מחלת ים

Green Leprecon

New member
מחלת ים

יש לי בעיה כמעט בכל צלילה שאני צריך לשוט בסירה כדי להגיע לאתר יש לי מחלת יםץ המחלה גוברת בייחוד אם אני אוכל לפני זה (והכוונה לא שתי דקות לפני אלא שעה וחצי). די נמאס לי להקיא כל פעם שאני שט ולכן אני שואל אם למישהו יש עיצות?

amirborn

New member
עצות

1. תמיד תמיד תמיד פנים אל תוך הרוח. 2. מבט רחוק לאופק תוך כדי שיט. 3. לאכול לחם בלי כלום לפני השיט. בהצלחה עמיר

Green Leprecon

New member
תודה

אני אנסה ליישם את זה. כדורים אני מעדיף כרגע לא בגלל ששמעתי שהם קצת מרדימים.

giladshay

New member
אני מסכים עם ישראל שוורץ (IZI)

מאז שהתחלתי לקחת טרבמין- התופעה נעלמה. החברו'ס מהפורום אוהבים את ה"בונין" (הבעייה שניתן לרכוש אותו רק בחו"ל). טרבמין עושה את הפעולה יופי (14.5 ש"ח בית מרקחת, 10 טבליות). אני בדיוק עם אותה תופעה כמוך, וכול העצות שנרשמו כאן, נכונות. אני לא דוגל בנושא של אוכל לפני השייט.

jimalaya jim

New member
רק אזהרה קטנטנה...

רק לידע כללי טרבמין מרדים ומסוכן לנטול אותו לפי דעתי לפני צלילות ככה שבאמת לדעתי ההצעות של להתרכז בנקודה באופק ולהיות עם הפנים לרוח מה גם תנסה לשבת זקוף אולי זה יקל את העומס על הקיבה תרגיש טוב ותהנה מצלילות רבות בטוחות וללא הקאות ;)

ilanbt

New member
היתה לך מחלת ים?

אתה מדבר כמו מישהוא שממש לא התנסה בזה ולמי שרגיש ההצעה שלך לחלוטין לא תעזור.

סנטימנט

New member
זהירות מטרבמין! ../images/Emo2.gif

הכדור מרדים מאוד ו"מסובב את הראש". מומלץ בנסיעות ארוכות באוטובוס או בהפלגות, לא בצלילה כשצריכים להיות מפוקסים.

giladshay

New member
לי לא הייתה בעיית הרדמות בצלילה, אז

אני מאד מפוקס. הבעייה החלה אח"כ, בעת שנרדמתי על החוף וכשהתעוררתי, חציל היה בהיר לידי

אבי ע

New member
לא מדוייק ../images/Emo39.gif

טרבמין וגם בונין אכן מרדימים במידת מה ויש לשים לב, אבל מנסיוני ונסיון כל אלו שצללו עם אחד מהם, האפקט אינו מורגש בזמן הצלילות ואינו מוריד מהעירנות בהן. עשרות חברי פורום עשו המון ימי צלילה וספארים בהשפעה מתמשכת של כדורים אלו, ומעולם לא דווחה השפעה שלילית בזמן צלילה. האפקט אכן מורגש אחרי הצלילות ואז צריך לשים לב אם צריך לנהוג חזרה, למשל, ולקחת מנוחה בשעת הצורך. אשמח לשמוע אם אתה או מישהו אחר התנסה בפועל בכך שאחד מכדורים אלו הפך אותו בלתי עירני בשעת הצלילה. אם כן, מעניין לשמוע וזו תהיה פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. אם לא, ראוי להיות פחות נחרצים באזהרות כאלו.

סנטימנט

New member
קצת על ההתנסות שלי עם התרופה

מעולם לא לקחתי טרבמין לפני צלילה, מאחר ואין לי בעיה של בחילות בזמן שיט. עם זאת, לקחתי פעמים רבות טרבמין לפני נסיעות באוטובוסים (ריח העשן עושה בי שמות, לא הטילטולים), והכדור פשוט הפיל אותי מהרגליים אחרי כשעה בערך. כשמדובר בתרופות, אני בד"כ מחשיב את עצמי ל"סוס" רציני שההשפעה עליו קטנה. עם זאת, טרבמין היא תרופה שמשפיעה עלי חזק מאוד. ייתכן שאם לוקחים את הכדור ומיד צוללים, אז תופעת הלוואי של העייפות תצוץ רק אחרי הצלילה. מצד שני, אני בחיים לא הייתי לוקח סיכון וצולל תחת השפעה של כדור שיש לו תופעת לוואי מוכרת ונפוצה של ישנוניות. בדיוק כמו שאני לא צולל אחרי שתיית אלכוהול, שינה לא טובה או הרגשה כללית גרועה. את הניסויים הקליניים אני משאיר לשפנים במעבדה

אבי ע

New member
אז זהו, שיש הבדל גדול...

בין נסיעה באוטובוס או הפלגה (עם הטלטול הקצוב והמרדים), לבין צלילה. במהלך ההפלגה זה בהחלט מרדים במידת מה. כשנכנסים למים לא. אין מדובר ב"ניסויים קליניים" אלא בהתנסות של רבים מאד, ומעולם לא שמעתי על מישהו שזה גרם לו חוסר עירנות בצלילה. אבל כמובן, כל אחד עושה את החשבון שלו.

סנטימנט

New member
תוספת

קראתי כאן הודעות של צוללים אחרים שטוענים שהטרבמין לא השפיע עליהם. בהחלט ייתכן שהטרבמין משפיע אינדיבידואלית על כל אדם ואדם. עם זאת, אני מציע למי ששוקל שימוש בכדור, לעשות על עצמו ניסוי לפני שהוא לוקח אותו בצלילה.

אבי ע

New member
בזאת אתה צודק

אבל גם אם זה משפיע במצב מנוחה, השאלה נותרת אם זה ישפיע בעת תנועה וצלילה. כלומר אם לנסות, אז לנסות לראות גם אם זה משפיע במהלך פעילות גופנית כגון הליכה או שחיה בבריכה. כמו כן רצוי להתחיל מהמינון הנמוך אם יש (בונין אפשר לקחת כדור אחד או שניים, למשל).

dark spy

New member
כמה דברים

א. מה אם האופק והרוח זה לא באותו כיוון? (אני שואל ברצינות...) ב. כבר הסברתי לך, מחלת ים זה לא בעיה, להיפך... כשאני ושחר הולכים לצלול כל הדגים מתקרבים כי הם יודעים שעוד מעט יהיה אוכל

למעלה