מחלת ים

אנאRF

New member
לשאלה הראשונה שלך...

אתה צוחק?! לאן שלא תסתכל יהיה אופק...

dark spy

New member
עזוב... אני ../images/Emo163.gif

בדרך כלל כשאומרים אופק מתכוונים למקום שבו השמיים "פוגשים" את המים... כשכתבתי את ההודעה לא חשבתי על זה שאופק יכול להיות גם יבשתי (נו... אמרתי כבר שאני
)

שלדג 1

New member
מחלת ים

אני ממליץ לך להתלבש להכין ולבדוק את הציוד שלך ושל הבאדי על החוף, כך שברגע שהסירה עוגנת וחבל העוגן נמתח זרוק את הציוד למים או עליך וקפוץ מהסירה כמה שיותר מהר. אם אתה עושה שתי צלילות אתה יכול לעשות את ההפסקה בשכיבה על המאזן במים וזאת כמובן אם הטמפ' מאפשרת זאת. בנוגע לארוחות שלפני- אני נוהג לערבב בקערית חלב, דבש, דגנים ופרות יבשים בערך שעתיים לפני ההפלגה, מה שנותן הרבה אנרגיה ובזמינות מידית. בנוגע להפלגה וכמו שכתבו קודמי הבט תמיד לאופק, אל תשהה בקרבת הגזים הנפלטים ממנוע הסירה, התשתדל להיות קרוב לירכתי הסירה שם התנודות הרבה יותר מתונות. אם ההפלגה נעשית בספינה תתמקם בחלקה האחורי קרוב לפני המים ככל שניתן בכדי שתמיד תראה את האופק "היציב". אני עם השנים התרגלתי לתנודות, כיום אני אוכל בין הצלילות ואם צריך גם תופש חרופ כמו תינוק. דוד

RacerX

New member
ותבקש מהמשיט להיות ניצב לגלים

בהנחה הלא סבירה שהוא לא דואג לזה בעצמו. חוץ מזה, זה עוזר לשכב.

dark spy

New member
איך ניצב לגלים?

יש כיוון שבו צריך לשוט... אם הכיוון לא ניצב לגלים אז אי אפשר להיות ניצב לגלים... לא? או שאני לא מבין בשייט?

RacerX

New member
אתה בטח מבין בשיט כמוני

אבל אתה יכול להגיע מנקודה לנקודה בים באינסוף דרכים. אז אם אפשר לקחת את הדרך שבה הסירה מתנדנדת מצד לצד הכי פחות, זו הדרך שתגרום להכי פחות מחלת ים.

dark spy

New member
אבל

בכל מקרה אם אתה בנקודה מסויימת והגלים הולכים לצד ואתה רוצה להגיע קדימה, גם אם תסע באלכסון וגם אם תבחר בדרך שמקיפה את העולם אתה תצטרך מתישהו לחזור לשוט כשהגלים פוגעים בצד הסירה

Green Leprecon

New member
אוקיי

לאחר קבלת כמה עיצות, אני חושב שאני אנסה ליישם את השיטות הטבעיות. אני מעדיף לא להירדם באמצע צלילה למרות שזה מסקרן אותי מאוד.

אבי ע

New member
הבעיתיות בהתיעצות באינטרנט מוכרת

וכמו בכל העצות בפורום גם כאן אני מתאר את נסיוני ואיני נותן חוות דעת מקצועית (שגם איני מוסמך לה). אבל.... למיטב הבנתי מי שכתב אזהרה בנושא אינו מסתמך על עובדות אלא על שיקול תיאורטי שכל הנסיון שלי ושל חברי הפורום מפריך אותו חד משמעית. למיטב הבנתי אין שום בעיה לקחת טרבמין או בונין לפני צלילה (יותר משעה לפני ההפלגה! בונין אפשר גם ערב קודם), ואין שום חשש שתירדם או אפילו סתם לא תהיה עירני בצלילה. אם אתה חושש תתיעץ עם רופא שמבין בזה, אבל אני חוזר שוב וחד משמעית: עשרות רבות של חברי פורום משתמשים קבוע בתכשירים הנ"ל, לעתים במשך שבוע רצוף ובמינון מירבי, ומעולם לא דווח על סימני לואי בזמן צלילה. המים והפעילות מעירים אותך לגמרי. בספארי הדרומי האחרון היינו לפחות מחצית המשתתפים על בונין או טרבמין, וכנ"ל. חבל לסבול סתם !

g w junior

New member
מדבקות ????

בקרב שייטים/יאכטונרים ידוע כי מדבקות מאחורי האוזן הן הפתרון הטוב ביותר למחלת ים (טובות למספר ימי הפלגה) אולם האם מישהו יודע אם הן מחזיקות בצלילה ולא נופלות ??? וחוץ מזה אם מרגישים קצת לא טוב זה לא נורא הרי גם הדגים צריכים לאכול משהו!!!

ilanbt

New member
עליי המדבקות לא משפיעות

וקצת הזעה והן נופלות אבל ההשפעה שלהן היא עד הצלילה ולאחרי הצלילה אפשר להדביק מחדש אחרי שהסרת לפני הצלילה.

אבי ע

New member
מדבקות נחשבות פתרון אולטימטיבי../images/Emo39.gif

דורשות מרשם רופא, היה זמן שאזלו מהארץ אבל דומני שחזרו (אפשר גם בארה"ב עם מרשם מתאים באנגלית מהארץ). מחדירות את החומר המרגיע את מערכת שיווי המשקל ישירות לאזור תעלות שיווי המשקל באוזן הפנימית. פרט לאילן, כל מי שנתקלתי שהשתמש גמר עליהן את ההלל ולא קרה שנפלו בצלילה... לא ניסיתי בעצמי.

Green Leprecon

New member
שיאל

מהיום כל צלילה מכינים ציוד ולובשים אותו לפני שמגיעים לאתר, וזה לא מצחיק שאני מאכיל את הדגים ואם אתה לא יודע הקיא שלי גם נדבק אליך כי אתה אמור להיות לידי, אז בתאבון.

izi669

New member
אכן מדבקות דורשות מרשם../images/Emo101.gifאך

טבליות לא ..רמת ההשפעה של מדבקות נמוכה מזו של הטבליות והכל ביחס החומר המשפיע על עיצבוב מרכז גירוי ההקאה המקושר עם איבר שיווי המישקל ...זאת ועוד נעשה על ידי תרגום קו האופק בעזרת עינינו כאשר אנחנו מתמקדים על האןפק שזז כל הזמן.. אומנם גם אני ניסיתי טרבמין בצלילה ורק מתוך ניסיון לדעת מה ההשפעה ולא יותר מזה ,עלי זה לא השפיע נישארתי עירני גם תוך כדי הצלילה וגם לאחריה . ההבדל בין מדבקות לטבליות הוא במהירות ספיגתם ויעילותם בפרק זמן. החומר המצוי במדבקה ובטבליה הוא ממשפחת האלגוליזין אשר גורם לטישטוש ונימנום ..נכון יש לציין ולומר שלא מומלצת נהיגה או כל עבודה בסיכון היות והחומר גורם לאיבוד ריכוז . ישראל צלילה נעימה

gws1

New member
../images/Emo91.gif ויש גם קוקולין

מהניסיון שלי אני יכול להעיד שטרבמין בהחלט עוזר ומנטרל לחלוטין את השפעת הבחילה של מחלת הים. מעולם לא חשתי עייפות משמעותית עקב טרבמין מתחת למים, אבל כשהתיישבתי בכיתה הממוזגת לאחר הצלילה והתעוררתי כעבור יומיים ייתכן מאוד שלטבלית הייתה השפעה מטשטשת. (אגב זה קורה לי גם בלי טרבמין, אני פשוט נולדתי עייף
) על כל פנים אני בהחלט ממליץ על טרבמין, זול נגיש וטוב! אגב, ישנו כדור נוסף המורכב מחומרים טבעיים בלבד (הומאופתי) , חסר תופעות לוואי (גם לא גורם לעייפות) ואינו מצריך מרשם רופא העונה לשם "קוקולין" (cocculine), ניתן להשגה ברשת הסופר-פארם תמורת 45 ₪ (אם אני לא טועה).

benler

New member
קוקולין הוא מצויין

וטוב גם לבחילות בנסיעות. הוא בא בכדורים או בתרסיס - אצלי הכדורים עבדו טוב יותר. בן

למעלה