מחלת פלירטוטים קשה

Piren

New member
כי יש לה ..

וואחד זוג ביצים במכנסיים

נועם m

New member
../images/Emo6.gif

אורי, היתכן שהשוביניסט הנסתר שבך יוצא סוף סוף לאור?

Piren

New member
איך בדיוק..

להגיד שיש לך ביצים זה שוביניסטי? :-| פעם אחרונה שבדקתי, להגיד שלבחורה יש ביצים זו מחמאה ...(אלא אם את דנה אינטרנשיונאל).

נועם m

New member
זה בדיוק העניין...

ביצים הן איבר גברי לחלוטין (אני מקווה
), וכשאתה משתמש בדימוי הזה אתה בעצם אומר שהתכונה שהביצים מייצגות היא באופן עקרוני נחלת הגברים. אז אני לא מפקפקת בכך שזו הייתה מחמאה, אבל הדרך שבה הצגת אותה היא שוביניסטית.

Piren

New member
אין קשר בכלל

אז להגיד שיש לך סקסיות חתולית, זה גזעני (כי רק חתולים עם סקסיים מסתבר)? מה לגבי Smart as a fox (כנראה שכל שאר החיות מטומטמות)? המקור של הביטוי לא יותר חשוב מהמשמעות של הביטוי... לא כבר הסכמנו על זה כשאמרנו ש"כוסית" לא מדבר באמת על איבר מין? באמת תום, אני צפה ליותר ממך
ואת אם לא מסכימה, אז אני מבקש שתפסיקי להשתמש בכל ביטוי שכולל את המילה "זין", כי זה גם יהיה שוביניסטי

Piren

New member
יא .. כמה טעויות בהודעה אחת:

עם סקסיים - הם סקסיים. צפה - מצפה. ואת אם - ואם את

נועם m

New member
אתה מדבר על דברים לא קשורים

ולמה בדיוק המקור של הביטוי לא חשוב? להזכירך- יש גם כאלה שאומרים שאין בעיה שגברים ישלמו בדייטים, כי המקור של המנהג לא חשוב- היום זה פשוט מנהג ותו לא. אם זכור לי נכון עם האנשים האלה לא ממש הסכמת, נכון? אולי לך ספציפית לא נראה שיש קשר בין "ביצים" לגבריות (קצת מעורר תהיות אבל מילא
). אבל העובדה היא שמשתמשים בביטוי שמסמל גבריות, כדי לתאר תכונה שנראית לאנשים לכאורה, תכונה גברית.

Piren

New member
איזו לא קשורה את

איך בכלל חיברת את זה לביטויים? מה הקשר בכלל? בחיים שלי לא קיבלתי תגובה כל כך לא רלוונטית ולא קשורה. "ביצים" זהו ביטוי, אולי המקור שלו שוביניסטי, אבל כיום זה חלק מהשפה, בלי קשר למקור. כשמישהו אומר "יש לך ביצים" הוא לא מתכוון "היי, ביצים אלו תכונות של גבר, לכן את יותר טובה". את יכולה להלין על העובדה שקיים פה הקשר למימד גברי, אבל ההקשר הזה הוא מילוני, ולא רעיוני. אם את באמת מתכוונת להיות ככה, כמו שאמרתי - את צריכה להפסיק להשתמש בכל ביטוי שיש בו את המילה "זין", או מניגוד, כל ביטוי שאיך שהוא מתייחס לחיה\אישה\גיל וכו' (בתכלס, כל דבר שיכול ליצור קבוצה מגדרית ולא כוללת). כנראה גם, שתצטרכי לשכנע את כל הדתיים, שהם חייבים להפסיק להשתמש במילה "אמן", מכיוון שמקור המילה הוא ממצרים העתיקה, והאל אמון. שלא נדבר על "להרוג טורקי ולנוח" (אבוי, כנראה שמדברים באמת על הרג טורקים!) או "הכושי עשה את שלו". קיצר, התלונה הזו שלך, מקבילה לתלונה הנפוצה של "פמנטיסיות" עמות, שחושבות שאם הודעה כלשהיא כתובה בלשון זכר, זהו שוביניסטי. כשבתכלס, זו פאקינג הגדרת השפה שהיא משתמשת בה (מכיוון שבעברית, הפניה הסתמית- ללא מין, נכתבת בדיוק כמו הפניה בזכר). או שאת רוצה להתלונן גם על זה?

נועם m

New member
אהמ...

יכול להיות שבעיניך, הביטויים הללו כשהם מאבדים מהקשרם המקורי כבר לא משנים לאף אחד. אבל אני אשתמש באחת הדוגמאות שאתה נתת- אני בספק האם להשתמש כיום בביטוי "הכושי עשה את שלו", יגרור תגובות מאוד אוהדות מהסביבה... אולי רובנו לא סבורים שהכושים עדיין עבדים, אבל בשביל מה להתעקש לתאר משהו באמצעות ביטוי טעון, אווילי, שבנוסף לכל גם חורה ללא מעט אזניים? אז אתה מוזמן להלין כאוות נפשך על עודף הפוליטיקלי- קורקטיות, אתה יכול לא לשתף עם זה פעולה, אבל אתה עדיין לא יכול לטעון שהביטויים הללו כבר נטולים כל קונוטציה שלילית שהייתה להם בעבר.

Piren

New member
אוקיי

אז עם כל הכבוד לך, מכיוון שהחלטת ש"ביצים" זה ביטוי שוביניסטי... אני מבקש ממך, כדי שלא תהיי שוביניסטית, סקסיסטית, גזענית - הפסיקי להשתמש בכל ביטוי או מונח, שמתייחס באופן כל שהוא אל המין הזכרי, קבוצת אנשים, לאום, מדינה, גזע, דת ואפילו - חיה. אני אישית, נעלב בשם החיות
אני מושך אגב את הביטוי, אין לך ביצים, מסתבר שאת סתם נקבה
ונתחיל בקטן - תצטרכי להוריד או לערוך את החתימה שלך, הדרישה בה "להתאהב בבחורה" פוגעת בציבור ההומוסקסואלי (ואולי אפילו הזאופילי). חחחחח

למעלה