מחמאות על לבוש - סקר קצר

pie and cactus

New member
מחמאות על לבוש - סקר קצר

איך אתן מתייחסות למחמאה שבאה מפי מישהי (או מישהו) שלטעמכן ממש לא יודעת להתלבש? בין אם "רק" להתאים פריטים (גופיה חומה וחגורת מותן אפורה שנלבשת על האגן הולך?) ובין אם הבגדים עצמם לא מחמיאים במיוחד. ואם מישהי כנ"ל מבקשת מכן דעה על הלבוש שלה, האם אתן כנות לחלוטין, אומרות את האמת אבל רק חלקית, או אומרות לה שהיא נראית נהדר?

מה, ראשונה?

אני שמחה כמעט תמיד למחמאות :p. {ואם רוצים מאד אפשר אפילו להתאים בין אפור לחום}. לגבי דיעה - אני לא קוטלת לרוב, אבל אם זה לא לטעמי אני אומרת ואם הצד השני פתוח לשמוע, אני תמיד שמחה להציע את ההצעות שלי. אין לי הכשרה רשמית בתחום, אז הכל תמיד בערבון מוגבל...

לא משנה לי ממי זה מגיע

גם מישהי שלא מתלבשת בעצמה יפה, עדיין יכולה להיות לה דעה לגביי מה יפה או לא. מעריכה מחמאות ממי שהן באות ללא אבחנה בין צבע, דת ומין (-: אני תמיד מחמיאה למישהי שלבושה יפה או נראית טוב ואם לבוש של מישהי לא לטעמי אני פשוט אשתוק ולא אגיד כלום. אם ישאלו אותי בפירוש לדעתי על אאוטפיט או מראה כללי שלא נראה טוב אני אגיד את האמת, אבל בצורה הכי פחות פוגעת.

SimplyMe1

New member
סקר מעניין,את בטוחה שזה יהיה קצר?:)

על כול מחמאה שאני מקבלת אני אומרת תודה,לא משנה איזו מחמאה אקבל,זה ייזכה את המחמיא\ה בתודה. זה נחמד שמישהי שיודעת להתלבש תחמיא לי על האאוטפיט שלי,או על פריט אחד או על השיער שלי(זו מחמאה אם שאלו אותי בעבר איפה אני עושה פנים כי השיער שלי "כמו פן"?..זה למרות שהשיער שלי חלק טבעי בלי שום פנים). דעתי היא שגם מישהי שלא ממש יודעת להתלבש יכולה להבין שאחרת מתלבשת יפה\אופנתי\מתאים,ופשוט להחמיא גם אם באותו יום לבשה את זוג הג'ינס הדהוי עם סימן חלודה קטן באזור הכיס הקדמי (ככה מגיעה מישהי שעובדת איתי,היא בחורה נפלאה אבל ללבוש את הג'ינס הזה זה לא הכי להיט). בשורה תחתונה אני מקבלת כול מחמאה בכיף גם אם הלובשת שמה חגורה צהובה על חולצה חאקי.אני פשוט לא אשאל אותה איפה היא קנתה את הבגדים והאביזרים
............................................................ אם מישהי מבקשת דעתי על הלבוש שלה אני אהיה כנה אך אהיה עדינה בהבעת הדעה שלי כלפיה,למרות שביקשה לדעתי. או שאוסיף ש"זה לא הטעם שלי אבל אם נוח לך וככה את אוהבת...". אני לא טובה בלשקר,וכשאני אחמיא למישהי שהיא "מתלבשת בינונית"(בלשון המעטה) זה יהיה על צד חזק אחר שלה. וכשאני מפרגנת זה באמת מכול הלב
,אבל לא אשקר. ד"א גם ב"ללקק" לאנשים בעזרת מחמאות זה בעייתי עבורי,אני מפרגנת רק כשיש על מה לפרגן ולא עושה סתם רוח וצלצולים כמו הרבה בנות בתחום העבודה שלי. קצר קקטוס? אז קבלי מחמאה על הסנדלים שהזמנת באיביי..ראיתי אותן בפורום השכן,ואהבתי

pie and cactus

New member
תודה על המחמאה!

ב'קצר' התכוונתי מעט שאלות... דווקא אני שמחה שבנות הרחיבו

wind22

New member
שמחה על כל מחמאה

ואם זה בא ממישהי או מישהו שאני מעריכה את חוש הסטייל שלה/ו אז בכלל אני נהנית. גם אם זה בא ממישהי שטעמה בבגדים לא תואם את שלי אני אשמח ואודה לה, כשאדם מקדיש לי תשומת לב חיובית מרצונו ויוזמתו אני משתדלת לקחת את זה ברצינות. אף אחד לא חייב לי כלום. לגבי דעתי על לבוש של אחרות: אם זו חברה קרובה, אני בדרך כלל לא אחשבן, גם מתוך רצון לא להפר את האמון בינינו לגבי נושאים כאלה וגם כי היא יודעת שכוונתי טובה. גם אני שמחה שאומרים לי דעה כנה. למעגל שני ושלישי, כמו חברי עבודה למינהם, מקפידה להחמיא אם יש על מה ואם אין אני פשוט סותמת, אין שום סיבה להעליב, או "לחנך" אדם שהוא לא קרוב לי. אם יש בקשה מפורשת לחוות דעת, אני משתדלת למצוא את הרע במיעוטו. אפשר להוסיף בחיוך- "לא הטעם שלי, אבל רואים שזה ממש את..." או משהו בסגנון.

מחמאה היא מחמאה ../images/Emo88.gif ../images/Emo13.gif

כמו שכבר אמרו פה, אנשים שלטעמי לא מתלבשים יפה לאו דוקא חושבים שמה שהם לובשים נראה טוב. הרבה פעמים דוקא מדובר באנשים שאין להם דעה נחרצת (כמו שלי
) על בגדים ואופנה. יש לי כמה וכמה נשים במחלקה באוניברסיטה שתמיד מחמיאות לי על הבגדים שאני לובשת. הן עצמן די אדישות לאופנה ויש להן תחביבים אחרים אבל הן בהחלט מחמיאות. בקיצור, מחמאה זה תמיד כיף. זה מזכיר לי שעכשיו בטיול לאיטליה ביקרנו בקולוסיאום. לבשתי באותו היום שמלה ארוכה בסגנון יווני (אלה יוונית...?) כחולה, והוספתי לה שרשרת אתנית וסנדלים. באיזשהו שלב עצרה אותי קבוצה של תיירות אמריקאיות ופשוט השתפכו בטירוף על כמה השמלה יפה וכמה היא מחמיאה וכמה אני נראית מקסים. כמובן שזה היה כיף לקבל כזו כמות של מחמאות בבת אחת, אבל כראיתי אח"כ את התמונות מאותו יום חשכו עיני. השמלה ממש לא ישבה עלי טוב בגלל החזיה שלבשתי ונראיתי קצת כמו שק תפוחי אדמה :-\ לגבי לתת לאחרים מחמאות זה מתחלק אצלי לשניים (ואני מדברת כרגע על החיים האמיתיים, לא על הפורום): 1. האדם המדובר רכש כבר את הבגדים ואני רואה אותם עליו כשהוא כבר לובש אותם - אני תמיד אחמיא על משהו. אני בעד לתת לבן אדם פידבק חיובי תמיד. זה לא עולה לי כסף וזה עושה אוירה טובה וחיובית. אין שום תועלת בלומר למישהי שאני פוגשת ביציאה שהשמלה שלה לא נאה בעיני. אבל אם אני אגיד לה שהיא נראית נפלא והשמלה מקסימה, היא תפרח כל הערב וזה בעצמו יעשה לה להראות טוב. 2. אני יוצאת לשופינג עם חבר או חברה - אז אני אגיד את כל האמת. החברות שלי תמיד ששות לצאת איתי לשופינג. קודם כל יש לי סבלנות מטורפת ואני יכולה לכתת איתן רגליים יום שלם בחנויות בלי להתעייף. אני גם לא מתעייפת מאנשים שקשים בקניות. וכמובן שאני תמיד אומר את מה שאני חושבת כשהן מודדות משהו.

שאפולי

New member
../images/Emo39.gif

מחמאה תמיד נפלא, לא משנה כלום. לגבי דעה על לבוש: אהמ זה מורכב אם זו סתם מישי, בגלל ניסיונות צורבים אני אשתדל להתחמק או להנהן או משהו כזה אין לי שום עינין לתקן אותה או את העולם ואין לי מושג מי היא ואיך היא תקבל את זה אבל אם זו חברה אחות אמא או כאלה אגיד את האמת, כולה, רק בטון דבש ובפורום מתאים:)

סקר מעניין../images/Emo127.gif-אהבתי ../images/Emo9.gif

כל מחמאה מתקבלת בשמחה, אפילו יותר בשמחה אם מדובר במישהי שלא ממש טובה באופנה כי לא תמיד אנשים יודעים להתאים אבל כן מעריכים אופנה. זה מזכיר לי שתמיד משבחים אותי על הלבוש שמגיעה לגן, ומתלהבים שאני משקיעה. הסייעת שלי מגיעה עם בגדי ספורט של היינס כמעט כל יום אבל עדיין כשהיא מחמיאה לי-זה כיף
ואין לי מושג מה היא לובשת חוץ מהבגדי ספורט האלה. אני במצב של לא רוצה להעליב אז מצד אחד, אני לא אהיה כנה לגמרי אבל גם לא אשקר, אני אציע מה אפשר לעשות עם מה שיש, איך אפשר לשדרג.

pie and cactus

New member
מגיבה בעצמי

אני רואה שכולן חות או יותר באותה דעה, וגם אני בקבוצה
אני גם נהנית לקבל מחמאות ולא חשוב ממי, אבל מחמאות מנשים שלטעמי מתלבשות היטב אני עוד יותר שמחה לשמוע. לגבי דעה שמישהי מבקשת ממני - כפי שאמרה מיס סקוטלנד, אם הבגד כבר נקנה/נלבש, לא אעיר הערות שליליות אלא אמצא משהו חיובי להגיד - בין אם על הבגד עצמו או הערה כללית על המראה. מיוזמתי, אני תמיד שמחה להחמיא על תלבושת או פריט שנראים טוב. לרוב אני גם שואלת מהיכן הם, לא כי בהכרח אני רוצה לקנות אותו הדבר, אלא כדי לדעת מי מעצב/מוכר מוצרים בסגנון.

pie and cactus

New member
ועוד תוספת קטנה

גם בחנויות, כשאני רואה מישהו מודדת פריט נפלא שמחמיא לה, אומר לה זאת כדי שתקבל עוד דעה פרט לזו של המוכרת (זה בעיקר קורה כשאני רואה נשים עושות שופינג לבד ומתלבטות לגבי משהו). דעה שלילית על פריט שלא מתאים לה אביע רק אם נשאלתי (אגב, מישהי כבר כתבה את זה בפורום בשרשור אחר וזה גרם לי לפתוח את הסקר). חוץ מזה, אני מסוגלת לעצור נשים ברחוב לשאול איפה הן קנו פריט מסוים, ומן הסתם זו מחמאה, והן תמיד נהנות לספר.

../images/Emo45.gifנכוווווווון ../images/Emo13.gif

אבל הכי כיף זה שעוצרים אותך ברחוב ושואלים מהיכן הפריט ואת אומרת ש-"אה, זה? זה מאיזה בוטיק קטן בג'נבה"
והכי מעצבן זה לקבל את אותה התשובה

אביeג7

New member
חחחחחחחח,נכון!!

מעניין שכל הדברים הבאמת יפים נקנו בבוטיק בג'נבה..

SimplyMe1

New member
לא יודעת מה איתך

אבל אני חושבת שרוב הדברים הממש יפים נקנו בבוטיק בשאנז אליזה ושאר הפריטים במלתחה נקנו ברודיאו דרייב בL.A. מ.סקוטלנד-סורי על הסרקזם,זה באמת הצחיק אותי;)

לי וולף

New member
באמת אחלה שאלה!

אני מסכימה פה עם הרוב; מחמאה היא מחמאה! מיס סקוטלנד קלעה בול ,בחצי השני של תשובתה, גם להתנהגותי (בעניין הכנות); יש מכרים שמראים רכישה חדשה, ויש חברים ששואלים כי הם יודעים שיקבלו תשובה כנה. כמובן שיש חשיבות האם מדובר בהתייעצות טרום רכישה או אחרי... בגדול, אני אוהבת לתת מחמאות ונהנית מהן לא פחות.

על מחמאות

שתי מכרות נפגשות לאחר תקופה שלא התראו. האחת אומרת: "את נראית נהדר". השניה מחזירה: "הלואי ויכולתי לומר עלייך אותו הדבר". עונה לה הראשונה: "עשי כמוני, תשקרי".

kagome10

New member
בתור מישהי שלא מתלבשת יפה

ושהעקרון על פיו אני בוחרת את הבגדים שלי זה נוחות, ונוחות מבחינתי זה בגדים שאפשר לטפס בהם על עץ וללכת בשדה קוצים, אני עדיין יודעת מה יפה ומה לא. מה אופנתי לא אוכל לומר, אולם אני יודעת אם בגד מתאים למישהי או לא, ואם היא נראית יפה או לא. לכן, אם אקבל מחמאה ממישהי שכמוני לא מתלבשת יפה, אדע להגיד יפה תודה :) אם אני מבקשת ממני דעה על הלבוש, אני מצפה לכנות. גם אם לפני שלוש דקות ירדתי מהעץ עליו ישבתי, והביגוד - בהתאם. לדעתי צריך לומר את האמת. במקרה הנ"ל, לומר שאין שופ דבר יםה, אך גם שום דבר מכוער בלבוש. דבר שתמיד התמיהה אותי, הוא זה שכאשר אני מתלבשת בצורה רגילה מבחינתי, כלומר ספורטיבית, די קשה להתלבש בצורה מזעזעת. טיס שחורים וחולצת טריקו לא נראים יםה במיוחד, אולם גם אי אפשר להרוס שילוב כזה :) לעומת זאת, אם מישהי מנסה להתלבש יפה, ולא יוצא לה, זה יכול לצאת הרבה יותר מזעזע. כמה אירוני :) BLESSED BE

למעלה