מחלת הנשיקה-עזרה

פרקשון

New member
מחלת הנשיקה-עזרה

לפני כחודש התחילו אצלי התסמינים חום וכאבי ראש ועייפות ועכשיו אני מרגיש טוב אחרי שאושפזתי למשך 4 ימים לפני 3 שבועות אך עדיין יש עליי הגבלות כמו למשל איסור על פעילות גופנית השאלה שלי היא אם מותר לי לשתות אלכוהול, אם כן כמה? מצטער אם זה לא הפורום המתאים פשוט הלכתי לאיבוד בין הפורומים של הרפואה, אם תוכלו להכווין אותי זה יהיה נחמד תודה

hal767

New member
אלכוהול הוא רעל לגוף

וגורם לנזקים הן בתחום הגוף והן בתחום הנפש. הוא פסול לבריא ובוודאי גם לחולה או למבריא. תחזוקה נכונה של הגוף תסייע לך להחלים. לדרך הטבעונית יש הרבה מה להציע בנושא.

Artanis

New member
אני אוכל לקבל הסבר

באיזה אופן אלכוהול גורם לנזק. חשוב לי לדעת. תודה

hal767

New member
אלכוהול אינו מזון הוא רעל

האלכוהול הינו תוצאה של תסיסת פחממות [פרמנטציה]. אבל בעוד שאת הפחממה הטבעית הגוף יכול לנצל לצרכיו כמקור אנרגיה, בתוצר תסיסתה הוא הוא לא יכול להשתמש, כי הוא לא יכול לחמצן אותה. לאלכוהול השפעות הרסניות, הן בתחום הנפש והן בתחום הגוף. מבחינה פיזית הוא הורס את הכבד והכליות, העובדים קשה כדי לפרק ולסלק את הרעל הזה החוצה. הוא גורם לדלקות, כיבים וסרטן במערכת העיכול. הוא הורס אנזימי עיכול, ומונע בכך עיכול המזון. הפפסין שבקיבה למשל, המבצע פרוק חלבונים, נהרס כתוצאה מנוכחות אלכוהול. אכילת מזון חלבוני מלווה בשתיית אלכוהול, כמקובל לעיתים בעידן המודרני, גורמת לנזקים כבדים ולהרעלה במערכת העיכול ובגוף כתוצאה מרקבון החלבונים. נשים הרות השותות אלכוהול, גורמות לפגיע בעובר, הן בהתפתחות הפיזית והן במוחו, עד כדי הולדת ילד עצבני, אלים, לא מרוכז ומפגר. לאלכוהול השפעה מדכאת על מערכת העצבים, הגורמת לשיבוש תפקודי מערכות שונות ולנזקים נפשיים ופסיכולוגיים. שתייה תכופה עלולה לגרום לתלות והתמכרות מסיבות שונות. נזקי האלכוהול גדולים יותר מאלה של סמים רבים, והגמילה ממנו קשה לעיתים יותר מגמילה מסמים. יש החושבים ששתייה מועטה אינה מסוכנת. אין זה כך. קיימת השפעה מצטברת, והשפעה היא אינדבידואלית. ישנם אנשים, בעיקר כאלה הסובלים ממחלות שונות, שכמות קטנה של אלכוהול היא מאד הרסנית. לחולי סוכרת למשל, שתיית אלכוהול הוא ממש אסון. עניתי לך בקצרה. בעוד זמן מה תופיע כתבה שלי בנושא, באתר שלי, שם המידע יהיה רחב ומפורט יותר.

Artanis

New member
תודה רבה על הכתבה ../images/Emo140.gif

קראתי, ואני אשמח לשמוע עוד. אבל דבר אחד הציק לי בכתבה הזו...למה להכפיש את שאר שיטות הטיפול האלטרנטיביות? בזמן שרפואה משלימה היא בנויה מכל כך הרבה שיטות טיפול יעילות ומצויינות? שיטות טיפול ברפואה משלימה לעיתים לא מספיקה ומצריכה שיטות רפואה קונבנציונלית (מה לעשות..עצם שבורה או דלקת זיהומית חמורה מצריכים את זה).. אני למשל מתחברת לרפואה הסינית מאוד, אבל אני לא חושבת שהומאופטיה או נטורפתיה הם שיטות טובות פחות. אלו שיטות אחרות סה"כ שעובדות נפלא ובהרמוניה עם שיטות אחרות. לומר שהרפואה האלטרנטיבית אינה נכנסת לעומק העניין ורק מטפלת חיצונית זו הכללה ואיננה נכונה כלל! המטפל שלי לדוגמא - מטפל ברפואה סינית, הוא דואג להכיר את המטופלים שלו היטב, לפעמים הטיפול שלו זה רק שיחות ומסג' שמנים. מאוד הפריע לי העניין הזה. אתה פוגע בעצמך ובשאר המטפלים בשיטות אחרות. השיטה שבה אתה מאמין כל כך ודוגל כל כך היא נפלאה, אבל היא לא הכל, והיא לא יותר טובה משאר השיטות או טובה פחות היא פשוט שיטה אחרת.

Artanis

New member
../images/Emo4.gif

"אין קשר בין שיטת הריפוי הטבעוני לשיטות שונות ברפואה האלטרנטיבית המכונות בטעות "ריפוי טבעי", כמו הומאופטיה, תוספי מזון, צמחי מרפא, פרחי בך, דיקור סיני ואחרות, שדרכן וגישתן מנוגדת לריפוי הטבעי. שיטות אלה מחפשות להקל מבחוץ ולא מבית. אין בשיטות אלה טיפול שורש לבעיות ואין בהם לימוד הפציינט קיום אורח חיים בריא ונכון ותחזוקה נכונה של גופו. יש בשיטות אלה התערבויות מסוכנות בגוף באמצעות חומרים הזרים לו, מזיקים לו בדומה לאלו הנמצאים ברפואה הקונבנציונאלית. העובדה שחומרים אלו מיוצרים במעבדות אחרות, לא הופכת אותם למתאימים לגוף. רעילותם של צמחי המרפא ותרופות אלטרנטיביות אחרות אינה פחותה בהכרח מאלו של הרפואה המקובלת. גם שיטות הדרבון של הגוף, כמו הדיקור, הינן התערבות מסוכנת במערכות הגוף. להתערבות זאת ישנן השלכות שליליות בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. נזקים הנגרמים מהתערבויות אלה והבאים לידי ביטוי בגוף ובנפש, אינם מתקשרים לתודעת הפציינט כתוצאה של התערבויות בלתי מבוקרות אלה. שיטות אלטרנטיביות אלה מאלצות את הגוף לפעול אחרת ממה שהוא יכול ורוצה. בכך הן גורמות לו נזק רב. כמו השיטות הקונבנציונאליות, הטיפול הוא סימפטומטי ולא ריפוי שורשי."

hal767

New member
זה לא ציטוט מדברים שנאמרו בפורום הזה

ובאתר פרטי אכתוב את דעותי כפי שאני מבין אותם. במסגרת הפורום הזה לא אנהל ויכוחים עם אנשי מקצוע מגישות אחרות.

Artanis

New member
שאלת אותי שאלה...עניתי. זה הכל.

זה סה"כ מהלינק שאתה נתת לי. וקראתי ונהניתי לשמוע על שיטה אחרת. הדיון היה בנוגע למה שהציק לי בכתבה.

Artanis

New member
חבל רק...

שאתה לא רואה שאתה פוגע באחרים ובעצמך עם הדיעות הללו.

hal767

New member
אינני דיפלומט

באתר הפרטי שלי ובמקומות בהם אני מרצה, אני כותב ואומר חד וחלק את שאני חושב. אינני מייצג אחרים, אלא את עצמי בלבד. שאחרים יעבירו את המסרים שלהם כפי שהם רוצים, ואין לי שום בעיה עם כאלה שחושבים אחרת ממני.

hal767

New member
אני עושה זאת

אבל אני לוקח בחשבון שהפורום הזה כולל בתוכו גם גישות אלטרנטיביות אחרות שצריכות לבוא לידי ביטוי, ואין זה חשוב מהי דעתי עליהן. לכן אני עונה לשואלים ע"פ הבנתי, ואינני ניכנס לויכוחים עם אחרים. זה לא מוביל לשום מקום חיובי, ומבזבז זמן ואנרגיה.

hal767

New member
אתה חוזר על דברים שנאמרו

קרא תשובותי קודם לכן.

0 אור 0

New member
בשם צנזורת המחשבות והדיבור בפורום

מכיוון שמצאנו שפסילה גורפת של שיטות הרפואה המשלימה, והתעקשות לסתור כל דבר שמישהו משיטה אחרת אומר, מביאה לפיכת הפורום לשדה קרב, במקום מקום לדיון פורה (ראה דוגמא קטנה בדיוני היום), ביקשנו מהנוהגים כך להפסיק להתווכח עם שיטות אחרות, ולהתיחס ולהמליץ על פי שיטתם. אם חסר לך האקשן, הינך מוזמן לנבור בארכיון הפורום ולמצוא מה שנותר מהמלחמות הגדולות, אני ושאר המנהלים חשים שזה לא תורם לפורום במאום.

Artanis

New member
כנות זה דבר נהדר...

אבל יש כנות ויש לדרוס ללא סיבה באמת טובה שיטות אחרות. זו דעתי הכנה!

למעלה