש.

ואז הדוד החשמלי מקבל מים קרים, ודוד השמש הופך לצינור מוליך במערכת, רק שהוא תופס כל קרן שמש קטנה ומחמם קצת את המים. תשאיר את הדוד החשמלי פועל כל הזמן, כל הזמן, ותמיד יהיו לך מים חמים. ממילא אתה תשקיע את אותה האנרגיה החשמלית, בין אם הדוד יפעל קבוע, ובין אם תפעיל אותו לשעה ביום. כשהדוד פועל קבוע, זה רק המפסק, לא גוף החימום שממילא מופסק כאשר המים מגיעים לטמפ' הדרושה.
אנשים חושבים שאם נפעיל קבוע את הדוד, הוא "יתפוצץ", ושתהיה צריכת חשמל מאוד גבוהה...זה ממש לא ככה. האנרגיה היוצאת עם המים החמים היא האנרגיה המושקעת, שקשורה בזמן פעולת גוף החימום ולא בזמן שהנורה האדומה דולקת.

רחצה נעימה,
נסה ותהנה ממים חמים תמיד.

אילן.

amitmeir59

New member
לא הייתי סומך על הטרמוסטט יותר מידי

למרת שדברייך נכונים תאורתית. מעשית אמינות הטרמוסטט היא לא מי יודע מה . מספיק קצר או עומס יתר והטרמוסטט שובק חיים ואז הלך הדוד. מניסיון אישי התפוצץ לי הדוד בבית . עקב בעיה בטרמוסטט וגם במעון לחוסים שתיחזקתי למעלה משנה התפוצצו יותר משלוש דודים מתוך עשר בדיוק מאותה סיבה והחשמלאי שהרכיב טען שהטרמוסטט התקלקל עקב עומס יתר של חשמל

יש שסתום בטחון, יש מפסק בטחון בטרמוסטט.

דוד שמותקן לפי התקן, לא יתפוצץ.
דוד שמותקן לא לפי תקן, גם עם שעון יכול להתפוצץ.
&nbsp
תמשיך לחכות למים החמים, ואני אמשיך להתרחץ מתי שבא לי...
&nbsp
שנה טובה,
&nbsp
אילן.

רוני1955

Active member
חשמלאי בכאילו.

איזה שטויות.
אין דבר כזה שתרמוסטט מתקלקל עקב עומס יתר. גוף החימום בדוד הוא 2500 וואט, וזה יוצר 10.9 אמפר. תרמוסטט יודע מצוין להתמודד עם זרם כזה. האפשרות היחידה למצב בו דוד מתפוצץ בגלל תרמוסטט, זה חיווט לא נכון על ידי החשמלאי. אני מעולם לא נתקלתי בדוד שהתפוצץ, ואצלכם, דודים שהורכבו על ידי אותו חשמלאי, שלושה מתוכם התפוצצו, והוא מספר סיפורים. נו, באמת.

רשר

Well-known member
מנהל
בפנימיה - סביר שהדוד פשוט זבל שנקנה ב 2 זוזים

פח דק לא תקני מרותך בחובבנות ללא הגנה מחלודה (בטון, פלסטיק או אמייל), מנהג קבוע במוסדות מסוימים לקנות דודים כאלה כי החסכון בקניה גובר על החסכון באחזקה,

רוני1955

Active member
אני סקרן.

מה גרם לך לחשוב מלכתחילה לשהחלפת האוגן תקצר לך את זמן החימום ל חצי שעה? מה גם גרם לך לחשוב שאבנית על גוף החימום תאריך את זמן החימום או תבזבז חשמל? שתי תפיסות העולם האלו שגויות מיסודן. כל זמן שאתה לא יודע את חוקי הפיסיקה שמאחורי חימום המים, אל תחפש פתרונות אחרים.

zmoodi

New member
הבעיה האמיתית היא עם...

זה המון מידע וסרטונים שמופצים ברשת. אבל הבעיה האמיתית היא לא האבנית שנדבקת לגוף החימום עצמו, אלא עם האבנית שנערמת בתוך מיכל הפלסטיק אשר סובב אותו ומעיקה על הסירקולציה של המים (לא נכנס מספיק מים כי האבנית תופסת כמעט את כל החלל שסובב את גוף החימום).
אז אולי לא צריך להחליף את הגוף, אבל בהחלט צריך לרוקן את האבנית. אבל אם כבר מתעסקים איתו ומפרקים ומרוקנים את כל המים מתוך הדוד (אם פותחים את פתח הפלאנץ כל המים יורדים מהדוד) אז עדיף להחליף בחדש (עלות של גוף חימום בסביבות ה-100 שקלים - זניחה למאמץ שאתה עושה בעם בכמה שנים).
&nbsp

רוני1955

Active member
תעשה חיפוש בפורומים השונים.

ותראה כמה אני (ויש עוד) שמטיפים נגד השימוש ב"חמם מהיר". ההמצאה הדבילית הזו רק מזיקה. ולא רק זה. אנשים קונים דוד של 150 ליטר, שמים "חמם מהיר" לחימום כמות קטנה של מים, ואומרים "דפקנו את המערכת, קנינו דוד גדול ולא מנצלים אותו". וואלה יופי. קנו דוד קטן, וזהו.
בפעם הבאה תרכיב בלי החמם הפלסטי הזה. חמם את הדוד כמה שצריך, יכול להיות שיקח שעתיים. מים חמים שלא תשתמש היום, ישארו חמים גם למחר. מחר החימום עד להפסקה על ידי התרמוסטט יהיה קצר יותר. יהיו לך מים חמים בשפע, ולא תצטרך להתעסק יותר עם קניה, פרוק והרכבה של האוגן.
מצורף צילום של אריזה של אוגן שהחלפתי פעם למישהו. גם שהוא התעקש, לא הסכמתי להרכיב את החמם המהיר.

למעלה