מחלת הנשיקה

Jar Of Flies

New member
מחלת הנשיקה

טוב חבר'ה, זה עדיין לא סופי, אבל אפשרות ממשית שיש לי את מחלת הנשיקה. מי יודע מה קורה במקרה של מחלת הנשיקה? האם מקבלים גימלים? בכמה מדובר? מישהו עבר/מכיר ויכול לספר? תודה.

מ ס ט י ק

New member
שמעתי פעם שמישהי קיבלה על זה איזה

40 גימלים... אבל אני לא בטוחה בכלל....

פעם

כשהייתי בבית חולים, היה מיטה לידי חייל עם מחלת הנשיקה.. והוא קיבל פרופיל 24 זמני לאיזה שלושה חודשים. אם אני זוכר נכון. אז תהני, תעשי חיים, ותחזרי... תהיי בריאה!

nobodyworthy1

New member
רק שתדע..

מחלת הנשיקה היא ממש לא כיף גדול, היא מלווה בתחושת תשישות וחולשה נוראית. לא נהנים בבית עם מחלת הנשיקה. אגב אני מכיר אנשים שישבו גם חצי שנה בבית בגלל זה. הכל תלוי בחומרה שחוטפים את זה.

Jar Of Flies

New member
יעיפו אותי מהיחידה???

אתה לא מבין! על 24 יעיפו אותי מהיחידה... באמת 24???

זה מה שאמרו לזה שהיה לידי

אבל הוא היה בבית חולים... אז תעשה חשבון.. אתה עדיין לא במצב של להגיע לשם...

dudster

New member
מחלת הנשיקה

בזמנו שלחו אותי לבדיקות למחלת הנשיקה, ומסתבר שאכן היתה לי אבל לא ברמה שמצריכה טיפול מאסיבי. יש כמה דרגות למחלה הזו, אם זו הפעם הראשונה שאתה חולה בה ולא חלית עד כה, רמת הסיכון היא הגבוהה ביותר ואפשר להגיע גם עד לחצי שנה גימלים (שינוי פרופיל ל 24 רפואי), היה מקרה בבסיס של בחורה ששיחרורה אותה מוקדם בגלל זה. בדרגות פחותות יותר רמת הגימלים זה על פי שיקול הרופא והן מצטברות, סיפוח לר"מ 2, ואז הם מאריכים את הגימלים לפי הצורך.

dudster

New member
מה אני קיבלתי../images/Emo35.gif

בגלל שהייתי חולה במחלה הזו כשהייתי ילד והגוף שלי פיתח נוגדנים למחלה, לא הייתי מוגדר כסיכון הדבקה מיידי אבל קיבלתי שבוע גימלים ועשרים ב'. בגלל שזה ויראלי, אין הרבה תרופות לתת; אז פשוט נחתי המון. זה לא סימפטי בכלל המחלה הזו.

*GormE*

New member
מונונוקלאוזיס =מחלת ה../images/Emo25.gif

האמת היא שהמחלה היא בעיקר סימפטומטית מהסיבה הפשוטה שהיא ויראלית- והרי אי אפשר להילחם ביצור שהוא אפילו לא תא (לחיידקים נותנים אנטביוטיקה ומול וירוסים נותרים חסרי אונים, לידע כללי). בהתחלה עושים בדיקת דם כללית לראות אם יש נוגדנים למנוול המיקרוסקופי, ואם יש- ממשיכים לבדיקה קצת יותר מפורטת שבודקת הימצאות של 2 נוגדנים -נוכחותו של האחד מעידה על מחלה פעילה, ואילו המצאותו של האחר מעידה על שלב ממושך יותר של המחלה (לוקח זמן לייצר את הנוגדן השני) ועל חיסון טבעי בגוף נגד הוירוס. לעיתים נדירות הנגיף תוקף שוב. לגבי חומרת המחלה וסיפוח לר"מ2- יש אנשים שחלו במחלת הנשיקה ולא הרגישו בזה בכלל, ויש אנשים שלא מסוגלים לתפקד איזה חצי שנה. בעיקרון רק החום הגבוה למשך שבוע הוא מה שמבהיל את הרופאים. אם לאחר מכן יש נפיחויות בבטן אז יש סכנה לקרע של איברים פנימיים שהתנפחו ולכן מומלץ להימנע מפעילות פיזית לתקופה ממושכת. בקריטריון העייפות אני לא כל כך בקיאה. מקווה שעזרתי, לילה טוב

SuMmER84

New member
חליתי במחלת הנשיקה

לפני שנה וחצי בערך... היו לי את כל הסימפטומים בלוטות הלימפה התנפחו כמו אני לא יודעת מה, לא יכולתי לשתות ולאכול והכי גרוע היה לבלוע צרחתי מכאבים כל פעם שבלעתי. הכי גרוע שאין לזה תרופה... כמובן החום הגבוה, והחולשה האין סופית... זה סיוט מתמשך ואלוהים יעזור! הייתי מאושפזת 5 ימים עם אינפוזיה כי לא שתיתי ולא אכלתי. חודש הייתי חולה... אם כבר לחלות בזה אז בזמן הצבא כי מקבלים המון גימלים.. נידפקתי חליתי לפני.. אבל עדיין אני מתעייפת מהר מאוד... בצבא אין להם רישום שהיה לי את זה.. זה בכלל רלוונטי אם אני אפנה לרופא בקשר לעייפות הנוראית הזאת? אולי מישהו יודע...

*GormE*

New member
תשמחי שלא היה לך את זה בצבא

לוקח לבדיקה הספציפית חודש להגיע, ועד אז את צריכה להילחם בשביל לראות רופאים. גם אחרי זה את נלחמת בשביל להשאר בבית, וכשישנים 14 שעות ביום הדבר האחרון שתרצי זה לריב עם רופאים צהליים. זה לא משנה אם יידעו שהיה לך כבר את מחלת הנשיקה כי זו מחלה שלא חוזרת על עצמה, ואם כן- אז זה מקרה נדיר. אם את עדיין עייפה אחרי שנה וחצי זו אולי מחלת היאפים

סתם המקרה שלי-

הייתי בטירונות כשחטפתי את זה ושם כמובן לא התייחסו ואף לא מדדו חום, כשהוצבתי בסוף הטירונות הלכתי לרופא שנבהל מה 40 מעלות חום ונתן לי 5 גימלים ובדיקות והפנייה לאא"ג. במשך שבוע התעניתי בכאבי תופת בלתי נסבלים ואף שקיק מוגלה בגרון שהיה אופציה לנקז בחדר מיון, ובתום השבוע רופאת אא"ג ראתה אותי (לאחר שבדיקות דם פרטיות הוכיחו מונוקלוסיס) ואמרה ש- "אין לך כלום בגרון(בטח...חדר מיון טיפל בזה) אני בכלל לא בטוחה שזה מחלת הנשיקה, האיברים הפנימיים "רק" קצת קשים, נעשה לך רנטגן ובינתיים תחזרי ליחידה"-זה אחרי שבוע של חום גבוה, כאבי תופת, 2 ביקורים במיון, 4 ביקורים במרפאה, צוואר נפוח פי 3 מגודלו בשל לימפה ושקדים מוגדלים, הקאות וחולשה מטורפת שגורמת לעילפון-חזרתי ליחידה! הייתי צ'ונגה ולא ידעתי מה זה נקח"ל!!! שזה לא יקררה לך! בריאות מעל הכל...

Lancelot99

New member
גימלים בבית! לחבר אחד שלי היתה

נשיקה במזן הצבא וחצי שנה שלמה (אם לא יותר אפילו) הוא היה בבית, עם ביקורות של משק"יות מדי כמה ימים.

מ ס ט י ק

New member
השאלות והתשובות ניכנסו

לשאלות נפוצות של הפורום תחת הקטגוריה: "אני חולה! מה עושים?" החלמה מהירה!

בדיוק יצאתי ממנה לפני 3 שבועות....

אוקיי אז ככה: יש מצב להרבה הרבה ג' אני הייתי 6 שבועות בבית! ואח"כ קיבלתי הקלות מטורפות כי באמת לא הייתי מסוגלת להחזיק את עצמי... בהתחלה שבועיים עבדתי עד רק 7 שעות ביום ואח"כ עוד שבועיים 9 שעות.. וכמובן פטור משמירות.. הדשאלה היא האם את בבסיס פתוח/סגור?

** וגם הייתי מאושפזת שבוע... השאלה

היא באיזו רמה המחלה כי לפעמים תופסים אותה ממש קל לפעמים בינוני ולפעמים קשה. לי היה מאוד קשה כי היה גם צהבת, מה שהחליש עוד יותר. בכל אופן זו מחלה שמוודאים ע"י בדיקת דם לנוגדן של מחלת הנשיקה ואז זה בוודאות. מדובר בתסמינים של חום גבוה מאוד וממושך בעיקר, חולשה מטורפת, הרגשה של סמרטוט ממש ככה.. אני עדיין לא לגמרי בריאה, ואני חליתי בסוף ינואר... תעשה חישוב..

למעלה